Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1548 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, אשמח לדעתך בנושא.

בתאריך 09/08/2017 ביצעתי בדיקת רכב לפני קניה במכון בדיקה מוסמך.

בהתייחסות תוצאות הבדיקה בסעיף 'שלדה ומרכב' נרשמה הערה "ליקויים,בכל משמעות נמוכה".

הרכב נרכש במחיר מעט נמוך יותר מהמחירון.

בתאריך 27/03/2022 ביצעתי בדיקה במכון נוסף, על מנת לקבל הצעת מחיר לביצוע טרייד אין לאותו הרכב.

בבדיקה הזו, נרשם 'מערכת שילדה ומרכב ליקויים בעל משמעות גבוהה'. 

אני בטוח שלא הייתי רוכש את הרכב הנ"ל, במידה והייתי רואה 'ליקוי שלדה משמעות גבוהה'.

אני מרגיש שרימו אותי ופגעו בי כלכלית.

מה ביכולתי לעשות כדי למזער את הנזקים שנגרמו לי ולהחזיר מעט את הצדק?

צרפתי את 2 הבדיקות לכאן.

תודה לעונים.

IMG-20220329-WA0003.jpeg

IMG-20220329-WA0001.jpeg

פורסם

בהנחה שבמהלך החזקת הרכב על ידך לא היו כל פגיעות ותיקונים, מעניין ממי קנית את הרכב, ומה הקשר בין המוכר ב-2107 והקונה ב-2022 לביון המכונים המדוברים.

לגבי צמצום הפסדים - נראה לי שזה אבוד. הקשרים בין הסוחרים לבין המכונים ידועים, וזה אחד הסיכונים ברכישת ומכירת רכב משומש. לי היה סיפור דומה לפני הרבה שנים - רכב שכאשר רכשתי אותו הוצג כבובה וכאשר מכרתי אותו הוצג כנבלה (בינינו - הוא אכן היה נבלה, אבל מכון הבדיקות הגביר את התחושה), והיום ברור לי שהמכון עשה יד אחת עם הסוחרים הלא רשמיים האלה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

את הרכב רכשתי מחברה גדולה בהיקף ארצי.

כפי שרואים תיאור הפגיעה זהה בשני הבדיקות, וההגדרה שלהם שונה.

תיקון רצפת תא מטען, החלפת גשר אחורי, והחלפת פגוש אחורי.

על אף הזמן הרב בין הבדיקות מדובר על אותם הממצאים. לטעמי לא הגיוני ההבדל בתיאור של הליקויים.

פורסם (נערך)

עצם העובדה שיש הבדלים לא אומרת שדפקו אותך במכוון או אפילו בטעות.

השאלה אם יש סטנדרט לקביעה ושפגיעות מסויימות מוגדרות במשמעות נוכה ואחרות בגבוהה, או שמדובר על ״מדע לא מדוייק״ ונתון לפרשנות.

במקרה הזה, הפגיעה החשודה היא תיקון הרצפה. אבל גם בתיקון כזה יש תיקונים ברמות שנות.

תתחיל מלחזור למכון של הבדיקה השניה ולבקש מהם הסבר, למה קבעו את מה שקבעו, מתוך עניין אישי להבין (אל תגיד להם למה, הם אולי לא יריצו לשתף פעולה במשהו שאולי יגמר בהליך משפטי נגד מתחרה).

תוכל גם לשאול בפורום הכללי, אולי מסתובבים שם כמה בודקים שיתנו חוות דעת.

אפשר גם לפנות לשמאי רכב ולהתייעץ איתו.

וטיפ לעתיד, 1. לבדוק במכון שאתה בוחר. 2. להתעלם מההגדרות של המכון ולהתיעץ עם מישהו שמבין לגבי מהות הפגיעות המופורטות

עריכה אחרונה על ידי Be roo
פורסם

קודם כל תודה על תשובותך.

אני לא מסכים איתך שקביעת סוג הפגיע היא נושא אפור. ידוע מה נפגע, מה הוחלף ומה תוקן. לא מסתדר לי כצרכן שאותם מפגעים מפורשים בקצוות הטווח בין ליקוי משמעות נמוכה וליקוי משמעות גבוהה. אני שלמתי עבור בדיקה וחוות דעת, שהתוצאה והרישום שלה השפיעו על ביצוע הרכישה או לא וגם על גובה המחיר של העסקה.

פורסם (נערך)

אתה יכול שלא להסכים. מי שקובע את הענין הוא האנשים שעובדים בתחום. 

בדיוק כמו ששמאי אחד יכול לקבוע נזק מסויים ואחר יקבע נזק גבוה או נמוך, ולעומת זאת בבנקאות הדברים יותר מדוייקים. 

תעבור על שרשורים פה בפורום ותראה איזה ויכוחים יש על פגיעות מסויימות, האם הן חמורות מאוד או שוליות (ואומנם לא מדובר על אנשי מקצוע, אבל חלק מהמשתתפים בעלי נסיון לא מועט).

עקרונית ישור רצפת תא מטען נשמע חמור, אבל תודה שיש הבדל בין יישור של קימוט קל לבין יישור של רצפה שהפכה לאקורדאון... ומה אם הקימוט הוא בין לבין, לא קל אבל גם לא סדאן שהפך להאצ׳בק?

אתה טוען שהפרשנות היא בקצוות הטווח, מי אמר? אם יש רק שתי דרגות, נמוך וגבוה, ורמת התיקון היא גבולית בין שתי הרמות?

עריכה אחרונה על ידי Be roo
  • תוכן חדש...