Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1373 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 23 שעות, Keyser Söze כתב:

אחזור על העצה שלי:

לפנות למוסך מוסמך. החוק מחייב את המוסך לתת לה את היסטוריית הטיפולים. והחוק גם מחייב את המוסך לשמור תיעוד 7 שנים אחורה.

ככל שההחלפה התבצעה במוסך מוסמך, יהיה תיעוד שיכיל גם את התאריך (לטובת התחשבנות עתידית), וגם את המוסך הספציפי שביצע את ההחלפה. לאחר שבידה המוסך בו בוצעה ההחלפה, תוכל הקונה לפנות לאותו מוסך, ולבקש פרטי התקשרות עם בעל הרכב בזמנו. ואז, תוכל לנסות ליצור עימו קשר, לטובת קבלת שטר המכר. ייתכן, אגב, אם הכוכבים יסתדרו יפה, שלמוסך יהיה העתק שיוכל לתת לה, מבלי הצורך לאתר את בעל הרכב.

אם המנוע היה מוחלף במוסך מוסמך אז זה היה רשום ברשיון.

סביר להניח שהבעלים הקודם החליף מנוע באיזו דרך מפוקפקת כדי לזרוק אותו למגרש.

בעיה של המגרש בתכלס.

• רעיון טוב! 2
פורסם (נערך)

גלגלו האלה את הבעיה.

אבל בהחלט יש למגרש אחריות על מה שהם מוכרים . ומגרש כמו טרייד מוביל עלול להפסיד יותר מהפרסום של המקרה מאשר לקחת אחריות ( למצוא את בעל הרכב הקודם עם שטר מכר או להחליף לגברת את הרכב לרכב אחר בתנאים הוגנים ).

בכל מקרה, עורך דין שמתמחה בנושא סחר ברכבים מחוייב המציאות.

עריכה אחרונה על ידי vladclar

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם (נערך)

נמחק

לפני 3 שעות, Ooga כתב:

אם המנוע היה מוחלף במוסך מוסמך אז זה היה רשום ברשיון

לא בהכרח. יכול להתפספס במוסכים לא מסודרים?

עריכה אחרונה על ידי tinoki

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

בתאריך 6.9.2022 בשעה 10:58, Ooga כתב:

לאחר שבידה המוסך בו בוצעה ההחלפה, תוכל הקונה לפנות לאותו מוסך, ולבקש פרטי התקשרות עם בעל הרכב בזמנו. ואז, תוכל לנסות ליצור עימו קשר, לטובת קבלת שטר המכר. י

למי שהמליץ לנסות לאתר את שטר המכר, נדמה לי שלא הבנתם את הסיפור. אין, לא היה ולא יהיה שטר מכר, ואין מה לחפש.

אני מצרף כאן פס"ד שפרסמתי בפורום אחר בענין זהה.

עולה בבירור שיש לה עילה לבטל את הרכישה ולקבל את כל הכסף בחזרה. מכרו לה דבר שונה ממה שהתחיבו למכור לה: רכב שמותר לו לנסוע בכביש.

וגם אשמח לעידכון!

https://www.fridmanwork.com/LAWx-lawyers111750.html

זה מקרה זהה. כותב בית המשפט המחוזי:

"בעל דין המוכר סחורה שאינה תואמת את הרשיון המצורף אליה, אינו יכול לפטור עצמו מאחריות בטענה כי אין לו הכלים לבדוק את ההתאמה. אם אין לו הכלים - יתכבד וירכוש כלים כאלה. לא יתכן שלקוח יקנה מכונית מסוחר והרשיון שיסופק לו לא יהיה תואם את הסחורה שנמכרה לו.

אני מפנה לחובותיו של סַפָּק מקצועי לפי חוק הגנת הצרכן. 

חוק הגנת הצרכן מבקש לאזן את חוסר השוויון שבין הצדדים על-ידי הטלת חובת גילוי על ספקים.

בנוסף קובע סעיף 2(א) לחוק הגנת הצרכן, התשמ"א-1981:

ייראו עניינים אלה כמהותיים בעסקה:

(4) השימוש שניתן לעשות בנכס או בשירות, התועלת שניתן להפיק מהם והסיכונים הכרוכים בהם.

כאמור, במקרה דנן מכרה ספיד קאר לגרינברג רכב שאינו כשיר לנוע על הכביש, ולכן הטעתה במחדלה את גרינברג באשר לטיב הנכס ולשימוש שניתן לעשות בו בעת הרכישה.

העובדה שספיד קאר לא ידעה על אי-כשירות זו של הרכב לנוע, איננה משנה הואיל וחוק הגנת הצרכן מחייב את העוסק אף במקרה של מחדל.

על שום כך אחראית ספיד קאר כלפי גרינברג והיא צריכה לפצותו."

CLEAR CUT אין בכלל שום ספק. 

ולכל מי שהציע לה לעבור טסט בחאווה או שטויות כאלה, פה זה קארספורום ואנחנו משתדלים לפתור בעיות לא ליצור בעיות חדשות. 

• אהבתי 2

כשאתם עוקפים גולף 1995 ידנית בצבע בורדו תנפנפו לי לשלום

פורסם

זה ממש לא מקרה זהה.
ביזארי בעיני שבית המשפט בערכאה הראשונה לא הטיל את כל האחריות על הסוחר (אפשר היה אולי להוסיף רשלנות תורמת למכון הבדיקה), ואפילו אחרי העירעור הסוחר יצא אחראי לפיצוי רק עבור שליש מערך הנזק. זה ממש לא תקדים מוצלח.
גם במשפט המקורי וגם בעירעור השופטים נתנו משקל רב לעובדה שהבדיקה בעת הקניה והבדיקה 4 חודשים אח״כ נתנו תוצאות כמעט זהות, כדי לקבוע שאכן מדובר באותו מנוע. כאן אין אפשרות השוואה כזו, כי לא נעשתה כל בדיקה בעת הרכישה; הסוחר יטען שאולי הקונה החליפה מנוע ולא מרוצה ממנו, אז מנסה להפיל את זה עליהם.

לא רואה איך זה נפתר ללא עו״ד.

• רעיון טוב! 1
פורסם

המישור היחיד והמיידי שעלייך לפנות מולו זה טריידמוביל.

הם בעלי אחריות מלאה לרכב שהם מכרו לך!

והם אלו שצריכים לקחת ממך את הרכב ולהחזיר לך את מלוא הסכום.

כבר ביום ראשון תפני לעו״ד שיתחיל לעבוד על התיק.

לגבי עזרה ראשונה, לדעתי לא תמצאי את שטר המכר אז לא הייתי מבזבז אנרגיות וזמן לחפש את זה.

את יכולה בזמן הזה לחפש רכב חלופי או אפילו להשכיר ולצרף את ההוצאות לתביעה.

שיהיה בהצלחה ואני מקווה שטריידמוביל לא יצאו נקיים מהעניין הזה

פורסם

עוד רעיון שלא ראיתי שהעלו:
לבקש מטרייד-מוביל את היסטוריית הטיפולים של הרכב.
רשמת שלא קיבלת מהם, ואם אני לא טועה, הם חייבים לספק לך (לפחות את מה שיש להם).

לא בטוח שזה יתן משהו, אבל יש סיכוי שקיים משהו כזה, ואחד המוסכים שעשה טיפולים לרכב, הוא זה שגם החליף את המנוע (או לכל הפחות יוכל להגיד לך מי היה הבעלים הקודם).

• רעיון טוב! 1
פורסם

רכשתי מהם רכב, הם לא מספקים היסטורית טיפולים, וגם אמרו לי שלא מספקים לפני הרכישה והרכב נמכר AS IS.

השרשור הטוב ביותר בפורום

אני לא הייתי הולך לקנות עכשיו דייהו נובירה - אבל אחרי הרמה שהורגלתי אליה בדייהו נובירה, אני מוכן לעבור רק לב.מ.ו.

פורסם

חזרתי לעדכן!

אז אחרי שטרייד מוביל המשיכו להגיד לי שהם לא אשמים ושאין להם מה לעשות בעניין ועמדתי לוותר, בזכותכם הבנתי שהאחריות היא עליהם בלבד והמשכתי להתקשר אליהם. בנוסף השארתי ביקורות שליליות ופרסום רע על החברה בעמודים שונים ואף איימתי בתביעה. לבסוף הם פנו אליי ואמרו שהם מטפלים בזה (וביקשו ממני למחוק את הפוסטים השליליים), והיום סופסוף קיבלתי מהם את שטר המכר!

אז תודה רבה לכולכם על התגובות, כי בזכותכם לא ויתרתי להם :)

• אהבתי 6
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 3 שעות, bama95 כתב:

חזרתי לעדכן!

אז אחרי שטרייד מוביל המשיכו להגיד לי שהם לא אשמים ושאין להם מה לעשות בעניין ועמדתי לוותר, בזכותכם הבנתי שהאחריות היא עליהם בלבד והמשכתי להתקשר אליהם. בנוסף השארתי ביקורות שליליות ופרסום רע על החברה בעמודים שונים ואף איימתי בתביעה. לבסוף הם פנו אליי ואמרו שהם מטפלים בזה (וביקשו ממני למחוק את הפוסטים השליליים), והיום סופסוף קיבלתי מהם את שטר המכר!

אז תודה רבה לכולכם על התגובות, כי בזכותכם לא ויתרתי להם :)

מאד משמח לשמוע.
לא בטוח שאני אישית הייתי מוחק איזושהי ביקורת או פירסום שלילי (הם היו מאד לא בסדר לפי כל קריטריון), אבל בכל מקרה, אל תמחקי כל עוד הרכב לא עבר בהצלחה טסט.
אגב, האם בשטר המכר כתוב מה מקור המנוע שהותקן, וכמה ק״מ היו עליו? אם זה משמעותית יותר מהק״מ שהיו על הרכב עצמו, זו גם סיבה לפיצוי.
אם היו לך הוצאות משמעותיות על תחבורה חליפית בתקופה שלא יכולת לנהוג, הייתי דורש גם את זה.

פורסם
בתאריך 22.9.2022 בשעה 00:23, PinkDolphin כתב:

מאד משמח לשמוע.
לא בטוח שאני אישית הייתי מוחק איזושהי ביקורת או פירסום שלילי (הם היו מאד לא בסדר לפי כל קריטריון), אבל בכל מקרה, אל תמחקי כל עוד הרכב לא עבר בהצלחה טסט.
אגב, האם בשטר המכר כתוב מה מקור המנוע שהותקן, וכמה ק״מ היו עליו? אם זה משמעותית יותר מהק״מ שהיו על הרכב עצמו, זו גם סיבה לפיצוי.
אם היו לך הוצאות משמעותיות על תחבורה חליפית בתקופה שלא יכולת לנהוג, הייתי דורש גם את זה.

מחקתי את הביקורות כשהם ביקשו, אבל הייתי מוכנה לפרסם שוב במקרה הצורך אם הם לא היו מטפלים בזה כמו שצריך.

בשטר המכר כתוב את מספר הרכב שממנו הורד המנוע, וכשחיפשתי את המספר באפליקציה "משומשת" זה מוצא לי שהרכב פורסם בדיוק החודש למכירה יד2, עם ק"מ של 79,000 (אני רכשתי את שלי כאשר היו לו 59,000).

פורסם

קצת מוזר שהרכב ממנו פורק המנוע מוצע למכירה...  או שזה היה לפני שפורק ממנו המנוע?

מוטי, מוטי, מוטי - אני לא סתם בחור אידיוטי 

פורסם
לפני שעתיים, motior כתב:

קצת מוזר שהרכב ממנו פורק המנוע מוצע למכירה...  או שזה היה לפני שפורק ממנו המנוע?

פות״ש קנתה את הרכב לפני חודשיים, אז ההחלפה בוצעה לפני ההצעה למכירה (אני מניח שאפשר לראות בערך מתי לפי שטר המכר של המנוע). בד״כ לא משתלם להחליף מנוע ואז מיד למכור (כמו כל השקעה משמעותית ברכב), אז הסבירות היא שהוא הוחלף הרבה קודם.
מצד שני, באמת תמוה שבמקרה לגמרי הוחלף מנוע גם ברכב התורם. הכיסאות המוסיקלים מרמזים על משהו לא כשר, אבל את פות״ש זה כבר לא מעניין.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
  • תוכן חדש...