Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1522 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זה לא משנה אם הייתי מדבר איתו קודם הפריוס, כל עוד יש לי זכות לבטל את העסקה על ידי קנס כלשהו או ללא קנס, זהו הזכות שלי וזה מגיע לי, ואם לא אז לא, ואני יבקש בחסד מתוך הנחה שיתכן שלא יאשרו. השאלה אם יש לי זכות או לא?

כך או כך אני לא מתכווין להתנגח מולם (ודאי שהכסף כבר אצלם) וגם שאני לא כזה, אבל אי אפשר להגיד שזה לא בסדר.

ובקשר למחירון, מישהו יודע לחשב לי מה באמת המחירון המשוקלל?

פורסם

המחירון המשוקלל 91615 ש"ח כולל תוספת של 5% בגין השבחה.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

אף אחג לא מוכר במחירים כאלה עכשיו...

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם (נערך)

4( * .א( לא יעשה עוסק ברכב עסקה בעניין מכירת רכב משומש, אלא אם כן התקיימו כל 
אלה :
)1 )נחתם חוזה בכתב בינו לבין רוכש הרכב (בסעיף זה – החוזה 
)2 )העוסק ברכב מסר לרוכש הרכב, עד למועד חתימת החוזה ובנפרד מהחוזה, 
טופס חתום בידו, שמפורטים בו הפרטים כאמור בסעיף קטן ב( ) (בסעיף זה – טופס 
גילוי 
)3 )רוכש הרכב אישר בחתימת ידו את קבלת טופס הגילוי .
 )ב( עוסק ברכב יפרט במדויק, בטופס הגילוי, את הפרטים שלהלן 

החוק דורש ממגרשי רכב חוזה מכירה בכתב.ראה סעיף 4.א.1. יש לך עילת ביטול ואם אין חוזה גם ללא קנס, למרות שהייתי מתפשר על משהו.

עריכה אחרונה על ידי Uri-G
פורסם

סוכנויות רכב לא אמורים למכור מעל החירון, לפי מה שידוע לי.

דרך אגב מעניין... עשיתי מחירון משוקלל לפי האפליקציה של לוייצחק ויצא לי 98K ואם תוספת השבחה 5 אחוז זה צריך לצאת 103K, ולפי זה יוצא שלמעשה מחיר העסקה הוא במחירון.

ושוב אני לא יבטל עסקה שנסגרה רק בגלל שלא חתמתי, אבל מקובל לשלם לבטל על ידי קנס וגם לזה הסוכן לא מסכים אלא אם כן אני ישלם את ההשבחה - 7K, שזה הרבה מעבר להגדרה של קנס. מישהו יודע כמה קנס משלמים במצבים כאלו? 

פורסם

כל הדברים האלה כולל קנס יציאה אמורים להיות מעוגנים בחוזה הרכישה.

כיוון שלא התעקשת על אחד כזה, אז זה נתון לשיקול דעתו של המוכר.

אתה צריך לספוג את עלות ההשבחה, הזמן שהמוכר הקדיש לזה ועל הפסד העסקה.

פורסם (נערך)

לפי החוק, חוזה חתום לא צריכה להיות דרישה שלו אלא של מגרש הרכב. אבל סביר להניח שאופן הפעולה של הקונה דורשת פיצוי כלשהו למגרש

לפני 12 שעות, maayan.i כתב:

סוכנויות רכב לא אמורים למכור מעל החירון, לפי מה שידוע לי.

דרך אגב מעניין... עשיתי מחירון משוקלל לפי האפליקציה של לוייצחק ויצא לי 98K ואם תוספת השבחה 5 אחוז זה צריך לצאת 103K, ולפי זה יוצא שלמעשה מחיר העסקה הוא במחירון.

ושוב אני לא יבטל עסקה שנסגרה רק בגלל שלא חתמתי, אבל מקובל לשלם לבטל על ידי קנס וגם לזה הסוכן לא מסכים אלא אם כן אני ישלם את ההשבחה - 7K, שזה הרבה מעבר להגדרה של קנס. מישהו יודע כמה קנס משלמים במצבים כאלו? 

אין מצבים כאלה. דברים כאלה אמורים להיות בחוזה. אתה יכול להציע להם שמאחר ווהשבחה עלתה להם 7000 שח ובמחירון הרכב היא שווה 5000 והרכב נשאר אצלהם, כלומר הם מרוויחים את ההשבחה לפי המחירון, אתה תשלם את ההפרש, 2000 שח.

עריכה אחרונה על ידי Uri-G
פורסם

הוא לא במצב שיכולת המיקוח אצלן - כי הכסף אצלם,  החוק לצידם וביטולה של העיסקה תלוי בעיקר ברצונם הטוב.

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם (נערך)

הייתי פונה בכתב בהתנצלות ( הרי כל הפרטים ידועים לכולם) ומבקש לסגור את הפרשה בפיצוי . בהמשך על פי גובה הפיצוי שידרש יוכל פות"ש לשקול בהתאם צעדים כאלה או אחרים. בגדול מנסיון עיסקי, ההצעה הראשונה  שפות"ש יקבל תהיה הכי נוחה בכל מובן. התחכמויות מהסוג של להכנס לנעלים של  החברה ולחשב את גובה הפיצוי הראוי , זו שגיאה מהדהדת-לא מציע אפילו לחשוב בכיוון. כל זה בשני סנט.

עריכה אחרונה על ידי ד ו ד
פורסם
לפני 3 שעות, zvit כתב:

הוא לא במצב שיכולת המיקוח אצלן - כי הכסף אצלם,  החוק לצידם וביטולה של העיסקה תלוי בעיקר ברצונם הטוב.

הוא יכול לתבועה בבית משפט והחוק לא לצידם, כי החוק דורש חתימת על חוזה וחתימה שלו על גילוי נאות, וזו אחריות שלהם. דברים שלא התקיימו. הם יכולים לדרוש פיצוי אבל רק על נזק שבאמת נגרם להם. אם הם עשו השבחה והרכב נשאר אצלם אין להם נזק על ההשבחה רק על ההפרש בפועל מול העלות של ההשבחה.

פורסם
לפני 21 שעות, ד ו ד כתב:

הייתי פונה בכתב בהתנצלות ( הרי כל הפרטים ידועים לכולם) ומבקש לסגור את הפרשה בפיצוי . בהמשך על פי גובה הפיצוי שידרש יוכל פות"ש לשקול בהתאם צעדים כאלה או אחרים. בגדול מנסיון עיסקי, ההצעה הראשונה  שפות"ש יקבל תהיה הכי נוחה בכל מובן. התחכמויות מהסוג של להכנס לנעלים של  החברה ולחשב את גובה הפיצוי הראוי , זו שגיאה מהדהדת-לא מציע אפילו לחשוב בכיוון. כל זה בשני סנט.

הפתרון הכי יעיל שהוצע ל פות"ש לדעתי.

POLO, 1.4 2001 > SPARK, 1.0 2014 > 108, 1.2 2016 > CLIO - 5, 1.0T 2021

פורסם (נערך)
לפני 7 שעות, mcaspi כתב:

איזה פיצוי מגיע להם? כלום. עברו על החוק שמוכר להם, ומגיע להם פיצוי? שישלמו על השטויות שלהם.

תשמע, יש פה בעיה, בוא לא ניתמם.

אפשר לקחת את זה ראש בראש - לטעון שלא החתימו אותך על חוזה עם סעיף ביטול, מצד שני מה זה משנה, קנית את הרכב, שילמת. הייתה הסכמה. סגרתם איזה תיקונים צריך. אתה לא יכול לטעון שבאת. ראית רכב. בדקת. התמקחת. סגרת עסקה שכוללת יישור קו. שילמת. 

ואז פתאום נזכרת שאתה רוצה לבטל כי אין חוזה?  השופט לא טיפש.

לדעתי רוב הסיכויים שאם יסגרו את זה ביניהם זאת תהיה הדרך המהירה והזולה. אם הדרישה שלהם תהיה חמדנית במיוחד אולי באמת שווה ללכת לבית משפט.

ציטוט

אם הם עשו השבחה והרכב נשאר אצלם אין להם נזק על ההשבחה רק על ההפרש בפועל מול העלות של ההשבחה

לא הבנתי ב-100% מה כתבת.

אבל השבחה זה חלק מהמו"מ מול המגרשים, הרבה רוכשים ישלמו מחיר גבוה יותר, אבל ירגישו בנוח עם זה כי הרכב יעבור תיקונים כאלה ואחרים.

גם כל קונה יבקש תיקונים אחרים.  אחרת הם היו עושים את ההשבחה מראש לכל הרכבים במגרש.

שאתה שם רכב במגרש והוא לפני טיפול ויש לו 2 צמיגים ישנים - אז אתה תרגיש שעשית עסקה הרבה יותר טובה אם הם יעשו בשבילך טיפול ויחליפו צמיגים, מאשר אם מראש הוא היה עם טיפול וצמיגים חדשים.

עריכה אחרונה על ידי Nakamichi
  • תוכן חדש...