Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קורסי FullStack ואחיהם

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1683 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רק אומר... הבוטקאמפים היותר נחשבים (אינפיניטי לאבס למשל) דורשים קודם תואר ראשון רלוונטי וגם מעבר מבחנים וגם ראיון

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 3

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפני 23 דקות, motek כתב:

מצחיק. תקרא שוב, הוא דיבר ספציפית על מבני נתונים.

לא , לא דיברתי ספציפית על מבני נתונים ולזכור זמן ריצה.

דיברתי על לפתור בעיות אלגוריתמים ומבני נתונים בראיונות עבודה.

יש לי תחושה שלא התראיינת לאחרונה למקום שנותן שאלות בסגנון הזה.

פתח leetcode ותפתור 2 שאלות מידיום - ותגיד לי כמה זמן לקח לך להגיע לפתרון אופטימלי רץ. (לא סתם פתרון - זה כל אחד יכול לעשות ולא יקדם אותך מעבר לסינון טלפוני)

ובמאמר מוסגר אני לא מדבר אף פעם על המקרה שלי אישית - הוא לא רלוונטי - אני מדבר כמשהו עם המון חברים בתחום על פני 20 שנה בתעשייה שראה מגמות וראיין מאות אנשים + בכמה חברות והתראיין לרוב הגדולות + חברים שהתראיינו לכל הגדולות.

אני מכיר את שני צדדי המטבע (מרואיין ומראיין) ותהליכי גיוס - מה שאתה אומר משטיח מאוד את הנושא.

בגדול - במיוחד כשבונים קריירה לטווח ארוך - לרוב עדיף תואר אם אתה מסוגל להוציא אחד (יכולות , סבלנות , זמן , כסף) - איך שלא תסובב את זה.

ככה השוק בנוי היום.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
לפני 47 דקות, Liviur כתב:

פתח leetcode ותפתור 2 שאלות מידיום - ותגיד לי כמה זמן לקח לך להגיע לפתרון אופטימלי רץ. (לא סתם פתרון - זה כל אחד יכול לעשות ולא יקדם אותך מעבר לסינון טלפוני)

קודם כול - לא כול אחד יכול לעשות

שנית, זה שיט שצריך לתרגל אותו במיוחד בשביל ראיונות - שנינו יודעים את זה (אלא אם כן אתה נאלץ להפוך מספרים שלמים לייצור רומי באופן קבוע או לייצג סטרינג כזיגזאג). אני בטוח שמי שלא מתרגל את זה באופן קבוע - יקח לו לפחות כמה ימים להתניע. מי שנהנה מגולף קוד - זה לא מזיז לו בכלל.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם
לפני 11 דקות, David32 כתב:

שנית, זה שיט שצריך לתרגל אותו במיוחד בשביל ראיונות - שנינו יודעים את זה

ברור. לא אמרתי לרגע אחרת.

אבל זה שיט שכמעט כל החברות הגדולות / מובילות (מבחינת שכר , תנאי העסקה וכו) משתמשות בו.

ואם רוצים להגיע למקומות מעניינים / שמשלמים הרבה (עוד לא נגענו אפילו בנושא ההפרשי שכר בין חברות - רמז - פי 2 לפעמים , לפעמים יותר) - זה necessery evil שיהיה כאב ראש לבוגרי תואר (עם בסיס מתמטי , לאו דווקא מדעי המחשב) ויהיה על גבול הבלתי אפשרי - גם עם כמה שנות ניסיון - לרוב בוגרי הבוטקאמפים.

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
לפני 9 שעות, motek כתב:

אחרי קורס בוטקאמפ ושנתיים וחצי ניסיון אתה מנשנש את זה, ברמה הרבה יותר גבוהה מבוגר תואר שחצי ממנו זה מטמטיקה. ואם לא? שבוע ביוטיוב אתה סוגר את הפינה.

לא פגשתי עד היום בוקר קורס מקוצר אחד שידע לפתור טוב שאלות של מבני נתונים. מתמטיקה  גם נדרשת בעניין, ולמרות שחלק ממנה מרגיש כבזבוז זמן, היא הבסיס להבנה.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם (נערך)
לפני שעתיים, Liviur כתב:

לא , לא דיברתי ספציפית על מבני נתונים ולזכור זמן ריצה.

דיברתי על לפתור בעיות אלגוריתמים ומבני נתונים בראיונות עבודה.

אז אין הבדל בין מי שסיים קורס בוטקאמפ + שנתיים עבודה בתחום, לבין מי שסיים עכשיו תואר. שניהם יצטרכו להתכונן לראיונות ולחרוש שאלות מהסוג הזה. בתואר אתה לא לומד לענות על כאלה שאלות.

אה, ואתה טועה לגביי, דווקא לא מזמן עברתי 3 ראיונות כאלה.

לפני 28 דקות, יבגניפ כתב:

לא פגשתי עד היום בוקר קורס מקוצר אחד שידע לפתור טוב שאלות של מבני נתונים. מתמטיקה  גם נדרשת בעניין, ולמרות שחלק ממנה מרגיש כבזבוז זמן, היא הבסיס להבנה.

אני לא טוען שקורס בוטקאמפ יעזור לך בזה. זה משהו שצריך לתרגל המון לבד, לשנן הרבה סוגי שאלות ולחרוש בלי שום קשר לשום תואר או קורס. אני טוען שכדי להצליח בראיון כזה, זה לא משנה אם עשית תואר או בוטקאמפ, תצטרך לחרוש לזה בכל מקרה.

את החומר התיאורתי של מבני נתונים שאתה מקבל בתואר, ולא בטוח שבבוטקאמפים (אולי כן, אני באמת לא יודע), אפשר לסגור בשבוע.

עריכה אחרונה על ידי motek
לפני כשעה, SlowRide כתב:

לא אכפת לי שמעלים כל הזמן את מחיר הדלק כי אני תמיד מתדלק ב100 שקל 🙂

פורסם
לפני 10 דקות, motek כתב:

אז אין הבדל בין מי שסיים קורס בוטקאמפ + שנתיים עבודה בתחום, לבין מי שסיים עכשיו תואר. שניהם יצטרכו להתכונן לראיונות ולחרוש שאלות מהסוג הזה. בתואר אתה לא לומד לענות על כאלה שאלות.

בתואר שאני עשיתי (מדמ"ח באוני') בקורסים מבנ"ת, אלגו' 1 ואלגו' 2 לומדים בין היתר לענות על שאלות כאלו. 

הכוונה כאן היא לא "הצע מבנה שמאפשר לקבל את ציון הסטודנט בזמן אופטימלי".

כמו כן נעשו כאן השוואות של בוגר תואר שמתחיל לעבוד אחרי שהוא מסיים תואר מול בוגר קורס עם שנתיים+ ניסיון.

לא טרחתם להזכיר שהמון סטודנטים מתחילים לעבוד איפשהו בשנה שניה (אולי תחילת שלישית), ומסיימים תואר עם בערך שנה ניסיון. לרובם גם מוצעת האפשרות להמשיך באותה החברה.

• רעיון טוב! 1

פורסם
לפני 41 דקות, motek כתב:

אז אין הבדל בין מי שסיים קורס בוטקאמפ + שנתיים עבודה בתחום, לבין מי שסיים עכשיו תואר. שניהם יצטרכו להתכונן לראיונות ולחרוש שאלות מהסוג הזה.

מהניסיון שלי יש הבדל ניכר. גם באופן הפתרון וגם באופן הגישה לתרגיל ולנגזרות שלו, בעיקר כשמפתחים את הרעיונות מעבר. 

שניהם יצטרכו לתרגל, רק שאחד יצטרך בנוסף ללמוד עוד לא מעט חומר, כאשר השני יצטרך בעיקר לתרגל ולהיזכר (נחש מי זה מי).

לפני 41 דקות, motek כתב:

בתואר אתה לא לומד לענות על כאלה שאלות.

חד משמעית לא נכון (ביחס לאת"א). לא רק לדעת לכתוב פתרון לפעמים צריך גם להוכיח טענות נוספות.

לפני 41 דקות, motek כתב:

אה, ואתה טועה לגביי, דווקא לא מזמן עברתי 3 ראיונות כאלה.

כמו תמיד בדיונים מהסוג הזה, מדברים על המקרה הממוצע.

לפני 41 דקות, motek כתב:

את החומר התיאורתי של מבני נתונים שאתה מקבל בתואר...אפשר לסגור בשבוע.

מאיפה הנחרצות? 

יש המון סטודנטים מוכשרים מאוד שגם סמסטר שלם לא מספיק להם.

בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם (נערך)

אני מוכרח לציין שמאוד קשה להתווכח במאזן של אחד נגד 20. תרשו לי להגיב באופן כללי ולסכם את כל הטענות שלי ביחד, שלדעתי לא ישאירו ספק לגבי מה עדיף. אעשה את זה בכמה אספקטים:

1. זמן - תואר במדמ"ח יעלה לנו 3 שנים ולפעמים גם יותר. הרוב הגדול של הסטודנטים לא עובדים בתחום תוך כדי התואר, כי משרות סטודנט לאנשים ללא ניסיון זה מצרך מאוד (מאוד!) נדיר בתחום בישראל.

קורס בוטקאמפ + חוזה העסקה לאחריו = שנתיים וחצי, במהלכם מרוויחים (על הנייר לפחות), קורס ושנתיים ניסיון. בחצי שנה שנותרה אפשר להרוויח עוד חצי שנה של ניסיון, אגב, אפשר גם באותה חברה שהיינו בה עד כה, מבלי לבזבז עוד זמן על מציאת עבודה.

לסיכום, יש לנו כאן לאחר תקופה של 3 שנים: תואר בלבד מול קורס + שנתיים וחצי ניסיון.

"קריירה מתכננים ל20-30 שנה" - נכון, אדם שסיים קורס בוטקאמפ עדיין יכול לעשות תואר, ולשלב אותו עם עבודה, ועוד ארחיב על זה בסעיף הבא.

2. כסף - תואר עולה בערך 30-35 אלף שח.

קורס בוטקאמפ עולה בערך 20 אלף ש"ח, ואז במהלך שנתיים מרוויחים בערך 8 אלף בחודש (לאחר גזירת הקופון של המכללה), שהם בערך 6.5~ אלף נטו, לשנתיים זה יוצא 156 אלף שח. נוריד מזה את ה- 20 ששילמנו על הקורס וקיבלנו 136 אלף. אה, ונשארה לנו חצי שנה לעבוד כדי להשתוות למי שעשה תואר בזמן הזה. בחצי השנה שנותרה, לאחר שנתיים ניסיון, אין אחד שלא ירוויח מעל 20 אלף ש"ח ברוטו (13~ נטו). לתקופה של חצי שנה זה יוצא 78.

לסיכום - מבחינה כספית, אם עשינו תואר, לאחר 3 שנים אנחנו מופסדים ב30 אלף, ובמסלול הבוטקאמפ אנחנו מורווחים ב- 214~ אלף ש"ח (78 + 136).

נמשיך (כי "קריירה מתכננים ל20-30 שנה"):

כשבוגר התואר סיים את התואר, הוא ירוויח משהו כמו 15-17 למשך שנה- שנתיים, ואחרי שנתיים השכר שלו יעלה נגיד ל- 20-25 ולאחר שנתיים יעלה שוב (אבל זה כבר לא כלכך משנה ותכף אסביר למה). בסה"כ, ב-4 השנים שלאחר סיום התואר, בוגר התואר ירוויח בשנתיים הראשונות בטוטאל (לפי נטו של 11) כ- 264~ אלף ש"ח, ובשנתיים שלאחר מכן, בטוטאל (לפי נטו של 14) כ- 336~. סה"כ, ב- 7 שנים של תואר + 4 שנים בתעשייה (בהנחה שהתקבלנו לעבודה ישר לאחר התואר, מה שלא יקרה בחיים לדעתי אבל לא משנה), אנחנו במאזן כולל של 570~ אלף ש"ח (336 ועוד 264 פחות 30 שהוצאנו על התואר)

לעומת זאת, איש הבוטקאמפ שלנו, לאחר 3 שנים כאמור, כבר במאזן של 214~ אלף ש"ח, ויש לו שנתיים וחצי ניסיון. אז נגיד שהוא רוצה להתחיל תואר בלימודי ערב, שנניח ייקחו לו 4 שנים (בפועל לוקח 3 וחצי לרוב אבל נזרום על 4), ותוך כדיי, הוא יישלב עבודה ב-50 אחוז משרה. אז נגיד שהוא שווה בערך 20 אלף בחודש (כי אין לו תואר), אז 50 אחוז משרה זה אומר 10 ברוטו. ולאחר שנתיים השווי שלו יעלה ל- 25, שזה אומר 12.5 ברוטו. אז בשנתיים הראשונות (לפי נטו של 7.750) הוא ירוויח ~186 אלף, ובשנתיים שאחרי זה (לפי נטו של 9.2) הוא ירוויח כ- 220~ אלף. סה"כ, איש הבוטקאמפ שלנו אחרי 7 שנים, במאזן כולל של 620~ אלף.

אז לאחר 7 שנים, המאזנים הכספיים: בוטקאמפ: 620~ אלף, תואר: 570~ אלף, ומכאן ההמשך כבר לא משנה, כי שני החברה שלנו כבר עם תואר, ושנות הניסיון (על הנייר) של בעל הבוטקאמפ אפילו גבוהות יותר (2.5 שנים יותר), ולכן הוא תמיד ירוויח קצת יותר (והוא מרווח ב- 50~ ש"ח יותר). ואגב, כל זה רק בהנחה שבעל התואר סיים אותו ב-3 שנים והתחיל לעבוד ישר אחרי, מה שלא קורה ברוב המקרים.

3. סיבה נוספת - החלק הקשה ביותר לדעתי בבניית הקריירה, הוא מציאת המשרה הראשונה כשאתה ללא ניסיון. הדבר יכול לקחת חודשים רבים וכנראה שיתלווה במאמצים רבים ובזמן שדרוש כדי ללמוד חומר מקצועי לראיונות. לעומת בוגר תואר, במסלול הבוטקאמפ, השלב הזה פשוט לא קיים, כי לאחר הקורס אתה נכנס ישר לתעשייה, ומשם אתה כבר יוצא עם ניסיון. וכבעל ניסיון בתחום, מציאת עבודה היא כבר עניין הרבה יותר נוח.

* את כל חישובי הברוטו נטו עשיתי לפי 2.25 נ"ז באתר הבא: https://www.xn----1hcmgxnk8ede.co.il/

* על כל הערכות המספרים שזרקתי פה על ימין ועל שמאל, אפשר להתווכח אינסוף. ניסיתי לקחת מספרים כמה שיותר סבירים וממוצעים בהתאם למה שאני מכיר, כמובן שהדבר משתנה מאדם לאדם, אבל אנחנו מדברים כאן על הממוצע ורוצים לקבל תמונה כללית ורחבה, אז אלפיה לפה או לשם בשכר הברוטו, בכל אופן לא תשנה יותר מדיי.

*** כל החפירה הזאת היא דעתי בלבד, והערכות ומחשבות שלי בלבד, ואתם מוזמנים לא להסכים איתי :)

עריכה אחרונה על ידי motek
  • אהבתי 1
לפני כשעה, SlowRide כתב:

פורסם (נערך)
לפני 6 שעות, motek כתב:

ממוצע 80, HIT בחולון. אגב חברים מהתואר שסיימו עם ממוצע גבוה יותר היו בבעיה בדיוק כמוני, ואפילו מצאו עבודה אחריי.

לא שאני בא לזלזל אבל דין בוגר מכללה הוא לא כדין בוגר אוניברסיטה, ודין בוגר מכללה הוא לא קרוב לדין בוגר אוניברסיטה שעבד בשנה ג' במשרת סטודנט.
מהנסיון שלי מלבד מטומטמים כמוני שלא חשבו להתחיל לעבוד במהלך התואר רוב האנשים שלא נפלו בדרך כן עבדו במהלך התואר, גם אם זה גרם להם לפרוס את התואר ל-4 שנים במקום ל-3.
בוגר אוניברסיטה שיוצא עם שנה נסיון בתור סטודנט נמצא במקום אחר לחלוטין מבוגר מכללה/קורס שקר כלשהו, אין מה להשוות בכלל, ויש גם את העניין שבחברות הגדולות כנראה לי יקחו בוגרי מכללה/בוטקאמפ למשרות סטודנט, ובחברות האלה להכנס בשלב מאוחר יותר כשאתה לא סטודנט יכול להיות הרבה הרבה יותר קשה.

רק אוסיף שסיימתי תהליך בחברה גדולה לא מזמן והם דרשו ממני את תעודת סיום התואר שלי, וכן גם אני הופתעתי.
רק אוסיף גם ששכר הוא דבר נפלא אבל הוא לא הכל בחיים, ולתפקיד שאתה מבצע במיוחד בתחילת הקריירה אני חושב שיש חשיבות גדולה בהרבה.

עריכה: אני רואה שכתבת תגובה ארוכה. 

לפני 16 דקות, motek כתב:

כשבוגר התואר סיים את התואר, הוא ירוויח משהו כמו 15-17 למשך שנה- שנתיים, ואחרי שנתיים השכר שלו יעלה נגיד ל- 20-25

ממה שהבנתי בוגרי אוניברסיטה דורשים את מה שציינת שמרוויחים אחרי שנתיים וגם מקבלים.

כל התחשיבים שלך הם יפים על הנייר המציאות שונה.
יש המון חברות שלא ישקלו לקחת בוגר מכללה אז בטח לא בוגר בוטקאמפ.
כפי שכתבתי קודם התפקידים שאתה מבצע בתחילת הקריירה הם לא פחות חשובים מהשכר שאתה מרוויח. אתה מנסה להגדיר פה איזו פונקציית רווח-זמן וזה לא תמיד מתנהג כמו שאתה חושב. דוגמה: אתה יכול לעבוד בסטארטאפ למשל בלי הרבה משאבים ולבצע תפקיד סופר מעניין ולהיות בורג סופר משמעותי. ישלמו לך פחות ממה שאתה יכול לקבל בחוץ, אולי הרבה פחות, אבל אתה גם תלמד המון. בתפקיד הבא שלך אתה כבר יכול להכפיל את השכר שלך. 

עריכה אחרונה על ידי farkash7

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם (נערך)
לפני 19 דקות, motek כתב:

אז נגיד שהוא רוצה להתחיל תואר בלימודי ערב, שנניח ייקחו לו 4 שנים (בפועל לוקח 3 וחצי לרוב אבל נזרום על 4)

??????????????????????????????????????????????????????????????

תואר שכסטודנט משרה מלאה לוקח לך 3/4 שנים, אתה הולך לעשות בלימודים ערב עם חצי משרה ב4?

מה אתה סופרמן?

אם אתה כזה סופרמן, מה התירוץ ללכת לבוטקאמפ ולא לצאת זיין מדעי המחשב? 50 אלף שקל הפרש אחרי 7 שנים? אתה רציני?

עריכה אחרונה על ידי David32
  • אהבתי 1

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם

מותק (אחלה כינוי, אגב...) המספרים שלך פשוט זרוקים בחלל האוויר, אתה מציג חישובים שלא קשורים לכלום ושום דבר. חבל להתחפר.

בטווח הארוך, בכל כיוון שאתה בוחר בו בחיים, העלות של השכלה היא פסיק זניח בתקציב. איכות ההשכלה לעומת זאת, או ליתר דיוק איכות עבודת הפרך שהעברת על הגוף שלך בדרך - משנים הרבה יותר.

אגב, אני מאלה שלא עברו אפילו בוטקאמפ, בלי תואר רלוונטי - ומודע היטב למגבלות שיש לי בתחום המתמטיקה / מבני נתונים. אי אפשר לגשר על זה בלי מאמץ עילאי.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
לפני 32 דקות, motek כתב:

אני מוכרח לציין שמאוד קשה להתווכח במאזן של אחד נגד 20.

אנחנו לא מתווכחים, מקסימום מתדיינים (מילה מצחיקה קצת :) ), שנית אנחנו לא 20.

בגדול, הכלל אצבע עבור המקרה הממוצע עבור מדעי המחשב (מניח שזה נכון לעוד מקצועות מדויקים) זה ללכת למוסד הבכיר ביותר אליו ניתן להתקבל תחת ההנחה שיש את הכסף, יכולת ורצון. זה בד"כ (אבל לא תמיד) יבטיח נקודת כניסה טובה יותר (מקצועית, אבל כנראה שגם כלכלית) לתעשיה. 

בנוגע לתחשיבים שעשית, אני יכול להגיד שעבור בוגרים (ממוצעים) במחזור שלי טווחי השכר שנתת לא קרובים בכלל, הרוב התחילו עם שכר שציינת שמקבלים אחרי שנתיים.

בנוסף, ניסיון הוא לא רק ותק/זמן, הוא גם האיכות וטיב העבודה שביצעת, הקולגות שאיתם עבדת והאתגרים שאיתם התמודדת. לא סתם החלק המרכזי בראיון (בעיקר בראיונות בהמשך הקריירה) הוא דיון על פרויקטים שעשית במסגרת התפקיד האחרון והאתגרים שליוו אותם.

ולסיום, כסף, לפחות בתחילת הקריירה, אמור להיות משני לצבירת ניסיון איכותי כי ההשפעה שלו היא תהומית להמשך הקריירה. 

נ.ב.

אבל זה כבר עניין אישי, אני חושב שלהשוות בוטקאמפ לבוגר מדמח זה קצת תפוחים לתפוזים. כן שניהם נקראים כלפי חוץ "מתכנתים" אבל כלפי פנים ההבדלים יכולים להיות משמעותיים מאוד.

• אהבתי 3
בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם

אם נחזור לנושא הדיון יש כל כך הרבה חומר בחינם ביוטיוב למי שרוצה להעביר חצי שנה עד התואר שאני לא רואה שום צורך לשלם כסף.

יש היום גם סרביסים מוכנים בענן ומקבלים שם מספיק קרדיט כדי להרים פרוייקטים נחמדים בחינם שאפשר מהר מאוד להפיק תוצרים.

לא צריך לבזבז מלא זמן כדי להבין איך להרים סרבר עם DB וAuth, פותחים פשוט חשבון בGoogle Cload ומשתמשים בFirebase, מניח שלAWS/אז׳ור יש דברים דומים.

אפשר להרים סרבר עם API במהירות שיא, ולאחר מכן גם אפליקציה עם ריאקט.

אני חושב שמעולם לא היה קל יותר להגיע למצב שאתה בונה ומריץ דברים עם כל כך מעט ידע.

בקיצור אפשר לבקש פשוט הפניות לחומר/שירותים/מדריכים רלוונטיים או לבצע חיפוש.

זו גם אחלה הכנה לתואר - לימוד עצמי.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
לפני 31 דקות, David32 כתב:

??????????????????????????????????????????????????????????????

תואר שכסטודנט משרה מלאה לוקח לך 3/4 שנים, אתה הולך לעשות בלימודים ערב עם חצי משרה ב4?

מה אתה סופרמן?

קח אפילו ב-3 שנים:

https://www.hit.ac.il/sciences/Computer-Science/curriculum_computers

ציטוט

מעבר למסלול לימודי היום המלאים, אנו מציעים לסטודנטים ללמוד לתואר ראשון במדעי המחשב במסגרת מסלול גמיש של לימודי ערב וקיץ. לימודים במסלול זה מתמשכים כ-3 שנים ומתפרסים על פני 3 סמסטרים בכול שנה.

אפשט לך: זה אפשרי כי לומדים בסמסטר קיץ, שבמסלול ה"רגיל" הוא חופש.

ויש גם באוניברסיטאות, אל תכריח אותי לחפש כי אין לי כוח.

לפני 11 דקות, hans כתב:

בטווח הארוך, בכל כיוון שאתה בוחר בו בחיים, העלות של השכלה היא פסיק זניח בתקציב. איכות ההשכלה לעומת זאת, או ליתר דיוק איכות עבודת הפרך שהעברת על הגוף שלך בדרך - משנים הרבה יותר.

האמת שעם זה אני חייב להסכים.. אבל בכל זאת, גם אם מסלול הבוטקאמפ יותר טוב בפסיק, הוא עדיין יותר טוב.. ואם צריך לבחור בין שתי אופציות, אם אחת טובה יותר (גם אם זה בממש קצת) עדיין הייתי בוחר בה ללא ספק. וחות מזה, לדעתי כשאתה בתחילת הדרך, הפסיק הזה הוא לא כלכך פסיק מבחינתך. הוא ניהיה פסיק אחרי שאתה עם 50 שנה ניסיון בתחום.

לפני 13 דקות, Gosser1860 כתב:

הרוב התחילו עם שכר שציינת שמקבלים אחרי שנתיים.

זה תלוי אם הם מהמרכז, למדו באוניברסיטת תל אביב ויצאו עם ממוצע 90+, אז זה הגיוני. אני מאמין שהמספרים שנקבתי בהם די קרובים לממוצע, בהתחשב בכך שיש הרבה יוצאי מכללות שגרים בפריפריה וסיימו עם ממוצעים לא גבוהים.

לפני 17 דקות, Gosser1860 כתב:

בנוסף, ניסיון הוא לא רק ותק/זמן, הוא גם האיכות וטיב העבודה שביצעת, הקולגות שאיתם עבדת והאתגרים שאיתם התמודדת. לא סתם החלק המרכזי בראיון (בעיקר בראיונות בהמשך הקריירה) הוא דיון על פרויקטים שעשית במסגרת התפקיד האחרון והאתגרים שליוו אותם.

ולסיום, כסף, לפחות בתחילת הקריירה, אמור להיות משני לצבירת ניסיון איכותי כי ההשפעה שלו היא תהומית להמשך הקריירה. 

נכון, אבל הדברים האלה בלתי תלויים במסלול שבו תבחר (תואר או בוטקאמפ ואז תואר).

לפני כשעה, SlowRide כתב:

• תוכן חדש...