Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 956 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני 42 דקות, halperin96 כתב:

אני לא מלין על כלום קודם כל.

אבל יותר "סבבה" להוציא כסף על רכב ששווה 80 אלף מאשר על אחד ששווה 36.

למה? ככה אנשים פועלים אל תשאל אותי.

זה הכל בראש.

מצד אחד, ה"סבבה" שאתה מדבר עליו זה למעשה שיכנוע עצמי;  לעומת 80K שח, 2K זה לא נורא לתיקון כזה.
מצד שני זה יכול להיות הפוך: "בזבזתי הרבה יותר כסף בשביל לקנות רכב אמין, שפכתי 80K, ועכשיו אני צריך לשפוך עוד אלפיים על תיקונים ??".

לפני 1 דקה, lanosforce כתב:

היא מאולפת ועושה את הצרכים בשירותים שלה בכלוב ומקבלת ירקות וויטמינים טריים. 

שירותים פרטיים ?
שמת לה ניאגרה סמויה ? או שחסכת עליה והתקנת לה מונובלוק ? :-P 

• מצחיק 1

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
לפני כשעה, halperin96 כתב:

לא העליתי אף טיעון.

אני רואה את רמת הטיעונים לכיוון השני,ונראה שמי שלא הייתה לו סיטאון C4 לעולם לא יבין את הנוחות והשפע שהצרפתיות מציעות לעומת אותו אדם נחות שנוסע ביפנית סובל מכאבי גב ברכיים ופחדנות כללית.

אז ציינתי את זה נטו בשביל להמנע מתגובות אישיות.

אובדן זמן זה לא ה350 שקל שהפסדתי כי הגעתי לעבודה ב13:00 ולא ב8:00.

אלא עצם העובדה שהייתי צריך להתעסק בח*א הזה מההתחלה,כשהיו לי דברים אחרים לעשות אבל נאלצתי לדחות אותם ולסטות מהלו"ז המקורי שלי בשביל לגרום לרכב לעשות את הדבר היחיד שהוא אמור לעשות וזה לסוע.

בנוסף לזה שעד שהרכב לא ייצא תקין,אין לי מושג כמה הסיפור הזה יעלה לי ולהסתובב חצי יום בלי לדעת אם התקלה היא 700 שקל או 2700 שקל זה מעצבן. ומתיש.

אז בשבילך זה "להתמודד עם האתגר המכאני שיש לרכב שלי להציע לי" ובשביל מישהו אחר זה לקבל צעקות מהאשה שתקועה עם הילדים בבוקר ואז שתחזור הביתה זה כאב ראש שרק יחמיר.

אז עכשו אני נוסע ברכב יד שניה,אם עוד שנתיים שלוש יתאפשר לי לקחת רכב מהעבודה במחיר סביר 90% שאעשה את זה,

שקט נפשי שווה הרבה יותר מכסף עבור אנשים מסוימים.

אגב כאבי גב, הסובארו לאונה 89 שברה לי את הגב, בזו מ-93 הורכב כסא ריקארו , שעבר ממנה (בשינוי עריסה) לסיביק 94 ומשם ללנסר של הבן שלי, המושב עד היום אצלי (למי שמחפש מושב ללא כריות אוויר) 

באשר להתמודדות עם תקלות, אתה מכניס גורם חיצוני, האישה.  עם גורם כזה , קטונתי מלטעון כל טיעון שהוא.  (רק לאמר שהשקט שלי עלה הרבה יותר )

אני התכוונתי לעלות הבעלות על הרכב (TCO) שמושפעת ממידת האמינות ולא רק ממחירו ההתחלתי והעלויות הישירות הנילוות. 

• אהבתי 1

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם
לפני 7 דקות, zaf כתב:

אגב כאבי גב, הסובארו לאונה 89 שברה לי את הגב, בזו מ-93 הורכב כסא ריקארו , שעבר ממנה (בשינוי עריסה) לסיביק 94 ומשם ללנסר של הבן שלי, המושב עד היום אצלי (למי שמחפש מושב ללא כריות אוויר) 

באשר להתמודדות עם תקלות, אתה מכניס גורם חיצוני, האישה.  עם גורם כזה , קטונתי מלטעון כל טיעון שהוא.  (רק לאמר שהשקט שלי עלה הרבה יותר )

אני התכוונתי לעלות הבעלות על הרכב (TCO) שמושפעת ממידת האמינות ולא רק ממחירו ההתחלתי והעלויות הישירות הנילוות. 

רק אלוהים יודע(וגם הוא לא בטוח) איך לקחת משפט ציני ובחרת להתייחס אליו ברצינות...באמת שאין לי מה לענות.

לפני 16 דקות, איציק נ. כתב:

זה הכל בראש.

מצד אחד, ה"סבבה" שאתה מדבר עליו זה למעשה שיכנוע עצמי;  לעומת 80K שח, 2K זה לא נורא לתיקון כזה.
מצד שני זה יכול להיות הפוך: "בזבזתי הרבה יותר כסף בשביל לקנות רכב אמין, שפכתי 80K, ועכשיו אני צריך לשפוך עוד אלפיים על תיקונים ??".

שירותים פרטיים ?

ברור שזה הכל בראש.

על הנייר לקנות סוזוקי אלטו בת 5 ולהחזיק אותה עד גיל 15 זה המעשה הכלכלי הנכון.

• אהבתי 1

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם
לפני 29 דקות, halperin96 כתב:

רק אלוהים יודע(וגם הוא לא בטוח) איך לקחת משפט ציני ובחרת להתייחס אליו ברצינות...באמת שאין לי מה לענות.

ברור שזה הכל בראש.

על הנייר לקנות סוזוקי אלטו בת 5 ולהחזיק אותה עד גיל 15 זה המעשה הכלכלי הנכון.

אמנם ציני, אבל זה נתן לי hook לנושא ה"נוחות" שהיציעה התוצרת היפנית של אותם ימים. שזה בכלל נושא אחר לגמרי .

וגם "האם האישה נחשבת בשיקולי הרכישה של הרכב שלי (שלי לא שלה) ?" זה נושא בפני עצמו ששווה שירשור משלו. למרות ש lanos כן הכניס את זה לשיקולי הרכישה 😉

• אהבתי 1

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

אמנם לא נשוי ודיי רחוק מזה,אבל נראה לי הגיוני שאם חיים ביחד ומוציאים מהכסף המשותף אז ראוי ששני הצדדים יהיו שותפים בהחלטה ובאיזה רכב לרכוש.

אין דבר כזה רכב "שלי" בסוף כולם נוסעים על כל הרכבים(ובכולם אני מתכוון שניים).

• אהבתי 1

פורסם
לפני כשעה, איציק נ. כתב:

שירותים פרטיים ?

יש לה בכלוב משולש פלסטי ששם מניחים לה "נסורת" משבבי נייר - היא עושה את הצרכים שלה שם ופעם ביום מרעננים. 

חיה חכמה מאוד וידידותית מאוד. 

לפני 8 דקות, halperin96 כתב:

אין דבר כזה רכב "שלי"

כשהיא יודעת מה יקרה אם היא תפגע לך ברכב המועדף עליך הרבה פעמים נוצר מצב שכל אחד נוסע בשלו.

במקרה של הדודג' אשתי פשוט פחדה לנהוג על המפלץ. 

על הDS היא לא כל כך מוצאת את עצמה בגלל שלרכב הזה יש מרחב באמת מוזר שדורש הסתגלות אבל לפחות היא לא פוחדת לנהוג בה, אבל הסובארו בסופו של דבר רכב רך יותר מהDS ונעים יותר בבלימת מהמורות אז יוצא שהיא נוהגת בסובארו ואני בDS 

• מעניין 1

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אצלי זה 2 רכבי ליסינג, על הרכב שלי אשתי יכולה לנהוג חופשי, על שלה אני הרבה יותר מוגבל, רק בסופי שבוע וכאלה.

מצד שני לאשתי יש אישורי כניסה קבועים על הרכב שלה, ולא על הרכב שלי אז הרבה יותר נוח לה לקחת את שלה.

ככה שיוצא ש-99% מהזמן אני נוהג על האוטו ליסינג שיורד מהמשכורת שלי, והיא על האוטו ליסינג שיורד מהמשכורת שלה

• אהבתי 1

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפני 29 דקות, halperin96 כתב:

אמנם לא נשוי ודיי רחוק מזה,אבל נראה לי הגיוני שאם חיים ביחד ומוציאים מהכסף המשותף אז ראוי ששני הצדדים יהיו שותפים בהחלטה ובאיזה רכב לרכוש.

אין דבר כזה רכב "שלי" בסוף כולם נוסעים על כל הרכבים(ובכולם אני מתכוון שניים).

הדיון אם כך מתכנס לכיוון של בעלות על יותר מרכב אחד אחרת אין שלי או שלה, למרות שבפועל שניהם נינהגים על ידי שני בני הזוג (לפחות, עד שיש ילדים עם רשיון) lanos  העלה נקודה חשובה, האם האישה יכולה/רוצה לנהוג ברכב "שלו" . 

לפי הרוב כאן(לא ממש בדקתי, אבל ככה זה נראה מקריאת לא מעט תגובות)  האישה כנראה חוסמת אופציות , ידני, 3 דלתות, יקר , גדול/קטן מידי או גבוה/נמוך מידי ( דורנגו למשל היה גדול מידי) .

• אהבתי 1

פורסם
לפני 23 דקות, lanosforce כתב:

י

כשהיא יודעת מה יקרה אם היא תפגע לך ברכב המועדף עליך הרבה פעמים נוצר מצב שכל אחד נוסע בשלו.

במקרה של הדודג' אשתי פשוט פחדה לנהוג על המפלץ. 

חשבתי שזה ככה,

ואז איש חכם אמר לי,על שריטה שעולה 500 שקל לתקן והרכב יחטוף ככה או ככה, תתחיל לריב ותהרוס לעצמך ולה את המצב רוח?

והוא צדק,אין סיכוי שאני אהפוך שריטה או מכה על פח לריב(כי אני יודע שזה נעשה בשוגג ולא כי על היין שלה הרכוש).

• אהבתי 1

פורסם

אכן האשה חסמה המון אופציות שעם חלקן אני גם מסכים למרות הרצון העז שלי לרכב קטן וחצוף או לג'ימני למשל בגלל בטיחות הילדים - בג'ימני עוד הם יושבים גבוה יחסית אבל בכל רכב מיני אחר הראש שלהם קרוב מידי לשמשה האחורית והוט האצ' אני בעצמי לא רציתי - שזה דווקא היא כן היתה בעד. 

אבל למרות הכל בסופו של דבר היה ברכב "ג'יפ" (קרייזלר - רק של דודג') גדול והיא כן יכלה לנהוג בו אם היה צריך. 

רכב קטן היא לא שללה על הסף למשל כי יש את הסובארו - זה דווקא אני זה שבסופו של דבר שלל על הסף את האופציה בגלל מה שציינתי מעלה. 

תלוי איזה נזק נעשה - בסובארו למשל אני מידי פעם מחזיר את הצד הימני של הטמבון למקומו בגלל שמצב התפסים שם כבר לא משהו - לא מדובר במשהו נורא - כל עוד זה חוזר למקום ומחזיק תקופה - לתת לזה נגיעה לא מציק לי. 

אבל דלת ימנית אחורית עברה צביעה פעם אחת אחרי שהיא פשוט כיסחה אותה על הפינה של ג'ימני של שכן בבניין הקודם - לג'ימני לא קרה כלום - הסובארו נדרשה לפחחות וצבע - שם היתה אווירה לא נעימה בינינו במשך מספר ימים כי גם היתה פגיעה ברכב של שכן וגם זה היה נזק מפגר שקרה בניסיון להכנס לחניה ולא היתה שם בדיוק מחשבה ללחוץ על הבלם. 

איציק.נ יעיד שבין בלמים לאשתי יש קשר מועט 😆

ובסופו של דבר אני איכשהו יודע שתהיה לי או ג'ימני או אבארט' או שתיהן ואחת מהן עם ביטוח וויקנד או מוגבל קילומטרים. מעניין איזו אחת מהן תוחזק לתקופה ארוכה יחסית. אשלייוווווות להתעורר בשעת צהריים, עם מכונית או שתיים. 

• אהבתי 1

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אצלי היה מקרה שהבאתי את האוטו לקרובת משפחה והיא לא לקחה פרטים ממישהו שניסה להדחף בחניון ושרט את הפגוש כי "זו כולה שריטה,מה אכפת לך?"

חלמתי שמכרתי את המאזדה וקניתי G37.

להתעורר היה באסה רצח.

• אהבתי 1

פורסם (נערך)
לפני 11 דקות, lanosforce כתב:

אצלי זה היה " אבל מה יכולתי לעשות?" 😬 

להאיט, לתת לו לעבור, לבלום, להסתכל לאן את נוסעת... כל התשובות נכונות. 😊

לגבי הפעלת ביטוח במקרה הצורך, חס וחלילה, האם האישה נחשבת ל force major ?

עריכה אחרונה על ידי zaf
  • אהבתי 1

פורסם
לפני 37 דקות, lanosforce כתב:

בלמים, פסי האטה, עקיפה על פסי האטה, בלמים שוב :-P ;-) 
you name it....

אני פתרתי לעצמי את הבעיה והשארתי את ה C4 לאישתי. הגעתי למסקנה עם עצמי שזה יהיה יותר זול ופחות כואב בלב להשאיר את ה C4 ולשמור את הפיקאסו לעצמי.

איציק

• אהבתי 1
  • מצחיק 1

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

כמות השטויות שאתה רושם כאן היא פשוט בלתי נתפסת. מספיק עם הזיבולי שכל !!!
ביררת כל כך הרבה ואתה אפילו לא יודע אם במנוע הזה יש שרשרת או רצועה, אז על מה אתה מדבר בכלל ??
העיקר לקשקש בלי סוף דברים שאין לך מושג לגביהם ואתה לא מכיר אותם, העיקר אמרו לך.

תתקשר לרופא שלך ותשאל אותו מה המצב, הוא יגיד לך "על הפנים, כל היום אני רואה רק אנשים חולים, כולם חולים בשכונה הזאת !!!".
זה בדיוק התשובה שתקבל מהחבר שלך שעובד במוסך המרכזי, הרי העבודה שלו זה לתקן תקלות לא ? אז מה יביאו לו - את מה שלא מתקלקל ??

לענייננו: 

אין שום בעיה במנועי הדיזל ב 208.
זה מנוע DV6 שנמצא בקונצרן כבר 15 שנה. עבר מקצה שיפורים רציני מאוד ב 2012, מנוע סופר אמין מאז.
טיימינג כל 165K ק"מ בתנאים קשים. אין בעיות שמצריכות החלפה טרום הק"מ הזה. אתה יכול לשאול גם את יוסי ממוסך גבע. 
אחד המנועים הטובים ביותר שיש בקונצרן מכל הבחינות - משרת כל דגם אפשרי החל מ 208 ועד לברלינגו, C3 פיקאסו, C4 פיקאסו, 3008, ג'אמפי וכד'.

ממיר רגיש + טיימינג = שייך לדגמי הבנזין (מה הקשר לדיזל ? אתה מבין שאתה שופך פה מידע שגוי ומטעה ??).

"תקלות חשמל ונורות אזהרה שנדלקות לסרוגין" = סיסמאות של שנות ה 2000. יאללה מספיק. שמענו וראינו. אם יש משהו אמין במכוניות האלו זה דווקא מערכת החשמל. 

מסך שנתקע הרבה = יש עדכון תוכנה שפותר את הבעיות האלו. היה כאן מישהו שעשה את זה ב 208 שלו כבר לפני כמעט שנתיים. חפש בפורום (אם לא מצאת - חפש את ההודעה שלי על עידכון תוכנה עם Disk On Key למערכת ב C4 Picasso 2017).

מיכל האוריאה - היו בעיות בדגמים הראשונים, החליפו פקק ואחר כך משאבה. רכבים שמטופלים במורשים קיבלו הארכת אחריות ל 5 שנים על המיכל. לא קטסטרופה לאור העובדה שלכולם יש תקלות, ולפעמים זה לא נעים, וכאן אתה יודע בדיוק מה לבדוק וממה להיזהר.
אין מה לעשות - המעבר ליורו 6 גובה מחירים כבדים אצל כל יצרני המכוניות. אין אחד שחף מבעיות באופן מוחלט.
אי אפשר לקנות רכב חדש ולא להתקדם ליורו 6. זה כורח המציאות ואין מה לעשות... אז פה ושם יהיו תקלות (וזה לא תמיד קשור לתיכנון, זה גם יכול להיות תקלה סדרתית אצל יצרן הרכיב).

208 דיזל זה יופי של אוטו, ובזכות אנשים כמוך נוכל לקנות אותו ממש בזול בקרוב.

איציק

אני אשתדל לענות מבלי לפגוע, כי נראה שאתה יודע קצת פחות ממני.
אני מכיר את עולם המוסכים קצת יותר קרוב ממך. מעבר לחבר שעובד במוסך המרכזי של לובינסקי (שנחשף לתיקונים מעבר לטיפולי שגרה) יש לאחי מוסך מורשה שמטפל בדגמי פיג׳ו- סיטרואן, ואת מה שהוא שכח בנוגע לצרפתיות, אתה עוד 20 שנה לא תדע.
לא השתכנעת? יש גם את חברנו גוגל שבו ניתן לראות תקלות בחו״ל, ואופס... זה רשום שם שחור על גבי לבן.
אתה גם מוזמן לבדוק כאן בפורום על תקלות שהועלו בנוגע לדיזל.
הממיר גם בדגמי הדיזל רגיש מאוד, כנ״ל מסנן החלקיקים שנסתם בנסיעה עירונית ממושכת (כמו ברוב רכבי הדיזל).
זה מה שחלק גדול מהאנשים לא מבין- יש לא מעט אנשים שלא מעוניינים להיכנס למוסך לתיקונים ש״אינם קטסטרופה״ ולבזבז כאן יום ושם יום (פעם מסך, פעם מיכל אוריאה, פעם נורת תקלה דולקת).
מאוד רציתי את ה-208 אבל רשימת התקלות שלה גדולה מדיי בשבילי.
תודה שאתה נותן לי את הקרדיט להתרסקות במחיר העתידי של ה-208. אולי אני וחבריי אחראים גם להתרסקות של הפוקוס בארץ?
אתה תקנה את הרכב בזול כי זה עניין של היצע וביקוש.
  • אהבתי 1
פורסם

אני אגיב לך נקודתית, ואל תיעלב:

בעניין גוגל - אתה מפנה אותי לגוגל לחפש בעיות... ברור שתמצא שם רק בעיות. אנשים נכנסים לגוגל לכתוב כשרע להם, לא כשטוב להם.
ראית פעם מישהו נכנס לגוגל, מחפש פורום ופותח שירשור "אהלן חבר'ה, הכל בסדר אצלי באוטו. ביי" ?
לכל מותג יש את ה FAN BOYS ובטוח תמצא כאלה גם של קורולה וגם של 208, ובטוח שאם תחפש בגוגל על Toyota corolla common problems בטוח תמצא מידע מעניין.

בעניין בעלות על מוסך - לא הופכת אותך באופן אוטומטי לדוקטור. היא גם לא הופכת אותך למכונאי מומחה או לטכנאי מומחה. היא כן הופכת אותך במרוצת השנים לבעל ניסיון - השאלה היא עד כמה אתה מעורב ועד כמה אתה "טכני".
כל אחד וההשכלה שלו בתחום, ההבנה שלו (מעבר לפן ההשכלתי) בתחום והרצון לפתוח את הראש וללמוד ולחקור דברים.
ראיתי המון מוסכים מורשים, ובתקופה שעבדתי במורשה לובינסקי - גם היו לי הרבה מאוד קולגות (עם חלקם אני עדיין בקשר). לא בכל המקומות הרמה המקצועית והחומר האנושי זהים. יש ויש.

אני מכיר את המנוע ב 208 ואת הארכיטקטורה של הרכב. אין כאן שום דבר חדש. זה מנוע סופר מוצלח.
עניין הסנן חלקיקים - הוא הכי פחות בעייתי ב PSA כי יש להם פטנט על תוסף שמעלה את טמפ' הפליטה ומכניס את תהליך הרגנרציה מוקדם יותר.
יתר היצרנים סובלים מהדבר הזה פי כמה יותר מ PSA. אני לא אומר שבחיים לא יכול להיות מצב שהוא ייסתם, אבל זה נדיר, ואם זה קורה - זה בד"כ מגיע בשלבים מזדקנים של הסנן (קרוב ל 200K ק"מ).
מעבר לזה, אני יכול לשגר לך היסטוריית טיפולים של מנוע כזה על ברלינגו 2017 שעבר 150K ק"מ כאשר לאורך כל הדרך התקלה היחידה שהיתה - היתה במשאבת מים (נזלה והוחלפה, לא זוכר אם באחריות או לא). במכוניות אחרות שנבדקו טרם הנ"ל - גם לא היו שום תקלות בהיסטוריה (למרות שהיתה הזנחה פושעת והתנהגות ברברית עם הרכב, אבל זה לשירשור אחר).

ומעבר לעניין הזה, נושא אחר:
אנשים פה מחזיקים מעצמם מינימום דונלד טראמפ ("אוייי, אני לא יכול להרשות לעצמי להפסיד יום עבודה בגלל האוטו... לאוטו אסור להתקע... אני לא עובד בשביל האוטו...").
חמוד, החיים הם לא תוכנית לפי בקשתך.
אנשים נהיו מפונקים בגלל שהם רגילים לשלם כסף ושילקקו להם את ה...
פעם לאנשים היתה מודעות ולגבר היה תפקיד - לטפל באוטו במוסך (בד"כ ביום שישי) ו/או לקחת אותו לטסט ולעשות כל מה שצריך מסביב.
היום אנשים נהיו מפונקים, כל אחד נהיה "פרינססה" וחושב את עצמו למשהו גדול - ובגלל שהוא משלם, לאוטו אסור להיתקע.
אוטו זה מכונה. ומכונה יכולה להתקלקל. בכל רגע נתון. גם אם היא יפאנית\קוריאנית או רחמנא ליצלן - צרפתיה.

אני יכול להגיד לך דבר אחד: בתחזוקה קפדנית וטובה, הסיכוי שלך להיתקע שואף למספר קרוב מאוד לאפס.
ב 208 לא מותקן מנוע דור-ראשון שזה עתה יצא לאור. זה מנוע בשל, וותיק, אחרי מחלות ילדות, אין ממה לחשוש ממנו.

רק שתדע שבדיוק בגלל המצב הזה, שהחל לפני 20 שנה, הגענו למצב שאנשים - במקום להנות מהליסינג - לוקחים רכבים "אמינים" ובמקום לעשות טובה לעצמם, עושים טובה לחברת הליסינג.
אם היו ממנפים את הדבר הזה לטובת ליסינג לרכבים קצת יותר מעניינים, וחוכרים רכבים שהם לא היו קונים במיטב כספם, זה היה יכול להיות הרבה יותר מועיל.  אממה, אנשים משלמים הון תועפות בשביל מה ? בשביל משפחתית קוריאנית\יפאנית 1.6 ושיקחו להם את האוטו לטסט וטיפול פעם בשנה ?
כמו שאתה מבין, הרבה היגיון בשוק הרכב הישראלי אין - אז תשתדל לא לחפש אותו שם :-) 

איציק

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...