Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1369 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הרכב C3 בן חמש (מודל 2017, בדיוק יצא מאחריות) יכנס שבוע הבא לטיפול 60 אלף ("טיפול גדול"). מנוע 1.2 טורבו פיורטק. 

כשהתקשרתי למוסך לתאם ביקשתי גם הצעת מחיר לטיימינג. המוסך אמר שמיותר ולא צריך.

הרצועה נבדקה במורשה ונמצאה תקינה במסגרת ריקול במרץ 2021 (לפני שנה וחצי), אבל לא אמרו לי איך בדקו (מלבד לפרק את הקארטר לא נראה לי שיש דרך).

עם זאת די הפחידו אותי כאן בפורום, היה מגה-שרשור בנושא.

מה דעתכם? הנטיה שלי היא לנצל שמחליפים שמן ממילא.

אגב, בזמנו מוסך גבע הציעו בדיקה של הטיימינג בחינם. ידוע אם עדיין קיים? אני מהצפון אבל אשקול להגיע. 

תודה

כשאתם עוקפים גולף 1995 ידנית בצבע בורדו תנפנפו לי לשלום

פורסם

גם אני הייתי מחליף, אני נצמד להמלצה של אורן, החלפה כול 4 שנים או 60 אלף ק"מ.

• רעיון טוב! 1

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אם אין לך בעיה תקציבית ואתה לא מוגבל בזמן על רכב אז תחליף.

אני אישית לא הייתי מחליף עכשיו,וזה מה שמוסך אמר לך וזה סוג של אחראית מצדם.

אם בדקו ורכב והכל תקין ללא נזילות ואם אתה לא ניכנס לבוץ ונוסע בכבישים נורמלים אז לא צריכה להיות בעיה כי רצועת עובדות 120 אלף ואפילו יותר. יש מדינות עם מזג אוויר קשה וללא כבישים אז שם המלצה להחליף כל 60 אלף או 4 שנים. בישראל אין בעיה כזאת עם הפרשי טמפרטורה.

פורסם

תחליף בלי לחשוב פעמיים. גם אם התרומה היחידה תהיה רק לשקט הנפשי שלך, דיינו. 

המנוע הזה גרם ליותר מדי בעיות מתועדות, חבל לחסוך את ה2000₪. 

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני שעה, alechko01 כתב:

אם אין לך בעיה תקציבית ואתה לא מוגבל בזמן על רכב אז תחליף.

אני אישית לא הייתי מחליף עכשיו,וזה מה שמוסך אמר לך וזה סוג של אחראית מצדם.

אם בדקו ורכב והכל תקין ללא נזילות ואם אתה לא ניכנס לבוץ ונוסע בכבישים נורמלים אז לא צריכה להיות בעיה כי רצועת עובדות 120 אלף ואפילו יותר. יש מדינות עם מזג אוויר קשה וללא כבישים אז שם המלצה להחליף כל 60 אלף או 4 שנים. בישראל אין בעיה כזאת עם הפרשי טמפרטורה.

אתה לא ממש בקיא בסיפורים על המנוע הזה ורצועת טיימינג הא? 

ה-C3 2018 שלי, תמיד טופלה במורשה לפי ההוראות, נסעה רוב מוחלט בינעירוני ,ועדיין ,קצת לפני 90 אלף קילומטר, הרצועה התחילה להתפורר. ואצלי זה רכב שננהג בתנאים אידיאלים ועובר 2 החלפות שמן בשנה. 

על רכב שנוסע בתנאים יותר עירוניים, ולא עובר החלפות שמן מרובות, אין סיכוי בעולם שהייתי מחכה עם זה.

• רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)
לפני 25 דקות, davemustaine87 כתב:

אתה לא ממש בקיא בסיפורים על המנוע הזה ורצועת טיימינג הא? 

ה-C3 2018 שלי, תמיד טופלה במורשה לפי ההוראות, נסעה רוב מוחלט בינעירוני ,ועדיין ,קצת לפני 90 אלף קילומטר, הרצועה התחילה להתפורר. ואצלי זה רכב שננהג בתנאים אידיאלים ועובר 2 החלפות שמן בשנה. 

על רכב שנוסע בתנאים יותר עירוניים, ולא עובר החלפות שמן מרובות, אין סיכוי בעולם שהייתי מחכה עם זה.

מה זה קשור בקיא במנוע הזה , אז למה לא החלפת ב60 אלף אם אתה כזה בקיא.

יצרן הזה לא שונה מכולם ומשתמש ברצועת תזמון איכותיים כמו רובם.

לקרוא ולהבין מה שאני כותב אתה יודע או שאתה קורא בין שורות? אני רשמתי שיחליף אבל לא בלחץ בגלל שמנוע עשה 60 אלף בלבד  ,יש לו זמן לבדוק מי נגד מי , ויעשה שיעורי בית ,אולי גם יקנה חלקים איכותים ולא רק סט תזמין גם מחזרי שמן ואולי גם משבאת מים, כל זה שיקולים של בעל הרכב.

סביר להניח לאחר 60 אלף משאבת מים תקינה לחלוטין ואין חופש וגם מחזירי שמן תקינים , לפי דעתי עכשיו יחליפו לו רק סט תזמון בלבד.

ומה קורה שלאחר החלפה עוד שנתיים יהיו נזילות וזה מה שמצמצם חיים לרצוע? הרי בחור אמור להיות בשקט לעוד 4 שנים או 60 אלף לפי מה שרשמתם.

בקיצור זאת החלטה שלו בלבד.

אני רשמתי את דעתי ואני שלם עם זה.

עריכה אחרונה על ידי alechko01
פורסם

כי בארץ החלפת הטיימינג היא 105 אלף או 6 שנים, אורן ממליץ על החלפה כול 4 שנים או 60 אלף, אז הבעלים אמור לדעת?

כבר היו מקרים שבריקול ביבואן אמרו שהכול טוב, ובתכלס לא היה, אני זוכר גבע פירסם תמונה של רצועה שלא הייתה תקינה לאחר שביבואן נאמר שכן.

לא הייתי סומך על הרצועה בפיורטק שתגיע ל120 אלף, כן, יהיו כאלה ללא בעיות, אבל לא הייתי לוקח סיכון.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

למה אתה כועס? :) 

אם אין לך רכב מהיצרן, אין לך סיבה אמיתית להכנס לכול הברוך הזה שניקרא "רצועת תזמון במנועי פיור טק" , הכול טוב. 

פשוט המנוע הזה מאוד בעייתי בכול הנוגע לטיימינג ואם לא לקחת משנה זהירות איתו, הוא יכול לנשוך אותך חזק בתחת. אם מעניין אותך, יש שרשור של מיליון עמודים שמדבר על זה. 

למה אישית אני לא החלפתי ב-60 אלף? כי הרכב באחריות. ואחרי האחריות הוא ימכר. ואני לא יתעסק עם הסיפור הזה אפילו לא לשניה. 

אבל אם מישהו כן רוצה, עדיף להיות זהיר. 

פורסם

תודה רבה לכל העונים!

הרכב ננהג בעדינות בתנאים אופטימליים, 90% בינעירוני ולא בפקקים. אף על פי כן השתכנעתי להקדים את ההוצאה. תוחלף בשישי הקרוב.

כשאתם עוקפים גולף 1995 ידנית בצבע בורדו תנפנפו לי לשלום

פורסם

תעדכן מה תהיה מצבה של הרצועה.

• תוכן חדש...