Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1769 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני 59 דקות, SlowRide כתב:

זה גם תלוי באיזה תקופה השיפוץ נעשה.

1+

אפשר להעריך עלות שיפוץ על פי "כלל אצבע" לפי מ"ר,

כשהערכת מחיר לשיפוץ מלא היא 3,000-2,000 ש"ח למ"ר.

אמנם זה כלל אצבע, לא בהכרח מדויק,

אבל הוא נותן הערכה כללית לגבי עלות שיפוץ מלא.

זו דוגמה מ-2011:

סביר להניח שהמחירים היום גבוהים יותר

-

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

פורסם

שיפוץ אתה נכנס אליו לא יודע איך אתה יוצא ממנו. 

אתה יכול לקבוע לך סכום ולגזור ממנו את הרמה של כל דבר. יש ריצוף ב30 שקל למטר ויש 300. מטבח מאיקאה יעלה פחות מחברת מטבחים מפונפנת עם מעצב פרטי. צבע תלוי בכמות התיקונים רטיבות שהייתה שפריץ צריך להסיר וכו'. 

מה לגבי ריהוט? ארונות? תאורה? זה גם דברים שיש לקחת בחשבון בשיפוץ? מוצרי חשמל למטבח לא תחדש? 

תנסה להכנס לכל מיני אתרים שמפרטים על השלבים בשיפוץ תנסה להעריך עלויות ותגדיר לעצמך סכום גג. לא כולל 30% לבלתמים ורצונות מוגזמים של האישה. 

תביא כמה אנשי מקצוע שיתנו לך הערכת מחיר. תבדוק שמוגדר מראש מי משלם על מה? שלא תצטרך ללכת לחנויות חומרי בניין להביא דבק רצפות. 

חשוב שיהיה לך חיבור עם הקבלן/אדריכל/מעצבת כי המחיר זה לא הכל. 

בהצלחה. אני מהשיפוץ שלי נהנתי ולמדתי המון. 

פורסם

כיון שלהורים שלי יש בית עם נתונים כמעט זהים. ואני בעצמי שיצעתי ממש עכשיו שיפוץ לדירת גן בגיל כזה (מאוד רצתי אבל לא מצאתי זמן לעדכן את השרשור)

בהערכה גסה מאוד חצי מיליון זה סביבות הסכום.

כמה נקודות למחשבה-

גג רעפים- גם אם הוא תקין בגיל כזה זה עניין של זמן. 

חומה/ גדר סביב הבית- יש אזורים בארץ כמו בדרום שבסלנג "האדמה עובדת" כלומר לא ממש יציבה וזזה יש הרבה גדרות בטון באזור שלי לפני קריסה ועלויות הבניה זה עניין של עשרות אלפים.

גינה/חצר-בדיוק השלב שאזל לי התקציב:)  כמובן זה תלוי בגודל אבל זה כמה עשרות אלפים שצריך לחשב אותם. ואם יש בעיה בשיפועים ניקוז זה בכלל עבודה שיכולה לעלות מעבר לתכנון.

צבע חיצוני- אם זה רק צבע זה לא משהו קריטי. אם זה קירות עם "שפריץ" לדוגמא ואתה רוצה לעשות שליכט צבעוני תתכונן להוצאה מעבר ל60 אלף.

מטבח- מטבח בבתים כאלו הוא בדרך כלל גדול משמעותית זה לא מטבח של הכל כלוו באיקאה ב25 אלף

מדרגות /מעקה- אם הבית דו קומתי מצריך שימת לב.

בכללית הרבה בתים כאלו נבנו עם סטנדרט בניה לא אחיד וכל בית הוא עולם מלא בפני עצמו. 

מה שכן בית כזה במצב מתוחזק זה לדעתי הדבר המושלם. אני הייתי קופץ על הצעתו של איציק להעיף מבט (גם אם בתשלום) המבט של אחד שעובד בתחום הוא שונה.

מה שמרגיז שעכשיו המחירים של חומרי הגלם בשמיים. הייתי בשוק שכל התחשיבים שלי שגויים בצורה ניכרת בגלל זה.

הזכירו כאן בחטף החלקת קירות פנים עם שפכטל. כדי לקבל טאץ' של בית חדש לדעתי זה חובה. ואת זה אפשר לעשות רק כשהבית ערום אחרי שגרים בו צריך להיות משוגע להיכנס להרפתקה כזו.

משהו נוסף בסוד  טווח העלויות בעלי המקצוע הוא עצום. אם יש לך זמן להיות הקבלן לברר ולחפור על כל דבר ולהביא את בעלי המקצוע לבד תחסוך סכום ניכר. אבל זה רק אם יש לך גישה והבנה בדברים האלו. וגם אז כמה שערות ילבינו או ינשרו :)

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 7 שעות, Shaike.Zam כתב:

מה עלות של מפקח בשיפוץ בסדר גודל של 500K שתואר כאן?

בשביל לקבל תוכניות ולבצע אומדן תקציבי מפורט - סדר גודל של 3,000 ש"ח. 

אם ללוות את כל הפרויקט (כולל עבודה מול הקבלנים וכו') - כמה עשרות אלפים. 

אני למשל כרגע בשלב ביצוע האומדן לפני בניה של בית, זה ממש מכניס פרופורציות ומאפשר לתכנן את כל הפרויקט. 

• אהבתי 1

• תוכן חדש...