Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1564 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום.

שאלה קטנה:

ברשותי מאזדה 3 2005 מנוע 1600.

אני צריך להחליף חיישן חמצן (למבדה) אחורי.

עקב המחירים הגבוהים בארץ אני מתכוון לקנות בחו"ל (עלי אקספרס\איביי) ולהחליף.

שאלתי היא: האם החיישנים הקדמי והאחורי זהים (יש 2 כידוע)? אם יש הבדל ביניהם עליי לדעת זאת בעת ההזמנה.

תודה מראש!

פורסם
לפני 8 שעות, Haim_gds כתב:

האם יש להם מק"ט זהה?

אין אף חלק בעולם הרכב שיש לו את אותו המקט באותו הרכב. 

לכל רכיב קיים מקט משל עצמו. 

בכל מקרה לגביי פותח האשכול פה, המקט של החיישנים שונים, החיישנים שונים, עם התנגדות שונה, ועם אורך כבל שונה, עם קונקטור שונה. 

פורסם

לא מדוייק, כשהזמנתי בולמ"ז המק"ט של הקדמים (ימין/שמאל) היה זהה. כשהזמנתי תושבות מנוע שתי הקדמיות (שנראו בעיין זהות לחלוטין) הופיעו עם מק"ט שונה.

פורסם
לפני 53 דקות, barak5915 כתב:

אין אף חלק בעולם הרכב שיש לו את אותו המקט באותו הרכב. 

לכל רכיב קיים מקט משל עצמו. 

בכל מקרה לגביי פותח האשכול פה, המקט של החיישנים שונים, החיישנים שונים, עם התנגדות שונה, ועם אורך כבל שונה, עם קונקטור שונה. 

תודה רבה. בעת ההזמנה אבדוק שאכן מדובר בחיישן אחורי.

פורסם

יש לך את המק"ט הדרוש? החנות מוכנה להתחייב להתאמה לפי מספר מנוע/PIN? 

זה מעניין אותי כי גם אני שוקל להזמין חיישן קדמי לרכב שלי, קצת מטריד אותי להסתבך עם הזמנה של 150$ שאולי יהיה צורך להחזיר אותה והחיישן לא זמין באמזון (דברים כאלה שווה לקנות רק באמזון. לקבל זיכוי מהמכס באופן פרטי זה סיפור מהתחת, באמזון ההחזרה פשוטה וההחזרים הכספיים מטופלים עך ידי אמזון)

פורסם

יש לי חבר עם מזדה 3 שנה 07  שהזמין חיישן אחורי וגם קדמי מאלי אקספרס 40 שקלים החלפנו בייחד זה דקה עבודה, עובד פיקס גם אחרי שנה. בהצלחה.

צריך רק סבלנות לוקח לזה כ-שבועיים להגיע.

פורסם

תקרא את השרשור שפתחתי כאן על הנושא הזה בדיוק.

אני מדגיש גם כאן, למי שעצלן ולא יכנס לשרשור- לפי קארקט, המק"ט זהה. 

לאור השיעור הלא-זול שקיבלתי, אני ממילץ לבדוק היטב מה מזמינים.

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם

אין לי מק"ט ואין לי מושג איך משיגים כזה....

גם אני ראיתי בעלי אקספרס סביב 50\60 ש"ח (כך שאין בכלל סיפור של מע"מ\מכס).

למעשה כבר הזמנתי בקישור:

https://he.aliexpress.com/item/32901777086.html?spm=a2g0o.productlist.0.0.df4c2dbdu2uzc8&algo_pvid=6492ff7d-c116-4ca6-9d25-d4b12045a218&algo_exp_id=6492ff7d-c116-4ca6-9d25-d4b12045a218-2&pdp_ext_f={"sku_id"%3A"65785495973"}&pdp_pi=-1%3B15.66%3B-1%3B-1%40salePrice%3BUSD%3Bsearch-mainSearch

כמו"כ נכנסתי לשרשור שפתח natco. האמת שכבר הוחלף ברכבי בעבר חיישן (קדמי) לתחליפי (דרך מוסך) והיה בסדר. לא שמעתי שצריך דווקא מקורי. 

בכל מקרה השתדלתי לנקוט במשנה זהירות בעת ההזמנה, במיוחד בעניין ההבחנה בין קדמי לאחורי (אשתדל לעדכן לאחר ההתקנה).

תודה

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם (נערך)

שלום.

באותו עניין:

האם צריך דווקא מפתח מיוחד להחלפת החיישן? ממה שקראתי ברשת, לא יצא לי דבר ברור. אולי זה תלוי בסוג הרכב\חיישן?

בכל מקרה מתמונת החיישן בקישור הקנייה שצרפתי אני רואה שלכא' אין בעיה להשתמש במפתח פתוח. אני צודק (מבחינת מבנה החיישן, ומיקומו ברכב הספציפי שלי)?

הנה סרטון שמחזק דבריי (אמנם כמדומני שמדובר שם ברכב אחר):

דבר נוסף, האם צריך למרוח משהו (גריז וכד') בעת ההחלפה לחדש?

דבר נוסף, אני מבין שלפעמים לא פשוט לשחרר את החיישן הישן. אשמח לקבל טיפים עוד לפני שאני ניגש למלאכה (פעם ראשונה).

מהסירטון הנ"ל אני מבין שבמקרה שאינו מסתובב, פשוט יש להשתמש בספריי רב תכליתי. יש הסכמה?

תודה מראש.

עריכה אחרונה על ידי קוביבוי
  • שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

חוזר לעדכן, ועדיין צריך לעזרתכם:

החיישן הגיע הבוקר בשעה טובה, והורכב בהצלחה וללא בעיות.

העניין הוא: למעשה החיישן הוחלף עקב קוד תקלה P0038. ממה שהבנתי וקראתי, קוד התקלה הנ"ל מעיד על תקלה בגוף החימום של חיישן החמצן האחורי. ציפיתי שלאחר ההחלפה בחדש + איפוס קוד התקלה, הכל יחזור לתקינות מלאה.

אך לא כך קרה: לאחר ההחלפה והאיפוס, קוד התקלה (העיקש) חזר להופיע (בתחילה הופיע במקומו קוד תקלה אחר: P0138 שממה שהבנתי גם קשור לחיישן הנ"ל, אך לא הבנתי בדיוק מה הוא מבטא. אך לאחר כמה ניסיונות איפוס נוספות + כיבוי והתנעת הרכב כמה פעמים, הוא נעלם, ובמקומו הופיע הקוד הוותיק P0038 כנ"ל. מצורפים תמונות של 2 השגיאות הנ"ל).

הדבר הראשון (כמובן) שעלה בראשי הוא שהחיישן שקניתי תקול ובעל איכות גרועה (עלי אקספרס לעיל הקישור למוצר). אך מבדיקות נרחבות ברשת אודות ערך התנגדות תקין לגוף חימום החיישן (ובמיוחד בשרשור הזה: http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=108576&highlight=GSI ), הבנתי שערך של בין 1-15 אהם נחשב לתקין (תלוי במצב המערכת חם\קר). בדקתי ערך התנגדות גוף החימום (מצב קר), והוא 3.8 אהם. מה שאומר שהערך תקין (אגב. דבר זה גרם לי לבדוק גם ערך התנגדות החיישן הישן שפורק, ולכאורה גם הוא תקין: 13 אהם מצב קר. כך שבכלל אני מבולבל אם בכלל הייתי צריך להחליף את החיישן.....).

הממצאים הנ"ל גרמו לי להבין שהחיישן שקניתי תקין, ושאולי התקלה בכלל לא הייתה בגוף החימום של החיישן (גם הישן). אך מצד שני ע"פ קוד התקלה מדובר בגוף החימום.

בקיצור אני די אובד עצות ולא יודע מה לעשות. אשמח מאוד לשמוע חוות דעתכם (אולי יהיה תועלת גם לאחרים).

תודה מראש!

1.png

2.png

פורסם
לפני 34 דקות, קוביבוי כתב:

חוזר לעדכן, ועדיין צריך לעזרתכם:

החיישן הגיע הבוקר בשעה טובה, והורכב בהצלחה וללא בעיות.

העניין הוא: למעשה החיישן הוחלף עקב קוד תקלה P0038. ממה שהבנתי וקראתי, קוד התקלה הנ"ל מעיד על תקלה בגוף החימום של חיישן החמצן האחורי. ציפיתי שלאחר ההחלפה בחדש + איפוס קוד התקלה, הכל יחזור לתקינות מלאה.

אך לא כך קרה: לאחר ההחלפה והאיפוס, קוד התקלה (העיקש) חזר להופיע (בתחילה הופיע במקומו קוד תקלה אחר: P0138 שממה שהבנתי גם קשור לחיישן הנ"ל, אך לא הבנתי בדיוק מה הוא מבטא. אך לאחר כמה ניסיונות איפוס נוספות + כיבוי והתנעת הרכב כמה פעמים, הוא נעלם, ובמקומו הופיע הקוד הוותיק P0038 כנ"ל. מצורפים תמונות של 2 השגיאות הנ"ל).

הדבר הראשון (כמובן) שעלה בראשי הוא שהחיישן שקניתי תקול ובעל איכות גרועה (עלי אקספרס לעיל הקישור למוצר). אך מבדיקות נרחבות ברשת אודות ערך התנגדות תקין לגוף חימום החיישן (ובמיוחד בשרשור הזה: http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=108576&highlight=GSI ), הבנתי שערך של בין 1-15 אהם נחשב לתקין (תלוי במצב המערכת חם\קר). בדקתי ערך התנגדות גוף החימום (מצב קר), והוא 3.8 אהם. מה שאומר שהערך תקין (אגב. דבר זה גרם לי לבדוק גם ערך התנגדות החיישן הישן שפורק, ולכאורה גם הוא תקין: 13 אהם מצב קר. כך שבכלל אני מבולבל אם בכלל הייתי צריך להחליף את החיישן.....).

הממצאים הנ"ל גרמו לי להבין שהחיישן שקניתי תקין, ושאולי התקלה בכלל לא הייתה בגוף החימום של החיישן (גם הישן). אך מצד שני ע"פ קוד התקלה מדובר בגוף החימום.

בקיצור אני די אובד עצות ולא יודע מה לעשות. אשמח מאוד לשמוע חוות דעתכם (אולי יהיה תועלת גם לאחרים).

תודה מראש!

1.png

2.png

אני חייב להגיד שאף פעם לא ראיתי קוד כזה בדגם שלך, ואני מחליף ביום יום חיישנים למאזדה 3.

הבעיה שמראש גם החיישן הוא ספק באיכות ירודה אז אין לך הרבה אופציות גם לדעת ולעשות בדיקה. 

בכל מקרה במידה ותשלח לי תמונה בפרטי של החיישן הישן אני אוכל לדעת אם הוא מקורי ולתת. לך תשובה יותר עניינית. 

בגדול מתח גבוה אתה צריך לחבר מחשב להסתכל על לייב דאטה ואני מניח שתראה את החיישן על 1.275 וולט או 1.1 וולט, (החיישן האחורי.) 

פורסם

תודה ברק.

א) איזה קוד לא ראית אף פעם? את שניהם?

ב) מעלה פה תמונה של הישן.

כעת כשבאתי לצלם את הישן שמתי לב לדבר מעניין: 3 מהחוטים (אני מבין שהשתיים השחורים של גוף החימום), ממש התחברו ביניהם (כנראה מהחום).

יכול להיות שזה גרם לקצר. לכא' זה מסתדר עם קוד התקלה. אכן כעת שאני מודד התנגדות, אין שום התנגדות - קצר. (אין לי מושג איך כשבדקתי בצהרים הוא הראה 14 אהם?!).

בכל מקרה הפרדתי בכוח את החוטים (נפגע הבידוד על ידי כך), וכעת נמדדה התנגדות של 14 אהם (מה שאומר שהקצר היה בחוטים ולא בגוף החימום). בנוסף, היה חוט נוסף שהיה מחובר עמם, כנראה זה הוסיף עוד בעיה (אני יודע ש2 החוטים הנוספים משמשים למדידה ואינדקציה לממיר, אך איני יודע איך בדיוק אופן פעולתם).

בכל מקרה מצרף תמונות של הכל (כשהיו מחוברים, ולאחר ההפרדה).

האם לדעתך כעת לאחר שהופרדו שווה לחבר את החיישן שוב ולבדוק אם התקלה חוזרת? (במידה וכן, באיזה אופן מומלץ לתקן את הבידוד שנפגע?)

ג) אין לי מחשב. יש לי רכיב שמתחבר למחשב דרך אפליקציה. מאמין שהוא די מוגבל. איני יודע אם ניתן לראות באמצעים שלי מה שאתה כותב.

בכל מקרה מה אלו המתחים שציינת? ממה שהבנתי גוף החימום של החיישן הוא יחידה נפרדת ומקבל מתח מצבר (12V).

שוב, תודה!

20220221_202719.jpg

20220221_203230.jpg

20220221_203153.jpg

20220221_203821.jpg

פורסם (נערך)
לפני 23 דקות, קוביבוי כתב:

תודה ברק.

א) איזה קוד לא ראית אף פעם? את שניהם?

ב) מעלה פה תמונה של הישן.

כעת כשבאתי לצלם את הישן שמתי לב לדבר מעניין: 3 מהחוטים (אני מבין שהשתיים השחורים של גוף החימום), ממש התחברו ביניהם (כנראה מהחום).

יכול להיות שזה גרם לקצר. לכא' זה מסתדר עם קוד התקלה. אכן כעת שאני מודד התנגדות, אין שום התנגדות - קצר. (אין לי מושג איך כשבדקתי בצהרים הוא הראה 14 אהם?!).

בכל מקרה הפרדתי בכוח את החוטים (נפגע הבידוד על ידי כך), וכעת נמדדה התנגדות של 14 אהם (מה שאומר שהקצר היה בחוטים ולא בגוף החימום). בנוסף, היה חוט נוסף שהיה מחובר עמם, כנראה זה הוסיף עוד בעיה (אני יודע ש2 החוטים הנוספים משמשים למדידה ואינדקציה לממיר, אך איני יודע איך בדיוק אופן פעולתם).

בכל מקרה מצרף תמונות של הכל (כשהיו מחוברים, ולאחר ההפרדה).

האם לדעתך כעת לאחר שהופרדו שווה לחבר את החיישן שוב ולבדוק אם התקלה חוזרת? (במידה וכן, באיזה אופן מומלץ לתקן את הבידוד שנפגע?)

ג) אין לי מחשב. יש לי רכיב שמתחבר למחשב דרך אפליקציה. מאמין שהוא די מוגבל. איני יודע אם ניתן לראות באמצעים שלי מה שאתה כותב.

בכל מקרה מה אלו המתחים שציינת? ממה שהבנתי גוף החימום של החיישן הוא יחידה נפרדת ומקבל מתח מצבר (12V).

שוב, תודה!

20220221_202719.jpg

20220221_203230.jpg

20220221_203153.jpg

20220221_203821.jpg

הבנתי. החיישן האחורי הוא לא מקורי כפי שחשבתי, כך שאין לי הרבה מה להגיד לך חוץ מלנסות לשים חיישן משומש מקורי, או חדש אחד טוב שהוא לא זבל סיני ולראות את התוצאות בלייב דאטה, האויב הכי גדול של רכב זה חלקים עם איכות נמוכה ככה מחליפים חלקים לא רלוונטים  ומגיעים למחשב, צמת חוטים ועוד... ובכלל החיישן הוא הבעיה

😣

עריכה אחרונה על ידי barak5915
  • תוכן חדש...