Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2005 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

היתרון העיקרי הוא שהמקבל יכול לסמוך על המוסר לגבי ההיסטוריה של הרכב. 

אם יש אמון בין המוסר למקבל אפשר לותר על העברת בעלות ולחסוך "יד".

כדאי לבצע העברת בעלות בכמה מקרים - אם לרישום הרכב יש משמעות מבחינת, למשל, אישורי חניה או מיסוי או תנאי עבודה, או אם המוסר חושש מעבירות תנועה של המקבל. אם מדובר בהעברה שלא בין הורים לילדים (או סבים ונכדים) הן הייתי מעביר בעלות.

אישית העברתי שתי מכוניות לבנים שלי בלי להעביר בעלות. הם שילמו תמורתם (מחיר שמשלמים לאבא-אמא, כן?) ומתחזקים אותן. אבל ברשיון נשארו בעלויות קודמות 00.

עריכה אחרונה על ידי sperial
  • מעניין 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

היתרון הכי חשוב אתה יכול לדעת הכי טוב את ההיסטוריה של הרכב.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

בהנתן הסיכון שעברות תנועה הכוללת נקודות ירשמו על בעל הרכב (אבא) אין מניעה שלא להעביר בעלות במשפחה. הבעייה היא כיום כשיש אכיפה אוטמטית של מצלמות, הסיכון הזה גבוה. 

חבר נאלץ לעבור מסלול מייגע במשך תקופה ארוכה עקב נקודות "לא שלו" , בשורה תחתונה, אני לא רואה שום יתרון בהמנענות להעברת בעלות. הרווח במכירה של יד 00 או 01 זניח. 

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

רכבים בתוך המשפחה אני לא עושה העברת בעלות. אבל בקניית רכב נוסף לאחרונה, העדפתי שלא יהיה רשום על שמי.

יש גיל שאתה מעדיף שאנשים יהיו עצמאים. (חוץ מעניין הרכישה הראשונית, והביטוח שאתה עושה עבורם, כי בשביל זה יש משפחה תומכת)

פורסם

אילו היה מדובר ברכישה "מבחוץ" הבנים היו רושמים את הרכב על שמם. אבל כאשר הרכב רשום ממילכ על שם ההורים אין טעם בהעברת בעלות. אצלי היה גם נצב שרכב עבר ממני לבכור וממנו לשני, אבל, עדיין נשארו ידיים קודמות 00.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

1. לגבי דוחות תנועה זה באמת מעניין... מה עושים באמת? האם ניתן לשלוח אישור להעברת נקודות במידה ויתרחש מקרה כזה?

2. לגבי טסטים, האם מישהו שלא בעל הרכב יכול להעביר את הרכב טסט ? מה לגבי מעבר בגבול? 

פורסם

לגבי דוחות תנועה - עושים המרה למי שנהג. נכון, זה מעט פרוצדורה (לא משהו מסובך), אך לא לכל אחד יש סבלנות לזה.

טסט = כל אחד יכול להעביר את הרכב טסט.  למיטב ידיעתי, החיסרון הוא שתשלום באשראי עבור רישיון רכב (ברשיומט/ אתר משרד התחבורה) אפשרי רק ע"י הבעלים הרשום (האם היה שינוי שאינני מודע לו ?).

מעבר גבול - לפי קריאה ברשת (אין ידע אישי בנדון), אפשרי, אך יש צורך בייפוי כוח מטעם בעל הרכב מאושר ע"י עו"ד (פתרון : אפשרי להחתים עו"ד בבימ"ש, בעלות סמלית של כ-50 ש"ח).

פורסם

ברישיומט דורשים כ"א של בעל הרכב. אבל מי צריך היום רישיומט?

פורסם

החסרונות העיקריים שאני נתקלתי בהם כשהרכב שהשתמשתי בו היה רשום על שם אבי הם:

- בשיחה עם הביטוח (חידוש או שינוי) יש צורך שהוא יזדהה בשיחה כבעל הרכב/בעל הפוליסה וזה ממש לא נוח (האם אפשרי שהרכב יהיה רשום על שם מישהו והביטוח על שם מישהו אחר? אם כן זה יכול לפתור את העניין הזה)

- בהעברת טסט צריך ייפוי כוח כתוב של בעל הרכב (לא נורא אבל עדיין)

פורסם

את הבעיה הזו פתרתי על ידי רישום הפוליסה על שמי ושם הבן המשתמש ברכב.

• רעיון טוב! 1

• תוכן חדש...