Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2000 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

משום מה סייען הבלימה האוטונומי  (FCA) ברכב לא פועל  ולא מתריע גם כאשר מתקרבים מאד לרכב שמלפנים.

בהגדרות מכוון על מצב פעיל וכל ההגדרות תקינות. גם לאחר ביצוע RESET להגדרות יצרן.

במצב בקרת שיוט אדפטיבית - כן מתבצעת בלימה אוטונומית במידת הצורך, כך שהרדאר והמצלמה כן פועלים.

אין נורית תקלה דולקת בלוח שעונים.

מישהו נתקל?

פורסם

גם בפוקוס זה כך, אך היא תפעל במצב מסוכן,

בפוקוס היא פעלה פעם אחת, והיא הפעם שממש לא שמתי לב, אני אסביר:

בבקרת שיוט אדפטיבית הרכב מתחיל לבלום לפני הזמן בצורה כזו שלא תהיה בלימת חירום אלא מבעוד מועד כדי שיתאים את עצמו למרחק מול הרכב ממול,

אך בלימת חירום תגיע במצב הזה: כל עוד הרכב שם לב שאתה בשליטה ואפילו הספקתה לבלום הוא לא יפעיל את הבלימה, בפוקוס אפילו מתריע לפני זה, אך קרה לי פעם אחת שבאמת לא שמתי לב לרכב שנכנס לי לכביש בפתאומיות והיה קיר שלא ממש אפשר לי לראותו אותו, ושם הרכב כבר בלם לבד אך בלימת חירום של ממש והפעיל 4 וונקרים, אני מאמין שאחרי ששמתי לב הייתי יכול להוריד את הרגל מהגז ולבלום לבד ובטח המערכת לא היתה פועלת, אך כאן זה באמת היה תגובה מהירה מאוד של המערכת שבאמת מצילה חיים.

• אהבתי 2
  • מעניין 1
פורסם
לפני שעתיים, SHALCO כתב:

אוקיי, אבל עדין מוזר מאד שאפילו התראה על שמירת מרחק אני לא מקבל

יש לי סונטה, לא נתקלתי בחיים בהתראה על אי שמירת מרחק שנבעה מהתקרבות לרכב הקדמי בגלישה. אצלי זה מופעל רק כחלק מבלימת חירום, אם אני גולש ברמזור צמוד לרכב ממול, אין שום התראה

• אהבתי 1
פורסם

המערכות האלו משתפרות כל הזמן ואם בעבר ההתרעה הייתה על כל שטות, כיום הן משתדלות לא להתריע שלא לצורך ואצל חלק מהיצרנים ההתראה היא ביחס לבלימת חירום ולא לבלימה רגילה, כלומר אם המערכת מתריעה, זה אומר שהנהג צריך ללחוץ בכל הכוח על הבלמים, רגע לפני שהמערכת עושה זאת בעצמה. אתה צריך לזכור שהמערכת היא לא מערכת שמירת מרחק מהרכב לפנים אלא מערכת שנועדה למנוע התנגשות כך שמה שמעניין את המערכת זה  הפרש המהירויות ביחס למרחק. משרד התחבורה תרגם את מערכת Forward Collision Warning לניטור מרחק מלפנים אבל כפי שאתה מבין, המטרה של המערכת היא לספק אזהרה במקרה של סכנת התנגשות ברכב שלפנים. 

• אהבתי 1
פורסם
לפני 7 שעות, stas12 כתב:

יש לי סונטה, לא נתקלתי בחיים בהתראה על אי שמירת מרחק שנבעה מהתקרבות לרכב הקדמי בגלישה. אצלי זה מופעל רק כחלק מבלימת חירום, אם אני גולש ברמזור צמוד לרכב ממול, אין שום התראה

זהו, שגם כחלק מבלימת חירום לא קורה כלום כאילו המערכת לא קיימת. המערכת אמורה לפעול במהירות 8 קמ"ש ומעלה

פורסם

המערכות עובדות כשצריך (לפחות אצלי) גם באיוניק וגם בנירו אצלי הם בלמו יופי,

מה שיפה שהם לא מתערבות עד שהם מזהות את הנקודה האחרונה לפני התאונה....

• אהבתי 2
  • מעניין 1
פורסם

כשמה כן היא, בלימת חירום. אתה רוצה לנסות לנסוע במהירות של 30 קמ"ש ולעשות לעצמך מבחן אומץ? (לא, ממש אל תעשה את זה) מבטיח לך שאתה תבלום הרבה לפני שהמערכת תיכנס לפעולה. המערכת הזו לא מאטה את הרכב כמו נהג רגיל אלא פשוט בולמת בלימת חירום בעצמה המרבית. 

• אהבתי 2
  • מעניין 1
פורסם
לפני שעה, ch2856 כתב:

כשמה כן היא, בלימת חירום. אתה רוצה לנסות לנסוע במהירות של 30 קמ"ש ולעשות לעצמך מבחן אומץ? (לא, ממש אל תעשה את זה) מבטיח לך שאתה תבלום הרבה לפני שהמערכת תיכנס לפעולה. המערכת הזו לא מאטה את הרכב כמו נהג רגיל אלא פשוט בולמת בלימת חירום בעצמה המרבית. 

כמו שכתבו כאן החברים, גם אצל חבר עם אותו רכב, מתבצעת בלימת חירום אוטונומית. 

עוד לפני הבלימה אמור להישמע צליל התראה ואמורות להופיע הודעות אזהרה במסך  - דבר שלא קורה

מוזר מאד

פורסם

אתה רוצה לבדוק מערכת בלימת חירום תנסה להיכנס באיזה קרטון בגובה ורוחב של הרכב.... מקסימום כמה שריטות לרכב... אך על תנסה לדמות מצב אמיתי בכביש!!!!

• רעיון טוב! 1
פורסם

הצעד הראשון שלך אמור להיות פניה ליבואן במסגרת האחריות.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

עשינו פעם בחסות 'כלמוביל' בדיקה לבלימה האוטונומית במגרש מסודר, עם לוח קאפה גדול שמדמה רכב וכמה i10 חדשות. 

האינסטינקט הראשוני היה לבלום הרבה לפני שהמערכת מתערבת. 

אח"כ ניסינו להיכנס בלוח, ואף אחד לא הצליח. הרכב בלם שוב ושוב ומנע מגע עם הלוח. 

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

• תוכן חדש...