Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2191 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חברים,

סוגיה שעניינה אותי כאשר נגשתי לבחירת צבע רכב.

כמעט ואין רכבים ישנים בצבע שחור. רובם רכבי יוקרה ישנים מאוד שלכולם כמעט הוחלפו מנועים.

האם זה מכוון שהם לא שורדים את החום? מתקלקלים יותר עקב עומס חום רב יותר תחת מכסה המנוע?

או שפשוט הצבע השחור לא היה נפוץ עד לפני כמה שנים?

פורסם

אין קשר לצבע ולאמינות הרכב.

צבע שחור פחות פופלרי כניראה עקב שמירה קשה יותר לעומת צבע לבן למשל, שריטות ושיפשופים בולטים יותר, הרכב מתחמם יותר בשמש.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

מתחם יותר זה בטוח.

השאלה היא האם הוא מתחמם כך שזה יכול לפגוע בחלק מהרכיבים תחת מכסה המנוע? לאחר נסיעה מאומצת והשארת הרכב בשמש,

כל יום , כעשור. האם זה יוצר נזק רב יותר מאשר רכב לבן?

הטענה ששחור פחות פופולרי הייתה מסתדרת לי אם היה אותו יחס עבור רכבים ישנים. אבל יש הרבה הרבה פחות רכבים ישנים מחדשים שהם שחורים בצורה יחסית לצבע הלבן נניח.

פורסם

אין בעיה ברכיבים.

הצבע שחור לא מחמם את הרכב בעשרות מעלות יותר.

הבדלי חום.

• אהבתי 1

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

רכב שחור מפואר מעורר לעיתים קרובות יותר את חשדם של השוטרים בעיקר עם חלונות שחורים ג"כ

יותר מאשר מכונית לבנה תמימה ופשוטה. 

משתדל לעזור

פורסם

רכב שחור עם השמש הישראלית אחרי כ 10 שנים נראה גרוע מאוד, כל הצבע דהוי והלקה מתקלפת, אלא אם כן חנה בחניה מקורה.

אם יש לך רכב שנראה לא טוב יש לך מנטלית פחות מוטיבציה להשקיע בו ולהמשיך לתוזק אותו, לעומת רכב בהיר מאותו שנתון שיכול עדיין להיראות כחדש. 

צבע כללי ברמה טובה זה גם סיפור לא זול שרק מעטים רואים לנכון להשיקע בו. 

• אהבתי 1

פורסם

בעבר צבע שחור לא היה אופציה ברכבים זולים או אפילו ברמות אבזור נמוכות, היום גם פיקנטו מוצעת בצבע שחור.

אם ניקח לדוגמא את מאזדה. הלאנטיס הוצעה בצבע שחור רק בדגמי ה- 1800 GLX וכך גם מאזדה 3 בדור הראשון והשני שהיתה זמינה בצבע שחור רק בדגם הספיריט.

לכן ניתן למצוא רכבים שחורים ישנים הם בעיקר רכבים מפוארים לשעבר.

פורסם

למרות שאני מאוד אוהב את הצבע הזה ברכבים, פעם אחת הספיקה לי. אם הייתי גר באירופה בכיף אבל עם השמש הישראלית, האבק התמידי ופתיחת הדלתות על הרכב, זה הספיק לי. 

פורסם (נערך)

לי יש רכב שחור, זה מה שהיה ביד2.

פשוט צבע נורא, השריטות והשפשופים וה-swirls או איך שלא קוראים להם - בולטים הרבה יותר בהשוואה לרכב בצבע בהיר. ספציפית בארץ יש גם הרבה אבק - וגם פה, גם השכבה הכי דקיקה נראית מיד כמו רכב מלוכלך, להבדיל מרכב בצבע בהיר.

נראה טוב בתמונות, נראה נפלא מיד אחרי פוליש + וקס, ובכל סיטואציה אחרת - לא נראה טוב.

התשובה המלאה לשאלה נמצאת כנראה באיזו תופעה אופטית שמעולם לא העמקתי בה. ככה זה.

עריכה אחרונה על ידי hans

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

תודה רבה חברים!

חולגי, ממש, אבל ממש ממש לא. פשוט נפלה הזדמנות של רכב עם נתונים טובים, ובעוונותיו הוא גם שחור. ומכאן עלתה השאלה 🙂

סופש נעים לכולם!

פורסם
בתאריך 18.6.2020 בשעה 04:39, חולהרכב כתב:

מתחם יותר זה בטוח.

השאלה היא האם הוא מתחמם כך שזה יכול לפגוע בחלק מהרכיבים תחת מכסה המנוע? לאחר נסיעה מאומצת והשארת הרכב בשמש,

כל יום , כעשור. האם זה יוצר נזק רב יותר מאשר רכב לבן?

הטענה ששחור פחות פופולרי הייתה מסתדרת לי אם היה אותו יחס עבור רכבים ישנים. אבל יש הרבה הרבה פחות רכבים ישנים מחדשים שהם שחורים בצורה יחסית לצבע הלבן נניח.

ההפרש הוא לכל היותר מעלות בודדות בין רכב לבן לשחור, ובכל מקרה פעולת מזגן לכמה דקות תשווה בין הטמפ׳ של הרכבים. צבע שחור פשוט מצריך יותר תחזוקה בשביל להראות טוב יותר לאורך זמן, כי על שחור יותר רואים שריטות ונזק אחר. 

פורסם

לטעמי, ברכישה מיד שניה, אם נופל לידיך רכב עם נתונים טובים קנה אותו גם אם הוא חום סגלגל עם פס כסף בצבע בורדו-אפור. מכסימום תקדיש קצת יותר זמן לניקיונות.

אם הצבע פגום זה כבר עובר לקטגוריה של המצב הטכני של הרכב.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...