Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2266 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קיבלת עצות טובות, אבל אני רוצה להעלות עוד כמה נקודות:

1. האם תיבת הילוכים ידנית בה בחשבון? ההפרש במחיר בין רכב ידני לאוטומטי (או רובוטי, לצורך העניין זה לא משנה) יכול לקדם אותך מבחינת גיל או גודל הרכב.

2. מה תדירות החלפת הרכב שלך? האם את מתכוונת להחליפו בתוך נניח, 3 שנים, או שהרכב צפוי ללוות אותך לטווח ארוך. אם כוונה היא להחזיק ברכב שנים רבות הרי שנושא ירידת הערך צריך להטריד אותך פחות, שכן ההפסד השנתי יהיה יותר קטן.

3. מתקשר לסעיף הקודם - ציינת נוסעת יחידה. האם זה צפוי להשאר כך או שיש צפי להגדלת מספר הנוסעים? אם כן זה שיקול בבחירת הרכב.

4. לגבי אמצעי בטיחות - בדקי את תוצאות המבחנים באתר EURONCAP. אל תסתפקי בספירת כוכבים אלא קראי את הסיכומים המפורטים, שכן לא כל הסעיפים מעניינים אותך במידה שווה (למשל, אם את נוסעת לבד הרי שסעיף בטיחות ילדים מאחור לא מעניין אותך), וכן כיוון שיתכנו הבדלים בין הדגם הנמכר בארץ לבין זה שנבחן באירופה - הן מבחינת מבנה הרכב (למשל גרסת סדאן לעומת 5 דלתות, או גרסת 2/3 לעומת גרסת 4/5 דלתות), וכן הבדלים באבזור הבטיחות. 

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 3 דקות, Michazzz כתב:

לא רוצה להיות נודניק, אבל מציע לך ללכת להתרשם מהפיג'ו שהמלצתי לך מיד 2 שעשתה 1600 ק"מ והיא חדשה לגמרי, אל תפספסי עסקה כזו בלי שלפחות הלכת לראות.

מצטרף להמלצה.

לבן דודי הייתה אחת כזו(ידנית אומנם),הרכב נוח מאוד, מרווח יחסית ,תא נוסעים "מעניין" ולא שגרתי והרכב גם חסכוני יחסית.

מה שכן ,הייתי ממליץ לעשות נסיעה קצרה אם מתאפשר, לראות אם את מתחברת לרכב ולתנוחת הישיבה והנהיגה בו(לוח השעונים,כמו כל רכבי פיג'ו מהשנים האחרונות, נמצא מעל ההגה וזה דורש קצת הסתגלות).

בהצלחה.

פורסם
לפני 59 דקות, sperial כתב:

קיבלת עצות טובות, אבל אני רוצה להעלות עוד כמה נקודות:

1. האם תיבת הילוכים ידנית בה בחשבון? ההפרש במחיר בין רכב ידני לאוטומטי (או רובוטי, לצורך העניין זה לא משנה) יכול לקדם אותך מבחינת גיל או גודל הרכב.

2. מה תדירות החלפת הרכב שלך? האם את מתכוונת להחליפו בתוך נניח, 3 שנים, או שהרכב צפוי ללוות אותך לטווח ארוך. אם כוונה היא להחזיק ברכב שנים רבות הרי שנושא ירידת הערך צריך להטריד אותך פחות, שכן ההפסד השנתי יהיה יותר קטן.

3. מתקשר לסעיף הקודם - ציינת נוסעת יחידה. האם זה צפוי להשאר כך או שיש צפי להגדלת מספר הנוסעים? אם כן זה שיקול בבחירת הרכב.

4. לגבי אמצעי בטיחות - בדקי את תוצאות המבחנים באתר EURONCAP. אל תסתפקי בספירת כוכבים אלא קראי את הסיכומים המפורטים, שכן לא כל הסעיפים מעניינים אותך במידה שווה (למשל, אם את נוסעת לבד הרי שסעיף בטיחות ילדים מאחור לא מעניין אותך), וכן כיוון שיתכנו הבדלים בין הדגם הנמכר בארץ לבין זה שנבחן באירופה - הן מבחינת מבנה הרכב (למשל גרסת סדאן לעומת 5 דלתות, או גרסת 2/3 לעומת גרסת 4/5 דלתות), וכן הבדלים באבזור הבטיחות. 

תודה על ההשמת תשומת הלב לפרטים האלו.

אני מחפשת כרגע רק רכב אוטומטי ואהיה נהגת יחידה ל5 שנים הקרובות כנראה.

לגבי החלפה - הייתי עם ליסינג עד היום אז לא יצא לי לחשוב על החלפת רכב - אבל מניחה מהכרות טובה עם עצמי אני לא אחליף אותו ב7 השנים הקרובות.

לפני כשעה, Michazzz כתב:

לא רוצה להיות נודניק, אבל מציע לך ללכת להתרשם מהפיג'ו שהמלצתי לך מיד 2 שעשתה 1600 ק"מ והיא חדשה לגמרי, אל תפספסי עסקה כזו בלי שלפחות הלכת לראות.

תודה רבה!

דיברתי עם הבחור אבל אמרתי שאחזור אליו עם יותר שאלות ופרטים ( אני צריכה לכתוב לי על דף אחרי שאעבור כאן על ההמלצות והשאלות הרלוונטיות ואתאם עם חברים שיבואו איתי לראות את הרכב..)

פורסם

רק מזכיר לכל מי שצירף כאן קישורים להשוואות באתרים אחרים, שגם כאן באתר יש השוואה נוחה ושימושית לטעמי, להשוואה בין כלי רכב. 

לגבי הרכב מזכייה, 

יש לשים לב שמי שיקנה את הרכב כמעט שבטוח שיהיה יד שלישית. הזוכה הוא יד שניה אם אני לא טועה. אז כבר אפשר לקנות חדש ב 0 קמ, בלא הרבה יותר ממה שהמוכר מבקש. 

הרכב הזה יהיה קניה מצויינת ב 70.0 אלף, אולי בקצת יותר. במחיר המבוקש של 80,700 שח, זה קצת יותר מדי לדעתי. 

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

שכחתי את החשוב ביותר - קראי היטב את ההמלצות בשרשורים הנעוצים בראש הפורום. יש שם הרבה מלצות, שחלקן יהיה חשוב גם לך.

ועוד דבר - שוק היד השניה הוא שוק די פרוץ, ויש בו לא מעט רמאים. זה ממש לא פוסל את האפשרות לרכוש רכב מיד שניה, אבל, כיון שאת מעידה על עצמך שאינך מבינה דבר וחצי דבר בענייני רכב, נסי למצוא בחוג המשפחה או המכירים מישהו שמתמצא ויוכל לסייע לך. לא שזה מאפס את הסיכון, אבל יודע דבר יוכל לצמצם את הסבירות ליפול בפח.

• אהבתי 1

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 1 שעה, Doron_Z כתב:

ממליץ לך לעבוד עם אתר icar אפשר ליצור שם השוואות והוא הרבה יותר נוח ונעים לעין.

גם יש מבחני השוואות בין רכבים אם תרצי לקרוא, כולל בקטגוריית המיני והסופר מיני.

תודה!

מסתכלת שם עכשיו 

בכללי - האם מערכת כמו חיישני רוורס \ מצלמת רוורס אפשר להתקין לאחר הקניה?

Just now, sperial כתב:

שכחתי את החשוב ביותר - קראי היטב את ההמלצות בשרשורים הנעוצים בראש הפורום. יש שם הרבה מלצות, שחלקן יהיה חשוב גם לך.

ועוד דבר - שוק היד השניה הוא שוק די פרוץ, ויש בו לא מעט רמאים. זה ממש לא פוסל את האפשרות לרכוש רכב מיד שניה, אבל, כיון שאת מעידה על עצמך שאינך מבינה דבר וחצי דבר בענייני רכב, נסי למצוא בחוג המשפחה או המכירים מישהו שמתמצא ויוכל לסייע לך. לא שזה מאפס את הסיכון, אבל יודע דבר יוכל לצמצם את הסבירות ליפול בפח.

כן אני קוראת עכשיו הכל - הרבה מידע ושאלות רלוונטיות שלא עלו לי בכלל במחשבה.

ולגביי החברים - מנסה לאגד כמה כדי שישמשו עוזרים ויבואו איתי פיזית לראות רכבים

Just now, discoTD5 כתב:

רק מזכיר לכל מי שצירף כאן קישורים להשוואות באתרים אחרים, שגם כאן באתר יש השוואה נוחה ושימושית לטעמי, להשוואה בין כלי רכב. 

לגבי הרכב מזכייה, 

יש לשים לב שמי שיקנה את הרכב כמעט שבטוח שיהיה יד שלישית. הזוכה הוא יד שניה אם אני לא טועה. אז כבר אפשר לקנות חדש ב 0 קמ, בלא הרבה יותר ממה שהמוכר מבקש. 

הרכב הזה יהיה קניה מצויינת ב 70.0 אלף, אולי בקצת יותר. במחיר המבוקש של 80,700 שח, זה קצת יותר מדי לדעתי. 

נכתב שם שמדובר על יד 1 -> משמע אני אהיה יד2

האם זה עדיין מחיר גבוה לטעמך?

פורסם

חלק מהמערכות אפשר להתקין בהמשך. הדוגמא שהבאת היא אחת מהן. חלק כמובן שחייבות להיות מובנות ברכב מתהליך הייצור ואין אפשרות להוסיפן בהמשך.

פורסם

את האמת, עכשיו שבדקתי, המחיר שהוא מציע לא כזה אטרקטיבי.

קודם כל לובינסקי בעצמם מכרו את הרכב בעבר במכירת חיסול ב 80 אלף במסגרת 0 קילומטר בלי טובות ובלי שנגעו ברכב 

https://wheel.co.il/0-קמ-פיגו-208-במבצע-סוף-שנה/

וגם באתרי ה 0 ראיתי שמבקשים בסביבות 86 אלף על מודל 2020 בלי שאף אחד נגע ברכב.

מילא אם היה מעביר את הרכב ישירות ממפעל הפיס אלייך מבלי שנסע כלל עוד הייתי אומר מילא זה כמו 0 קילומטר (בהנחה ואת לא יד שלישית כמו שדיסקו ציין) ואת מקבלת הנחה של עוד 6000 ש״ח, אבל הוא כן נסע.

אני חושב שהוא צריך לרדת יותר, במחיר הנוכחי זו לא עסקה מדהימה, לא מחיר נורא אבל גם לא משהו לעוף ממנו.

פורסם
לפני 21 דקות, Doron_Z כתב:

את האמת, עכשיו שבדקתי, המחיר שהוא מציע לא כזה אטרקטיבי.

קודם כל לובינסקי בעצמם מכרו את הרכב בעבר במכירת חיסול ב 80 אלף במסגרת 0 קילומטר בלי טובות ובלי שנגעו ברכב 

https://wheel.co.il/0-קמ-פיגו-208-במבצע-סוף-שנה/

וגם באתרי ה 0 ראיתי שמבקשים בסביבות 86 אלף על מודל 2020 בלי שאף אחד נגע ברכב.

מילא אם היה מעביר את הרכב ישירות ממפעל הפיס אלייך מבלי שנסע כלל עוד הייתי אומר מילא זה כמו 0 קילומטר (בהנחה ואת לא יד שלישית כמו שדיסקו ציין) ואת מקבלת הנחה של עוד 6000 ש״ח, אבל הוא כן נסע.

אני חושב שהוא צריך לרדת יותר, במחיר הנוכחי זו לא עסקה מדהימה, לא מחיר נורא אבל גם לא משהו לעוף ממנו.

המודעה של לובינסקי מדברת על 2019,

אתם שוכחים שאתם נותנים עצות לאדם בלי הרבה נסיון בתהליך, עם דרישות ספציפיות, וכאשר ההיצע של מבצעי רכב כרגע הוא די נמוך, מה שגורם לאדם בלי נסיון לחשוש מהתהליך.

כל מי שמייעץ שהמחיר גבוהה מדי יכול להציע את עזרתו במציאת דיל החלומות לגברת- בהינתן היצע נמוך, אני חושב שהמחיר מגלם את חוסר הסיכון בקנייה שכזו.

לא יודע אם הבנתם למה התכוונתי, מקווה שכן. בהצלחה, מיכה. 

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

פורסם

היי שוב,

הסתכלתי על הרכב הזה שמופיע ביד 2 - המחיר הוא 73 אלף

https://www.yad2.co.il/s/c/htptgn

היה בצד אופציה לראות מחיר מחירון ( הכנסתי את הקילומטרים שעבר) והסכום שנתן האתר הוא 66,800 שח

http://pricelist.yad2.co.il/cardetails_n.php?SubModelID=30216&Year=2017

תוכלו לומר מדוע יש הבדלים?

האם המכירת רכב לא אמורה להיות בערך באיזור המחירון (ואף פחות?)

פורסם

אולי המוכר מתמחר את הרכב לפי מחירון לוי יצחק, תבדוק מה עלות הרכב גם שם.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

יד ראשונה פרטית, 17,000 ק"מ בשנתיים וחצי. הוא כנראה חושב שהוא יקבל את המחיר, אבל הוא כבר רשם במודעה שהוא גמיש. במקרה הגרוע, הוא לא יקבל ויוריד מחיר. מה יש לו להפסיד?

שימי לב שאין שום מערכות בטיחות אקטיבית מהיצרן ברכב הזה (בלימה אוטונומית, תיקון או התראה על סטיה מנתיב, זיהוי רכב בשטח מת וכו'). זה רכב אמין וחסכוני ששומר על מחיר טוב, אבל לא הרבה מעבר.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם (נערך)

הערך לכסף שתקבלי עבור אסייתית תמיד יהיה נמוך יותר מצרפתייה מקבילה, בטח בשוק היד 2. אני בקלות הייתי הולך על רכב עדיף בהרבה ובתנאים עדיפים כמו 208 חדשה או C3 כמעט חדשה מאשר סוזוקי סוויפט בת 3 שנשענת נטו על תדמית אמינות ולא הרבה מעבר לזה.

כמובן שזו בחירה שלך ואני מבין למה קורץ לך ללכת עם ה״עדר״, יש בזה הרגשת ביטחון מסויימת אני מנחש.

עריכה אחרונה על ידי Doron_Z
פורסם

אני בעיקר נאבדתי בין האפשרויות. כמובן שאסירת תודה על ההסברים, ההמלצות והמידע שקיבלתי פה ועדיין עם המון חוסר החלטיות שנובע מחוסר ידע ובעיקר חוסר ניסיון.

מצד אחד מנסה ללכת עם העדר על הרכבי מוניטין כמו הסוויפט והיאריס, מצד שני מנסה לראות את הc3 וה208 שהומלצו פה בחום.. הכל מתערבב עם החששות לקבל חתול בשק. במקביל פוזלת לכיוון הספייס סטאר ..הרבה בלאגן..מקווה שבימים הקרובים אצליח להגיע לכמה מגרשים כדי לנסות ולשבת ברכבים האלו לראות מה נוח ומה פחות בתקווה שיעשה לי קצת סדר וסינון

• תוכן חדש...