Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2225 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 8 שעות, feel כתב:

נקודה חשובה נוספת - אתה הולך לעשות 247 ימי עבודה כפול 100 ק״מ = לפחות 24,700 ק״מ שנתי. פלוס נסיעות פרטיות. מרכיב של דלק כאן הוא מאוד משמעותי מבחינה כלכלית.  במחירי בנזין טרום קורונה,  רכב שצורך 1-12,5 בנזין זה כ-1200 ש׳׳ח בחודש.  רכבים יותר חדשים ויותר חסכונים  זה היה בטח 1000 ש׳׳ח. 

בוא תגזים עוד יותר, למה לא הפרש של 3000 בחודש? 

אני נוסע -35-40 אלף בשנה. עברתי ממיצובישי ספייסטאר שצרכה 1 ל-18.5 ליונדאי I30 אוטומטית שצורכת 1 ל-15.5 בדיוק באותם תנאים, והפתעה- למחיר דלק של 6.2 לליטר(טרום קורונה)- מדובר על הפרש של סביב ה-200-250 בחודש על דלק. ופה מדובר על פחות קילומטרים ממה שאני עושה. 

בתקופה הליסינג שלי הייתי נוסע בין 2 ל-4 פעמים בשבוע למשך שנה, באר שבע- ירושלים, על קורולה 2016 . כשהייתי לוחץ עליה - נוסע בעליות על 120, לא מוריד רגל מהגז לפני רמזורים היא הייתה עושה 1 ל-14.5. כשהייתי נכנס למוד יותר רגוע(105-110 בקרת שיוט על ימין, ומוריד רגל מהגז לפני רמזורים,) הצריכה הגיעה גם ל-1 ל-16.5.

זה קטע כזה גם אצל מנועי בנזין. כשאתה עושה אותם מודרנים ומחבר להם תיבות 6-7 הילוכים, גם הם צורכים דלק יותר טוב מ-1 ל-11-12 שהם היו עושים לפני 15 שנה. 

לפותח השרשור, ללא ספק בעליות לירושלים יותר כיף לנהוג על רכבי טורבו. ואני גם לא מזלזל ב-250-300 שקל בחודש חיסכון, אבל לפני שאתה משנה סדרי עולם, ומתחיל לנהוג שעתיים ביום על גיר ידני(שהראת סלידה ממנו) או עמדות טעינה ושאר הצעות מעניינות, חשוב שתדע שזהו באמת ההפרש ולא מספר אחר שאולי חשבת בראש, ותחליט אם זה שווה לך. 

• מעניין 1
פורסם
לפני 16 דקות, davemustaine87 כתב:

בוא תגזים עוד יותר, למה לא הפרש של 3000 בחודש? 

אני נוסע כמעט 3 שנים בדיוק אותו מסלול לירושלים.  כל תדלוק שלי נרשם באקסל כולל קילומטרז' מדוייק.  מאזדה 3 שלי (תאריך עליה לכביש 2007) עושה בדיוק 12.55 ק"מ לליטר (שזה 0.494 ש''ח לק"מ במחיר של 6.2 ש''ח לליטר).

כבר מזמן התחלתי להתעניין במעבר לחשמל מלא, אני נמצא בקבוצת הפייסבוק של בעלי רכבים חשמליים, גם  בקבוצת ווצאפ שלהם מאוד פעילה. יש בארץ כ-500 רכבי MG חשמליים , בנוסף ליוניק חשמלי, 400 אי טרון חשמלי , רנו זואי וכו'. באותה קבוצע ישנם אנשים שנוסעים יום יום ממרכז לירושלים וחזרה.

2 אנשים שאני מכיר אישית, בעלי MG חשמלי. 

מדיווחים רבים מאוד בקבוצה, עלות של "תדלוק בחשמל" בטעינה ביתית* היא 0.1 ש''ח לקילומטר  וזה כמעט חמישית מעלות של תדלוק בבנזין ברכב עממי , לדוגמא מאזדה 3 .

ושוב עוד לא דיברנו על התחזוקה: 500 ש''ח לשנה טסט , טיפולים מתבצעים אחת לשנה או בכל 24000 ק"מ. עלות הטיפול הראשון, השני והחמישי במוסך היבואן עומדת על 253 ₪, עלות הטיפול השלישי 716 ₪, ועלות הטיפול הרביעי 775 ₪. עלות הטיפולים לתקופה של 5 שנים או 120000 ק"מ תסתכם ב- 2,250 ₪ בלבד.

*בטעינה בעמדות ציבוריות עלות היא יותר יקרה

פורסם

פלואנס דיזל או מגאן דיזל לדעתי הכי תתאים לכם. אנחנו נוסעים 100 קילומטר כמעט ביום אבל במישור, ככה שהונדה ג'אז עונה על הדרישות שלנו באופן מעולה. 

• מעניין 1
פורסם

אהלן... רכבים חשמליים נשמעים מדהים אבל לצערי אין לי איפה לשים עמדת טעינה. באיזה רכב אתה נוסע @feel? וכמה אתה מרוצה ממנו מבחינת אמינות \ חסכון \ וכו' - 3 שנים של המסלול הזה זה אחלה מדד בשבילי.

הסניק שלי עושה בין 9 ל- 11 לליטר בנסיעה הזו תלוי בג'ננות שלי ובכיוון (הירידות של ירושלים זה כמעט "חינם") ככה שרכב שיסע לי "על אמת" 1:16 או טוב יותר בתוואי דרך שלי זה חסכון של 50-60 אחוז בדלק בשנה. שזה בערך 7500 שקל. מה שכן כשמחיר הסולר הוא 40% יותר מבנזין זה מתקזז אבל זה די ברור שהמצב לא ישאר כזה ורוד לאורך זמן.

יצאתי לסיבוב הליכה עם אשתי אתמול ודיברנו על ה- 208. היא.. נו.. כמעט הרגה אותי :) ועוד יותר לגבי ה- C3.. היא מתפדחת להסתובב עם בעל שנוהג בכאלה רכבים O.o כאילו הסניק שלי היא מרצדס..

מה שכן מאושר זה רנו דיזל (חולים על רנו) ואני אולי אחפש גרנד סניק טובה או את הגרנד קופה. אגב איך הקליאו?

ת'כלס עכשיו עם הקורונה אני מגיע לעבודה פעם בשבוע וגם אז אני כמעט לבד בקומה אבל עוד מעט בחופש הגדול ואני אהיה חייב לברוח מהבית יום יום :) אבל סוף כל סוף אין לי פה לחץ אמיתי.

בינתיים כולם פה אומרים דיזל וגם מהללים רכבים צרפתיים אז באופן טבעי אני נמשך לזה :P אבל אני פה כדי לשמוע דעות וללכת לבדוק רכבים על בסיסן לא נעול על כלום.

פורסם

הערת אגב, מחיר סולר לא 40% יותר מבנזין. למעשה אין לסולר מחיר קבוע כי הוא לא מפוקח. באזורים עם תנועה רבה ומספר תחנות סמוכות יש תחרות ולכן בד"כ מחיר הסולר שם יהיה נמוך ולא שונה בהרבה ממחירי הבנזין. לעומת זאת בתחנה שנמצאת באמצע שום מקום אתה באמת עלול למצוא מחירים גבוהים בעשרות אחוזים. השיטה היא, אם כך, לא לתדלק באופן אקראי אלא בתחנות קבועות שמכירים בלבד (כשיש טווח של 1000 ק"מ למיכל זה גם לא קשה).

• מעניין 1
  • רעיון טוב! 1

חזיר דיזל

פורסם
בתאריך 11.6.2020 בשעה 10:49, ben.pere כתב:

אהלן... רכבים חשמליים נשמעים מדהים אבל לצערי אין לי איפה לשים עמדת טעינה. באיזה רכב אתה נוסע @feel? וכמה אתה מרוצה ממנו מבחינת אמינות \ חסכון \ וכו' - 3 שנים של המסלול הזה זה אחלה מדד בשבילי.

אני נוסע עם מאזדה 3 שנת 2007

חוץ מצריכת דלק גבוהה , האוטו נוסע כמו חדש. כבר הרבה זמן בוחן אופציה לשידרוג. כרגע זה נדחה עקב קורונה

• תוכן חדש...