Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1397 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

היי,

רכשתי לפני שנה וקצת פיג'ו 3008 בנזין 2019 - מנוע 1.6 טורבו 180 כ"ס.

הרכב היה שייך לעמיתה לעבודה שנסעה בו המון אבל בגלל שידעתי שהוא טופל בזמן ובמוסכי יבואן, ללא תאונות וננהג בצורה רגועה רכשתי אותו מחברת הליסינג במחיר משתלם מאוד.

הרכב נסע ונוסע המון גם אצלי וגם אצל העמיתה שלי בעיקר בינעירוני.

הוא עומד כעת על 102,000K ב-3 שנים על הכביש. בין טיפול לטיפול (כל 15K) אמינות מופתית.

לפני כמה ימים ניגשתי לעשות לו טסט. הרכב עבר חלק הכל למעט נושא של זיהום אוויר בו הוא נכשל. הופתעתי כי זה רכב די חדש שמבלה הרבה בבינעירוני. גם הבוחן אמר שיש ריח של דלק מהאגזוז, האמת לא שמתי לב לזה עד הטסט.

יצאתי מהטסט שמתי גולד לייבל ועשיתי סיבוב עם קצת לחיצות וטורים גבוהים לחמם את הממיר ואז הוא עבר את הבדיקה.

אתמול באמת הנעתי את הרכב בחניה סגורה קטנה למרות שהרכב עבד כמה שעות לפני והייתי בעצירה ממש קצרה בהנעה באמת הרחתי ריח של דלק מאחורי הרכב מהאגזוז. (אין ריח של דלק בתוך האוטו)

ממה זה יכול לנבוע? האם ממיר קטליטי לא תקין או בעיה במערכת ההזרקה הדלק לא נשרף?

אם זה הממיר האם צריך להחליף (הבנתי שסיפור יקר מאוד) או אפשר לבצע ניקוי?

מיותר לציין שאין קוד תקלה או נורת מנוע ולא הרגשתי שינוי בצריכת הדלק או הביצועים, אני מעדיף לסדר את זה שלא יחמיר.

הרכב כבר לא באחריות.

תודה רבה

עריכה אחרונה על ידי iyl0909
פורסם

לא זוכר האמת ולא צילמתי, ראיתי שאחד המחוגים היה במחשב באזור האדום בבדיקה שנכשלה ואחרי הגולד לייבל התייצב בירוק.

פורסם

בפעם הראשונה שנכשל - לא, נסעתי מהבית למכון טסטים כרבע שעה נסיעה ועוד חצי שעה המתנה עם מנוע פועל בתור. בפעם השניה שעבר -כן.

לא תיארתי שרכב חדש יכשל בזיהום אוויר.

פורסם (נערך)

זו בעיה ידועה במנועי THP (1.6 טורבו של פיג'ו/סיטרואן) מתקן יורו 6 ומעלה - הממיר הולך באיזור ה 100 אלף ק"מ. אין הרבה מה לעשות חוץ מלהחליף למקורי, שכן תחליפי לא מחזיק הרבה.

עריכה אחרונה על ידי nadavd4
פורסם

אנצל את הבימה, גם לי יש רכב עם המנוע הנ"ל בגרסת 165, הוחלף על ידי הבעלים הקודמים לפני 20k ממיר חלופי. 

הוחלף לפני חודשיים טורבו לאחר שהקודם עישן, וכן ישנה בעיית קניסטר מיכל דלק, ששולח דלק ולא אדים שכנראה פגעו בממיר. 

ישנה נורה מנוע, עם הקוד p0420 הידוע לשימצה. 

השאלה, האם זה בהכרח ממיר או שמא חיישן חמצן כלשהו? האם אני חייב להחליף ממיר? או שניתן לנקות אותו? 

בהנחה שאני מתעלם והממיר עובר טסט, איך אדע שהוא לא נסתם לי ושולח חלקים למנוע? 

שאלה אחרונה, מישהו הזמין פעם ממיר בחו"ל ורוצה לשתף בתובנות?

פורסם

ממיר שנסתם לא שולח חלקים למנוע 

הוא נמצא על צנרת הפליטה (אגזוז וכו')

אבל שהוא סתום לגמרי המנוע פשוט לא מצליח לפעול. לי קרה עם i30.

לא מצליח לפעול זה אומר שהרכב מתכבה/לא מעלה טורים גם עם לחיצה חזקה על הגז

וזה לא בריא למנוע בכלל.

.

פורסם (נערך)

מעדכן שהייתי הבוקר במוסך יבואן תוך חצי שעה הייתי בחוץ.

חיברו סורק למחשב אין קוד תקלה, ביצעו בדיקת גזים אמרו גבולי.

ההמלצה לא לגעת בזה, לעשות טסט עם תוסף דלק ולהחליף תחנת דלק (זרקו לי דלק לא איכותי אבל זה נשמע סתם התנערות).

לא אכפת לי על ה50 שקל של התוסף פעם בשנה אבל נשמע מוזר ברכב די חדש זיהום אוויר. בכל מקרה הם לא מחליפים ממיר קטליטי אלא אם המחשב נותן קוד תקלה של גזי פליטה.

עריכה אחרונה על ידי iyl0909
פורסם

עוד שנה שנתיים, שכבר לא יהיה ניתן להגיש בקשה של רצון טוב, יגידו לך להחליף ממיר 

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

פורסם

גם אצלי יש קצת ריח של דלק מהאגזוז לא יודע כמה זה קריטי. בכל מקרה יש מוסכים שיודעים לעשות ניקוי לממיר ע"י טבילה באמבטית כימיקלים או הזרקת חומר ניקוי לסעפת יש מקרים שזה עוזר והעלות עשירית מהחלפת הממיר.

• תוכן חדש...