Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1698 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי, לחברה יש רכב שבעת הקנייה נרשם על שמי.

חוץ מדוחות שאני צריך להוכיח שלא אני הייתי הנהג, באיזה מצב אני נושא באחריות למה שקורה עם הרכב? 

מצבים לדוגמה: 

נתנה למישהו ללא רישיון לנהוג והם/הוא נתפס? 

אם לרכב אין טסט והיא נוהגת ונתפסת/עושה תאונה? 

תודה 

פורסם

בכל מקרה בו אין זיהוי ודאי של נהג הרכב (כלומר, לא עצרו את הרכב ולא יודעים מי הנהג) -> יכול להיות מקרה של עבירת תנועה, תאונה, נסיעה בכביש אגרה, ביצוע עבירה פלילית (תוך כדי הימלטות מהמקום עם הרכב).

כמו כן, יש לקחת בחשבון כי במקרה של הפעלת ביטוח בעקבות תאונת דרכים, זה ירשם גם על שמך וישפיע על פרמיה ביטוחית.  בנוסף, יש צורך לדווח לחברת הביטוח כי החברה היא הנהג העיקרי, ואז הפרמיה תהיה בהתאם לסיכון שהיא מהווה לחברת הביטוח (אם לא תודיעו לחברת הביטוח, במקרה של אירוע ביטוחי, חברת הביטוח עלולה להתנער מכם בטענה שהיה כאן ניסיון לרמות אותה ולרוב זה מתקבל ע"י בימ"ש).

בכלל, מדוע להכניס ראש בריא למיטה חולה ? מחר תהיה מריבה עם החברה, והיא תכחיש כי השתמשה ברכב וכל העבירות יפלו עליך.

פורסם

כדאי לקבל הצהרה חתומה מהחברה כי אינך הנהג וכי היא אחראית לכל מה שיבוצע ברכב, עד להעברת הבעלות על הרכב.

כאב ראש זה לא יחסוך. 

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם

@guya72 "נהג עיקרי" קיים רק בחלק מהחברות, ונשמע כמונח קצת נזיל.

אבל אתה מעלה בי תהיות לגבי ביטוח שתי מכוניות שרשומות על שמי, אבל מצויות בשימוש הבנים שלי ובנות זוגם, כאשר הביטוח מוגדר כ"כל נהג" ומותאם לגילם וותק הנהיגה של המשתמשים. אף אחד מהם אינו נהג צעיר או חדש, לכולם עבר תעבורתי וביטוחי נקי. יותר מזה: הביטוח מבוצע על ידם (גם המו"מ וגם התשלום), כם כי אני הוא שרשום כ"בעל הפוליסה". האם בכך אני לוקח סיכון מיותר?

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

@sperial

במחשבה שניה, ההתנסחות שלי לא היתה טובה (נו טוב, משמרת לילה. המוח לא עובד בכלל, לא שבד"כ הוא עובד...... :-) ).

התכוונתי למצב בו אתה עושה את הביטוח על שמך ומדווח לחברת הביטוח שרק אתה נוהג ברכב במטרה להפחית עלויות ביטוח לנהג האמיתי (יש לי רושם שזאת המטרה האמיתית של מתן הרכב).

במידה ואתה מדווח לחברת הביטוח שחוץ ממך יש עוד אנשים שנוהגים ברכב והביטוח מותאם לגיל, ותק הנהיגה  והעבר תעבורתי שלהם - אז לא אמורה להיות בעיה

עריכה אחרונה על ידי guya72
  • 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם
בתאריך 6.11.2021 בשעה 23:55, guya72 כתב:

בכל מקרה בו אין זיהוי ודאי של נהג הרכב (כלומר, לא עצרו את הרכב ולא יודעים מי הנהג) -> יכול להיות מקרה של עבירת תנועה, תאונה, נסיעה בכביש אגרה, ביצוע עבירה פלילית (תוך כדי הימלטות מהמקום עם הרכב).

כמו כן, יש לקחת בחשבון כי במקרה של הפעלת ביטוח בעקבות תאונת דרכים, זה ירשם גם על שמך וישפיע על פרמיה ביטוחית.  בנוסף, יש צורך לדווח לחברת הביטוח כי החברה היא הנהג העיקרי, ואז הפרמיה תהיה בהתאם לסיכון שהיא מהווה לחברת הביטוח (אם לא תודיעו לחברת הביטוח, במקרה של אירוע ביטוחי, חברת הביטוח עלולה להתנער מכם בטענה שהיה כאן ניסיון לרמות אותה ולרוב זה מתקבל ע"י בימ"ש).

בכלל, מדוע להכניס ראש בריא למיטה חולה ? מחר תהיה מריבה עם החברה, והיא תכחיש כי השתמשה ברכב וכל העבירות יפלו עליך.

לגבי ״במקרה של הפעלת ביטוח בעקבות תאונת דרכים, זה ירשם גם על שמך וישפיע על פרמיה ביטוחית״ -- עד כמה שאני יודע (תישאול מפורט בזמנו של סוכן הביטוח שלי), כל רישום כזה רלוונטי אך ורק לבעל הפוליסה, שלא חייב להיות בעל הרכב (בעלים של רכב לא חייב בכלל רשיון נהיגה).  

• תוכן חדש...