Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1761 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מנוע 2000, 2003.

אחרי שהרכב מתחמם זה לא קורה בכלל, בהתחלה הגיר ממש מגמגם בתחילת נסיעה. מה זה יכול להיות? (ברור שהרכב ישן, איך אפשר לטפל?)

פורסם
לפני 36 דקות, Shab00 כתב:

כנראה תושבות מנוע/גיר עייפות.

בלאי של זמן וזה הגיוני.

צריך להחליף גיר? או רק תושבות?

פורסם
בתאריך 30.8.2021 בשעה 12:22, Ohadra10 כתב:

הגיר ממש מגמגם בתחילת נסיעה. מה זה יכול להיות?

לפני שמתחילים להחליף דברים, תסביר בבקשה קצת יותר למה התכוונת במשפט הזה?

יום טוב גם לך

פורסם
לפני 42 דקות, Igalz כתב:

לפני שמתחילים להחליף דברים, תסביר בבקשה קצת יותר למה התכוונת במשפט הזה?

לפני 37 דקות, Shab00 כתב:

לא מה פתאום גיר, תושבות.

לא בטוח שזאת הסיבה אבל הגיוני שכן לפי גיל הרכב.

אני חושב שזה נקרא ״גיר בועט״ ההילוך הראשון לא נוסע חלק בתחילת הנסיעה למשך דקה ואז הכל חלק.

לדוגמא אני מניע את הרכב נותן לו להתחמם 20 שניות מתחיל את הנסיעה ואז הוא :נוסע 2 מטר, עוצר, נוסע 2 מטר עוצר, ככה 3 פעמים בערך ואז נוסע רגיל

הבנת?

פורסם
לפני 56 דקות, Ohadra10 כתב:

אני חושב שזה נקרא ״גיר בועט״ ההילוך הראשון לא נוסע חלק בתחילת הנסיעה למשך דקה ואז הכל חלק.

לדוגמא אני מניע את הרכב נותן לו להתחמם 20 שניות מתחיל את הנסיעה ואז הוא :נוסע 2 מטר, עוצר, נוסע 2 מטר עוצר, ככה 3 פעמים בערך ואז נוסע רגיל

הבנת?

עזוב את התושבות. נשמע שיש בעיה מכאנית בגיר בשילוב ההילוך הראשון כאשר הגיר קר.

הייתי מתחיל מבדיקת מפלס שמן גיר (לא זוכר אם יש מדיד בדגם שלך), ובדיקת מצב השמן.

אם השמן לא שרוף, אפשר לנסות החלפת שמן חלקית. אחרת כניראה הגיר בשלבי גסיסה מתקדמים והחלפת השמן תהרוג אותו סופית.

יום טוב גם לך

פורסם
לפני 12 דקות, Igalz כתב:

לא זוכר אם יש מדיד בדגם שלך

זה כמו AL4 שם, אותו נוהל בדיקה מעצבן עם כוסית מדידה בבורג ריקון. 

• רעיון טוב! 1

פורסם
לפני 20 שעות, Kooper כתב:

האם מדובר על גיר רגיל או אוטומט?

אוטומט

לפני 20 שעות, Igalz כתב:

עזוב את התושבות. נשמע שיש בעיה מכאנית בגיר בשילוב ההילוך הראשון כאשר הגיר קר.

הייתי מתחיל מבדיקת מפלס שמן גיר (לא זוכר אם יש מדיד בדגם שלך), ובדיקת מצב השמן.

אם השמן לא שרוף, אפשר לנסות החלפת שמן חלקית. אחרת כניראה הגיר בשלבי גסיסה מתקדמים והחלפת השמן תהרוג אותו סופית.

איך בודקים?

לפני 20 שעות, Buki כתב:

זה כמו AL4 שם, אותו נוהל בדיקה מעצבן עם כוסית מדידה בבורג ריקון. 

אפשר הסבר?

דיברתי עם מוסך אנרגי הוא אומר לי שהוא בכלל לא היה נוגע במקומי

פורסם
לפני שעה, Ohadra10 כתב:

אפשר הסבר?

בגדול, מבחינת הלקוח אין אפשרות לבדיקת שמן גיר, זה משהו שאמורים לעשות במוסך. 

אני ארשום הסבר כללי, אם תחליט שאתה רוצה לעשות את זה עמצאית, אפשר לארגן הוראות יותר מדוייקת. 

לגיר מלמטה מוברגת צינורית מדידיה. הסף העליון של הצינורית הוא המפלס הנכון של השמן.

בתחתית הצינורית יש בורג ריקון. 

בטמפרטורת מסויימת של שמן גיר (נדמה לי 30 מעלות) פותחים עת בורג הריקון ומוסיפים מעט שמן דרך בורג המילוי שלמעלה. 

אם המפלס היה נכון, השמן שהוספת יוצא מבורג הריקון. אם היה חסר, השמן שהוספת משלים את המפלס. חייבים לראות משהו שיוצא אחרת לא יודעים כמה היה. אחרי שרואים שמשהו יצא והפסיק לצאת, זה אומר שהמפלס הוא נכון, בדיוק בגובה צינורית המדידה, אז סוגרים הכל. 

כאמור תהליך מורכב ומעצבן, שבשגרה לא אמורים לבצע אותו, אלא בעיקר אחרי החלפת שמן גיר או אחרי תיקון כלשהו בגיר שכולל ריקון ומילוי שמן. 

• תוכן חדש...