Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

נייח שקט וקטן- עד 5k

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2141 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן לשוכני האוף,

המחשב של אמא הלך לעולמו ויש לקנות אחד אחר.

שימוש עיקרי בסיסי לגמרי- גלישה, יוטוב ושות'... אך רצוי שתהיה אופציה לנגיעה באוטוקד, ככה שיכולות כלשהן צריך שיהיו למחשב. אני מדגיש נגיעה באוטוקד, לא צריך להשתגע עם כרטיס גרפי quadro או מה שנדרש בימינו לתוכנות מסוג זה.

קריטריונים עפ"י חשיבות: שקט, קטן, יפה, ביצועים.

יפה זה ללא פיצ'רים לא נחוצים, ללא led, ללא מאווררים זוהרים.

קטן זה לא גודל מארז מלא, אחד כזה שאפשר להניח על השולחן ושהוא לא יהיה גבוה מהמסך.

פרטים נוספים: אנחנו מעדיפים לקנות מחשב מותג(בידיעה שה vfm נמוך), כי ההורים לא אוהבים הרפתקאות.

יש אפשרות(ואפילו רצויה) שאעשה גיחה לאילת בכדי לרכוש את המחשב במחיר משתלם.

בנתיים זה מה שמצאתי:

image.thumb.png.06a5c495215585fede540098bcc16d5e.png

https://ksp.co.il/?uin=96164

image.thumb.png.0248e43e311a5c9658d09276043c1fd8.png

image.thumb.png.65fb638f7045544949c5724951cb2b09.png

https://www.pc365.co.il/product-20734-Dell_OptiPlex_7070_SFF_OP_RD33_11580_ללא_מערכת_הפעלה

האם אני בכיוון?

אשמח לדעות והמלצות!

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

פורסם

על פניו הדל יותר מהיר ודור אחד יותר חדש.

המק מיני הזה הוא למעשה דגם 2018 שקיבל שדרוג של SSD ב2020. הוא לא כולל את המעבדים החדשים - אבל זה כמעט חסר משמעות (והמעבד שם 6 ליבות , אוברקיל גם ככה)

זה גם שאלה של האם היא רוצה באמת מק.

המק מיני בוודאות שקט מאוד. אני לא מכיר את הדל.

היתרון העיקרי של המק מיני יהיה כנראה אם תרצה למכור אותו.

הם שומרים על הערך שלהם מאוד טוב - ותמיד יהיה משהו שרוצה לנסות לפתח למובייל / רוצה מק שיקנה אותם בתור מחשב כניסה.

בגדול - נראה כמו אחלה מחשב לשימושים האלו. כמו שציינת לא הVFM הכי טוב - אבל עומד בדרישות שציינת בלי בעיה.

• רעיון טוב! 1

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

אני מאמין שאמא תסתדר עם המק כי גם ככה רוב הבית אפל(אייפון, אפל טיוי, אייפדים למיניהם...)

ב מק יש i5, ב דל יש i7, ובמחשב נייח בהרכבה עצמית אפשר לקחת גם i9 עם כרטיס nvidia.

החשש היחיד שלי הוא מבחינת החומרה, אך אם מה שיש במק שהצעתי מספיק- אז אפשר לקחת בראש שקט.

הוא אכן פוגע ברוב הקריטריונים יותר טוב מהמתחרים, וגם חוסך את כאב הראש בהרכבה עצמית עם מארז פירוטכני :)

מגניב, עזרת- תודה.

פורסם

NUC ?

אינטל i5 עם 8GB ודיסק 1 טרה.

כמו המק מיני בביצועים רק למה לשלם כל כך הרבה על מחבר thunderbolt3

אם אפשר לחסוך ₪2000 ולקנות נוק ב :

₪2800

https://ksp.co.il/mob/item/76347

מבית היוצר של אינטל . חברה שפעם היתה מותג .

הפרויקט של אמא שלך יהיה להתקין על הנוק את מערכת ההפעלה של אפל :

https://github.com/jvin042/NUC8I7BEH-hackintosh

או בסרטון הבא

https://youtu.be/p3epD8qqVeA

פורסם
לפני 11 דקות, save כתב:

NUC ?

אינטל i5 עם 8GB

₪1400

https://ksp.co.il/mob/item/39198

מחברה שפעם היתה מותג .

ללא ssd, ללא זכרון, על פניו מעבד חלש יותר ואני מניח שכך גם המקרה עם הכרטיס גרפי...

אין מטרה לקנות את המינימום שמקיים את הדרישות. מדובר על מתנה ולכן רצוי למצוא משהו נחמד שיעשה את העבודה גם כמה שנים קדימה.

נניח 3500-5000ש"ח זה הטווח הרצוי. לא רוצה לתת מתנה זולה לאמא :)

פורסם (נערך)

לרוב, שקט עומד ביחס הפוך לביצועים. מחשב חזק יותר מתחמם יותר, ולכן מצריך מאוורר שמזיז יותר אוויר, ועושה יותר רעש (למעבד, לכרטיס מסך, לספק, למארז בכלל). אל תקנה מחשב שאתה לא צריך - זה יקר מדי, מרעיש מדי, לוקח יותר חשמל ולא ייתן לך כלום - אתה כמעט לא תרגיש בהבדל בביצועים. קצת כמו לקנות פרארי בשביל לנסוע לסופר בפארק צמרת.

אגב מחשבי מותג - זה מגביל אותך על כל תקלה לפנות ליבואן / מעבדה מוסמכת, ואי אפשר להחליף כלום לבד כי שום דבר לא סטנדרטי. לדעתי עדיף לקנות מחשב לא ממותג שכל טכנאי יוכל לטפל בו מעכשיו לעכשיו, ואם משהו יתקלקל לא תצטרך להזמין חלק מהיבואן בפי 10 ממה שהוא באמת עולה. אם אתה קונה חלקים טובים, לא צריך להיות הבדל באמינות.

עריכה אחרונה על ידי pooh-bear

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

כשקונים מחשב חדש אז פועלים ברציונליות.

1. מה הצרכים שלך

2. מה התקציב שלך

3. שיקולי עיצוב 

אם אתה סתם רוצה להגיד קניתי מחשב חדש ב5K , זה לגמרי מיותר להתייעץ עם אנשים 

וכן עדיף להשקיע את הסכום על מסך חדש וגדול , נניח 27 אינטצ' מאשר לבזבז סתם כסף, או לחלופין לקנות אחד חדש עוד שנתיים

פורסם (נערך)

אצל ההורים הקשישים שלי מותקן כבר שנים מחשב נייד שמחובר למסך ומקלדת. נדמה לי שזה איזה לנובו מיושן.

הוא מותקן בכלל על איזה מדף מלמעלה, לא רואים, לא שומעים, ובשימושים של אופיס / אינטרנט - גם המאוורר לא עובד בכלל.

SSD זה הסוד - כל השאר לא חשוב בכלל. כלום. שום דבר. תתעלם לגמרי. לא מעבד, לא זיכרון, לא כרטיס גרפי, לא נעליים. כלום.

עריכה:

המק מיני יעבוד מעולה (תתעלם מהחומרה! לא מעניין! יש ssd! שום דבר לא מעניין! מצדי שהמעבד יעבוד על קיטור!)

אבל הוא קצת overkill מבחינת מחיר, כרגיל. אם נכנס לתקציב - בכיף. יפה? בהחלט. מערכת הפעלה עדיפה? ללא שמץ של ספק לדעתי האישית.

עריכה אחרונה על ידי hans
  • מצחיק 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

לפני 13 דקות, save כתב:

תיקנתי . קרא שוב.

רות, קיבלתי. אקרא קצת על NUC, נראה מה הקטע שלהם.

לפני 13 דקות, pooh-bear כתב:

לרוב, שקט עומד ביחס הפוך לביצועים. מחשב חזק יותר מתחמם יותר, ולכן מצריך מאוורר שמזיז יותר אוויר, ועושה יותר רעש (למעבד, לכרטיס מסך, לספק, למארז בכלל). אל תקנה מחשב שאתה לא צריך - זה יקר מדי, מרעיש מדי, לוקח יותר חשמל ולא ייתן לך כלום - אתה כמעט לא תרגיש בהבדל בביצועים. קצת כמו לקנות פרארי בשביל לנסוע לסופר בפארק צמרת.

אגב מחשבי מותג - זה מגביל אותך על כל תקלה לפנות ליבואן / מעבדה מוסמכת, ואי אפשר להחליף כלום לבד כי שום דבר לא סטנדרטי. לדעתי עדיף לקנות מחשב לא ממותג שכל טכנאי יוכל לטפל בו מעכשיו לעכשיו, ואם משהו יתקלקל לא תצטרך להזמין חלק מהיבואן בפי 10 ממה שהוא באמת עולה. אם אתה קונה חלקים טובים, לא צריך להיות הבדל באמינות.

ביחס לפסקה הראשונה, מסכים לגמרי. אבל מדובר במתנה, ואני יודע שאמא תעדיף להגיע לסופר בפרארי.

ביחס לפסקה השנייה- מנסיון עבר של ההורים, הם חד משמעית מעדיפים את המחשבים הממותגים. אני לא זוכר את ההסבר, אבל ככה זה.

כל מה שאתה אומר הגיוני, אך עזוב את ההגיון לרגע. מדובר במתנה. הגדרתי את הדרישות ואני מחפש את המוצר הכי מתאים כמתנה, ומה לעשות, מחשב ב 1000ש"ח שגם יעשה את העבודה לא בא בחשבון- אנחנו מיוחדים כאלה :)

Just now, arik100 כתב:

כשקונים מחשב חדש אז פועלים ברציונליות.

1. מה הצרכים שלך

2. מה התקציב שלך

3. שיקולי עיצוב 

אם אתה סתם רוצה להגיד קניתי מחשב חדש ב5K , זה לגמרי מיותר להתייעץ עם אנשים 

וכן עדיף להשקיע את הסכום על מסך חדש וגדול , נניח 27 אינטצ' מאשר לבזבז סתם כסף, או לחלופין לקנות אחד חדש עוד שנתיים

הגדרתי את הדרישות...

עזוב את הרציונל לרגע, מדובר במתנה. אם הייתי קונה לעצמי אז הייתי מרכיב מחשב לבד ובזה נגמר הסיפור. המצב כאן הוא אחר, ויש משמעות לאריזה ולמוצר מבית טוב.

בבית ישנם מסכים טובים ודי חדשים, ככה שאין צורך להשקיע במסך כלל.

אתן השוואה שאולי תסביר את המצב יותר טוב: קיבלתי אייפון במתנה. האם אני צריך אייפון או שמכשיר זול משמעותית היה עושה את אותה העבודה? פרמטר ה nice to have נכנס למשוואה...

מחפש את המוצר שהכי יתאים כמתנה, בטווח 3500-5000ש"ח שיעמוד בדרישות שהגדרתי בהתחלה :)

לפני 14 דקות, hans כתב:

אצל ההורים הקשישים שלי מותקן כבר שנים מחשב נייד שמחובר למסך ומקלדת. נדמה לי שזה איזה לנובו מיושן.

הוא מותקן בכלל על איזה מדף מלמעלה, לא רואים, לא שומעים, ובשימושים של אופיס / אינטרנט - גם המאוורר לא עובד בכלל.

SSD זה הסוד - כל השאר לא חשוב בכלל. כלום. שום דבר. תתעלם לגמרי. לא מעבד, לא זיכרון, לא כרטיס גרפי, לא נעליים. כלום.

עריכה:

המק מיני יעבוד מעולה (תתעלם מהחומרה! לא מעניין! יש ssd! שום דבר לא מעניין! מצדי שהמעבד יעבוד על קיטור!)

אבל הוא קצת overkill מבחינת מחיר, כרגיל. אם נכנס לתקציב - בכיף. יפה? בהחלט. מערכת הפעלה עדיפה? ללא שמץ של ספק לדעתי האישית.

הנייד על המדף זה בדיוק מה שמת להם :)

יופי, אין לי בעיה לשלם יותר בשביל overkill יפה שאמא תאהב. כמו שאמרתי בתגובות קודמות- אני חששתי ש i5 בימינו הוא מיושן מאוד ואהיה חייב לפסול את המק ולחשוב על ה דל עם ה i7 או הרכבה עצמית i9. אני ממש לא בעניינים בנושאים האלה.

פורסם
לפני 3 דקות, method כתב:

אני יודע שאמא תעדיף להגיע לסופר בפרארי

עם זה קשה להתווכח. אבל אם זה המצב - לך תמצא את המחשב שנראה לך (ממש בעיניים) הכי מעוצב, תוודא שיש בו מספיק (מעבד סביר, 16 גיגה ראם או יותר, SSD בגודל שנראה לך מתאים) ולך על זה. זה לא שיש פה איזה צורך לאופטימיזציה במפרט על כל שקל.

• רעיון טוב! 1

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

לא הבנתי.

אמא מספיק מהנדסת להריץ אוטוקאד אבל מחשב תבחר לפי הציור על המארז? משהו לא מסתדר לי.

התקציב ענק. אני הייתי הולך על NUC או דומה ואת התקציב מפנה למסך מעולה. 16G זכרון וSSD מהיר והיא מסודרת. השאר אפילו I3 יתמודד.

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם

האוטוקד הינה אופציה תאורטית שאולי אמא תצטרך(ואולי לא). היא לא עובדת על אוטוקד ביום-יום.

למה זה לא מסתדר?

אני לדוגמא לא צריך להריץ שום תוכנה כבדה בבית, אבל אם אצטרך לעבוד מהבית- אז פתאום אצטרך.

או ללמוד תוכנה חדשה שפוטנציאלית אצטרך בעתיד.

החיים דינמיים יא חביבי

פורסם

אתה לא בונה צנרת או קונה אוטו על סמך מחשבה שאולי תצטרך לנסוע בו עוד שנה

כשצריך משהו קונים, 

שימוש באוטוקאד זה לא משהו נפוץ כל כך עד שבנאדם קונה מחשב כי אולי יצטרך להשתמש בזה

אם היא משתמשת בזה אז צריך לבנות לפי זה, ואם לא אז לא

• אהבתי 1
פורסם

"אך רצוי שתהיה אופציה לנגיעה באוטוקד, ככה שיכולות כלשהן צריך שיהיו למחשב. אני מדגיש נגיעה באוטוקד, לא צריך להשתגע עם כרטיס גרפי quadro או מה שנדרש בימינו לתוכנות מסוג זה."

מה לא בסדר פה?

בלימודיי היה לי נייד חלש-בינוני שהסתדר עם מטלות סטודנטיאליות והרכבות קלילות. הנייד הכי זול בשוק כנראה היה מתקשה לסובב חלק בודד. ולכן רצוי שהמחשב הנבחר יהיה בעל יכולות מסויימות, אך לא יצטרך לפתוח ולעבוד עם הרכבות של 1000 חלקים ב teamcenter.

מאמין שהתקציב שהוגדר מתאים לתיאור ואני לא קופץ מעל לפופיק ומצפה ל workstation שהיא לא צריכה.

• תוכן חדש...