Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שמן גיר יונדאי i25

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1404 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב

ברשותי יונדאי i25 שנת 2018 60000 ק"מ  מנוע 1400 ,אין מדיד לשמן גיר ,איך יודעים בעצם מתי להחליף ואם צריך ? בספר רכב אין הוראה מפורשת להחלפה.

עוד שאלה בזמן התנעה בבוקר המנוע עולה ל1500 סל"ד ולאחר דקה מתייצב  על 750 סלד זה נורמלי?

פורסם

גם אם אין הוראה נהוג להחליף כל 60-80 אלף קילומטר, יש הרבה סיבות למה יצרנים לא ממליצים כבר אבל הסיבות הם לא כל כך בעד הצרכן.

יש כביכול מקרים לא להחליף, במידה ולא החליפו כבר איזה 200 אלף קילומטר והגיר כבר התפורר מבפנים מההזנחה והשמן הצמיגי מחזיק אותו בחיים.

אתה לא קרוב לזה והייתי ממליץ לך להחליף שנה הבאה

כן נורמטיבי לגמרי, המנוע עובד עשיר יותר (יותר יחס של אוויר לדלק) כדי להתחמם יותר מהר ומעלה סלד לכמה עשרות שניות.

פורסם

אתה יכול לעשות מה ש נהוג ו מה ש לא, נתון לשיקולך. גיר מתפורר מבפנים ושמן מחזיק אותו בחיים ו החופש הגדול בפתח סעו בדרכים טובות.

פורסם

אל תהפוך את המילים שאמרתי למסר שאתה רוצה להעביר.

גיר עם שמן תקין לא מתפורר או יותר נכון מאוד מאוד קצת והחלפה שלו פעם בכמה שנים תתן לו חיים ארוכים, העברות חלקות ונעימות יותר, ופחות הפסדים מכנים=כוח וצריכת דלק כמו שאמור להיות.

כמו אותו הגיון של החלפת נוזל אחר ברכב, לכל נוזל יש אורך חיים מסוים לחלקם ארוך וחלקם קצר יותר.

אם לא תחלחף שמן מנוע כל 15 אלף קילומטר המנוע עדיין יתפקד גם 30 אלף אחרי, אבל בפחות יעילות ואורך חיים שהתקצר, אולי הוא אפילו יגיע ל45 אלף אבל כנראה יתפגר.

אז כן אני מאמין שהגיר יחזיק גם 10 שנים בלי החלפה אבל זה יהיה אותו סיפור כמו עם המנוע.

4 ליטר של שמן גיר פלנטרי עולים 160 שקל וההחלפה מאוד פשוטה. משקיעים פעם ב5+ שנים סכום קטן אבל אם שווה לך בשביל סכום כזה לסכן גיר שעולה פי עשרות מזה בהצלחה.

רק במקרה הקיצוני שהתעללו בגיר ולא החליפו לו הרבה מאוד זמן עם שמן חדש ישנו סיכוי שהוא יחליק בגלל שכל החומר של הקלאץ שסבל התעללות התפורר לתוך השמן ועכשיו השמן עם החומר קלאץ משמש כחומר קלאץ גרוע כי כבר בקושי יש קלאץ ובלי החתיכות בשמן כבר לא יהיה שום חספוס אבל מגרד את כל שאר החלקים האחרים וההשמדה העצמית התחילה וזה רק לדחות את הקץ.

ואני מדבר כבר על מכוניות עם הרבה יותר שנים וקילומטרים ממך.

פורסם

דרך אגב זה גיר רציף . תודה על התשובות  אז כדאי להחליף או לחכות עוד זמן ? הרכב היה בליסינג פרטי ב 3 שנים הראשונות עד 40000 ק"מ 

פורסם (נערך)

בגיר הרציף אני ממליץ לך להחליף נוזל תיבה רציפה כל 60 אלף קילומטרים, למקורי בלבד, למען אריכות ימים של הגיר. וזה בלי שום קשר לשגרת הטיפולים המוגדרת ע"י היבואן. 

אין שום קשר בין הגיר לסל"ד  גבוה בהנעת בוקר - זה תקין לחלוטין.

עריכה אחרונה על ידי vladclar

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם

הלכתי לבדוק את שמן הגיר מצרף תמונה של השמן בכוס לעומת שמן חדש , בזמן פתיחת הבורג נשפך כחצי קילו שמן גיר וסגרו בחזרה , עד שאחליט אם להחליף שמן האם נורא לנסוע ככה? אין שום בע
יה בגיר ,פשוט בגלל שאין מדיד החלטתי לבדוק את מצב השמן כדי להיות שקט והבנתי שאין דעה מוחלטת אם להחליף או לא. הרכב עם 65000 ק"מ יונדאי i 25  שנת 2018 .מה דעתכם ?

1.jpg

2.jpg

פורסם (נערך)

אני הייתי מרענן את השמן בשיטת " כמה שיוצא בריקון,  מוסיף את אותה הכמות".

אין לך כוונה למכור את הרכב בקרוב?

מה המחיר של ההחלטה "הגורליית" הזאת?

500₪ כולל העבודה והשמן? 

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

לא מתכוון למכור ,אני מטפל ברכב ומשקיע ,אכן אשמע בעצתך ואחליף חלק מהשמן השאלה אם אפשר לנסוע ככה כמה ימים ? איך אפשר לדעת איזה שמן להוסיף ? אמור להיות אותו שמן שישנו כרגע לא? מן הסתם זה השמן המקורי בטח 

פורסם

לא מצאתי ברשת בחנויות חלפים שמן מקורי לגיר רציף של יונדאי.

במוסך יונדאי בטוח יש את השמן המקורי, ובטוח במחיר יקר.

לא כדאי למשוך יותר מדי זמן עם מחסור שמן בגיר. אם תחליט לא להחליף,  לפחות תוסיף את החסר.

פורסם (נערך)

אצלי (קיה ריו) התקן הוא SP4

זה השמן: https://www.otopoint.co.il/items/2755407-שמן-גיר-מקורי-יונדאי-קיה-SP4

גם אני מסתפק אם להחליף :P

יש גם של Castrol ב(קצת)יותר זול https://www.autostore.co.il/product/שמן-גיר-castrol-transmax-dex-vi-1l-html/

עריכה אחרונה על ידי FROGIE
פורסם (נערך)

^^^^

שימו לב!

זה שמן לגיר אוטומטי פלנטרי!

אסור להשתמש בנוזל הזה לגיר רציף!

לפותח השרשור הגיר הוא CVT.

• תוכן חדש...