Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

האם שווה להשקיע ברכב ישן ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1984 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

יש ברשותי יונדאי I20 שנת 2010 רציתי לדעת האם שווה לי להשקיע בה לדוגמה להוסיף ג'נטים חדשים צבע ועוד 

ואם כן איזה שיפורים הייתים ממליצים לי 

עריכה אחרונה על ידי Tomer Kahanoi
  • תגובות 44
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

שמור על כספך לתחזוקה ותיקונים הכרחיים. שיפורים קוסמטיים אינם השקעה ולא תקבל שום תשואה על כספך כתוצאה מביצועם.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

תגדיר "שווה".

• אהבתי 1

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם (נערך)

שווה מבחינה פיננסית מן הסתם שזה לא. אבל, עצם זה שאתה שואל/שוקל זאת מראה שבעבורך , בטח מבחינה רגשית זה רלבנטי.

אתה כנראה אחד מאלו שהרכב לא מיועד רק להגיע מנקודה א' ל- ב'. כנראה חשוב לך איך הרכב יראה וזה יעשה לך טוב לשדרג אותו במראה. 

אם אכן כך - לך על זה. 

אמנם הרכב שלך הוא די שיגרתי בבסיסו אבל אם החלטת שזה הרכב בשבילך יש הרבה מה לעשות. 

כמו שציינת ג'אנטים זו התחלה טובה. יש המון רעיונות. בעיקרון זה עיניין של טעם אישי ותקציב. 

מציע כרעיון טוב ומשתלם כלכלית - הצטייד ליתר בטחון באפוד מגן ו/או קסדה. סע לעיירת/כפר המגזר הקרובה למקום מגוריך. 

שם תראה להתרשמות גם דוגמאות רבות של "שיבורים" שונים  על הכביש. אם תגיע למוסכים/חנויות אביזרי רכב במקומות אלו יוכלו להציע לך שלל אופציות. בחר לפי טעמך והמחיר שתוכל לקבל. 

בהצלחה. 

עריכה אחרונה על ידי beamvelavan
תוספת
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם

זה אף פעם לא שווה כלכלית תשובה של 100%

השאלה אם זה שווה לך בהנאה של הרכב? אם אתה חושב שאתה יכול להרשות לעצמך וזה ישמח אותך אז למה לא.

פורסם

השיפור הכי טוב לרכב זה הנהג.

אם אתה רוצה שיפור "ששווה להשקיע בו", תשקיע את הכסף הזה בקורס נהיגה מתקדמת, ולא בג׳נטים/חצאיות/צבע, שהם בגדר ליפסטיק על חזיר.

עוד דברים ששווה להשקיע בהם:

א) למד להכיר את הרכב והמערכות בו. לא עולה כסף. למשל כיוון נכון של הגה/מושבים/מראות.

ב) יישור קו כללי לרכב. אם לא עשית, תעשה טיפול גדול הכולל בדיקה והחלפה במידת הצורך של נוזלים/רצועות/רפידות ודיסקיות בלם.

ג) צמיגים איכותיים מחברה מוכרת. כן, גם אם זה אומר לשים אותם על ג׳נט ברזל עם טסות. כלל ברזל - אם זה מפריד בינך לבין הקרקע, תשקיע בזה.

• אהבתי 2
  • משעמם 1
  • רעיון טוב! 2

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם (נערך)

רק על עצמי לספר ידעתי :

אני עם דילמות דומות במאזדה 3 2005 שאצלי כבר 11 שנים ותמיד עולה השאלה שבכותרת.

הקו המנחה אותי הוא שכל שנה שהאוטו משרת אותי בבלאי סביר ולא רצתי איתו הרבה למוסך - שווה לי כי דחיתי את ההוצאה של עשרות אלפים על החלפת רכב.

זה אומר - חלקים איכותיים

(לא תמיד מצליח לעמוד בזה לדוגמה החלפתי יותר מדי פעמים משולשים ואילו מראש הייתי שם מקוריים כנראה היה יותר נכון . כנ"ל כנראה גם סלילי הצתה)

החלפתי תושבת מנוע מקורית , חיישן חמצן מקורי , בולמים הוחלפו למונרו וצמיגים תמיד מיצרן רציני ולא צ'ינג לינג כלשהו.

שידרוג איכות חיים באוטו - למשל מולטימדיה - לא בצעתי אלא רק התקנתי דיבורית BT לפני כמה שנים ("למה להשקיע ברכב ישן ?" ) ומצטער בדיעבד כי עברו מספיק שנים שהייתי נהנה ממנה וההוצאה לא בשמיים.

קוסמטיקה פחחות וצבע - וויתרתי . הריפוד במצב מצויין יחסית לגיל . הצבע הכחול נשרף בשמש ויש קצת מכות בפח וקילופי צבע אבל זה כבר לא מטריד אותי.

אינני יודע אם אמכור את האוטו או שיסע עד סופו ואם אמכור , הקונה יקבל ספר טיפולים מלא מה 11 שנים האחרונות ואין הרבה רכבים בגיל כזה עם ספר טיפולים.

עריכה אחרונה על ידי zvigolden
  • רעיון טוב! 2
פורסם

מה קשור הנאה משיפורים,  להשקעה כלכלית. רכב זה לא רק כלי להעביר אנשים ממקום למקום (כמו העברת בעלי חיים)

יש כאלה שזאת גם הנאה לראות רכב מטופח. (לא מבין את את תרבות ההזנחה שעוד מתגאים בה כאן ,  שאין לה מקום לא בבית, וגם לא ברכב)

רכב 2010 זה לא ממש ישן, אם הרכב נשאר אצלך להרבה זמן, ואתה אוהב אותו - כדאי ורצוי לטפח אותו לפי רעות עיניך.

חישוקים עושים לך טוב, תשקיע, מערכת כנ"ל, טיפול דיטיילינג אותו דבר.

לפעמים יש לי תחושה שאנחנו לא בפורום של חובבי רכבים. 

• אהבתי 4
  • רעיון טוב! 1
פורסם

אין כאן כללים.

אתה צריך לבדוק כמה כסף יש לרשותך לצורך זה, ומה השימוש החלופי בכסף, וכמה זמן בכוונתך להחזיק ברכב. . אישית לא הייתי ברכב מעבר לתחזוקה (אבל אותה הייתי עושה לפי כל הכללים). אבל אם אתה מתכוון להחזיק ברכב עוד כמה שנים, ומדובר באבזור שחשוב לך (למשל מערכת שמע) הרי שגם ההנאה שלך מצדיקה הוצאה כספית.

כמובן שאם חשבון הבנק שלך רזה ויש לך צפי לצרכים יותר חשובים אז המשך להנות מהרכב כפי שהוא.

ועוד דבר - יש תוספות שתוכל לפרק מהרכב ולהרכיב ברכב הבא, גם אפשרות זו נכנסת לשיקולים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אני חושב שהייתי משקיע במה שעושה לי  טוב- אבל רק אם התוכנית היא להישאר איתה.

אצלי מה רק לא עשיתי (ראה חתימה). בנוסף יש הרבה אבזור פנימי שעוזר לי. 

רק אתמול הזמנתי כמה חלקים מקוריים ב 450 יורו. 
אם יכלתי לדעת שהיא תהיה אצלי יחסית הרבה זמן, הייתי מוסיף גם סופרצ'רג'ר או טורבו.

מכוסה בצד:

🚗 .Alfa 147 2.0 Manual With B12 Pro- Kit+ Eibach Antiroll kit+ EBC Yellowstuff brakes kit+ 17" GT wheels with Toyo R888R+ Red leather seats|

נוסעת כל  יום:

Alfa 159 TBi  With Bilstein B6+ Ragazzone Exhausts+ K&N Filter

פורסם

בהחלט, רכב מטופח/מושקע זאת הנאה צרופה. לא משנה מה מוסיפים, זה שווה את ההשקעה בכל רגע שאתה ברכב.

אחד הדברים הכי יפים בעיניי זה רכב ישן שזוכה לאהבה מכל המובנים ונראה טוב. את זה לא מודדים בתשואה כספית

אלא בהרגשת הסיפוק - שאינה נמדדת בכסף בשום שלב בחיים. כל עוד מחזיקים את הרכב, וההשקעה היא הגיונית בהתאם לרכב. 

פורסם

אם הרכב עם צבע דהוי מקולף ושרוף בשמש, כולו נראה כתמים אבל המצב המכאני טוב ואתה מתכוון להחזיק אותו עוד מספר שנים, "שווה" לעשות צבע חיצוני בלבד בגוון המקורי. זה משפר משמעותית את רמת ההנעה האסטתית מהרכב ובאיזור 3000 ש"ח אפשר למצוא מישהו שיעשה צביעה ברמה סבירה. 

לא תקבל על זה שקל במכירה אבל יהיה לך יותר כייף לראות את האוטו שלך. 

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 2

• תוכן חדש...