Jump to content

iyl0909

  • הודעות

    9
  • כאן מאז:

  • פעילות אחרונה

צפיות אחרונות בפרופיל

צפיות הפרופיל האחרונות חסומות ואינן מוצגות בפני משתמשים אחרים.

הנקודות של iyl0909

חדש בפורום

חדש בפורום (1/14)

0

מוניטין

  1. לא מוכנים להגדיל לי את הברוטו כרגע. מבחינתם זאת הטבה לקחת כמה שזה מוצע. לפי מה שהבנתי מוגבל ל30k בשנה אבל אני לא מגיע לזה והדלק עם דלקן חופשי.
  2. היי, אני מתקשה להבין האם כדאי לי לקחת רכב בליסינג ממקום העבודה. אשמח לשמוע לדעתכם. אני אתן קצת נתונים. אני מחזיק רכב פרטי משלי מסוג יונדאי I35 2014 אלנטרה (1600 אוטומטי) שנסע 140K והוא במצב מכני טוב. אני נוסע בשנה כ25K. כמחצית מזה נסיעות שקשורות לעבודה בקו ר"ג - ב"ש. השאר נסיעות פרטיות שלי. כיום ההסדר שלי מול המעסיק הוא שהוא משלם לי נסיעות לפי 2500 ש"ח בחודש ברוטו. השכר שלי הוא 16700 ברוטו לא כולל הנסיעות. עם הנסיעות 19200 ברוטו. לפי החישוב שעשו לי מתוך ה2500 שקל נסיעות ברוטו נכנס לי תכלס נטו של 1400 שקל בערך. שזה בערך מכסה את הדלק שלי החודשי + רזרבה של כמה מאות לביטוחים/טסט/תיקונים. (הנטו שלי בלי נסיעות 12200, עם נסיעות 13600). יש רכב נוסף בבית שמשמש את אשתי ונוסע כ-5K בשנה בעיקר לפיזור ילדים ולעבודה. בינואר הקרוב המעסיק שלי מחליף את חברת הליסינג והציע לי להמיר את הנסיעות ברכב סופר מיני (איביזה, מאזדה 2, 208). מבחינת גודל רכב זה יספיק לי אני 95% מהזמן לבד באוטו. לא פירטו לי עדיין עלויות כי ההסכם לא חתום סופית אבל אני מניח שרב החברות די זהות והעלויות ידועות לכם. השאלה אם במצב כזה משתלם לי לקחת רכב ליסינג? אני רוצה כמה שפחות לפגוע בנטו שלי אבל מצד שני היונדאי מזדקנת וצפי שיהיו עלויות תיקונים ובלאי בעקבות הנסועה הגבוהה ואני רוצה רכב יותר בטיחותי, מודרני וחדיש. (לגבי היונדאי היא לא תימכר אלא תועבר לאח של אשתי אם אחליט ללכת על הליסינג ככה שלא ארוויח כסף ממכירתה). אשמח לשמוע לדעתכם האם כדאי ללכת על זה או להישאר לפי הסכם הנסיעות הנוכחי.
  3. היי, מתעניין באופל אסטרה 1.4 טורבו 150 כס דגם אנגוי פלוס שנת 2018. שאלתי בקבוצה של בעלי אופל בפייסבוק כולם מהללים את הרכב מצד שני שמעתי שיש בעיות במנוע הזה הוא זהה לשברולט קרוז. בנוסף קראתי שהגיר של הרכב מאוד איטי ומסרס את המנוע. אשמח לשמוע מכם בעיקר בנושא אמינות ותפעול הגיר.
  4. מעדכן שהייתי הבוקר במוסך יבואן תוך חצי שעה הייתי בחוץ. חיברו סורק למחשב אין קוד תקלה, ביצעו בדיקת גזים אמרו גבולי. ההמלצה לא לגעת בזה, לעשות טסט עם תוסף דלק ולהחליף תחנת דלק (זרקו לי דלק לא איכותי אבל זה נשמע סתם התנערות). לא אכפת לי על ה50 שקל של התוסף פעם בשנה אבל נשמע מוזר ברכב די חדש זיהום אוויר. בכל מקרה הם לא מחליפים ממיר קטליטי אלא אם המחשב נותן קוד תקלה של גזי פליטה.
  5. בפעם הראשונה שנכשל - לא, נסעתי מהבית למכון טסטים כרבע שעה נסיעה ועוד חצי שעה המתנה עם מנוע פועל בתור. בפעם השניה שעבר -כן. לא תיארתי שרכב חדש יכשל בזיהום אוויר.
  6. לא זוכר האמת ולא צילמתי, ראיתי שאחד המחוגים היה במחשב באזור האדום בבדיקה שנכשלה ואחרי הגולד לייבל התייצב בירוק.
  7. היי, רכשתי לפני שנה וקצת פיג'ו 3008 בנזין 2019 - מנוע 1.6 טורבו 180 כ"ס. הרכב היה שייך לעמיתה לעבודה שנסעה בו המון אבל בגלל שידעתי שהוא טופל בזמן ובמוסכי יבואן, ללא תאונות וננהג בצורה רגועה רכשתי אותו מחברת הליסינג במחיר משתלם מאוד. הרכב נסע ונוסע המון גם אצלי וגם אצל העמיתה שלי בעיקר בינעירוני. הוא עומד כעת על 102,000K ב-3 שנים על הכביש. בין טיפול לטיפול (כל 15K) אמינות מופתית. לפני כמה ימים ניגשתי לעשות לו טסט. הרכב עבר חלק הכל למעט נושא של זיהום אוויר בו הוא נכשל. הופתעתי כי זה רכב די חדש שמבלה הרבה בבינעירוני. גם הבוחן אמר שיש ריח של דלק מהאגזוז, האמת לא שמתי לב לזה עד הטסט. יצאתי מהטסט שמתי גולד לייבל ועשיתי סיבוב עם קצת לחיצות וטורים גבוהים לחמם את הממיר ואז הוא עבר את הבדיקה. אתמול באמת הנעתי את הרכב בחניה סגורה קטנה למרות שהרכב עבד כמה שעות לפני והייתי בעצירה ממש קצרה בהנעה באמת הרחתי ריח של דלק מאחורי הרכב מהאגזוז. (אין ריח של דלק בתוך האוטו) ממה זה יכול לנבוע? האם ממיר קטליטי לא תקין או בעיה במערכת ההזרקה הדלק לא נשרף? אם זה הממיר האם צריך להחליף (הבנתי שסיפור יקר מאוד) או אפשר לבצע ניקוי? מיותר לציין שאין קוד תקלה או נורת מנוע ולא הרגשתי שינוי בצריכת הדלק או הביצועים, אני מעדיף לסדר את זה שלא יחמיר. הרכב כבר לא באחריות. תודה רבה
  8. היי, מדדתי עם סרט מטר מקצה הספסל עד הקצה השני. ב2 הרכבים הרצפה מאחורה בסדר ויש המון מרווח רגליים. הבעיה זה הרוחב. לצערי מחוץ לתקציב או שארד שנתיים בשנתון ופחות רוצה. אם יכלתי הייתי לוקח C5 אירקרוס עם 3 מושבים נפרדים. אבל ההפרש גדול מדי בשבילי. בכל זאת אשמח לשמוע אם מישהו הצליח עם הסידור הושבה הזה באחד הרכבים
  9. שלום לכולם, לאשתי כיום יש פורד פוקוס סטיישן 2016 טרנד 1.5 טורבו זה הרכב העיקרי שמסיע את המשפחה והילדים. כידוע הרכב לא מאוד מרווח מאחורה גם לא לרגליים ובעיקר ברוחב המושב. סידור הישיבה היום זה בצד אחד כסא תינוק (בת שנה), צד שני בוסטר (בן 4) ובאמצע ילד בן 9 בלי אמצעי עזר. הילד שיושב באמצע מתלונן על חוסר נוחות גדול, תעלת ההינע מפריעה לרגליים, ובעיקר על רוחב ומרווח כתפיים טוען שצפוף לו ואין לו מקום לזוז. החלטנו להחליף את הרכב ואנחנו מתלבטים בין השברולט אקווינוקס והפיזו 3008 שניהם מודל 2019. על פניו נראה שאזור המחיה מאחורה מרווח יותר ואין תעלת הינע גבוהה אבל נושא הרוחב מטריד אותי ואני לא יכול למדוד את הצפיפות עם הכסאות לכן לקחתי מטר ומדדתי והופתעתי לרעה. רוחב מושב אחורי מדידה שלי : פוקוס 129 ס"מ 3008 127 ס"מ אקווינוקס שנראה הכי גדול124 ס"מ רוחב רכב מהמפרטים: פוקוס 182 ס"מ 3008 184 ס"מ אקווינוקס 188 ס"מ בקיצור נהיה לי כאב ראש איך הרכב הכי רחב יש לו את המושב הכי צר? האם הפוקוס באמת פחות צפופה מהגיפונים האלה? בקיצור על מה ללכת בהנחה שמה שמנחה אותי זה הנוחות ובעיקר הרוחב מאחורה בסידור ישיבה הזה. אם למישהו יש אקווינוקס או 3008 עם 3 ילדים מאחורה אשמח לשמוע. תודה על העזרה.
×
×
  • תוכן חדש...