Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

עזרה בקשר ליבוא אישי

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7724 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חייב דחוף את עזרתכם בקשר לבעיה לא קטנה שיש לי

יש לי אפשרות לקבל במתנה מקרוב משפחה או ניסן אלמרה 99 2.0 GTI

או ניסן 240 NX או ניסן 300 ZX?

הבעיה זה שהרכב שאני יבחר יקנה בגרמניה ושם הוא יהיה עד שאני לא יביא אותו לארץ.

לי אישית אין בעיה לנסוע לשם ולהביא אותו השאלה שלי זה מה יהיה כשאני יגיע איתה לפה וכמה פלוס מינוס יעלה לי כל הסיפור.

אני יודע שיש מכס ומס קניה אני רק לא יודע עם הם מחשבים לפני מחירון שלהם או לפי עלות הרכב.

הציעו לי לשלוח את האוטו מנמל ביוון ולא מגרמניה בשביל שיעלה פחות.

השאלה העיקרית שלי זה לאן אני צריך לפנות פה מה לשאול מה אני צריך שיהיה לי וכל מה שקשור ביבוא אישי של רכב.

תודה מראש לכל העונים.

פורסם

זאת הפרוצדורה:

אם אתה תושב ישראלי שחי פה מתמיד אז אתה יכול לייבא רכב שהוא עד שנתיים על הכביש או מעל 30 שנה.

אם אתה תושב חוזר אתה יכול לייבא רכב שהוא עד 5 שנים על הכביש או מעל 30 שנה.

אם אתה תושב חדש אתה יכול לייבא כל רכב שתרצה.

כמובן שאפשר לייבא רק רכבים עם תקינה.

פורסם

אתה בטוח שאתה יכול בכלל ליבא רכב כזה ? אם אתה לא עולה חדש או תושב חוזר אין אפשרות לכניס מכונית משומשת בת יותר משנתיים (כמדומני) או פחות מ 30.

לצורכי חישוב המס הם משתמשים במחירון כלשהו, לא בעלות הקניה בפועל.

עשה חיפוש בפורום אספנות, נרשם שם בעבר פירוט מלא של תהליך הייבוא.

קיימות גם סוכנויות שמתמחות בייבוא אישי ומבצעות את כל התהליך תמורת תשלום.

התחזוקה של כל אחת מהמכוניות האלה בארץ תהיה תיק לא קטן, בהתחשב בזה שהן מעולם לא נמכרו כאן, איך חלקי חילוף מסויימים וכו'

פורסם

הממממ אישית איןלי איך לעזור לך אבל אני זוכר שהיו שלוש כתבות בYNET על ייבוא אישי. הכתבה הייתה בשלושה פרקים

פרק א' : http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3017397,00.html

פרק ב' : http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3022131,00.html

פרק ג' : http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3023857,00.html

שיהיה בהצלחה , מקווה שעזרתי.

GTA זה הכי אחי .

פורסם

א) אני תושב ותיק.

ב) ראיתי בארץ כמה ניסן 200 SX , את ה240 עוד לא יצא לי לראות. וראיתי גם 300 ZX אבל יותר ישנה ממה שהוצעה לי.

זאת שראיתי היא שנת 85 עם אני זוכר טוב ומה שהוצעה לי זה שנת 93.

פורסם

גם תושב חוזר לא יכול להביא רכב כזה ועד כמה שאני זוכר גם עולה חדש לא.

בקיצר , בקש מהם שיקנו לך משהו יותר חדש.

פורסם

אפשר להבין מה העקרון המנחה מאחורי החוקים הללו?

כלומר למה דווקא עד שנתיים ומעל 30 שנה? נעשה מחקר שרק רכבים שעונים על הדרישות האלו יכולים לנוע בבטחה על כבישי הארץ?

רכבים שאין להם תקינה עוד ניתן להבין, אבל את זה לא...

דרך אגב מישהו יודע איך זה בארצות אחרות?

פורסם
אפשר להבין מה העקרון המנחה מאחורי החוקים הללו?
אתה מנסה למצוא היגיון מאחורי חוקים? אם החוקים היו נועדים לרווחתנו אז כל עוד הייתי מקפיד לחכות עד שתעבור ההשפעה של הג'ויינט לפני שאני עולה על הקייטרהם הייתי אזרח שומר חוק...

אבל ברצינות, אפשר להבין מה הרקע לחוקים האלו - לא רצו שייוצר פה שוק של סחר במכוניות משומשות מחו"ל. קשה למדינה לפקח על תקינות ותקינה של מכוניות כאלו אם הן היו מגיעות במאסות, ואני משער שגם האינטרסים של היבואנים הגדולים שיחקו פה בדיוק כמו שהלובי שלהם הצליח כמעט להרוג מעשית את היבוא האישי של המכוניות החדשות.

על האישור לייבא מכוניות בנות למעלה משלושים צריך להודות, להודות, להודות (ועוד פעם להודות) לחברי מועדון החמש, שבזכות פועלם ושתדלנותם הצליחו להציע ולדחוף חוק שכל חובב רכב יכול להינות ממנו - וזה חוק שבאמת מיטיב עם חובבי רכב בלבד וכמעט ואינו נוגע למי שאינו כזה, ובזה ייחודו וחשיבותו.

פורסם

אולי צריך לעשות חוק שיאפשר להביא מכוניות שנמכרו פה ויובאו לארץ באופן סדיר אבל בכמויות מזעריות , מה שיאפשר ייבוא ארצה של דגמים נדירים כמו M3, 205 1.9 , ופורש למינהם.

אני מניח שחוק שמתיר ייבוא של מכוניות כאלה לא יהרוס את שוק המשומשות ויעזור למי שרוצה רכב מיוחד.

פורסם
אפשר להבין מה הרקע לחוקים האלו - לא רצו שייוצר פה שוק של סחר במכוניות משומשות מחו"ל. קשה למדינה לפקח על תקינות ותקינה של מכוניות כאלו אם הן היו מגיעות במאסות, ואני משער שגם האינטרסים של היבואנים הגדולים שיחקו פה בדיוק כמו שהלובי שלהם הצליח כמעט להרוג מעשית את היבוא האישי של המכוניות החדשות.

יש עוד סיבה; אחד המדדים לרווחה כללית וכן לבטיחות התנועה במדינה הוא הגיל הממוצע של הרכבים בה. ישראל לא ממש הובילה את הטבלה לאורך השנים. ולפני שנתיים למשל עמד גיל הרכב הממוצע בישראל על 7 שנים לעומת 4 באירופה למשל..

לטענת משרד התחבורה והמכס האיסור על ייבוא רכב משומש לישראל נועד בין היתר כדי למנוע מצב בו ישראל תהפוך ל"פח האשפה" של מדינות אחרות שמכוניות משומשות יגיעו מהן אלינו.

הבעיה בתיאוריה זו היא, שכמו בכל שוק חופשי אי אפשר לתחזק ארביטראז' לאורך זמן.

ולכן אם ניתן היה לייבא רכב משומש (כלומר שהדבר היה משתלם כלכלית) היה הדבר גורר ירידה במחירי המשומשות בישראל עד לאיזון בין המחירים של ייבוא מול רכב משומש כאן בקיזוז עלויות העסקה. ואז הדבר היחיד שהיו מייבאים היה רכבים ייחודיים שלא ניתן להשיג כאן - והמדובר בכמות זניחה שלא משפיעה על ממוצע הגיל בכל מקרה.

זאת ועוד, צניחת מחירי המשומשות בישראל בשנים האחרונות והתייקרות שוק המשומשות האירופאי עקב המעבר ליורו הפכו את הייבוא מאירופה גם אם היה מותר ללא כדאי בדרך כלל (לא תאמינו אבל יש מכוניות שיותר יקרות באירופה כמשומשות מאשר כאן).

כיום הייבוא האפקטיבי היחיד מבחינת המחיר הוא של רכבים משומשים מארה"ב/קנדה ובדגמים מסויימים גם מגרמניה או בלגיה.

אם מישהו במשרד התחבורה יפסיק לשרת את היבואנים והייבוא המקביל ייפתח באופן מלא, נראה כאן צלילה במחירי הרכבים החדשים ובעקבותיה צלילה נוספת במחירי הרכב המשומש ואז כל העניין יסתדר מאליו...:wink:

HFturbo

• תוכן חדש...