Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

נהיגה איטית

ידני
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1719 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אני גם במצב דומה- רכב עם מנוע צנום של 1200.

במצבים של עליות אני באופן תמידי שומר שאני אהיה מעל הפיק מומנט, כך הרכב גם זורם עם התנועה באופן טוב וגם נע בקצב סביר- מאפשר גם עקיפות במידת הצורך.

קח בחשבון שהעובדה שאתה על סלד נמוך, זה ממש לא בהכרח שומר על המנוע- אתה יוצר מצב שבו אתה בהילוך גבוה מזה המתאים לתנאי הנסיעה,

והעומס על המנוע גדול, ובגלל שההילוך לא מתאים לעליה שאתה נמצא בה אז יהיה לך מאוד קשה להאיץ, וגם הרכב יאכל לא פחות דלק מאחר והוא לא עובד בטווח היעיל שלו.

באופן כללי אתה רוצה להיות לפחות בפיק מומנט.

נגיד אם אני בחיפה אני כמעט אף פעם לא עולה מעל הילוך שלישי(רק בכבישים למטה שהם ישרים), ואם אני מרגיש שאני לא בקצב מספיק טוב אני יורד לשני- אין לי בעיה למשוך אותו גם ל70 קמש, הכל טוב הרכב נועד לעבוד בכל תחום הסלד.

ובאופן כללי אני מרשה לעצמי להעלות לשלישי למשל רק מעל 60 קמש, שבמהירות הזאת אני ב3000 סלד בשלישי, מתחת לזה עדיף להיות בשני.

סתם לצורך הדוגמא אם תיקח נסיעה ב60 קמש בעליה יחסית חדש(כמו שיש רבות מאוד בחיפה) אם תיסע בהילוך שלישי או רביעי- יש סיכוי סביר מאוד שברביעי יאכל יותר דלק.

אתה צריך לזכור שהצריכת דלק היא לא תלויה באופן בלעדי בסלד המנוע, אלא גם בעומס המופעל עליו. לכן חשוב להתאים את ההילוך לתנאי הדרך.

*פיק הסלד אצלי ברכב הוא ב2700, אבל ברוב הרכבים האטמוספריים זה יהיה סביב ה4000, אתה יכול לבדוק את זה במפרט הרכב, ובכל מקרה אפשר גם להרגיש את זה- זו הנקודה שבה אתה מתחיל להרגיש שהרכב מתחיל לסחוב חזק יותר(בצורה המופשטת ביותר)

עריכה אחרונה על ידי ik3
  • אהבתי 2

2015-2018:  Mazda 3 1.6 auto 07', 2018-2021: Peugeot 208 1.2 manual 15' , 2021-2023: Volkswagen polo GTI 1.8 manual 16'

2023- today: Honda Civic TYPE R manual 17', 2024-today: Citroen C1 1.0 manual 16'

פורסם
לפני שעתיים, Sparrow420 כתב:

אני המלצתי על שלילה לבריון

בריון במידה מסוימת, כלומר בריון זהיר, כלומר נהג שידע לצאת מהפקק.

לא בריון במידה שתסכן באמת את משתמשי הדרך.

וזה בעיקר לנהגים נודניקים, כאלו שתופסים לך את השמאל שיש 2 נתיבים או תוספים לך את 2 הנתיבים גם יחד.

בריון אולי כן, אבל רק למי שמגיע לו.

• רעיון גרוע 4
  • לא הבנתי... 1
פורסם (נערך)
לפני כשעה, tkjbihgec כתב:

בריון אולי כן, אבל רק למי שמגיע לו.

בשביל מי ש"שמגיע לו" קיימים חוק וגורמי אכיפה, זו לא העבודה של שאר משתמשי הדרך. נהג כלשהו מפריע לך ממש? דווח למשטרה.

עריכה אחרונה על ידי nadavd4
  • אהבתי 2
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 1
  • חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)
לפני 7 שעות, Ido12 כתב:

ומרגיש גם עם המאזדה שכולם מפחדים לעבור את ה3000 סלד

כל רמזור יוצא ראשון,ואני על 2500 סלד גג ובקושי לוחץ וכולם נעלמים.

אנשים פשוט לא זזים וזה מכה. 

בלי להצדיק חלילה את כל המשחקים בטלפון והרדומים ברמזור (וגם בלי לרמוז דבר על רמת הנהיגה/בטיחות שלך), יש פה אחלה תזכורת למה כדאי לחכות איזו שנייה-שתיים אחרי שהרמזור מתחלף:

זה כמובן לא קשור לקצב ההאצה ברגע שיוצאים מהרמזור, אלא רק ליציאה ראשון.

עריכה אחרונה על ידי daniel.asu
  • חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 5 שעות, daniel.asu כתב:

יש פה אחלה תזכורת למה כדאי לחכות איזו שנייה-שתיים אחרי שהרמזור מתחלף

ממש לא.

אני יוצא מיד עם ההתחלפות לירוק.  אבל מקפיד להסתכל לכניסות האחרות לצומת לפני ועם היציאה כדי לוודא שהמעבר בטוח.  זו הדרך הנכונה.

גם אם תחכה עשר שניות (גם שניה אחת כבר מפריעה) דבר לא מבטיח לך שנהג שמגיע עכשיו לאחת הכניסות האחרות לצומת לא יחליט במודע או לא במודע לעבור באדום.  תמיד צריך לבדוק את מצב הצומת בעת הכניסה אליה.

• רעיון טוב! 4
פורסם
לפני 14 שעות, ידני כתב:

אני רואה כמה דלק אוכלת נסיעה אגרסיבית וכמה שמן נאכל פשוט לא בא לי כל עוד אני לא ממהר

(אם זה לא היה רכב שלי ולא הייתי משלם על הדלק הייתי מורד אפי 2 הילוכים וקורע את הטורים מצידי עד4000סל"ד)

מה שקורה זה שבכבישים עם נתיב אחד מגיע מאחוריי רכב עם מנוע רציני יותר ואז מתחילים עצבים שלא נגמרים איתותים, צפירות ,אצבע משולשת וכן על זה הדרך......

ואני לא רוצה להיות ראש בקיר( למרות שלעיתים יש כאלו שמגיע להם שאתנהג איתם כך)אז אני יורד לשוליים ונותן לעקוףבמצב כזה שהעוקף לא צריך לחצות קו הפרדה רצוף

רציתי לדעת מה דעתכם על הנושא וכיצד אתם "נוהגים"(תרתי משמע)

רק מלקרוא את השורות האלה אני מתעצבן ואני בכלל לא נוסע מאחוריך. 

הייתי מציע לך ללמוד קצת על צורת העבודה של המנוע ולראות כמה סרטונים של פתיחת מנוע שנוהגים בו תמיד בסל"ד המינימלי האפשרי בדומה למה שאתה עושה אתה תופתע לגלות שאתה עושה יותר נזק מתועלת.

כל הכבוד לך שאתה לפחות יורד לשוליים (זה לא בטיחותי אבל יותר טוב ממישהו שעוקף בקו רצוף).

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)
לפני 4 שעות, dani666 כתב:

ממש לא.

אני יוצא מיד עם ההתחלפות לירוק.  אבל מקפיד להסתכל לכניסות האחרות לצומת לפני ועם היציאה כדי לוודא שהמעבר בטוח.  זו הדרך הנכונה.

גם אם תחכה עשר שניות (גם שניה אחת כבר מפריעה) דבר לא מבטיח לך שנהג שמגיע עכשיו לאחת הכניסות האחרות לצומת לא יחליט במודע או לא במודע לעבור באדום.  תמיד צריך לבדוק את מצב הצומת בעת הכניסה אליה.

מסכים לחלוטין עם ההבטה לצדדים, השהייה של שניה ברמזור לא באה להחליף את זה (כמו שרמזור ירוק להולך רגל לא מחליף מבט לצדדים). אבל ביותר מצומת אחד שאני עובר בו בשגרה יש בעיה של שדה ראיה, וההשהיה הזו של שניה, התבררה כהחלטה לא רעה; לא מנעה תאונה, אבל כן חסכה בהלה מיותרת כשהייתי רואה באמצע הצומת רכב מתפרץ באדום לימיני.

הרשה לי לחדד את עצמי (אחרי הנסיעה של הבוקר) - לא לחכות סטטי כשירוק, אלא לגלוש לאט לתוך הצומת (להלן, המתנה של שניה מהרבצת גז לתוך הצומת). הסרטון למעלה היה כדוגמה למה לא כדאי להיות הראשון שעף לתוך הצומת במהירות שיא.

בכל מקרה, הנה תגובה לאותו הסרטון, שממחישה מאוד טוב את מה שניסיתי להגיד (שלא כדאי למהר לתוך צומת כי עלולים לפספס סכנה):

עריכה אחרונה על ידי daniel.asu
  • תוכן חדש...