Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רוסיה VS אוקראינה. 2022 - ?

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אלנבי ובלפור קצת הקדימו את סטאלין, במעש ובפועל.

עוד מעט תביא ציטוט שמדינת ישראל קמה בזכות היטלר.

אגב ארכיטקטורה, במילה אחת: מזרח גרמניה.

עריכה אחרונה על ידי hans
  • אהבתי 1
  • מצחיק 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם (נערך)
לפני 12 דקות, hans כתב:

אלנבי ובלפור קצת הקדימו את סטאלין, במעש ובפועל.

עוד מעט תביא ציטוט שמדינת ישראל קמה בזכות היטלר.

אגב ארכיטקטורה, במילה אחת: מזרח גרמניה.

תלמד קצת היסטוריה, לא סובל את סטאלין אבל הנשק שהשתמשנו בו ובזכותו הצלחנו לנצח ולהקים את המדינה היה ממנו. בזמן שארה״ב דפקו אמברגו.

https://he.m.wikipedia.org/wiki/עסקת_הנשק_הצ'כוסלובקית-ישראלית

אורי מילשטיין הוא היסטוריון לגיטימי, בא לך לזלזל גם סבבה.

עריכה אחרונה על ידי Giant_TA
  • רעיון טוב! 1
פורסם

שלחת אותי לקישור שמתאר בקווים כלליים את האימ-אימ-אימא של הקומבינה הישראלית הקלאסית בשילוב אינטרסים שהתאימו לכאוס שאחרי מלחמת העולם.

שום דבר שתומך בטענה שלך.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
לפני 1 דקה, hans כתב:

שלחת אותי לקישור שמתאר בקווים כלליים את האימ-אימ-אימא של הקומבינה הישראלית הקלאסית בשילוב אינטרסים שהתאימו לכאוס שאחרי מלחמת העולם.

שום דבר שתומך בטענה שלך.

אין לי טענה, יש עובדות. בא לך ללכת ראש בקיר עם עובדות היסטוריות כי זה לא מסתדר לך עם האג׳נדה - אין לי בעיה. תצייר את המציאות לעצמך.

פורסם
לפני שעה, falou כתב:

מספיק להסתכל על הארכיטקטורה בשביל להבין כמה מכוערת הייתה התרבות הזו,מכל בחינה.

מכיר דרך מהירה יותר לשכן מאות אלפי אנשים שמגיעים לעיר?

הרבה מדינות שיחקו עם רכבות טרומיות כאלה... 

האם זה מגעיל - ללא ספק. אבל מעיד משהו על התרבות? נראה לי יותר מגעיל לראות ולדעת שעדיין יש שם אנשים שגרים בצריפי עץ דו קומתיים עם שירותים בחצר ובלי פינוי זבל (לפינוי זבל יש תקציב, הוא פשוט עובר לכיס). 

אבל לא נראה לי שאתה יותר מדי נכנס לראות ומתעמק מי מו מה באמת קורה שם. בין היתר כי צריך לדעת את השפה בשביל זה.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם

עוד עובדה היסטורית אחת ואתה עלול לפתוח פה spider verse עם מינימום 4 מציאויות אלטרנטיביות...

הרמתי ידיים. :-)

פורסם (נערך)
לפני 4 דקות, hans כתב:

עוד עובדה היסטורית אחת ואתה עלול לפתוח פה spider verse עם מינימום 4 מציאויות אלטרנטיביות...

הרמתי ידיים. :-)

אחלה תשובה כשאין משהו ענייני להגיד, אבל לפחות סיכמנו שלא להסכים 🙃

פורסם (נערך)
לפני 18 דקות, Giant_TA כתב:

אין לי טענה, יש עובדות. בא לך ללכת ראש בקיר עם עובדות היסטוריות כי זה לא מסתדר לך עם האג׳נדה - אין לי בעיה. תצייר את המציאות לעצמך.

עסקת הנשק הצ'כית היא דבר אחד, ופתרון שנמצא לבעיה שהייתה קיימת בתקופתו. לא היינו קונים מהם- היינו קונים ממישהו אחר. לא היה פה שום דבר מעבר לקומבינה ומסחר. שום רצון טוב ושום עזרה.

מפה ועד ל "באיזה נשק ראשון השתמשו"?

אתה יודע בכלל מה ההיסטוריה של המדינה בה אתה חי שאתה שואל שאלות כמו "מי בנה את הארץ"? ממש לא הסובייטים. (וסלח לי, אבל יהודים מתחום המושב שברחו לפה כל עוד נשמתם בהם, בצדק מוחלט הם לא סובייטים, וחלק נכבד מאוכלוסיית התחום הזה בכלל הייתה ממוצא ששייך לשאר מדינות שהיו חלק מהאימפריה, אבל לא היו רוסיה. פולין למשל.)

ברה"מ כמו רוסיה כיום, מאז ומעולם לא הייתה ידידת ישראל- וחימשה את כל מי שרצה להתחמש. בתקופת אותה עסקת נשק עם צ'כיה, הגוש הסובייטי רצה לחמש גם את סוריה במקביל. מה אני אגיד לך, המחשבה על נצחון ישראלי מרגש ממש הביאה דמעה לעינו של הדוד סטאלין.

זה פשוט מגוחך שאתה אומר לאנשים "לצייר את המציאות לעצמם".

עריכה אחרונה על ידי Pika007
פורסם (נערך)
לפני 3 דקות, Pika007 כתב:

אתה יודע בכלל מה ההיסטוריה של המדינה בה אתה חי שאתה שואל שאלות כמו "מי בנה את הארץ"? ממש לא הסובייטים.

כן. רק שיצא לי לקרוא על זה קצת מכמה זוויות ולא רק מהכפית שקיבלת בבית ספר. 

לא אמרתי שהסובייטים בנו את המדינה, אמרתי שהיו במדינה סובייטים. מבין את הנקודה?

ויש מספיק אנשים כמו אלכסנד זייד שלא הגיעו מפולין…

פורסם
Just now, Giant_TA כתב:

כן. רק שיצא לי לקרוא על זה קצת מכמה זוויות ולא רק מהכפית שקיבלת בבית ספר. 

אה, כן, בוא נניח בנוגע לאנשים שלא בהתבסס על מה שהם כותבים אלא בהתבסס על מה תואם לאג'נדה האישית שלנו, זה רעיון נפלא.

אני מכיר את ההיסטוריה של האיזור הגיאוגרפי הזה ושל מדינת ישראל מתקופת האימפריה האשורית ועד היום פחות או יותר, ובהחלט לא הודות למערכת החינוך הישראלית, תודה.

כן, היו במדינה סובייטים. היו גם פלאחים ערבים שהיו ביחסים מצוינים עם חלק מרוכשי האדמות פה, ו? במה האנקדוטה הזו תורמת למשהו?

(האמת שבכלל לא אמרת גם את זה, אבל חפיף. נזרום.)

פורסם (נערך)

תראה, אין באמת טעם לדבר עם מי שלא מוכן להקשיב. בכל מקרה זה לא נושא השרשור, ולכן נדלג. 

מה יהיה מחר בשיחה של ביידן עם ג׳ינפינג, יש מצב סנקציות על סין, או שהם יתנו רוורס בתמיכה לפוטין?

פורסם (נערך)

אין בעיה להפעיל נשק גרעיני , רק רצוי לא על מדינה שכנה. הענן חוזר אליך כמו בומרנג . ע"ע צ'רנוביל. 

מילא אנשים ימותו אבל בסוף פוטין יאכל עם כפית רדיואקטיבית.   

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם

ראיון מעניין עם קצין אמריקאי בכיר במיל'. הוא מנתח את הטעויות הצבאיות שהוא חושב שהרוסים עשו. בגדול זה נשמע אולי מפתיע יחסית, אבל יכול להיות שהצבא הרוסי פשוט ממש גרוע. אולי זה היה פחות בולט לעין אם היו מביאים 500,000 חיילים לאוקראינה. בתכלס כנראה שהרוסים כן הביאו לשם את מי שלדעתם היה יכול להלחם בצורה טובה (כלומר לא טירונים) וזה לא עובד להם. 

ברור שהצבאי האוקראיני לצד השני הוא לא פיצי, יש לו ציוד כדי להלחם בחזרה וכו'. אבל עדיין. זה נראה יותר ויותר כמו עוד פיאסקו צבאי רוסי קלאסי. כמו ביפן לפני 115 שנה, או בפינלנד לפני מלחמת העולם השניה. וכנראה ברמה כלשהי גם כמו באפגניסטן. 

מעניין מה יהיה הלאה, כי פוטין כבר מחפש בוגדים ויש שמועות בתקשורת רוסית לא פורמלית על מעצרים של כל מיני גנרלים ממערכת הבטחון שלו. אולי זה עוד ילך לכיוון של מה שסטלין עשה אחרי המלחמה בפינלנד, עם הדחה והחלפה של חלק ניכר מהצמרת הצבאית. ואולי עוד יתפוצץ לו בפנים עם מיני מהפכה בסגנון של 1905.

• אהבתי 2
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם (נערך)

פוטין האמת עשה מהלך שגוי על אופן הפלישה והתיזמון הגרוע שהאדמה בוצית ולא ניתן לרדת מהכבישים שמהווים אחלה נקודה למערב נ"ט מתוכנן.

השאלה כמה הטעויות האלה באשמת הYESמנים שנתנו לו מודיעין שגוי ואולי אף אמרו לו שבטח 90% מהמקומות הצבא יתקבל ללא התנגדות ?

עוד דבר- היום כשיש את הATGMים החכמים ומזלטים התקפיים מול שריון עתיק ללא מערכות הגנה או יכולת לישרוד אפילו פגיע אחת מהטיל + רוב הסיכויים למודיעין איכותי מהמערב עם "המלצות" לנק' תקיפה אפקטיביות לחיסול שרשרת האספקה וכו'- כל הכלים של פוטין הפכו לברבזים בטווח, פשוט לשבת רחוק ולהוריד אותם אחד אחד בניחותה עם הגאוולינים ושות'.

זה אפילו לא כוחות, אין להם סיכוי מול מערבי נ"ט כאשר הם אפילו לא מסוגלים לרדת מהכביש המהיר כי מיד שוקעים בבוץ.

מה גם שרואים שיירות ענק שמכילות גם מערכות נ"מ אבל משום מה הם לא פעילות והמזל"טים מחסלים אותם אחד אחד ואחר גם הATGMים עפים עליהם מכל פינה.

לא הייתי רוצה ליהיות חייל רוסי ברק"מ שמחכה על זמן שאול לטיל הבא שיפגע :-(.

*תיראו איזה אילטורים החיילים עושים מהפחד:

יש גם שימוש בבולי עץ באותו סגנון...

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

מקור

עריכה אחרונה על ידי hwgeek

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם
לפני 55 דקות, יבגניפ כתב:

בגדול זה נשמע אולי מפתיע יחסית, אבל יכול להיות שהצבא הרוסי פשוט ממש גרוע

זה גם מה שאני קורא.

אני חושב שהדיון הארוך שהיה פה על רוסיה טובה או רעה בכלל חוטא לנקודה. זו כבר לא רוסיה ההיסטורית. זו פוטינסטאן. סטאלין וממשיכיו לא היו אנשים נחמדים אבל הם עדיין שלטו ברוסיה כנציגי המפלגה הקומוניסטית ולפחות באופן רשמי דאגו לאינטרסים של רוסיה.

פוטין הוא דיקטטור. הוא מינה את עצמו לשליט היחיד. חיסל כל אפוזיציונר שאיים עליו. שדד את המדינה כדי להעשיר את עצמו ואת המקורבים אליו. מבחינתו רוסיה היא כלי שמשרת את פוטין ולא הפוך.

באווירה כזו השחיתות פורחת. ממה שאני קורא (אני לא קורא רוסית אז אין לי ברירה אלא להיסמך על מקורות יד שניה) הצבא סובל משחיתות ונראה כמו שהוא נראה, כי הרבה ציוד נמכר בשוק השחור, התחזוקה לקויה והחיילים בעלי מוטיבציה נמוכה.

• אהבתי 2

איש חולם אני

וכך היה תמיד

• תוכן חדש...