Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1795 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 39 דקות, David32 כתב:

לצערי כשאני קורא את מה שאתה (ונטקו) כותבים, אני קורא "ספירת קלוריות" וכול סיפור ספירת הקלוריות זה בולשיט אחד גדול, סורי.

להקטין את ארוחת הבוקר או להעלים אותה זאת עצה מעולה, סבל במשך שבוע - אולי שבועיים, ואחר כך הרבה יותר נחמד.

לא כתבתי "ספירה". אני לא סופר. אני גם לא בורר את התזונה מי יודע מה, ובקושי נוגע בפירות וירקות... אני פשוט אוכל בכמויות שהן - באופן ודאי וברור חד - קטנות בהרבה מבעבר.

הגוף אכן מומחה בייעול תהליכים - עד שהתחלתי לרדת במשקל עברו כמעט חודשיים, ככה אני בנוי. עד אז האוכל כנראה היה מסולק ברובו במעיים.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)
לפני שעתיים, EliC25 כתב:

בתור מישהו שהיה שמן בעבר (78 קילו בגובה 1.68 בלי מסת שריר), ואחר כך היה סופר חטוב (7 אחוזי שומן, 74 קילו בגובה 1.77)

אותי מסקרן באיזה דיאטה עולים 9 סנטימטר בגובה, והאם זה תקף לאיברים אחרים?

עריכה אחרונה על ידי flytomars
  • אהבתי 2
  • מצחיק 6
פורסם
לפני 6 שעות, guya72 כתב:

בתגובה #3, יש קישור לאתר של תומר אביטל. איך לומר זאת בעדינות ?  הוא מערבב בין אמת לבין שטויות. אין דבר כזה סוכר טוב או סוכר רע. הגוף חייב גלוקוז (סוג של סוכר) בכדי לעבוד.

גם אם לא תיתן לגוף את הגלוקוז - אז הוא ישיג אותו ע"י המרה של דבר אוכל אחר או פירוק מאגרים בגוף (שומן ואח"כ  שרירים). בקיצור - ססמאות זה נחמד, אבל לא עוזר בכלום אם אין ידע במנגנון איך הגוף עובד.

תריץ גוגל על המושג ערך גליקמי.

פורסם

לך לתזונאי ולא אחד דרך קופת החולים. אם אתה רוצה להתחיל יותר רגוע ולא לשלם (למרות שזה פספוס), תצרף ל-EVB בפייסבוק ותתחיל לקרוא, זה לא כל מיני חרטטנים של תזונת הרמבם או דור אקשטיין.
מומלץ לעקוב אחרי המנהלים של הקהילה באופן אישי, המון מידע איכותי (טל בן משה, שגיא גלוזמן, איתי הר ניר, סיון טפלא).
אחרי שתקרא הרבה תלמד לסנן חרטטנים, אבל ההמלצה הראשונה למי שרוצה לבצע שינוי באורח חיים ולא לחזור למה שהיה לאחר מכן זה תזונאי ומאמן איכותיים.

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני שעתיים, EliC25 כתב:

אני אישית לא אוכל ארוחת בוקר כבר שנים.. מתחיל לאכול בסביבות 12-2 בצהריים, גם ככה אני לא רעב בבוקר, אז למה לדחוף בכח?

אני דווקא התחלתי לאכול ארוחת בוקר כחלק מאיזון התזונה שלי. 

הגוף הוא מכונה בסופו של דבר, ומכונה צריכה אנרגייה זמינה בשביל לפעול בצורה מיטבית. 

יותר בריא לגוף לאכול יותר פעמים בכמויות יותר קטנות (ועם מינון נכון ונמוך של פחמימות למשל) מאשר להימנע מארוחה אחת, ולפעול "על ריק" לאורך זמן. גם המוח נפגע מזה.

השינוי האחרון שעשיתי היה לעבור מ-2 פרוסות לחם מלא עם קוטג' לדאקינג פריכיות אורז עם קוטג'.

לא חייבים ארוחת בוקר גדולה, אבל כן חייבים ארוחת בוקר.

וזה אומר מי שבמשךל שנים על גבי שנים התעלם באלגנטיות מארוחות בוקר באופן כללי, עקבי ומופגן.

WEVE HAD ONE YES BUT WHAT ABOUT SECOND BREAKFAST? Memegeneratornet Leanda  Cave on Twitter 2nd Breakfast After a 4hr Swimbikerun | Run Meme on ME.ME

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

אני אוכל משהו קטן בבוקר כדי לשבור את הצום של הלילה,

בעבודה אני הולך 25,000 צעדים ביום (כבר 8 חודשים) ועדיין לא מרגיש שירדתי במשקל.

1.8 מטר

90 ק"ג 

2024 KIA SELTOS 2.0L Premium

Škoda Octavia 1.5L Tsi 2025

פורסם

מקור מידע טוב יש בkilogram.co.il, עם ראי מקור ועדכונים מפעם לפעם. 

אני ממליץ על תזונאי, כזה שלוקח בחשבון את התזונה הנוכחית שלך ומבצע שינויים בהתאם ולא אחד ששולח אותך לאכול קוטג' עם תחתיות קפה, סליחה, פרכיות. אחד שמבקש בדיקות דם מקיפות, זה סימן טוב לחבוב רציני.

בגדול אני לא חובב גדול של דיאטות או ספירת קלוריות מדוקדקת. דיאטות הן לרוב זמניות, ובדכ קשה לשמר את התוצאה לאורך זמן. מבחינת ספירת קלוריות, זה די קשה לביצוע לאורך זמן. בעיקר בפן המנטאלי. אני כן מוצא הרבה היגיון באכילה של מזונות לא "דחוסים"/"צפופים" קלורית, אוכל לא מתועש וכמובן הקטנת צריכה של שתיה מתוקה וג'אנק פוד.

• רעיון טוב! 2
בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם
לפני 39 דקות, ברווז כתב:

יותר בריא לגוף לאכול יותר פעמים בכמויות יותר קטנות (ועם מינון נכון ונמוך של פחמימות למשל) מאשר להימנע מארוחה אחת, ולפעול "על ריק" לאורך זמן. גם המוח נפגע מזה.

פשוט לא נכון. אפילו ההפך הגמור.

תבדוק קצת intermittent fasting - נדרש סינון חרטא כי כל התחום הזה של דיאטה רווי בחרטוטים אבל לעצם העניין - לגוף אין שום בעיה עם משכי זמן ממושכים בין ארוחות.

מה שכן נכון - הגוף מתאים את עצמו לזמני הארוחות שאתה מקבע, ונוטה להפריש חומרים שמעוררים רעב ומתחילים עיכול רגע לפני אותם זמנים. אם אתה רגיל לאכול משהו קטן ב-08:00 וארוחה גדולה ב-14:00 - רגע לפני כל אחד מהזמנים האלה תתחיל תחושת רעב.

אם תחליף את השעות האלה בשעות אחרות ייקח לגוף זמן להסתגל, אבל כעבור מספר שבועות הוא ייכייל את עצמו מחדש לשעות אחרות.

אצל גרמנים, למשל (זה מהניסיון האישי שלי, לא מכיר מספיק תרבויות אחרות) נהוג שארוחת הצהריים היא כלום בפיתה - סנדוויץ' קטנטן עם איזו חיה פרוסה ו-ז-ה-ו. הארוחה העיקרית היא בערב, בדרך כלל. ככה התרגלו, זה בתרבות, וכתוצאה מהרגל תרבותי, גרמני ממוצע לא ירגיש מי יודע מה רעב בצהריים.

לגבי הקביעה שארוחת הבוקר היא הכי חשובה ביום - debunked myth כמו שאומרים - המצאה של חברות הדגנים מתחילת המאה ה-20, קמפיין שלם שהצליח מעל למשוער.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, flytomars כתב:

אותי מסקרן באיזה דיאטה עולים 9 סנטימטר בגובה, והאם זה תקף לאיברים אחרים?

זה נקרא גיל ההתבגרות

תקף לאיברים נוספים.

Screenshot_20210809-203020_YouTube.thumb.jpg.0d6f13ed5bdb1870fbfab93872c3b740.jpgScreenshot_20210809-203315_Facebook.thumb.jpg.85e303dadaffdbe6e6d66539f764b4fd.jpg

לפני שעה, ברווז כתב:

אני דווקא התחלתי לאכול ארוחת בוקר כחלק מאיזון התזונה שלי. 

הגוף הוא מכונה בסופו של דבר, ומכונה צריכה אנרגייה זמינה בשביל לפעול בצורה מיטבית. 

השינוי האחרון שעשיתי היה לעבור מ-2 פרוסות לחם מלא עם קוטג' לדאקינג פריכיות אורז עם קוטג'.

לא חייבים ארוחת בוקר גדולה, אבל כן חייבים ארוחת בוקר.

וזה אומר מי שבמשךל שנים על גבי שנים התעלם באלגנטיות מארוחות בוקר באופן כללי, עקבי ומופגן.

WEVE HAD ONE YES BUT WHAT ABOUT SECOND BREAKFAST? Memegeneratornet Leanda  Cave on Twitter 2nd Breakfast After a 4hr Swimbikerun | Run Meme on ME.ME

ארוחת בוקר היא ארוח  חשובה זה מיתוס שנופץ מזמן...

הגוף שלך לא רעב עוד מהלילה תודות להורמונים שנשארים ברמות מסויימות.

עריכה אחרונה על ידי EliC25
  • מצחיק 1
פורסם

לורד ברווז,משמעת משמעת משמעת (לא נראה לי שחסר לך ואתה יודע להיות רציני עד הסוף)

תבחר תהליך ותתמיד עד הסוף

קלישאה - הכי קל לרדת,הכי קשה לשמר מצב קיים (ירדת מ X קילו ל Y),התחלת לזלזל? הכל עולה חזרה עם ריבית.

אני כבר קרוב ל5שנים באותו משקל בערך (גובה 1.87) מתנדנד בין 75 ל82ק"ג

עבודה פיזית (מחסנאי\לוגיסטיקה,איך לא)

עושה גם סביב 9000-14000 צעדים ביום (עבודה\בית,מי עושה הליכות בחום ובלחות הזו..)

איך בדיוק מוותרים על א.בוקר ?? במשמרת בוקר אני קם ב5 וב6 כבר עובד ומקפיץ משטחים,ב5וחצי ביציאה מהבית שותה נסקפה ועוגיה או 2,ב7 בבוקר הבטן שואלת מה הלוז - אז מכניסים מעדן קטן,סביב 9וחצי עוד מעדן גדול יותר (דנונה בר) עם חטיף קטן (כן אני אוהב סוכר,נראה לי מתפרק מהר מהעבודה+שירותים),וא.צהריים בשעה 12

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

פורסם
לפני 35 דקות, ezuf כתב:

קלישאה - הכי קל לרדת,הכי קשה לשמר מצב קיים (ירדת מ X קילו ל Y),התחלת לזלזל? הכל עולה חזרה עם ריבית.

אני דווקא שומר יחסית בסדר על מה שהורדתי, לא עליתי כמעט בחזרה. במהלך תקופה ארוכה אני זז בין 112-114, שזו שמירה מצויינת על מצב קיים - אני מרגיש שאני רק צריך עוד איזו דחיפה לכיוון הנכון כדי להגיע לתוצאות יותר משמעותיות.

לפני 35 דקות, ezuf כתב:

עבודה פיזית (מחסנאי\לוגיסטיקה,איך לא)

:lol: מכיר את זה מקרוב, קרוב מדיי.

הייתה תקופה שהייתי שם על הכתף 50 קילו מנוע לפחות פעם ביום והולך לטייל איתו מהמחסן לכיוון עמדות המכירה.

זו בערך התקופה שהתחלתי יחסית להקפיד על ארוחת בוקר.

גם הייתי צעיר יותר אז...:lol:

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

אני אישית לא "שומר" באופן קבוע כל החיים, אבל כשאני רוצה לרדת אני יודע איך בדיוק זה עובד אצלי:

1. ארוחת בוקר - אני אישית לא אוכל כלום בבוקר חוץ מכוס נס בעבודה. אבל אם כן אז ביצה קשה עם גבינה\קוטג' 5%, סלט קליל

2. ארוחת צהריים - חזה עוף או דגים או מנת בשר אחרת לא שמנה כדי לגוון מידי פעם + כמות קטנה של פחממות (עדיף מלאות אבל לא תמיד יש או לא תמיד טעים או אני לא תרנגולת ולא בא לי עכשיו מהגרגרים האלה), עדיף לא פאסטה (כמה שפחות בצקים בכלל) + סלט (ירקות, חסה, כמה שיותר ירוק יותר טוב).

3. ארוחת ערב - אני אוהב סלט עשיר עם טונה וביצים קשות - מוסיף קצת שמן ומלח בשביל הטעם (ממש קצת שמן)

4. לשכוח ממתוקים, לשכוח ממאפים, לשכוח מלחם, לשכוח מפיצות או פאסטות, וכמובן שום דבר שיש בו אחוז שומן גבוה (לא גבינות שמנות, לא בשר אדום שמן וכו', לא "בא לי שווארמה היום")

5. פעילות גופנית, אירובית בעיקר - כשאני רוצה באמת לרדת במשקל אני ואשתי עושים הליכה משולבת קצת ריצה של שעה+ 5 פעמים בשבוע בערך (קצב הליכה 6.5 קמ"ש בערך לא כולל הריצות). אני גם עושה אימוני כוח (בבית משקולות ומולטי טריינר) באופן קבוע לפחות פעמיים-שלוש בשבוע (אבל זה לא קשור לדיאטה, ז"א אני יכול להיות במצב "לא דיאטה" אבל עדיין לעשות אימוני כוח, אירובי בד"כ הולך אצלי רק עם דיאטה), ומשחק כדורסל פעם בשבוע-שבועיים.

ועוד משהו, גם אם החלטת שאתה עושה דיאטה ומתמיד בה לתקופה, יורד כמה שיורד ומבסוט מזה, אף פעם אל תגיד לעצמך: "זהו מעכשיו אפשר לחגוג", כי לא... דיאטה זה לא משהו תקופתי אלא אמור להפוך לאורח חיים שלך. אני למשל כרגע בתקופה שאני לא בדיאטה, אבל עדיין אני לא משתולל מבחינת אוכל, לא מפריז במתוקים, אלא מודע למצב שלי ולאיך שאני נראה. לא מוכן להגיע למצבים "מבהילים"

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם

אין שום בעיה עם גבינות שמנות ובשר שמן, כל עוד נשמר עיקרון המחסור הקלורי.

אפשר לרזות גם מאכילת חמאה על אותו עיקרון.

בכלל, יותר ויותר מחקרים מצביעים על קשר רופף מאוד בין השומן שמכניסים לפה, לבין השמנה. זה הרבה יותר מסובך ואם ננסח את זה בגסות - כמות הפחמימות היא המפתח. ריקות/מלאות - קשקוש. קמח לבן זה מושלם ואין איתו שום בעיה כל עוד...

נכון...

נשמר עיקרון המחסור הקלורי.

פורסם
לפני 16 דקות, hans כתב:

בכלל, יותר ויותר מחקרים מצביעים על קשר רופף מאוד בין השומן שמכניסים לפה, לבין השמנה. זה הרבה יותר מסובך ואם ננסח את זה בגסות - כמות הפחמימות היא המפתח. ריקות/מלאות - קשקוש. קמח לבן זה מושלם ואין איתו שום בעיה כל עוד...

הסיבה פשוטה - פירוק איטי מול פירוק מהיר.

פחממות מתפרקות מהר לכן יש על התאים 'עומס' קלורי, ובשלב הזה הם מאחסנים בתאי שומן. אם האנרגיה מתפרקת לאט יותר - התאים מתמלאים לאט יותר ומתרוקנים בהתאמה, כך שהאנרגיה מספיקה ליותר זמן.

• רעיון טוב! 1
  • תוכן חדש...