Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מה דרוש כדי להקים עסק?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2193 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רציתי לשאול, במידה ואני מעוניין להקים עסק של נניח, בית דפוס, או עסק למכירה ותיקון של מחשבים נייחים/ניידים? 

כמה כסף צריך בשביל זה? והאם חייב שותף כדי לפתוח עסק? מה הסיכונים? 

אשמח לשמוע יתרונות וחסרונות. 

• תגובות 65
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

~

בבקשה אל תפתח בית דפוס, אני נמצא בצד הטכני של הציוד ולא צריך קליינטים כמוך. ממליץ על חנות בשופיפיי או איביי בתור התחלה, ומשם תראה איך ילך. חנויות פיזיות זה חומר למתקדמים.

פורסם

האמת שבמידה מסויימת כן, זה משהו שנולדים איתו. זה טמפרמנט של מישהו שקם בבוקר ולא צריך שיגידו לו מה לעשות, הוא מגדיר לבד מה צריך לעשות, ועושה. זו מוכנות להתעסק עם כל הדברים שלא קשורים ישירות למה העסק עושה, מקצועית.

אתה עוד לא במקום שיודע לשאול את השאלות הנכונות.

לך, שב עם מישהו שהוא בעל עסק ואתה מכיר, ושיספר לך קצת.

• רעיון טוב! 2

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

קיבלת תשובה לא נעימה אבל נכונה. בתור בעל עסק תצטרך להתמודד עם בעיות בשמונה-עשר סדרי גודל יותר גדולות מתשובות עוקצניות באינטרנט.

אין מה לעשות, תתחיל להזיז את הרגליים והאצבעות. בהצלחה.

דרך אגב לגבי בית דפוס, תחשוב האם הדפסה על נייר זה משהו שהולך להיות יותר נפוץ בעתיד, או פחות. חומר למחשבה. אותו כנ"ל לגבי כל רעיון אחר שתחשוב עליו.

חזיר דיזל

פורסם

ברמה הטכנית של ״איך להקים עסק״ מבחינת מס הכנסה / מע״מ - וכל מה קשור ליישות הזאת של ״עסק״ מבחינת החוק -

יש לך מדריך מעולה הישר מהאתר הממשלתי => https://www.gov.il/he/departments/guides/income-tax-guide-open-business

אבל זה רק אספקט אחד, קצה הקרחון, בכל מה שקשור לפתיחת עסק.

אם זה ^ נראה לך כמו כאב ראש, אז =>

א. אתה צודק

ב. אין ברירה, חייבים להכיר טוב טוב את מערכת המיסים הרלוונטית כדי שהעסק יעבוד.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

1. מה שאתה מאמין בו וחושב שהוא נכון לך - תלך איתו עד הסוף אל תתן לאף אחד להוריד אותך ממנו.

2. ביקורת תמיד תיהיה ותמיד תקבל, תדע לקחת את מה שחשוב ולהתעלם ממה שלא.

הייתי מתחיל בGoogle - "איך מקימים עסק עצמאי". משם להתחיל לקרוא.

אין צורך לשלם על קורסים או יועצים, או בכלל להוציא שקל אחד על התהליך הזה בשלב זה - כמו שאמרתי, להתעמק במה שחשוב ולהתעלם ממה שלא.

פורסם

הססטיסטיקה שלי:

100% מאלה שפנו אליי בשאלות שקשורות להקמת עסק - נכשלו קשות, או שבמקרה הטוב הקשיבו לעצה שלי ״פשוט אל״.

100% מבעלי העסקים שאני מכיר מתמצאים מאוד בתחום שלהם - הן בתוכנה והן בעבודות כפיים - למעלה מ-10 שנות ניסיון בכל אחד מהמקרים עוד לפני הקמת העסק. לעתים קרובות - הניסיון עוד מהילדות.

• רעיון טוב! 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם (נערך)

בשביל לתקן מחשבים ככל הנראה תצטרך פחות הון עצמי מאשר בשביל פתיחת בית דפוס.

אין לי מושג כמה עולה מכונת דפוס אבל אני כן יודע כמה עולה המברג ששוכב אצלי במגירה.

לתקן מחשבים זה שוק דיי מת,מחשבים שורדים המון והחדשים דיי זולים.

לא זוכר מתי בפעם האחרונה מישהו שאני מכיר נזקק לתיקון מחשב.

אין לי סטטיסטיקות,אבל אם העסק שלך לא דורש השקעה גדולה(תיקון מחשבים) תפתח עמוד פייסבוק ושום מודעה בעיתון המקומי.

מקסימום הפסדת כמה שקלים,לא משהו שאי אפשר להתאושש ממנו.

עריכה אחרונה על ידי halperin96

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם (נערך)
לפני כשעה, yorng כתב:

מצטער, לא חשבתי שזה משהו שנולדים איתו. 

זה לא, אבל בשביל להפוך לבעל עסק מצליח צריך לעבור מספר שלבים בחיים כלומר ללמוד את התחום לעמוק, ליצור רשת של קשרים, לצבור הון אנושי (וכלכלי) בשילוב ניסיון ניהולי ואז אפשר לנסות לצאת לדרכך בתור עצמאי. לקום יום בהיר אחד ולפתוח עסק עצמאי כי זה נראה לך מגניב וכסף קל ללא שנים של הכנה מוקדמות דן אותך לכישלון כמעט וודאי. 

עריכה אחרונה על ידי ChemGuy85
פורסם (נערך)

~

אם כבר התחלתנו לענות ברצינות, אז הייתי ממליץ להתמקד במשהו שאתה טוב בו ולא 'אולי בית דפוס אולי תיקון מחשבים אולי השכרת מכונות פופקורן'. בגלל המנטליות הזאת יש סטטיסטיקה מאד בעייתית של מסעדות בארץ, כמו גם בכמה תחומים אחרים. הדבר האחרון שהעולם הזה צריך זה עוד דפס בינוני או טכנאי בינוני, השוק כבר רווי בהם. לא אוהב להיות שכיר ורוצה לשים את כספך על קרן הצבי - שיהיה לבריאות, אבל לפחות אל תזיק לאנשים אחרים בתהליך.

עריכה אחרונה על ידי Derish
פורסם

אני מסכים עם כל מה שנאמר, אך רק לסבר את האוזן - לגיסי יש בית דפוס,

מכונות עולות סדר גודל של מ עשרות אלפי שקלים למאות אלפי שקלים, יש מכונות שמגיעות למיליון.

אני הייתי עצמאי והייתי מתקן מחשבים, אל, פשוט אל.

פורסם

ראשית כל - כל הכבוד על היוזמה. הכלכלה המודרנית בנויה על אנשים משוגעים כמוך. אבל חשוב מאוד להבין שאין קיצורי דרך.

תתחיל בתור שכיר בתחום שמעניין אותך. תתמקצע מספר שנים (מספר אחד בחברה, לא פחות) ואז יום אחד אם הכל מסתדר תפתח משהו בעצמך.

בנתיים, לא להאמין לאף פרסומת שאתה רואה באינטרנט. המשווקים נותנים לך לשמוע מה שאתה רוצה לשמוע, וזה לאו דווקא תואם למציאות.

• רעיון טוב! 1

No worries 8)

• תוכן חדש...