Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מה זה ריבית קרדיט?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2029 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בפירוט חיובים של כרטיס אשראי כאל מופיע מתחת לכל החיובים, מתחת לסה"כ סעיף אחד שרשום ריבית קרדיט - 1שקל

עכשיו עברתי בכל הכרטיסים וראיתי שזה קיים גם בהם... מה זה הריבית הזאת? כל העסקאות שלי אני מבצע ללא ריבית במעמד העסקה..

האם הכרטיס אשראי מחייב אותי ריבית של התמשכות עסקה כביכול? - ריבית לחברת כרטיסי האשראי*

פורסם (נערך)

רבית או ריבית, ב-ת'.

חברות כרטיסי האשראי מעמידות לרשותך אשראי בכמה דרכים. אחת מהן היא שיטה המכונה "קרדיט" (שהיא התרגום המילולי ל"אשראי"). כמובן שאשראי כזה עולה לך כסף - הרבית.

למטרה הזו החברות משתמשות בכמה שיטות, וכל חברה קוראת להן בשמות שונים, אבל העקרון דומה:

1. חלוקת תשלום ספציפי למספר תשלומים נושאי רבית.

2. שיטת "אשראי מתגלגל" - אתה בוחר תשלום חודשי קבוע, וכל סכום שאתה מוציא מעבר לו יגולגל לחודש הבא, כמובן עם רבית. למשל - אם בחרת בתשלום חודשי של 2000 ש"ח ורכשת ב-3000 - תחוייב בסוף החודש ב-2000 ש"ח, ועוד 1000 ש"ח ישאו רבית ויחויבו בחודש הבא. אם בחודש הבא תוציא 2000 ש"ח שוב יגולגלו 1000 ש"ח + הרבית מהחודש הקודם לחודש שאחריו, שוב עם רבית, וכך עד אין סוף (עד שתשלם את כל יתרת החוב). זו שיטה מסוכנת מאד שכן קל מאד לצבור חובות די גדולים בלי לשים לב.

3. דחיית תשלומים בחודש או חודשיים.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

מכיר את 2 ו3 

לא ביקשתי אותם

לגבי 1 אני בחרתי את זה מול בית העסק והוא ציין כי לא תילקח ממני ריבית.

האם בכל זאת ברגע שאני משתמש בפיצ'ר" הזה אני אשלם עמלה?

מוזר

פורסם

תשלם רבית, וכנראה שמנה.

יום יומיים אחרי ביצוע העסקה הכנס לדוח האשראי שלך ובדוק.

ההבדל בין עסקת תשלומים רגילה לבין עסקת קרדיט הוא שבעסקה הרגילה הסוחר מקבל את הכסף בתשלומים והוא שסופג את הפסד הרבית. בעסקת קרדיט הסוחר מקבל את הסכום המלא במועד הקרוב ועסקת התשלומים היא בינך לבין חברת האשראי, והיא לא מחלקת מתנות, אלא גובה רבית, שאת גובהה תוכל למצוא בדו"ח מהחודש הקודם.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

יש עסקת תשלומים ללא איבית, שבה הסחום מחלק את המחיר לכמה תשלומים, על זה אין ריבית, אלא רק עמלה של כ-40-50 אג' (משתנה מחברה לחברה) לכל תשלום.

מציע לך לבדוק בשובר האשראי שקיבלת בעת ביצוע העסקה, או להמתין יום - יומיים עד שתופיע באתר חברת האשראי. אם לא תבין מה קורה צלם את קטע המסך הכולל את השורה הרלוונטית, כמובן בלי כל מה שמסביב ובודאי ללא מידע מזהה, והעלה לכאן.

עריכה אחרונה על ידי sperial
  • רעיון טוב! 1

• תוכן חדש...