Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1497 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מעוניין לקנות קורולה חדשה.

הנסיעות שלי הן כמעט אך ורק בין עירוניות. אני לא רואה את עצמי מפיק חסכון רב מהחלק החשמלי של המנוע.

מתכנן להחזיק את הרכב כ-5 שנים.

יש הבדל של כ-2500 ש״ח לטובת מודל הבנזין.

במה לבחור ולמה?

פורסם

גם בנסיעה בין עירונית ההיברידית תהיה חסכונית יותר מהבנזין.

מעבר לכך אני מאמין שגם שוק המשומשות יעדיף את ההיברידיות והם יזכו לביקוש עדיף ושמירת ערך טובה יותר.

במקרה שלך הייתי בוחר בהיברידית בלי להסס.

מצד  שני, אם עיקר הנסיעות בין עירונית ואתה כן רוצה לחסוך שקול דגמים עם מנועי דיזל.

פורסם

לא רואה שום סיבה, אבל ממש שום סיבה לקנות את הרגילה, רק את ההיברדית את החסכון בדלק תרגיש כבר מהרגע הראשון ובפער הזה בקניה בתוך כמה חודשים כבר תתחיל לחסוך.

לגבי הדיזל הצריכה כמעט דומה לרכבים ההיברדים אז לא יודע עד כמה יש שם יתרון.

• אהבתי 1
פורסם

גם בתוואי בינעירוני המנוע ההברידי יהיה חסכוני יותר באופן מורגש, ובמיוחד בעיר.

הייתי הולך על הגרסה ההיברידית מבלי לחשוב פעמיים כי בסופו של דבר החיסכון שיגולם לאורך השנים בצריכת הדלק יגמד את ההוזלה מול דגם הבנזין

פורסם

לא מבין למה מתעקשים לשווק את דגם הבנזין ועוד בפער כזה קטן. 

ההיברידית קניה עדיפה בהרבה. והקהל לא טועה. בנזין בודדות נמכרות לעומת אלפי היברידיות. 

בעבר:205 1400 95׳, אקסנט 00׳,לאנסר 04׳,סוזוקי קרוסאובר 14'

kia sportage 2000 top '17

היום corolla cross 2022

פורסם

ללא קשר, אני מתקשה להאמין שיש מישהו בארץ שנוסע כמעט ורק נסיעות בין עירוניות, אלא אם הוא גר בערבה או עובד במשמרת לילה. גם מי שגר ברעננה (או להפך) ועובד בחיפה עומד בלא מעט פקקים ולכן זה שקול לנסיעה עירונית.

• אהבתי 1

פיספסת אה הו, אה הו, פיספסת, אה הו. פיספסת, נפלת על פז'ו.

אתה רוצה להתאבד נסה ליפול על שברולט.

פיספסת, פיספסת אה הו.

פורסם
לפני 11 שעות, markb205 כתב:

לא מבין למה מתעקשים לשווק את דגם הבנזין ועוד בפער כזה קטן. 

ההיברידית קניה עדיפה בהרבה. והקהל לא טועה. בנזין בודדות נמכרות לעומת אלפי היברידיות. 

הבנזין נועדה בעיקר למכרזי רכב - למשל הניידות קורולה החדשות הן בנזין.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

• שנה מאוחר יותר...
פורסם

היי, בהמשך לשרשור הזה,

אני מתלבט בין בנזין להייבריד, לפי הנסועה שלי מדובר בהפרש של אלף שקלים בשנה על דלק, וההפרש במחיר הקניה הוא 7 אלף 

האם יש עלויות נוספות להייבריד?

זה רכב שני במשפחה, שמבחינתי ישמש אותי בעשור הקרוב מקווה עד 2032, לפחות מ10 קילומטר שנתי.

אני חושש שבהייבריד יתחילו תקלות עוד 5 שנים, וחלפים יקרים מאוד בהייבריד, לעומת הבנזין שאני יכול להיות רגוע איתו לעשור לפחות כפי שציינתי

מה דעתכם?

פורסם (נערך)

לפי מה הגעת לחישוב של 1000₪ על דלק בשנה?

יכול להגיד שבממוצע מול רכב בנזין די חסכוני שהיה לי (סיאט ארונה), הקורולה ההיברידית חוסכת לי 30-40% יותר. ואני מדבר על נסיעה משולבת בשני המקרים.

אני לא חושב שאחרי 5 שנים יתחילו תקלות בהיברידי, אבל למען השקט, בטויוטה אפשר להאריך אחריות ל-5 שנים (במקום 3) תמורת 1500₪. אחר כך אפשר לעשות ביטוח על הסוללה תמורת 400₪ בשנה או סכום דומה.

אם רוב הקילומטראז' בעיר או בפקקים, דווקא יש סיכוי טוב שההיברידי ייתן פער הרבה יותר גדול ממה שאתה מציין.

עריכה אחרונה על ידי dorsht

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

כן. בעיר אני מתקשה להאמין שתקבל כזו צריכה מהבנזין. גם במשולב למען האמת אני מתקשה להאמין שתקבל כזו צריכה.

1:22 בעיר עם ההיברידית אפשרי בנהיגה רגועה. בפקקים מאוד קשים אני מקבל 1:16-1:17 עם ההיברידית, לדעתי רכב בנזין יעשה 1:12 במקרה מאוד טוב בתנאים דומים.

• אהבתי 2

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

תבדוק הפרשים ביד 2 בין אוריס היברידית לבין בנזין.

ההפרש בינהם הרבה יותר גדול מ 7k, זאת אומרת עד היום ההיברדי שמר הרבה יותר טוב על ערכו.

פורסם

על סמך מה החשש מתקלות ואחזקה יקרה בדגם ההיברידי?

טויוטה קורולה הנוכחית כבר לא חדשה, יש רכבים שהספיקו לנסוע כמות מכובדת של קילומטרים ללא תקלות, עלויות האחזקה והטיפולים ידועות. מעבר לזה מערכת ההנעה ההיברידית וותיקה יותר מהרכב ובטויוטה משתמשים בה כבר שנים, היא מפגינה רמת אמינות גבוהה. 

אם התקציב מאפשר אני לא רואה סיבה להעדיף את גרסת הבנזין על הדגם ההיברידי. היא חוסכת בדלק כבר מהיום הראשון ולטווח ארוך היא תהיה הגרסה המשתלמת יותר.

• תוכן חדש...