Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1693 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בוקר טוב,

חבר טוב העביר את קו"ח שלי למנהל שלו באינטל, יש סיכוי גדול שייצרו איתי קשר כדי להתחיל בתהליך הראיונות.

אני רוצה להתחיל להתכונן כבר מעכשיו ובצורה הכי טובה שאפשר.

אני עובד בהייטק בחברה אחרת עם נסיון של 5 שנים.

מישהו פה עובד/עבד באינטל לאחרונה ויכול לתת טיפים ואו הכוונה על תהליך הראיונות שעבר שם?

ספציפית, המשרה היא Validation Engineer (אין לי יותר מידע מזה עדיין).

אם מישהו מהתחום שעבר ראיונות באינטל שלא למשרה זאת, או אפילו לחברה מקבילה אחרת, אשמח לשמוע מכם טיפים באופן כללי גם.

תודה רבה!

פתגם סיני אומר: "אנשים ג'אחרים מזהים תגובות כג'אחריות."

פורסם

בערך כמו בכל ראיון, שאלות מ-leetcode.

ירצו לשמוע מה עשית בעבודה הנוכחית, משימות גדולות, הישגים וכו'.

לאחרונה היו העלאות משמעותיות באינטל, תוודא שאתה מבקש שכר בהתאם.

• רעיון טוב! 1
פורסם

טיפ ראשון זה לא מגישים קורות חיים לפני שעושים שיעורי בית על הראיונות בחברה? 😅 אבל את הגשר הזה עברנו כבר.

בשלב הבא ברוב החברות הגדולות התהליך יתחיל מזה שמגייס יצור איתך קשר כדי לעבור על הפרטים הבסיסיים ולקבוע את הראיון הראשון.

המגייס בצד שלך. ההצלחה שלו זה קבלה של עובד טוב לחברה. בקש כמה שיותר פרטים על הראיון וזמן להתכונן.

דבר שני - דבר עם חבר שלך. במיוחד תבין ממנו:

1. אם הוא עובד באותה ״משפחת מקצועות״ מה הראיון והציפיות

2. דרגות באינטל ומה אתה צריך לבקש ההקשר הזה (דרגות במקומות גדולים הם מאוד מובנות)

3. החלק של הbehavioral ומי מעביר אותו

אם חבר שלך מעביר ראיונות באינטל - בכלל מעולה!

אם לא - תשאל אותו אם יש לו חבר שהוא יכול לקשר ביניכם שיעזור לך להתכונן.

אל תשכח שגם לו יש אינטרס שתתקבל (הוא לא היה מעביר את הקוח אם לא היה חושב שרלוונטי , ובכל חברה גדולה כמעט לתפקידים כאלו יש בונוס חתימה שיכול להגיע לאלפי דולרים)

מעבר להכנות הטכניות תהייה מוכן לדבר לעומק על כמה פרוייקטים שלך ועל האימפקט שלך עליהם, ואיך התנהלת (גם טכנולוגית וגם התנהגותית) מוצלחים ולא מוצלחים.

בספר cracking the coding interview יש פרק שלם מעולה בדיוק בנושא הזה עם עיצות מאוד פרקטיות שיתאימו כנראה גם ללא מפתחים.

עוד נקודה - כדי למקסם סיכויים ותנאים - צריך להריץ כמה תהליכים במקביל ולנסות לקבל כמה הצעות בבת אחת.

כלומר - במקומך הייתי מקבר כבר היום עם עוד כמה חברות בתחום.

לפני 1 דקה, D_D כתב:

אם זה המצב - אני מקווה שפותח השרשור מכיר את הנושא ו/או מאוד מאומן בהן או דוחה את הראיון הראשון בכמה שבועות ותופר את cracking the coding interview ועוד כמה עשרות שאלות ליטקוד עד שהוא מתחיל לזהות את האלגוריתם והמבנה נתונים לפתירה תוך דקות.

הציפיות לזה למהנדסי תוכנה לפחות היא שאלת מידיות פתורה אופטימלית ב20-30 דקות

ואני לא מדבר על הקלות

ואם זה המצב - חפש את השירשור שפתחתי לפני כמה שנים לגבי ראיונות בארה״ב שעברתי וההכנה.

• רעיון טוב! 1

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
לפני 5 שעות, BiG_BuG2 כתב:

מה הדרישות של התפקיד?

הרצת בדיקות או פיתוח ממש (של טסטים/כלים)?

• רעיון טוב! 1

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני 6 שעות, BiG_BuG2 כתב:

תתחיל בלחפש את המשרה בלינקדין\careers ותראה מה הדרישות ומה מבקשים, כדי לקבל מושג בגדול מה צריך לדעת\להכיר.

השלב של אחרי זה הוא מה שליביו כתב, דבר עם החבר ותבין ממנו איך נראה התהליך ואיך נראים הראיונות.

אופי הראיון יותר קשור למראיין הספציפי ופחות לחברה, אני שומע שיש סצנה של מראיינים שמקדישים פחות לחלק הטכני בראיון ויותר לדו-שיח טכני.

• רעיון טוב! 1
פורסם

כרגיל בהייטק קשה מאוד להבין את מהות המשרה רק מהשם המקוצר שלה.

אם מדובר ב Silicone Validation אז מדובר במשרה שדורשת הבנה עמוקה של עולם החומרה ויכולות תוכנה בינוניות מינוס. בעיקר סקריפטים וC (כלומר שאלות אופטימיזציה ומבני נתונים לא יהיו פה).

מהנדס SV משתתף בבדיקות התכן לפני שהסיליקון יורד מייצור על גבי סימולטורים דוגמת palladium, ובדיקות הרכיב לאחר שהוא מגיע למעבדה.

על מנת לבצע את הבדיקות המהנדס נדרש לאתחל את הרכיב ולקנפג את הבלוקים השונים לתצורות עבודה הדרושות בצורה הכי LOW LEVEL, בשלב הזה לרוב אין שום FirmWare שרץ על הרכיב.

לאחר שהרכיב מגיע לבשלות מסויימת אז ניתן לבצע את הבדיקות גם בעזרת הFW של הרכיב, ולפעמים המהנדס אף נדרש להוסיף ל FW פונקציונליות הנדרשת לבדיקות.

לרוב נדרשת היכרות גם עם ציוד JTAG דוגמת lauterbach, וצב"דים נוספים בתלות ברכיבים הנבדקים, לדוגמא מבדק PciE, מבדקי רשת וכו'.

ג.נ. אני מפתח FW בחברת בת של אינטל

• רעיון טוב! 2

יום טוב גם לך

פורסם (נערך)

כאמור validation יכול להיות הרבה דברים.

מה הרקע שלך? אתה איש תוכנה או חומרה?

אני עבדתי באינטל ב pre silicon validation, שבכל שאר החברות נקרא design verification.

נסה לשאול את החבר שלך לאיזו משרה בדיוק מראיינים אותך.

אם זה הכיוון, אז השאלות הן בד"כ נוטות לכיוון של הבנת מע' חומרתית ותכנון של סביבת בדיקה למע'.

חבר הפורום (לשעבר?) oryo הרחיב פעם על מה זה verification/validation.

אתה מוזמן גם לקרוא את התגובה שלי, לפני התגובה של אור (ובכלל את כל השרשור):

עריכה אחרונה על ידי פינדר
  • רעיון טוב! 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם (נערך)
לפני 10 שעות, BiG_BuG2 כתב:

אשמח לשמוע מכם טיפים באופן כללי גם.

אמרת הייטקס, אמרת 80K ש"ח. פאסיבי כמובן.

וטסלה, אפילו שתיים, שאף פעם לא תצטרך להמתין לטעינה (לפעמים לארץ נהדרת יש יציאות טובות).

[סליחה, הייתי חייב]

עריכה אחרונה על ידי Gosser1860
  • אהבתי 1
  • מצחיק 5
בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם

קודם כל תודה רבה לכל מי שטרח והגיב!

כמו תמיד, ידעתי שאפשר לסמוך על הפורום בכל נושא.

לפני 17 שעות, D_D כתב:

ירצו לשמוע מה עשית בעבודה הנוכחית, משימות גדולות, הישגים וכו'.

לאחרונה היו העלאות משמעותיות באינטל, תוודא שאתה מבקש שכר בהתאם.

leetCode התחלתי כבר חודש שעבר, אבל רק בסופ"שים ולמשך שעות בודדות ביום. עדיין לא נכנסתי לזה ברצינות.

פתרתי כבר 20 שאלות easy, ו 10 שאלות medium.

מה אתה אומר הוא מספר "טוב" להגיע אליו מבחינת שאלות שצריך לפתור?

בקשר לחלק של מה עשיתי בעבודה\משימות\הישגים וכו', אני מניח שאפשר להתכונן מצוין לחלק הזה בתוך יום-יומיים, לא?

לפני 17 שעות, Liviur כתב:

טיפ ראשון זה לא מגישים קורות חיים לפני שעושים שיעורי בית על הראיונות בחברה? 😅 

...

דבר שני - דבר עם חבר שלך. במיוחד תבין ממנו:

1. אם הוא עובד באותה ״משפחת מקצועות״ מה הראיון והציפיות

...

3. החלק של הbehavioral ומי מעביר אותו

...

מעבר להכנות הטכניות תהייה מוכן לדבר לעומק על כמה פרוייקטים שלך ועל האימפקט שלך עליהם, ואיך התנהלת (גם טכנולוגית וגם התנהגותית) מוצלחים ולא מוצלחים.

בספר cracking the coding interview יש פרק שלם מעולה בדיוק בנושא הזה עם עיצות מאוד פרקטיות שיתאימו כנראה גם ללא מפתחים.

...

אם זה המצב - אני מקווה שפותח השרשור מכיר את הנושא ו/או מאוד מאומן בהן או דוחה את הראיון הראשון בכמה שבועות ותופר את cracking the coding interview ועוד כמה עשרות שאלות ליטקוד עד שהוא מתחיל לזהות את האלגוריתם והמבנה נתונים לפתירה תוך דקות.

הציפיות לזה למהנדסי תוכנה לפחות היא שאלת מידיות פתורה אופטימלית ב20-30 דקות

ואני לא מדבר על הקלות

כמו שאמרת, כבר הטעות של שליחת קו"ח נעשתה, אלמד להבא :)

(רק לציין, אני חושב שאם לא הייתי שולח אז לא הייתי יושב ומתחיל להתכונן בצורה רצינית..)

בקשר לחבר, הוא כן עובד עם אותה משפחת מקצועות והוא כן יכול לעזור לי בקשר למה צריך לתת דגש.

אבל את זה הוא יעשה רק אחרי שהתקן ייפתח והמנהל שלו יסכים לזמן אותי לראיון.

לדעתו חבל שנתחיל בזה לפני כי אולי בכלל לא ייזמנו אותי.

לדעתו שבועיים אמורים להספיק לי, כנראה הוא חושב שאני חכם יותר ממה שאני מחשיב את עצמי 😶

אני פשוט רוצה להקדים את זה ולנצל כבר מעכשיו את השבוע-שבועיים שיש לי לפני שזה קורה.

כמובן אני אבקש שייקבע הראיון אחרי שבועיים מהרגע שייצרו איתי קשר, זה מקובל נכון?

אני מניח שיש לי בערך פחות מחודש מעכשיו עד הראיון הראשון.

בקשר לספר cracking the coding interview, בדקתי וזה ספר של 700 עמודים (!!).

אני מניח שלא אספיק לקרוא אותו, או אפילו חצי ממנו עד אז.

עד כמה לדעתך זה קריטי? אפשר להתמקד רק בנושאים מסויימים משם, כמו הנושא שהזכרת ?

בקשר ל leetcode, לפי מה שפתרתי עד עכשיו, שאלה בקושי קל אני פותר ב 10-20 דקות. שאלה בקושי בינוני אני מצליח ב 20-40 דקות. כמובן בסיבוכיות טובה מאוד.

עד כמה זה רע?

לפני 16 שעות, vadim6385 כתב:

מה הדרישות של התפקיד?

הרצת בדיקות או פיתוח ממש (של טסטים/כלים)?

דרישות לא יודע כי התקן לא נפתח פורמלית עדיין.

מהמעט שהבנתי, זה כתיבת סקרפטים ושימוש בשפת C.

לפני 16 שעות, Katom כתב:

תתחיל בלחפש את המשרה בלינקדין\careers ותראה מה הדרישות ומה מבקשים, כדי לקבל מושג בגדול מה צריך לדעת\להכיר.

השלב של אחרי זה הוא מה שליביו כתב, דבר עם החבר ותבין ממנו איך נראה התהליך ואיך נראים הראיונות.

אופי הראיון יותר קשור למראיין הספציפי ופחות לחברה, אני שומע שיש סצנה של מראיינים שמקדישים פחות לחלק הטכני בראיון ויותר לדו-שיח טכני.

אעשה את זה ברגע שהמשרה תהיה זמינה.

לפני 15 שעות, Igalz כתב:

אם מדובר ב Silicone Validation אז מדובר במשרה שדורשת הבנה עמוקה של עולם החומרה ויכולות תוכנה בינוניות מינוס. בעיקר סקריפטים וC (כלומר שאלות אופטימיזציה ומבני נתונים לא יהיו פה).

מהנדס SV משתתף בבדיקות התכן לפני שהסיליקון יורד מייצור על גבי סימולטורים דוגמת palladium, ובדיקות הרכיב לאחר שהוא מגיע למעבדה.

על מנת לבצע את הבדיקות המהנדס נדרש לאתחל את הרכיב ולקנפג את הבלוקים השונים לתצורות עבודה הדרושות בצורה הכי LOW LEVEL, בשלב הזה לרוב אין שום FirmWare שרץ על הרכיב.

לאחר שהרכיב מגיע לבשלות מסויימת אז ניתן לבצע את הבדיקות גם בעזרת הFW של הרכיב, ולפעמים המהנדס אף נדרש להוסיף ל FW פונקציונליות הנדרשת לבדיקות.

לרוב נדרשת היכרות גם עם ציוד JTAG דוגמת lauterbach, וצב"דים נוספים בתלות ברכיבים הנבדקים, לדוגמא מבדק PciE, מבדקי רשת וכו'.

ג.נ. אני מפתח FW בחברת בת של אינטל

למה לדעתך שאלות אופטימזציה ומבני נתונים לא יהיו פה? 

האם זה לא מה שמקובל היום כרוצים לבחון את המראיין בצורה טכנית?

כבר התחלתי לתת דגת על הנושא הזה דווקא.

אני מפתח backend בשפת java.

אין לי ידע בשפת C חוץ ממה שלמתי בתואר לפני הרבה שנים.

כנראה המשרה היא כן סקרפטים ושפת C.

אז איך יבחנו את הצד הטכני שלי לדעתך?

שאר ההודעה שלך נשמע לי כמו סינית לצערי :)

לפני 15 שעות, פינדר כתב:

כאמור validation יכול להיות הרבה דברים.

מה הרקע שלך? אתה איש תוכנה או חומרה?

אני עבדתי באינטל ב pre silicon validation, שבכל שאר החברות נקרא design verification.

נסה לשאול את החבר שלך לאיזו משרה בדיוק מראיינים אותך.

אם זה הכיוון, אז השאלות הן בד"כ נוטות לכיוון של הבנת מע' חומרתית ותכנון של סביבת בדיקה למע'.

חבר הפורום (לשעבר?) oryo הרחיב פעם על מה זה verification/validation.

אתה מוזמן גם לקרוא את התגובה שלי, לפני התגובה של אור (ובכלל את כל השרשור):

תודה, קראתי את השרשור שצירפת.

כאמור, אני מפתח תוכנה בצד ה backend, עם ידע אפסי בחומרה.

אפשר להתאים את החלק של "שאלות על הבנת מע' חומרתית ותכנון של סביבת בדיקה למע'" למישהו שהוא לא מהתחום? (אני מניח שלא..)

פתגם סיני אומר: "אנשים ג'אחרים מזהים תגובות כג'אחריות."

פורסם

אתה צריך פלוס מינוס להכפיל את המהירות שלך לפתרון נכון.

כמה קשה ? זה אינדיווידואלי

לגבי הספר - 700 עמודים אבל ה100 הראשונים זה קריאה קלילה , ה200-300 האחרונים של שאלות מתקדמות מיותרות ויש עוד כמה פרקים באמצע שלא חובה

כדאי לך לעבור עליו במקום לפתור שאלות ליטקוד על עיוור (הסדר הנכון הוא קודם הספר ואז ליטקוד) כי הספר מלמד אותך (במפורש ובמרומז) שאלות לפי קבוצות ולזהות אותן.

כח העיקרון ב לפתור מהר זה לזהות את סוג הבעיה כי יש בערך 10 - 15 משפחות של שאלות עם וריאציות על איך פותרים אבל לא הרבה יותר.

Then dying is forgetting

פורסם

אז מה לעזאזל יש לך לחפש במשרת ולידציה באינטל? החלטת שהספיק לך לעבוד ואתה מוכן לסיים את הקריירה שלך בהמתת חסד?

• מצחיק 2
  • רעיון טוב! 1
פורסם

למה לדעתך שאלות אופטימזציה ומבני נתונים לא יהיו פה? 

האם זה לא מה שמקובל היום כרוצים לבחון את המראיין בצורה טכנית?

כבר התחלתי לתת דגת על הנושא הזה דווקא

כי במשרה הספציפית שתיארתי זה פשוט לא רלוונטי. כשאתה בא לבחון תקינות של רכיב סיליקון או לחקור תקלה בבלוק מסויים ברכיב המדובר, זה ממש לא מעניין אם אתה מאתחל אותו בסיבוכיות כזו או אחרת, רק שיעבוד.

אם המשרה היא אכן מה שתיארתי (עדיין לא ברור אם כן או לא), ובוחנים אותך על אופטימיזציית קוד, זה או כי המראיין טמבל (לא חסר גם כאלו) או שפשוט לא מצאו משהו אחר לשאול אותך כי אין לך את הכלים שבאמת נדרשים לתפקיד, ורק רצו לבדוק שאתה לא טמבל לגמרי.

• רעיון טוב! 1

יום טוב גם לך

פורסם (נערך)
לפני 7 שעות, BiG_BuG2 כתב:

לפני 7 שעות, BiG_BuG2 כתב:

כאמור, אני מפתח תוכנה בצד ה backend, עם ידע אפסי בחומרה.

אה? מה? אה? 

אולי במקום להבין איך להתכונן לראיון למשרה הזו כדאי להבין קודם לאיזו משרה אתה צריך לכוון.

תשמע לא בא לרדת עליך, אני ברחתי מFE לתכנות ב-C אבל זה היה כי באמת לא אהבתי את מה שעשיתי ולא היה לי מה להפסיד (שנה וחצי נסיון) ואני לא מתחרט על זה לרגע.

אם אתה אוהב את העבודה שלך תחפש משרות בתחום שלך, לא חסר…, ומישהו עם 5 שנים נסיון יחטפו וישלמו לו יפה גם אם יש לו רק דופק.

יש פה גם הרבה כסף על המאזניים כן?

אין מה להשוות מבחינת הכסף שתוכל להשיג אם תתמיין למשרות בתחום שלך מול מה שתיארת. 

למשרה שתיארת אתה מביא רק את העובדה שיש לך נסיון מקצועי שאומנם שווה לא מעט אבל לא קשור לתחום.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
לפני כשעה, Igalz כתב:

כי במשרה הספציפית שתיארתי זה פשוט לא רלוונטי.

לפני 6 שעות, BiG_BuG2 כתב:

בקשר לחבר, הוא כן עובד עם אותה משפחת מקצועות והוא כן יכול לעזור לי בקשר למה צריך לתת דגש.

תפסיק להתבייש!

תשאל את חבר שלך - היום! זה גם יראה על הרצינות שלך וגם שאתה לא מבזבז זמן התכוננות למשהו אחר לגמרי.

במאמר מוסגר כמו שידידי מינימייזר כתב - למה?

אם אתה מפתח בקאנד עם 5 שנות ניסיון - במיוחד במצב השוק כרגע.

בשורה התחתונה תחזור להודעה הראשונה שלי.

תשאל את חבר שלך ישירות - על מה אתה צריך להתכונן!

בכלליות - לא ככה מתכננים מעבר מקום. קודם כל עושים את כל שיעורי הבית לגבי לאן אתה רוצה להגיע , מרחרחים על הסוג ראיונות של אותו סוג משרה ומתחילים להתכונן , מכינים את הקרקע להגיש לכמה מקומות בבת אחת קו״ח כדי למקבל תהליכים (4-5 מקומות זו התחלה טובה - תמיד עדיף עם משהו מבפנים - לכל החברות הגדולות יש מערכות referal. זה לא חבר שלך מדבר עם המנהל ואז אולי כשיפתח תקן ... זה לא עובד ככה. אולי המנהל שלו ינסה למשוך מועמד לתקן קיים אצלו) ואז מתחילים לתת בראש בלהתכונן.

בזמנו כהכנה (לפרופורציות) הייתי קורא, מתכנת , עושה ראיונות דמה עם חברים וכו - שעתיים כל יום , כפול מזה בסופ״ש (ממש עבודה שניה. אני עם 3 ילדים ובזמנו זה היה 6, 4 ו2 - אז בלי תירוצים).

אחרי חודש - הרגשתי מספיק מוכן - והעמדתי בתור 5 ראיונות - 4 דרך ריפרלים פנימיים - עוד אחד יצא במקרה מפניה שלהם.

מתוכם 4 עברתי, אחד נכשלתי בשלב האחרון.

3 הצעות הגיעו ביחד , הליך אחד זז לאט מדי ורצו שאני אשקול מעבר לסטייט אחר.

צריך לבנות את זה.

Then dying is forgetting

• תוכן חדש...