Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1999 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי, קניתי נוזל של SONAX ב 60 שקל 500 ML לניקוי ג'אנטים.. אחלה תוצאות אבל 500 ML נגמרים לי מאוד מאוד מהר ועובר 60 שקל זה קצת יקר .
ראיתי ביקורות ביוטיוב למוצר של TURTLE WAX שאמרו שעושה עבודה טובה אבל בארה"ב ב WALLMART זה עולה 5 דולר... פה אותו מוצר גם 60 שקל 😕
חשבתי אולי לקחת אבקת כביסה זולה ולנסות לרסס אולי זה ייתן גם אפקט שיוריד את הגריז?
יש רעיונות להוזיל עלויות :P ?

פורסם

לא לגעת באבקת כביסה מעל החישוקים, הציפוי עדין ולא מיותר.

אני וותר משנה לא משתמש בתכשירים ייעודיים לחשוקים מהסיבה שאין לי צינור זמין (יש גרניק, אבל זה מסורבל מעט)

ויש לי חישוקים מבריקים. הסוד הוא התמדה בניקוי. כל שטיפה שאני עושה עם סבון, עובר עם המים האחרונים (להקפיד על זה) מעל החישוקים

שטיפה עם ONR כל"ל. מדי פעם מעבר עם ווקס פשוט שיש לי, או QD - עושה עבודה מעולה ומבריקה. אחת לכמה זמן, גרניק בלחץ, לאחר שטיפה 

יסודית עם סבון לרכב. 

שימוש קבוע ב -SONAX מיותר ולא נותן כלום ברמת הניקיון. 

• רעיון טוב! 1
פורסם

קניתי את הרכב לפני חודשיים והבעלים הקודם נראה לי לא שטף פעם אחת... כמויות שלא ייאמן של גריז בג'אנטים. שטיפה רביעית שלי ועדיין עמוק אני רואה גריז דבוק.
אבל אם אתה אומר שזה לא משהו שמצטבר כל כך מהר אז נראה לי אין ברירה לקנות עוד תרסיס ב 60 שקל ולצחצח עד שהכל יירד מהבעלים הקודם.

פורסם

לא הבנת אותי, חישוקים מלוכלכים זאת תופעה ידוע לי. אנשים פשוט לא אכפת להם איך הרכב נראה חיצונית (תופעה כואבת)

העיקר שיסיע אותם. אגב, אחת הנקודות שאני מזהה רכבים לא שמורים, זה חישוקים. (מבט קצר מספר לי את כל הסיפור)

בכל רכב יד שנייה שאני קונה אני עושה ניקיון יסודי שלוקח לי כמה שבועות (כמו הרכב האחרון) לפעמים יותר

ניקוי פנימי כמה מעברים, דשבורד ניקוי ותכשירים כמה ידיים לאורך כמה שבועות (לא תופס ביד אחת) חישוקים כמה פעמים

כולל קרצוף עם סבון במינון גבוה, ושוב מעבר על מטלית מרוחה לפעמים עם תכשירי QD. (עוזרים בהסרת לכלוך ונותנים מעט פיניש)

במקרה שלך אתה חייב תכשיר יותר חזק כמו IronX שיסיר את כל המשקעים ואבק הבלמים, בתקווה שהכול יוסר

כי שי מצבים שאבק בלמים משאיר כוויות מעל החישוק, מצב אבוד. רק לאחר התהליך הזה ברגע שהחישוקים נקיים לחלוטין

מתחזקים אותם כל שבוע אפילו רק עם מים (זה יורד ללא בעיה) או עם הסבון ששטפת את הרכב. (הסיבוב האחרון, המים שנשארים לאחר השטיפה)

זאת השיטה הטובה ביותר לתחזק חישוקים. עדיף כמובן ליישם ציפוי לחישוקים כמו CQuartz Dlux (יש אחרים, סתם דוגמה) מה שישמור על החישוקים מצריבות

ויקל על הניקיון. (לכלוך לא יידבק לחישוקים)

מקווה שעכשיו זה ברור לך.

• אהבתי 1
פורסם (נערך)

אני משתמש בAPC של מגויירס בדילול 1:5-6.

גלון של 3.5 ליטר בערך עלה לי 100 שקל, אני משתמש בו כאילו זה מים וזה לא זז. מיכל תרסיס מדולל של חצי ליטר כביכול עולה לי איזה שקל-שניים של חומר.

זה עובד סבבה לגמרי ולא עושה נזק. אם המצב ממש גרוע (והוא כנראה לא, כי כבר השתמשת בחומרים ייעודיים) אז עדיף חומר ייעודי, אבל ככה לניקוי שוטף זה אחלה.

עריכה אחרונה על ידי Adani
  • רעיון טוב! 1

SEAT Ibiza 2014 1.2t DSG >> Toyota Yaris 2018 HYBRID >> Renault Clio 2019 1.2t DCT >> Alfa Romeo Giulietta Milano 2014 1.4t TCT

פורסם

3.5 ליטר ועוד אפשר לדלל ב 100 שקל בארץ? נשמע טוב מאוד.. בהחלט ניתן לזה ניסיון. זה בטוח גם על פלסטיקים ? ( עד עכשיו משתמש על פלסטיק ב meguiar's ultimate interior detailer ) או רק אתה משתמש בזה על הג'אנטים?

פורסם

תנסו להימנע עד כמה שאפשר עם APC בשימוש קבוע. זה חומר חריף אפילו במינון נמוך. (למרות שבמינון נמוך הוא ממש חלש)

המטרה שלו לנקות לכלוך/שומנים שנצברו במשך שנים ברכבים שלא עברו טיפוח בחייהם. לאחר ניקוי יסודי של כל הרכב

כולל ריפודים, דשבורד, חישוקים (יש תכשירים עדיפים) רצוי לעבור לחומרים מעט יותר ידידותיים. 

• רעיון טוב! 1
פורסם

חומרים לגאנטים לא בהכרח יותר ידידותיים, חלקם אלימים וצריך לדעת לבחור, הAPC הוא פיתרון זול ומאוד נוח למטרה הזו.

לגבי השאר אתה צודק, אני לפעמים מדלל יותר מ1:10 אפילו לחלקי פנים. 

לא מזמן ניקיתי עם זה (לראשונה מאז שקניתי את הרכב) חלקי פלסטיק ודאשבורד עם מברשת בצורה יסודית וזה עשה עבודה מדהימה, אבל אין ספק שזה לא חומר לנקות איתו באופן שגרתי, בטח בדילול גבוה.

SEAT Ibiza 2014 1.2t DSG >> Toyota Yaris 2018 HYBRID >> Renault Clio 2019 1.2t DCT >> Alfa Romeo Giulietta Milano 2014 1.4t TCT

פורסם

בהחלט, שים לב שציינתי כבר שאני מעדיף להשתמש בשמפו לרכב לחישוקים, או ONR.

כתבתי בעבר לא פעם, מי שמקפיד על ניקיון הרכב/חישוקים באופן קבוע, גם מים יורידו את אבק הבלמים. 

באופן אישי APC חונק אותי בדרכי הנשימה. (מה שמזיק לי לנשימה, בטוח לא יהיה ידידותי לחישוקים/פח וכד')

• תוכן חדש...