Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1690 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

רכב אספנות שנוסע מעט(במיוחד בחורף) ומתניע בממוצע פעם בשבועיים לפעמים אפילו פעם בחודש , עד היום הייתי נוהג לנתק את מינוס המצבר לאחר כל נסיעה ולאחרונה גיליתי שיש פאנל סולארי נייד(אין צורך בנקודת חשמל) שמחובר ישירות לקוטבי המצבר וניזון מהשמש שמטרתו להטעין את המצבר ולהשאירו בתחום התקין כל הזמן  בשל זליגת זרם טבעית, מה לדעתכם יהיה יותר נכון/בריא לרכב כזה שנוסע/מתניע יחסית מעט? פאנל סולארי של כמה וולט יהיה מספיק טוב ויעיל עבור מטרה זו ?

עריכה אחרונה על ידי much

אין כמו קמארו עצבנית

פורסם

אשמח מאוד להמלצה/קישור לרכישת פאנל סולארי טוב ואיכותי שיעשה את העבודה.

5w מספיק למטרה זו או שצריך יותר?

אין כמו קמארו עצבנית

פורסם (נערך)

כדי להטעין מצבר, אתה צריך 12V ובערך 10A (לטעינה איטית, שבעצם הכי בריאה למצבר, טעינה מלאה תוך כמה שעות).

עכשיו איזה מטען סולארי בגודל הגיוני אתה מכיר שמוציא 100-120W (לפי נוסחה של P=V*I)?

אם אתה מדבר על מוצר כזה:

https://www.amazon.com/Sunway-Solar-Maintainer-Motorcycle-Powersports/dp/B07QXYXMXT?th=1&psc=1

אז הוא מוציא 8W בלחץ בגירסה של הביוקר, שזה נותן לך 8/12=0.66 אמפר, שזה פחות מזליגת זרם שנחשבת תקינה (בערך 1A).

אז הוא פשוט לא יעשה כלום במקרה הטוב, ויקצר לך את המצבר במקרה הרע (כי לך תדע מה הסינים קימבנו שם).

אז הכי פשוט והכי זול - תנתק את המצבר כשאתה לא מעמיד את הרכב לאורך זמן.

עריכה אחרונה על ידי vadim6385

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם (נערך)

וואדים, יש לך בכל זאת איזו המלצה על פאנל סולארי קומפקטי אמין, רציני ואיכותי בעל שם עולמי(לא סיני כמובן) שכן יהיה מסוגל לעשות את העבודה ולשמור לי על המצבר טעון מעל 12.4  בזמן שהרכב בחנייה לזמן ארוך?

עריכה אחרונה על ידי much

אין כמו קמארו עצבנית

פורסם

אם הבעיה זה הניתוק של המצבר שווה לשקול להתקין battery quick disconnect.

הערה - יש להתקין אצל בעל מקצוע! אחרת יש סיכוי תשאר בלי רכב.

בתאריך 2.10.2018 בשעה 21:25, GTI33 כתב:

אל תתרגש מ0-100, זה כ''כ לא מעניין, מה שחשוב זה החיוך שנמרח לך על הפרצוף שאתה נוהג ברכב ושאתה צועד בדרך אליו או מסתובב להגניב בו עוד מבט מאוהב שאתה יוצא ועוזב אותו.

פורסם
לפני 16 שעות, much כתב:

וואדים, יש לך בכל זאת איזו המלצה על פאנל סולארי קומפקטי אמין, רציני ואיכותי בעל שם עולמי(לא סיני כמובן) שכן יהיה מסוגל לעשות את העבודה ולשמור לי על המצבר טעון מעל 12.4  בזמן שהרכב בחנייה לזמן ארוך?

לא מכיר, סורי.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

כמה כבר מסובך לנתק אצלך את המינוס?

זה לא עולה כסף וזה הכי קל ובטוח את רוצים להעמיד את האוטו לתקופה ולשמור על המצבר.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

אוקיי הבנתי, ירדתי מהעניין, אמשיך לנתק מצבר אחרי כל נסיעה כפי שנהגתי לעשות בשנים האחרונות.

אין כמו קמארו עצבנית

פורסם
בתאריך 12.11.2021 בשעה 15:46, vadim6385 כתב:

אז הוא מוציא 8W בלחץ בגירסה של הביוקר, שזה נותן לך 8/12=0.66 אמפר, שזה פחות מזליגת זרם שנחשבת תקינה (בערך 1A).

מה שאתה אומר פה זה שמנורה 10W בתאורת תקרה שדולקת על הזמן זו זליגה תקינה? 

כי זה בשום אופן לא, מנורה כזאת תוך יום או יומיים פרוקת לך את המצבר לרמה שלא תוכל להניע. 

זליגה תקינה זה עד 50 מיליאמפר. 

לגבי השאלה, אני לא מנתק ברכב אספנות כלום. נוסע מעט מאוד פעם בכמה חודשים. ב 11 שנים החלפתי 3 מצברים. 

בגדול במכוניות ישנות ללא אלקטרוניקה שצורכת חשמל ב Stand By - סגרת סוויץ' זה כאילו ניתקת את המצבר, כל עוד מערכת החשמל תקינה לא צריך כלום מעבר לזה. 

• רעיון טוב! 1

פורסם
בתאריך 12.11.2021 בשעה 15:46, vadim6385 כתב:

שזה פחות מזליגת זרם שנחשבת תקינה (בערך 1A).

לדעתי זליגת זרם ברכב ישן היא הרבה יותר נמוכה מ-1A,

ונעה בין 100-50 מיליאמפר.

ערך של 1A יביא באופן מעשי לפריקה מלאה של מצבר 74AH בכ-3 יממות 

-

פורסם

גם אני יכול להעמיד את רכב האספנות שבועות ללא זליגה משמעותית. 
אם יש מצב שאני חושש שזרם המצבר ירד, אני מחבר מטען רגיל (לא סולרי, אלא למתח 220V) ללילה אחד ואני יכול להיות בטוח שהרכב יתניע כרגיל למחרת.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

אצלי בוולוו 240 אם אני משאיר את הרכב עם חשמל פועל (ללא המפסק מינוס שמחובר למצבר),המצבר עלול להתרוקן בתוך מספר שבועות אם הרכב לא נוסע הרבה

עכשיו המצבר שהחלפתי לפני שנה גמור למרות שבכל פעם שלא הייתי ברכב כיביתי את החשמל ברכב (עם כל הנסיעות היחסית מעטות בשנה של הרכב)

אולי זה המצברים של שנפ שלא מחזיקים הרבה זמן,ולכן שוקל אולי להחליף יצרן

הרכב אצלי קרוב ל4 שנים בבעלותי וכל המצברים שהיו הם של שנפ וכולם לא האריכו זמן

הטעינה נבדקה אני זוכר לפני כן ויצא שהיא תקינה

הנסיעות שעשיתי עם הרכב היה כ115 ק"מ הלוך וחזור

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

אם יש כל מיני התקנות מקומיות כמו נעילה מרכזית או אימבולייזר ואזעקות של פעם (עם המנורה האדומה הקטנה בדשבורד) זה יכול להשפיע על המצבר.

אני ביטלתי את זה ברכב שלי והשארתי רק נעילה מרכזית וזהו.

אבל במצב של נסיעה פעם בשבועיים לא הייתי מנתק מצבר או עושה משהו במיוחד.

אם האוטו היה עומד חודש ויותר המצבר היה מתרוקן ברמה שאי אפשר להתניע.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 1 דקה, SlowRide כתב:

אם יש כל מיני התקנות מקומיות כמו נעילה מרכזית או אימבולייזר ואזעקות של פעם (עם המנורה האדומה הקטנה בדשבורד) זה יכול להשפיע על המצבר.

אני ביטלתי את זה ברכב שלי והשארתי רק נעילה מרכזית וזהו.

נעילה מרכזית ושאר הנורות ברכב לא קיימות אצלי ברכב

• תוכן חדש...