Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2011 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום וערב טוב לחברי הפורום.

אני אנסה לגשת כמה שיותר ישר ולעניין. 

נהג חדש ורכב ראשון. רנו קליאו 2017.מאוד אוהב את הרכב.לא ממש מבין הרבה ברכבים ושלא לדבר על מחירים כשמדובר בטיפולים ואחזקה.

וכן לקחתי רכב צרפתי וידעתי למה אני נכנס.

רכב ברשותי כבר 3 חודשים ואני יד שנייה,נלקח במצב מצויין ועד עכשיו זה חלום לנהוג בו.פשוט מאוהב ברכב.

בנתיים עשיתי קצת יישור קו עם הרכב למרות שהבעלים הקודם טיפל בו מצויין אבל אני בן אדם פדנט ואין מה לעשות אם זה.

לפני כמה ימים פניתי למוסך מורשה לרכבים צרפתים שאותו אני מעדיף לא להגיד נכון לרגע זה עד שאני לא אקבל חוות דעת ממכם.

בקשתי מהם לרוקן ולנקות את נוזל קירור מהרכב ולשים נוזל קירור מקורי של היצרן,וקבלתי הצעת מחיר של 430ש''ח. ואני חייב לציין ש 430 ש''ח זה כולל גם את הנוזל שאני קונה אותו ומקבל את מה שנשאר ממנו לאחר שימלאו לי את המיכל ואני אקח את מה שנשאר.

כמה שאלות.

1. מחיר מוגזם? 430 ש''ח?

2.כמה זמן לוקח כול התהליך של ניקוי/לרוקן מיכל ולשים נוזל מקורי?

3.כמה עולה נוזל קירור מקורי? עכשיו אני יודע שזה כמובן הולך לפי סוג רכב. אבל יכול להיות שמקורי עולה על 150 ש''ח? 😦

פורסם (נערך)

במידה ואין שום תקלה או סיבה מיוחדת, אין סיבה לבצע טיפול שכזה ברכב צעיר יחסית.

המחיר לא נשמע לי שערורייתי, סביר לחלוטין.

עריכה אחרונה על ידי MarcNL
פורסם

430 שקל על רק לנקז ולהחליף? שזה לנתק צינור/פתח ריקון, לחכות שהנוזל יצא, להחזיר את הצינור/פתח ריקון ולשים נוזל מלמעלה? אם כן אז די גבוה כי זה בול 5 דקות עבודה עם פלייר...
או שהם מציעים לך שטיפה בלחץ ותוספי ניקיון ובלה בלה בלה? זה עוד איכשהו אני יכול להבין.

בכל מקרה מה יש לעשות ניקוי רציני של נוזל קירור בן 4? להחליף אותו אם בא לך סבבה עדיף.
אבל אני בטוח שב4 שנים לא הצטבר כמעט כלום בצינורות והרדיאטור אז לא צריך יותר מלרוקן ולשים חדש.

Sent from my SM-G970F using Tapatalk

• אהבתי 1
פורסם

נוזל קירור מקורי של רנו אצל קרסו והמוסכים המורשים שלהם באמת עולה ככה, 150 - 200 שקל.
השאלה מה כוללת העבודה ? אם זה גם ניקוי מיכל עיבוי ושטיפת המערכת, זה מחיר סביר. רק החלפת נוזל - קצת מוגזם אבל סביר למורשה יבואן, מחייבים על שעה גם אם עובדים 5 דקות.
השאלה אם זה נחוץ ? כמו שציינו כבר הרכב רק בן 3, אם זה הנוזל המקורי מהמיפעל קרוב לוודאי שהוא עדיין בסדר והמערכת נקיה.

לכו קיבינימאט כולכם.

גם מסלפים מה שאמרתי, גם מוציאים דברים מהקשרם, גם משמיצים, גם חוסמים, גם לא נותנים הזדמנות להגיב ולהסביר, וכולכם פותחים עלי ג'ורה מאחורי הגב כשאני לא יכול לענות. "גברים"

פורסם

יש תופעה של עכירות פלסטיק המיכל. אם זה מה שהוביל אותך , צריך רק ניקוי מיכל עיבוי ואז לרענן את המים שהוצאת ממנו. עדיין , ₪400 זה דיי יקר לפעולה כזו.

פורסם

גם אני ביצעתי ניקוי והחלפה של נוזל קירור בפיג׳ו 308 2016 שהמים נראו לי עכורים וחומים למרות שכל הטיפולים בוצעו במוסך מרכזי.
באמת שלעשות את זה לבד זה משימה פשוטה, רציתי שיהיה תיעוד במוסך על ההחלפה.
גבו ממני 250 שקל
120 נוזל קירור מקורי PSA
130 עבודה

פורסם
לפני 3 דקות, jaguarr כתב:

גם אני ביצעתי ניקוי והחלפה של נוזל קירור בפיג׳ו 308 2016 שהמים נראו לי עכורים וחומים למרות שכל הטיפולים בוצעו במוסך מרכזי.
באמת שלעשות את זה לבד זה משימה פשוטה, רציתי שיהיה תיעוד במוסך על ההחלפה.
גבו ממני 250 שקל
120 נוזל קירור מקורי PSA
130 עבודה

מחיר הוגן מאוד.

פותח האשכול -אני מאוד מופתע מהמחיר, לדעתי יקר. האם תוכל לעלות חשבונית לכאן עם טשטוש פרטים אישיים ופרטי המוסך יהיה טוב יותר לדעת כיצד להתיחס לשאלה שלך.

פורסם

האלה העיקרית היא למה אתה מחליף נוזל קירור?

טענת שאתה לא מבין כ"כ במכוניות אז לגבי נוזל קירור: יש דרישה של היצרן להחלפתו כל X ק"מ או Y שנים, הקודם מבניהם.

נניח הדרישה היא כל 6 שנים או 90 אק"מ אזי אם עברת ב-3 שנים את הק"מ המצוין, אז תחליף כי הגעת ל-90K. אם עברו 6 שנים, ונניח נסעת עם הרכב 50 אק"מ, אז תחליף. הגעת ל-6 שנים. מה שמגיע קודם.

כמה ק"מ הרכב נסע? אני בטוח שהבעלים הקודם לא החליף נוזל קירור אלא אם כן הרכב שלך עם ק"מ ממש גבוה לשנתון שלו.

תפתח את ספר הרכב שלך (מצ"ב באנגלית, בטוח יש לך בעברית) ותחפש את מועד ההחלפה הרצוי. יש יצרנים שמורים בכלל לא להחליף בלי להיכנס לה האם זה נכון או לא. חולי הצרפתיות פה בפורום בטוח יודעים בע"פ.

נוזל קירור מקורי יכול לעלות במחיר שציינת, אבל לרוב פשוט משלמים על המדבקה עם המותג.

https://www.justmotor.co.il/product/נוזל-קירור-מקורי-לרנו

לרוב מחפשים נוזל שעומד בתקן היצרן והוא זול בהרבה. 

לגבי המחיר: 430 בקיזוז 150 ש"ח של הנוזל שאתה קונה זה 280 ש"ח. בגדול מחייבים אותך על שעתון עבודה של מוסך וזה לכאורה תקין, אך העבודה עצמה לוקחת גג 10 דק, כמובן אןם מדובר רק על החלפה.

במוסך מורשה משרד התחבורה היו לוקחים לך הרבה פחות.

2017-renault-clio-104255.pdf

• אהבתי 1
פורסם

חברים תודה רבה לכם על התשובות.

קראתי והפנמתי.

דבר ראשון ל @ba323f עוד לא עשיתי,קבעתי איתם ביום ראשון ב 17 לחודש. לא תהיה לי כול בעיה לעלות לפה את החשבונית. 

ל @dotan123 הרכב שנתון 2017 אם 51k קילומטראז. נוזל קירור לא הוחלף על ידי בעלים הקודמים.

פורסם (נערך)

יתכן והיית אי הבנה כלשהי בינך לבין המוסך בנוגע להצעת מחיר.

בדוק את עצמך שנית.

אם אין צורך להחליף את נוזל הקירור במערכת אז חבל להחליף סתם, פשוט תמתין לטיפול שבו קיימת הנחיה להחליף נוזל קירור ואז במסגרת הטיפול החלפת נוזל קירור צריכה להיות זולה בעבודה.

יש הבדל בין לגשת למוסך ולבקש להחליף רק נוזל קירור לבין להחליפו במסגרת טיפול שבו מחיר העבודה צריך להיות יותר זול.

*לא בכל עבודה זה כך יש סוגי עבודות שהמחיר נמוך בגלל טיפול בחלק X שקשור ל Y, ובשביל להחליף את Y צריך רק להוסיף סכום כסף קטן בעבודה או שהיא ללא חיוב כלל אלא רק עבור החלק עצמו.

למשל:(*המחירים אינם מציאותיים אלא רק לצורך העניין)

מקרה א' -בשביל להחליף מחזיר שמן אחורי במנוע צריך לפרק גיר והעלות היא נניח 1000ש"ח עבור עבודה + 100 עלות החלק.

מקרה ב'- החלפץ קלאץ דורש הורדת גיר כמובן עלות עבודה 1000ש"ח + עלות קלאץ, אם אבקש במסגרת העבודה הזו להחליף את המחזיר שמן האחורי אז אצטרך לשלם רק את עבור החלק(100ש"ח מחזיר שמן) + נניח עוד כמה עשרות שקלים לעבודה הנוספת של מחזיר השמן ולעיתים גם את זה לא מחייבים כלל.

עריכה אחרונה על ידי ba323f
פורסם
לפני 8 שעות, avi 23 כתב:

הרכב שנתון 2017 אם 51k קילומטראז. נוזל קירור לא הוחלף על ידי בעלים הקודמים.

הסיבה היחידה שיכול להיות שאתה תצטרך להחליף זה אם התאריך עליה לכביש של הרכב שלך הוא ינואר 2017, ולאחר 4 שנים או 60 אק"מ רשום בספר רכב שאמורים להחליף נוזל קירור, ואני בספק גדול אם זה ככה כי זה מרווח קצר מידי  ורכבים מודרניים המרווחי החלפות שלהם ארוכים יותר. 

תבדוק בספר רכב או שמשהו מהמומחי צרפתיות פה יענה לך לגבי מרווח ההחלפה. חבל לשפוך כסף אם אין צורך על החלפה שלא הגיע זמנה

פורסם

לפני כמה חודשים ביצעתי בדיוק את הפעולה הזו ב 208GTI במוסך מורשה. 

עלה לי למעלה מ 600 שח, ואין לי עם זה בעיה בכלל. 

כמובן נוזל קירור מקורי. 

אז 400 שח זה באמת לא יקר. 

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

• תוכן חדש...