Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

מימון ברכישת רכב - מומלץ?


dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2061 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תודה. הנושא של האחריות של הסוללה אכן בעייתי מאחר והתכנון הוא אכן בליסינג. יודע אם יש אופציה ביונדאי להארכת אחריות תמורת תשלום ?

פורסם
לפני 3 דקות, Isaac Razabi כתב:

הנסיעה שלנו היא שגרתית למדי . לעבודה מדי יום. פעם-פעמיים בשבועיים בין עירוני ליטיולים ומשפחה . בערך 17-18k שנתי. 

נכון. הריביות תמיד יהיו מצחיקות כשיש בטוחה כנגד. 

אבל הקרן השתלמות מהווה לנו סוג של בטוחה או לשימוש של מינוף  ואני מעדיף כרגע לא לגעת בה בייחוד בסכומים כאלו בכל מה שקשור לצריכה. 

אבל תודה, זו אופציה. 

לקיחת הלוואה כנגד הקרן לא פוגעת בזכיות שלך אלא אם לא תשלם ואז הסכום ינוקה מהקרן.

לפני 7 דקות, Isaac Razabi כתב:

תודה. הנושא של האחריות של הסוללה אכן בעייתי מאחר והתכנון הוא אכן בליסינג. יודע אם יש אופציה ביונדאי להארכת אחריות תמורת תשלום ?

כרגע לא ידוע לי על תוכנית כזו, מציע להרים טלפון ליונדאי ולבדוק מפי היבואן אם יש לו כוונה להציע ביטוח מעין זה וזאת לאור העובדה שרכבי מודל 2017 יוצאים לשוק היום ונדרש מהיבואן להציע בטוחה כלשהי לרוכשי הרכב .

  • רעיון טוב! 1

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

 

פורסם (נערך)
לפני כשעה, Isaac Razabi כתב:

אילו עלויות יקרות יותר יש לרכב יקר ? 

ביטוח יקר יותר?

אני רואה את זה כך : נכון שאי אפשר לדעת בוודאות , אבל ככל הנראה , מבחינת דלק-חלפים-מוסך אני אשלם פחות אם אקנה לדוגמא איוניק 17 או i35 2015 .

אני טועה ?

לגבי ירידת ערך, אנחנו קונים רכב לטווח ארוך (לפחות 5 שנים) . אני לא יודע אם המשמעות של ירידת הערך קריטית לאורך תקופה ארוכה . 

שוב, זה תלוי בדגם הרכב הספציפי. אבל יש רכבים שהחלפים שלהם יותר יקרים, שמחיר הטיפול במוסך מורשה יבואן או מומחה יותר יקר, וסכומים קטנים ברישוי ובביטוח (ההיברידי דווקא מקבל הטבות באגרת הרישוי). וכאמור, קצת עניין של מזל. יתכן שבתוך אותן 5 שנים לא יהיה לך שום תיקון יקר, יתכן שיתקבצו לך כמה.

 

לגבי ירידת ערך - היא תהיה יותר גדולה ככל שהרכב יהיה יותר יקר, גם בחלוקה על פני מספר שנים. אפשר לאמוד אותה לפי התנהגות המחיר במחירון עד כה (אם כי, כרגיל, האמינות היא ברמת נבואות). אם תהיה בר מזל זה יתקזז מול פחות תיקונים.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

 

פורסם
לפני שעתיים, CX25GTI כתב:

מהניסיון שלי מול קרן ההשתלמות הנושא היה קל מאוד ומהיר, ניתן לבצע הלוואה עד למגבלה של 50% מההון הצבור בקרן, הלוואה היא ל 3 ואו 7 שנים , ריביות מצחיקות מול הצעות אחרות בשוק.

הכסף מגיע בטווח של שבוע ועד 10 ימים לאחר מילוי טפסים (דרך המייל כמובן).

אני בהחלט ממליץ.

 

זה גם הניסיון שלי עם הלוואה מקרן ההשתלמות (לא לרכב, למשהו אחר). אני אישית השתמשתי באופציה של החזר הריבית בלבד ואת הקרן השארתי למועד מאוחר יותר (זאת אופציה רלוונטית למי שגם ככה מתכנן למשוך את הכסף בתום התקופה). כל הסיפור היה פשוט מאוד - מקבלים טפסים, חותמים ושולחים במייל. הכסף נכנס לחשבון כעבור שבוע וחצי - שבועיים.

פורסם (נערך)

פתחת תיבת פנדורה - השרשור יגלוש לנושא פדיון קרנות השתלמות, נושא מורכב לכשעצמו.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

 

פורסם

אני רק שאלה, מעולם לא לקחתי מימונים או הלוואות לרכבים שברשותי, עכשיו אני רוצה לשדרג את הרכב, ולא מעוניין לשלם עליו 100% , אלא לקחת הלוואה על 40-50% מערכו. האם זה צעד נכון? תודה 

Peugeot 208GTI 2017 and Hyundai Tucson 1.6T 2019. 😀

Hyundai Tucson 2.0L Open sky 2016-2019- Sold Hyundai Elantra 2006 2.0L 2006-2016-Sold, Peugeot 206XS 2015-2021 Sold

פורסם

קרא את השרשור. יש כל כך הרבה משתנים, אז ההחלטה נקודתית לגביך ובזמן מסויים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

 

פורסם
לפני 6 דקות, sperial כתב:

קרא את השרשור. יש כל כך הרבה משתנים, אז ההחלטה נקודתית לגביך ובזמן מסויים.

תודה ספריאל עזרת לי מאוד. קראתי מתחילת השרשור, ועדיין יש לי קצת שאלות. 

מה זאת ריבית טובה?

לכמה זמן מומלץ?

מדובר על סכום של כ 40-50 אש"ח. 

תודה

במקרה שלי זה מגיע ממצב שאני מעדיף כרגע לשלם לפחות חצי עכשיו, וחצי לשנה, שנה וחצי. 

 

Peugeot 208GTI 2017 and Hyundai Tucson 1.6T 2019. 😀

Hyundai Tucson 2.0L Open sky 2016-2019- Sold Hyundai Elantra 2006 2.0L 2006-2016-Sold, Peugeot 206XS 2015-2021 Sold

פורסם

שוב, התשובה אישית. 

 

לדעתי המקום הראשון שאליו כדאי לך לפנות הוא הבנק. התנאים שיוצעו לך יתנו לך אינדיקציה להמשך התהליך, שכן אם אתה לקוח טוב ובטוח (מבחינת הבנק) תוצע לך רבית נוחה, אם הרבית תהיה גבוהה (כלומר משמעותית גבוהה מהפריים) ראה זאת כאזהרה שהבנק קצת חושש לכושר הפרעון שלך. לא יודע מה הרביות או ההפרש מהפריים המקובל היום, אבל לא יכול להיות גדול מאד.

 

לגבי הזמן המומלץ - בעצם תלוי בגובה ההלוואה ובסכום החודשי שאתה יכול להקצות לפרעון. עד כמה שאני זוכר המכסימום הוא 5 שנים. מצד שני, אם מתברר שהפרעון החודשי נמוך ואתה צובר סכום שאתה יכול להחזיר בזמן מסויים אין בעיה - אתה מודיע לבנק ומשלם (תתכן איזו עמלה קטנה, היא תופיע בתנאי ההלוואה) ואז או שתקופת ההלוואה תתקצר או שההחזר החודשי יפחת - לפי בחירתך.

 

שים לב שקרוב לודאי שתצטרך לשעבד משהו לטובת הבנק - זה יוכל להיות הרכב, השקעות או משהו אחר. יש גם הלוואות ללא שעבוד, אבל כיון שמבחינת הבנק הן יותר מסוכנות גם מחירת יותר גבוה. אישית לקחתי פעמים הלוואות גישור לרכישת רכב, שעבדתי ניירות ערך שהיו לי בבנק, אם כי עם בטוחה כזו דרשו שעבוד של סכום גבוה מסכום ההלוואה. בכל מקרה, כאשר אתה מסיים לפרוע את ההלוואה חשוב מאד לודא שבנק משחרר את השעבוד ואת הרישום ברשם המשכונות. כמוכן עליך להביא בחשבון שהבנק ידרוש ביטוח הרכב בביטוח מקיף (כאילו שלא היית מבטח בעצמך), וכי הביטוח ישועבד לטובת הבנק עד סכום ההלוואה.

  • רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

 

פורסם
לפני שעתיים, sperial כתב:

פתחת תיבת פנדורה - השרשור יגלוש לנושא פדיון קרנות השתלמות, נושא מורכב לכשעצמו.

צודק, זאת לא הייתה הכוונה :-)

 

לעצם העניין של המימון עצמו - אני אישית מעדיף כמה שפחות, גם אם זה בא על חשבון של שנתון הרכב. כלומר, אם התקציב שלי הוא 50K, אחפש רכב שנכנס בסכום הזה פלוס אולי עוד 5K כולל הוצאות של יישור קו לאחר הקניה. זה כמובן אם הרכב הספציפי מצדיק את זה.

כלומר מראש לא אחפש רכב שעולה 70K, כדי לא להיכנס לעניין המימון. יש שיגידו שאין מה לחשוש מלקיחת הלוואות - אני אישית פחות אוהב את זה...

פורסם

לפותח השירשור אם ההתלבטות לקחת מימון היא בגלל הריביות. אז גם אם הריבית תהיה 6 % אחוז לשנה והיא לא תהיה. על הלוואה של 15,000₪ לשנתיים , שלוש במונחי כמה כסף שילמת ריבית, זה באמת גרושים.  

סביר להניח שהריבית תהייה 2.5-3.5%

 

בכל מקרה אני לא אוהב הלוואות קטנות כאלה. אם כל ההון שעומד ברשותך כיום זה 55,000 ₪

אני בכלל הייתי לוקח את כל הסכום בהלוואה. ( לא ליסקול אותי באבנים )

הלוואה זה לא דבר רע, כל עוד הריבית טובה ויש מקורות לשלם אותה.

×
×
  • תוכן חדש...