Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

צריכת דלק - מאזדה 2

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1757 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

היי,

ברשותנו מאזדה 2 שנת 2019 (עליה לכביש. לא יודע מה תאריך הייצור), גיר אוטומטי (6 הילוכים).

מראש ידענו שהרכב ייסע מעט (כרגע נראה שהכיוון הוא כ- 6,000 ק"מ בשנה. חשבתי שיהיה אפילו פחות מזה), ולכן צריכת דלק לא היתה שיקול בבחירת הרכב.

אבל, צריכת הדלק שלו נראית לי גבוהה מידי יחסית לרכב קטן, ואני מעוניין לדעת האם זה "נורמלי" לרכב כזה, או שזה מחשיד ושכדאי לבדוק משהו.

עיקר הנסיעות הן קצרות ובתוך העיר, אבל ישנן גם נסיעות בינעירוניות בעיקר בסופ"שים (בד"כ ללא פקקים), אז הייתי אומר שמבחינת המרחק זה בערך 50-60% עירוני ו- 50-40% בינעירוני.

אופי הנהיגה רגוע.

בתוך העיר בד"כ רק הנהג ברכב, בינעירוני בד"כ נהג + 2 נוסעים.

מדידת צריכת דלק: בכל תדלוק אני ממלא מיכל מלא, ובודק כמה ליטרים נכנסו וכמה ק"מ הרכב נסע מאז התדלוק הקודם.

צריכת הדלק היא בד"כ 10-12 ק"מ לליטר.

לפעמים צריכת הדלק היא 8-9 ק"מ לליטר. לפעמים מגיעים ל-13 ק"מ לליטר (אני חושב שזה קורה כאשר יש סופ"ש עם יותר נסיעות בין עירוניות).

(מצורף גרף של השנה וקצת האחרונות)

מה צריכת הדלק הצפויה ברכב כזה ואופי נסיעות כזה?

האם צריכת הדלק שתיארתי (בד"כ בין 10 ל-12 ק"מ לליטר) נשמע תקין?

האם זה מחשיד? ואם כן, מה כדאי לבדוק?

תודה מראש לעוזרים

עריכה: 90-95% מהזמן המזגן פועל.

image.png.b1a574cf86252dc7fdb6a0597c02e74f.png

עריכה אחרונה על ידי KZ
פורסם (נערך)

אל תשכח,שזה מנוע 1500 וגיר 6 הילוכים פלנטרי ולא רכב מיני עם 4/5 הילוכים רובוטי/רציף.

תלוי בתוואי הנסיעה- בעיר רוב הרכבים אינם חסכוניים ובשילוב עם מזגן בחודשי הקיץ החמים התוצאות סבירות.

עריכה אחרונה על ידי colauti 9

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם
לפני 9 דקות, colauti 9 כתב:

אל תשכח,שזה מנוע 1500 וגיר 6 הילוכים פלנטרי ולא רכב מיני עם 4/5 הילוכים רובוטי/רציף.

תלוי בתוואי הנסיעה- בעיר רוב הרכבים אינם חסכוניים ובשילוב עם מזגן בחודשי הקיץ החמים התוצאות סבירות.

לא שוכח  :)

העדפתי רכב עם גיר פלנטרי ומנוע אטמוספרי מתוך תקווה/אמונה שהוא יהיה אמין יותר לאורך זמן (אני מתכנן להחזיק את הרכב 7+ שנים, בתלות בכך שלא יהיו בעיות מכאניות, ושאישתי לא תחליט שהיא רוצה רכב חדש יותר... ;) . בחישוב המקורי חשבתי/קיוויתי שהוא יוכל גם להחזיק 10 שנים אם יטופל כמו שצריך במוסך יבואן ובתקופה הזו יעשה פחות מ-80 אלף ק"מ, אבל אני חושש שהפלסטיקים ייכנעו קודם).

כאמור, בעיר - בינעירוני כמעט חצי-חצי, ושכחתי לציין, אבל 90% מהזמן המזגן פועל.

תודה

פורסם

אין מה לעשות..

אתה לא רוצה לדעת כמה המזגן "תרם" לאובר צריכת דלק בסיוויק שלי עם מנוע 1800- הרכב מאבד מכוחו,אתה מרגיש שאתה צריך ללחוץ יותר בשביל שהרכב יסע ויהיה זריז יותר ואז משלם במזומן בצריכת דלק.

הרכב עם מזגן נסע בממוצע 1:13 וזה עוד כאשר רוב הנסיעה בכביש 6 במהירות ממוצעת של 100-110.

בלי מזגן,הרכב לטעמי היה מגיע לאיזור 1:14-14.5.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

הצריכה היא נכונה,זה מנוע גדול יחסית 1500 וגיר לא רציף ולא רובוטי

ובגדול חיסכון בדלק זה לא משהו שמאזדה שמה עליו דגש

• רעיון טוב! 1
פורסם

אולי זה גם יכול להיות קשור להרגלי נסיעה ודברים לשים לב אליהם.

בדוק אוויר בגלגלים פעם בחודש, תעשה טיפולים בזמן ותבדוק נוזלים פעם בכמה שבועות.

נסה לא ללחוץ יותר מדי על הגז לפני רמזורים ופשוט לגלוש לשם, לא להיכנס במהירות לפניות שתצטרך לבלום סתם, אל תיצמד למכוניות יותר מדי, ולפעמים שחם אבל לא ממש אל תהסס להדליק רק את האורור ולא את המזגן (מדחס AC).

פורסם
בתאריך 16.8.2021 בשעה 09:10, Shab00 כתב:

אולי זה גם יכול להיות קשור להרגלי נסיעה ודברים לשים לב אליהם.

בדוק אוויר בגלגלים פעם בחודש, תעשה טיפולים בזמן ותבדוק נוזלים פעם בכמה שבועות.

נסה לא ללחוץ יותר מדי על הגז לפני רמזורים ופשוט לגלוש לשם, לא להיכנס במהירות לפניות שתצטרך לבלום סתם, אל תיצמד למכוניות יותר מדי, ולפעמים שחם אבל לא ממש אל תהסס להדליק רק את האורור ולא את המזגן (מדחס AC).

הנסיעה רגועה.

בודק אוויר בערך פעם בחודשיים-שלושה. אף פעם לא מגיע למצב שחסר הרבה אוויר.

מתכנן לעשות טיפול כל שנה (נוסע מעט).

המזגן (AC) פועל 95% מהזמן. מעדיף לשלם עוד קצת בדלק ושיהיה לי נעים בנסיעה...

מה הכוונה לבדוק נוזלים? אתה מתכוון לשמן מנוע ונוזל קירור?

האמת שזה משהו שאני לא עושה בצורה יזומה.

פעם בחצי שנה, כשממלא נוזל למגבים, אני מציץ במיכל כדי לראות שנוזל הקירור בין סימן המינימום למקסימום.

סמכתי על הרכב שיתריע אם יש מחסור בשמן, ועל המוסך שיגיד אם חסר שמן או שצריך לבדוק לעיתים תכופות יותר. אולי באמת כדאי להכניס את זה כחלק מבדיקה שגרתית כמה פעמים בשנה.

(בגדול, הרכב בן פחות משנתיים ולא היתה שום אינדיקציה לבעיה, אז הנחתי שאין צורך לבדוק בצורה יזומה)

• תוכן חדש...