Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1785 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כפי שציינתי, המסמך לקוח מהפוסט הזה

האיש שהעלה את המסמך לא העלה את כולו או מקור מלא. לא יודע עד כמה זה רציני, אבל זה נראה לי ממש לגלגל את האחריות ללקוח, שפונה לdiy רק כי נמאס לו להרגיש מרומה (לא תמיד צריך לציין, יש מוסכים שהם בסדר גמור). 

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1

Peugeot 206 1.4  2007 manual  (past) 

Fiat Panda  1.2  2011 manual (past) 

Volvo S80 3.0 2015 automatic (present) - שרשור מעקב

• חברי המעגל הראשון
פורסם

מזל שהיא לא שרת הבריאות, אחרת היינו מחוייבים לקבוע תור לרופא אא"ג כדי לחטט באף או לפרוקטולוג כדי לגרד בתחת.

מקווה מאד שהיא תקבל קצת שכל לפני שהיא חותמת על השטויות של הלוביסטים האלה.

• אהבתי 4
  • רעיון גרוע 1
  • מצחיק 8
  • רעיון טוב! 2

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

מסנן אוויר של המזגן ? מה הם בדיחה? . מי יאכוף את הטימטום הזה? אני באמת מאמין שאין להם מושג בכלל על מה הם מדברים.

עוד מעט יצא חוק שלא תוכל לתדלק לבד.

• מצחיק 1
פורסם
לפני 7 שעות, GaT כתב:

יש התארגנות של בעלי מקצוע, ובפרט בקבוצה המזורג** תשאלי מוסכניק/ית, למדיניות התמיכה הטכנית ברשתות החברתיות (או שקר כזה או אחר). זה פשוט מביך... הם רוצים להגביל פעילות של קבוצות כמו ידידים וכונפצון. 

מצרף מסמך שעלה בקבוצה הנל ופורסם בקבוצה תשאלו כנופצון. 

Screenshot_20210810_010934_com.android.chrome~2.jpg

חצופים אינטרסנטים גנבים... הרי אם היו לוקחים מחירים שפויים לאף אחד לא היה אינטרס לטפל במקום אחר.

איך אני רואה שזה הולך להיות מאושר... הרי אחת כמו מירב מיכאלי, מה לה ולטיפול ברכב מחוץ למוסך מורשה (או לטיפול ברכב בכלל, והרי כל מי שייעץ לה, בוודאי אף אחד מהם לא בצד של DIY בשום צורה), אז בטח יציגו לה את זה כ "מלחמה בפיראטיות" והיא תאשר מיד כי למה לא, בעצם?

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם

אז מה?

חוקים במדינת ישראל שווים לקליפת השום בלי אכיפה.

היום, על פי חוק, ברור ומוצדק לחלוטין, הטיפול בחשמל (ביתי) מותר רק לבעל רישיון מתאים. זה כולל כל דבר, גם התקנת מאוורר תקרה או החלפת מפסק לדוד.

האם זה מונע מרבים מאיתנו לעשות עבודות DIY בחשמל?

מי שמבצע בעצמו תיקון לוקח סיכון, פיזי וגם משפטי, אם כתוצאה מהעבודה תגרם פגיעה בנפש או ברכוש. וזה נכון גם לתיקון ברכב. אז מי שמחליף בעצמו נורת איתות כנראה לא מאוד מסתכן, ומי שמטפל בבלמים, כדאי שיזהר, ועוד יותר, כדאי שימנע מכך אם הוא לא יודע טוב מאוד מה שהוא עושה.

:turn-l:
פורסם

פשוט מטורף וכמובן חוסר הבנה של השרה.

רוצים לחסל את מוקד ידידים או גופים אחרים שעוזרים לנהדים ותוך כדי הופכים את כולנו לעבריינים.

מטורפים שנפלו על הראש

קובי

:-)

פורסם
לפני שעתיים, yonisi כתב:

חצופים אינטרסנטים גנבים... הרי אם היו לוקחים מחירים שפויים לאף אחד לא היה אינטרס לטפל במקום אחר.

לפני שעתיים, GaT כתב:

ממש לגלגל את האחריות ללקוח, שפונה לdiy רק כי נמאס לו להרגיש מרומה.

לא מסכים אתכם.

אני אחד שמטפל לבד. גם בקטנוע וגם ברכב. וזה לא נובע משיקול כלכלי. זה נובע מהנאה מההתעסקות ויותר מזה מההנאה והבטחון שאני יודע בדיוק מה יש ברכב ואיך הברגים והבנדים סגורים.

חוץ מצמיגים- זה אני נותן לפנצ'רייה לעשות. אני לא מזוכיסט.

ולעניין הפוסט- מתנצל על השפה אבל מעניין לי ת'תחת על איזה מסמך חתום אדם זה או אחר. לא יגרום לי להסס ולא למאיית השנייה בפעם הבאה שאגש לקנות חלפים לטיפול ביתי.

• אהבתי 4
פורסם

תחשוב שהצעד  הבא שלהם יהיה למנוע מחנויות חלפים למכור למי שאינו מציג תעודת איגוד המוסכים, למנוע יבוא אישי של חלפים או להטיל היטלי ייבוא מטורפים (כמו שקורה בתחומים אחרים) כדי למנוע תחרות.

מעניין שברוב העולם הכל בסדר בטיפול עצמי, רק פה בישראל כולנו מטומטמים ורק המוסכניק גאון שיודע לגעת ברכב... 

• אהבתי 7
  • רעיון טוב! 2

|fiat punto 16v Speedgear 2006|

פורסם (נערך)
לפני 19 דקות, אורח לרגע כתב:

לא מסכים אתכם.

בגלל שאתה מטפל לבד ונהנה מזה אז זה הופך אותם לפחות גנבים?

אפשר בהקשר הזה להתווכח עד מחרתיים, הבעיה היא שיש מונופול. רכב חדש שעדיין באחריות חייב לטפל במוסך מורשה. טיפול לאיוניק של החברה שלנו אתמול 1100 ש"ח - שמן, פילטר שמן, פילטר אויר, פילטר מזגן, זוג מגבים. אם זה לא גניבה אז אני באמת לא יודע מה כן. אין לי בעיה עם זה שבן אדם רוצה להרוויח, יש לי בעיה עם זה שבן אדם רוצה להרוויח יותר מידי, וזה הופך יותר בעייתי ומושחת כשיש מונופול\הכרח.

ודרך אגב - גם אם מישהו יבוא ויגיד לי: "זה מוסך, יש לו הוצאות, עובדים, אישורים, עניינים" - סבבה. מה לגבי מחירי שוד\גניבה על חלפים?? גם זה קשור להוצאות של המוסך? תחשוב על כל הפעמים שאנשים באים פה עם הצעות מחיר הזויות לתיקון של משהו שנשמע מפוצץ - דוגמא אחרונה שאני זוכר, מחשב בודי לשברולט טראוורס 2013, במורשה ביקשו 3500 ש"ח, מחיר של המחשב באיביי 250 ש"ח כולל משלוח לארץ - כמה חזיר אפשר להיות נו באמת!

עריכה אחרונה על ידי yonisi
  • רעיון טוב! 2

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 14 דקות, אורח לרגע כתב:

ולעניין הפוסט- מתנצל על השפה אבל מעניין לי ת'תחת על איזה מסמך חתום אדם זה או אחר. לא יגרום לי להסס ולא למאיית השנייה בפעם הבאה שאגש לקנות חלפים לטיפול ביתי

כדאי לך להתחיל לצבור מלאי ליום שגם זה יהיה אסור.

• אהבתי 1
  • מבאס 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)
לפני 9 דקות, khc כתב:

הצעד הבא שלהם יהיה למנוע מחנויות חלפים למכור למי שאינו מציג תעודת איגוד המוסכים, ולמנוע יבוא אישי של חלפים.

תיקנתי... זה בדיוק מה שיקרה. חלפים לרכב = תרופות מרשם.

ממשלה חדשה חסרת ניסיון, לוביסטים מנוסים ומתורגלים שחיכו לשעת הכושר. זה לא כוחות.

עריכה אחרונה על ידי פריג'י
  • אהבתי 2
פורסם
לפני 17 דקות, EliC25 כתב:

רק לפני כמה ימים חבר פורום סיפר לי איך עף לו המגן תחתון תוך כדי נסיעה ב120 קמ"ש, ומדובר במגן כבד וגדול, כך שאם הוא לא היה לבד בכביש, יתכן והייתה מתרחשת תאונה... כמובן שכמה ימים קודם לכן המגן הזה הורכב במוסך.

אני אמשיך לטפל בעצמי, וכך גם חבריי לתחביב.

יכול להתחבר לזה...

ביום שקניתי את הרכב שלי (מיטו-  לפני שנתיים) לקחתי אותו לבדיקה בחיפה.

חוזר שמח לבב בכביש החוף ועף לי המגן הקדמי.

מפה לשם תקוע באמצע אוגוסט בכביש החוף ומוצא את עצמי שם אזיקונים בשביל להמשיך לנסוע הביתה.

וכל זה כי "מכון בדיקה" בדק את הרכב, אבל לא ידע להרכיב חזרה מגן קדמי.

כמה זה שטויות מה שמנסים להעביר, אבל בסוף מי שירצה ימשיך לטפל לבד כי כרגיל- אין אכיפה פה...

2012 Alfa Romeo Mito Sprint TcT

Peugeot 208 GTI 2015

Suzuki Jimny 2015

Subaru XV Premium 2.0 2015

פורסם

התנהלות ישראלית טיפוסית.

במקום לתקוף מוסכים על חוסר מקצועיות ויושרה בסיסית (יצאת צדיק פרק מוסכים כל העונות) תוקפים קומץ אנשים שמטפלים לבד. אשכרה איגוד המוסכים חושב שזה מה שיציל את התחום שגם ככה העתיד שלו לא ברור.

בהצלחה עם כניסת הרכבים החשמליים - אין משאבות מים, אין רצועות אביזרים (אולי אחת) , אין טיימינג, ראש מנוע וכו'.

עד אז הייתי משקיע בללמד את בעלי המוסכים להשתמש בציוד דיאגנוסטיקה ממוחשב ושולח אותם לאיזה קורס חשמלאים בתקווה שזה לא ירגיז מישהו.

בכל מקרה,  במזרח תיכון כמו במזרח תיכון ביום שמכירת חלפים תיהיה רק בהצגת תעודה מתאימה יתפתח פה שוק שחור די מהר.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

• תוכן חדש...