Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1483 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זה נראה מלחיץ 

אבל רכב כזה לא כדאי לקחת למכון כן לקחת למוסך ששאתה מכיר ולשמוע

ניתן להתייעץ בכל הנוגע למערכות גפ''מ והסבה - ללא תשלום

בעבר: מיצובישי אטארז' 2015-טויוטה קורולה 2009 GLI מוסבת לגפ''מ

בהווה: סובארו B4 2015 מוסבת לגפ''מ

• ספונסר פורום
פורסם
לפני 23 שעות, זקוק לעזרה כתב:

שלום, אשמח לחוות דעתכם, האם יש כאן משהו שנשמע משמעותי?

בכל פעם כשעולה פוסט ברוח דומה על "זקוק לפרשנות רש"י על תוצאות בדיקה", חשוב להבין ש:

1. מכון בדיקה לעולם מרוויח מהעובדה שיציין כמה שיותר תקלות (ולפעמים - "תקלות בכאילו") ברכב הנבדק. כך, יש לו כיסוי מראש      על כל תביעה של הבודק במקרה של תקלה ב-3 החודשים הבאים, והוא יכול להגיד ללקוח: "אמרתי לך".

2. כתוצאה מהנ"ל, יש אנשים רבים שנוטים להתייחס בזלזול כלשהוא לרבות מההערות בדו"ח. זו כמובן טעות. המוכר תמיד יגיד  ש"כולם כותבים ככה, זה כסת"ח" - אבל לך, הקונה, אין אפשרות לדעת מיד לאחר קבלת תוצאות הבדיקה, מה הם הפגמים  המהותיים באמת, וכמה יעלה לסדר אותם.

3. מכאן, שיש לבצע עוד תהליך לפני סגירת עיסקה - וללכת למוסך לקבלת איבחון מדוייק והצעת מחיר לתיקון.

אז.... מה בעצם קרה כאן?

הלכת לבדיקה, שילמת מאות שקלים, וקיבלת ליד טופס שהוא יותר כתב-חידה מאשר כתב תוצאות שיהיה בסיס טוב לקבלת ההחלטה החשובה מכל: האם לקנות, ובכמה??

ובכן, התשובה הנכונה למה שהעלית כאן היא - אי אפשר לדעת. בלי ללכת למוסך שמתמחה ברכב האמור, וקבלת חוות דעתו המקצועית יחד עם הצעת מחיר אמיתית ליישור קו, לא  ניתן באמת לדעת למה לצפות גם לאחר הבדיקה.

נשמע מייאש? - אלו החיים, והיות וכולנו מחפשים וודאות ב-30,000 ש"ח כאילו מדובר ברכב חדש של 130,000 ש"ח, לא נותר אלא לעשות את הצעד הנוסף ולהתייעץ עם מכונאי מקצועי ואמין.

כך בדיוק אני נוהג בעת בדיקת רכב ללקוחותי. אה, למעט דבר אחד קטן - היות ואני עצמי מכונאי מוסמך, אני בודק את הרכב בעצמי, כולל בדיקת עובי הצבע בכל פאנל, וכן סריקת-תקלות OBD, ויחד עם היסטוריית הביטוח והטיפולים שכבר קיבלתי מראש מהמוכר (אין כאלו? - נורה אדומה!) - אני מדלג על השלב של מכון בדיקה וניגש הישר למקום הנכון: מוסך אמין ומקצועי שיעזור לתת עלות כספית לממצאי בדיקתי.

כך שהתשובה נמצאת לא במכוני הבדיקה, אלא בעבודת רגליים מול מומחים לדבר.

כוונתי לא לייאש כאן אף אחד, אלא לתת כיוון שהוא, לעניות דעתי, נכון יותר בקבלת ההחלטה. 

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1

933126724_WhatsAppImage2021-07-03at20_39_08.thumb.jpeg.64edf5191b8e50ab7f237a75a4828929.jpeg

פורסם

מסכים עם התגובה שמעלי. אני לא מוצא ערך רב בבדיקות ״מכוני הבדיקה״ כי ברבות השנים הם הפסיקו לספק תמורה הגונה עבור התשלום הנדרש. למי שלא יודע לבדוק אם מכונית עברה תאונה ו/או תיקוני צבע, אז כדאי ללכת לבדיקה במכון של נושא זה בלבד מבלי לבדוק מכאנית את הרכב (כי כאמור אותה בדיקה מכאנית חסרת כל ערך). אם המכונית מיד פרטית (לא יוצאת ליסינג), אז דו״ח סליקה אמור לשמש סנן משמעותי בכל הקשור לתאונות.

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

האם אתם לא מעט מגזימים עם הביטול המוחלט של ממצאי הדו"ח מבחינה מכאנית ו\או באופן כללי? זאת אני אומר בתור הדיוט מוחלט בתחום זה שאיננו מתיימר להיות מעבר לכך ומעוניין להבין מה אני מפספס פה.
משלב פה דברים עקרוניים לגבי בדיקות מכון + לגבי הבדיקה המסויימת הזו.

• צמיגים לא זהים. לפי מה שאני מבין מדובר על צמיגים שונים על אותו הסרן.
    האם לא מדובר על תמרור אזהרה שמעלה את הסבירות שבעליו הקודמים של הרכב היה "קמצן" שרק רצה שרכב יניע?
    נכון שאפשר לראות זאת לבד בלי בדיקה במכון. עם זאת להדיוטות שבנו יהיה קשה לזכור על מה להסתכל.
  • בלאי פנימי גבוה במנוע, סימני שריפת שמן.
    למה שיהיה ברכב בלאי פנימי גבוה במנוע, וסימני שריפת שמן שלא נוקו? בתור הדיוט - נשמע הגיוני שהיו בעיות באיזור נזילת שמן שלא טופלו והרכב נסע כך בלי טיפול.
    למה הסעיף הזה חסר ערך? אמנם מוסך יוכל להגיע למסקנה זהה אבל זה לא נשמע כמו כסת"ח. לא בכל דו"ח בדיקה יש ממצא שכזה וגם לא בכל דו"ח שלישי.
  • קורוזיה וסימני נזילה + פגיעות פח + לבדוק בלמים + מצבר + נקישות היגוי. לפי מיטב הבנתי אכן כמעט בכל דו"ח יש ממצא שכזה וזהו מעיין כסת"ח.
  • גיר, נזילת שמן. האם כשהם אומרים נזילה זו נזילה או גם "הזעה"?
פורסם
לפני 11 שעות, Ido.G כתב:

גיר, נזילת שמן. האם כשהם אומרים נזילה זו נזילה או גם "הזעה"

ברוב המקרים מדובר בהזעה מנסיו

עד כדי כך שהלכתי פעם לבדוק C4 פיקאסו ויצא נזילת שמן בין מנוע לגיר והבודק אמר לי שזה נזק של קרוב ל4000 ש''ח

ובמוסך חברה סידר לי גומיה ב40 ש''ח

ניתן להתייעץ בכל הנוגע למערכות גפ''מ והסבה - ללא תשלום

בעבר: מיצובישי אטארז' 2015-טויוטה קורולה 2009 GLI מוסבת לגפ''מ

בהווה: סובארו B4 2015 מוסבת לגפ''מ

פורסם

הלוואי שיצאת צדיק יעשו פרק בנושא וישלחו מכוניות תקינות לחלוטין אחרי שמהנדס הרכב דוד נמרי בדק למכוני הבדיקה ,יהיה שמח 

אם למישהו יש קשר ליצאת צדיק -אז שיציע את זה

פורסם
בתאריך 7.6.2022 בשעה 20:00, איש שמח כתב:

ברוב המקרים מדובר בהזעה מנסיו

עד כדי כך שהלכתי פעם לבדוק C4 פיקאסו ויצא נזילת שמן בין מנוע לגיר והבודק אמר לי שזה נזק של קרוב ל4000 ש''ח

ובמוסך חברה סידר לי גומיה ב40 ש''ח

אבא שלי בזמנו סידר 4ת התקלה בעלות של אלפיים שקל, כך שכדאי לבדוק לעומק דברים כאלו.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

• תוכן חדש...