Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7512 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

לפני מספר שנים המהירות האמצעית חדלה לעבוד והתקינו לי מפסק חדש(ללא קשר כי הקודם נשבר)

עם שני מהירויות הנמוכה ביותר והגבוהה ביותר.

לאחרונה שמתי לב שהמהירות הגבוהה ביותר (שלרוב בקיץ היא הפעילה) ,מפסיקה לעבוד מדי פעם ללא קשר למצב המפסק .(כלומר המזגן ממשיך לקרר על המהירות הנמוכה למרות שהמפסק נמצא על מצב המהירות הגבוהה) .

והמזגן מקרר טוב אמנם ,אך רק על מהירות המאוורר הנמוכה.

לעיתים כאשר אני מדומם את המנוע ומניע לאחר זמן,התופעה נעלמת.(כלומר מהירות המאוורר הגבוהה חוזרת לפעול).

דהיינו התופעה מתרחשת לסירוגין ובאופן אקראי.

מה זה יכול להיות ובמה כרוכה בדיקה\תיקון של הבעיה?

תודה

ניצן

פורסם

האם בתא המנוע יש לך מין גוף חצי-גלילי ובתוכו ספירלה של מעין חוט עבה? אם כן, זהו נגד המתחבר בטור למאוורר המזגן במהירויות נמוכות, ושהמפסק של המאוורר מקצר אותו לגמרי במהירות הגבוהה. יתכן שהמפסק לא תקין ואז פעולת הקצר לא מתקיימת, והמהירות נותרת נמוכה. נסה לשלוף את המפסק ולבדוק אותו או להחליפו.

יוסי

פורסם

]האם בתא המנוע יש לך מין גוף חצי-גלילי ובתוכו ספירלה של מעין חוט עבה? אם כן, זהו נגד המתחבר בטור למאוורר המזגן במהירויות נמוכות, ושהמפסק של המאוורר מקצר אותו לגמרי במהירות הגבוהה. יתכן שהמפסק לא תקין ואז פעולת הקצר לא מתקיימת, והמהירות נותרת נמוכה. נסה לשלוף את המפסק ולבדוק אותו או להחליפו.

יוסיטוב ,

הודות להיינס זהיתי את מיקום הנגד-ממש באמצע הדשבורד למעלה ,קרוב לקיר האש במרכז, והגישה לשם מאד מאד קשה(מה גם שהכבלים של תריסי האוורור והדוושות מאד מאד מפריעים)

ניתקתי היום את המגעים(החץ הלבן הימני)-ניקיתי אותם וחיברתי חזרה.

(להלן תמונה-יש להגדיל).

http://pic.hevre.co.il/UserPicPopup.asp?pid=4681772&alid=210565&uid=B9EACC7B2C7F4FADA60B11D21E2FC7B1

בנוסף חיזקתי את אחד מברגי הפיליפס שהיה חצי בחוץ שתפקידו לעגן את הנגד לקיט המאורר(המנוע+המאורר עצמו בקופסה סגורה) .

הנגד זה החלק המלבני עם שלושת המגעים והוא מחובר ישירות לגוף קיט המאוורר.

הגישה לשם היא בלתי אפשרית וללא הוצאת קיט המאורר(מה שאומר לפרק את כל הדשבורד) לא ניתן לטפל בנגד עצמו לכן הסתפקתי בפעולות הנ"ל .

מה גם שהעסק כרגע עובד-כך שאין מה לטרוח.

ניצן

פורסם

בדרך כלל זרם החשמל למהירות הגבוהה ביותר של המאורר הפנימי אינו עובר כלל דרך הנגד אלא ישירות ממתג המאורר הפנימי אל המאורר. חשדי נופל על מתג המאורר הפנימי, או מגע החיבור אליו, של המהירות הגבוהה. אם התקלה תחזור אז חפש שם.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

=רפי לין]בדרך כלל זרם החשמל למהירות הגבוהה ביותר של המאורר הפנימי אינו עובר כלל דרך הנגד אלא ישירות ממתג המאורר הפנימי אל המאורר. חשדי נופל על מתג המאורר הפנימי, או מגע החיבור אליו, של המהירות הגבוהה. אם התקלה תחזור אז חפש שם.

בברכה - רפי לין :smile:וואלה צודק!

לא חשבתי על זה אך לאחר מבט וניתוח הסכימה החשמלית של מעגל המאורר זה נראה הגיוני.

המתח במהירות הגבוהה אמור להגיע ישירות למאורר לא דרך הנגד

אך היתה תופעה מוזרה שכאשר מצב המפסק היה על מצב המהירות הגבוהה המאורר היה מסתובב על המהירות הנמוכה בעוד שאם היה נתק הוא כלל לא אמור היה להסתובב.

מצו"ב הסכימה החשמלית של מעגל המאורר:

http://pic.hevre.co.il/UserPicPopup.asp?pid=4689027&alid=210565&uid=B9EACC7B2C7F4FADA60B11D21E2FC7B1

ניצן

פורסם

לניצן שלום רב,

הסכימה נראית קטנה ומטושטשת והיא בלתי קריאה.

בדרך כלל בכל מצב פעולה של מתג מאורר הפנימי, עובר זרם גם דרך הנגד (מהירות 1?) ולכן אתה מרגיש שהמאורר פועל לאט. בדוק כפי שכתבתי קודם.

בה"פ אתן לך מס' פקס ונסה לשלוח לי את שרטוט המע'.

בברכה - רפי לין :-)

• 5 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

בסופו של דבר התופעה היתה באה ונעלמת :

לעיתים כמה ימים המהירות היתה תקינה וכמה ימים לא

וחוזר חלילה.

בשבת שוב המהירות הגבוהה פסקה לעבוד לאחר שעבדה כשבוע .

קיבלתי חום(תרתי משמע).

והיום התיצבתי אחר כבוד אצל החשמלאי שלי מצויד בתרשים

לאחר הסבר קצר וניתוח של הסכימה, המסקנה היתה אחת-יש לבדוק את מגעי מפסק המאוורר.

מגעי המפסק נתגלו כלקויים והפילו עליהם מתח(היה ניתן לראות זאת כאשר החשמלאי בדק את המגעים במפסק באמצעות נורה והיא האירה באור חלש ביחס לתאורה ב-(+)).

המפסק הוחלף בחדש.

והתוצאה:שתי מהירויות המאוורר הן הנמוכה והן הגבוהה עלו בעוצמתן בצורה מורגשת.

ניצן

• 6 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

לפני שבועיים הפסיקה לעבוד(שוב) המהירות הגבוהה

משכתי ככה כי חורף,מחשיך מוקדם,ולא היה לי זמן לפתוח את הקונסולה המרכזית(היכן שכל המתגים) ע"מ להגיע למפסק.

אתמול נסעתי והיה לי די חם(מזגן+מהירות מאוורר חלשה) אז החלטתי היום לחתוך(תרתי משמע:razz: ) את הבעיה סופית.

פתחתי את הקונסולה שם התגלה במלוא הדרו הכבל שהתנתק ונאכל כתוצאה מקורוזיה קשה(ממש שיכבת ירוקת) עקב הלחמה לקויה שבוצעה בפעם הקודמת ע"י החשמלאי שלי בהתקנת המפסק בורר החדש.

(הוא פשוט "גילה" חלק מהבידוד שעל המפסק הישן והלחים לו את אחד החוטים מהמפסק החדש).

חתכתי את החוט בצד המפסק החדש,חתכתי את החוט מהמפסק הישן והורדתי את החלק הקורוזיבי ועוד חתיכת חוט שהבידוד והמוליך שלה השחירו בשני הצדדים והתקשו כתוצאה מהתחממות החוט עד שלא ניתן היה לגלף את הבידוד,גיליתי את שניהם וליפפתי אותם(ללא הלחמה),כמובן שעטפתי טוב טוב עם איזולירבנד.

(חיבור כזה מחזיק לעיתים טוב יותר מאשר הלחמה עם בדיל שנוטה להתחמצן,לאבד מגע ולהוות התנגדות עד כדי התחממות ו...).

אגב ליפוף מעין זה ביצעתי גם בחיבור של בית פיוז המאוורר לחוט שיוצא מקופסת הפיוזים בקיץ האחרון-לאחר שבית הפיוז הקודם נמס והשחיר ביחד עם הפיוז -עד עכשיו מחזיק מצוין.(נחושת במגע עם נחושת ללא תוספות).

עכשיו מהירות המאוורר הגבוהה עובדת מצוין (לעת עתה-חתיכת זרם עובר שם).

(בשילוב עם מדחס חדש יש אחלה קירור :smile: ).

ניצן

פורסם

השאלה מי צריך קירור עכשוו?!

או שאתה כמו הנמלה שאוגרת אוכל בחורף שיהיה בשפע בקיץ!

ועל זה נאמר:"לך אל ניצן עצל, ראה דרכהו וחכם!

כל הכבוד ניצן!

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם
לפני שבועיים הפסיקה לעבוד(שוב) המהירות הגבוהה

משכתי ככה כי חורף,מחשיך מוקדם,ולא היה לי זמן לפתוח את הקונסולה המרכזית(היכן שכל המתגים) ע"מ להגיע למפסק.

אתמול נסעתי והיה לי די חם(מזגן+מהירות מאוורר חלשה) אז החלטתי היום לחתוך(תרתי משמע:razz: ) את הבעיה סופית.

פתחתי את הקונסולה שם התגלה במלוא הדרו הכבל שהתנתק ונאכל כתוצאה מקורוזיה קשה(ממש שיכבת ירוקת) עקב הלחמה לקויה שבוצעה בפעם הקודמת ע"י החשמלאי שלי בהתקנת המפסק בורר החדש.

(הוא פשוט "גילה" חלק מהבידוד שעל המפסק הישן והלחים לו את אחד החוטים מהמפסק החדש).

חתכתי את החוט בצד המפסק החדש,חתכתי את החוט מהמפסק הישן והורדתי את החלק הקורוזיבי ועוד חתיכת חוט שהבידוד והמוליך שלה השחירו בשני הצדדים והתקשו כתוצאה מהתחממות החוט עד שלא ניתן היה לגלף את הבידוד,גיליתי את שניהם וליפפתי אותם(ללא הלחמה),כמובן שעטפתי טוב טוב עם איזולירבנד.

(חיבור כזה מחזיק לעיתים טוב יותר מאשר הלחמה עם בדיל שנוטה להתחמצן,לאבד מגע ולהוות התנגדות עד כדי התחממות ו...).

אגב ליפוף מעין זה ביצעתי גם בחיבור של בית פיוז המאוורר לחוט שיוצא מקופסת הפיוזים בקיץ האחרון-לאחר שבית הפיוז הקודם נמס והשחיר ביחד עם הפיוז -עד עכשיו מחזיק מצוין.(נחושת במגע עם נחושת ללא תוספות).

עכשיו מהירות המאוורר הגבוהה עובדת מצוין (לעת עתה-חתיכת זרם עובר שם).

(בשילוב עם מדחס חדש יש אחלה קירור :smile: ).

ניצן

ניצן שלום,

חזרת לתקופת האבן ? איזולירבנד...

החשמלאי שהלחים את החוטים השתמש בבדיל לא איכותי.

הבדיל המומלץ הוא 60/40 בדיל/עופרת עם חומר ניקוי לא קורזיבי (נמכר בשדרות הר ציון בתל-אביב אצל בלצר או סימן טוב).

1.אחרי ההלחמה יש לנקות את איזור ההלחמה עם אלכוהול או ספריי מיוחד לניקוי הלחמות.

2.וכמובן לשים בידוד מתכווץ.

אורך חיים של הלחמה כזו 10 שנים ויותר.

3.במידה ואתה רוצה להאריך עוד יותר צפה את ההלחמה בספריי (לכה) למעגלים מודפסים.

הירקות שנוצרה זה עקב שימוש בבדיל עם חומר ניקוי קורזיבי (שהוא חלק אינטגרלי מהבדיל).

איזה כייף לי :)

פורסם
ניצן שלום,

חזרת לתקופת האבן ? איזולירבנד...-נכון שזה נשמע חאפרי-אך זה מה שזמין,והרבה חיבורים כאלה בוצעו בחשמל הרכב בד"כ ללא בעיות

החשמלאי שהלחים את החוטים השתמש בבדיל לא איכותי.

הבדיל המומלץ הוא 60/40 בדיל/עופרת עם חומר ניקוי לא קורזיבי (נמכר בשדרות הר ציון בתל-אביב אצל בלצר או סימן טוב).-מוכרים...מלימודי כהנדסאי אלקטרוניקה,עד היום יש לי אוסף פריטים מתקופת הלימודים שנרכשו בחנויות אלו.

1.אחרי ההלחמה יש לנקות את איזור ההלחמה עם אלכוהול או ספריי מיוחד לניקוי הלחמות.

2.וכמובן לשים בידוד מתכווץ.

אורך חיים של הלחמה כזו 10 שנים ויותר.

3.במידה ואתה רוצה להאריך עוד יותר צפה את ההלחמה בספריי (לכה) למעגלים מודפסים.

הירקות שנוצרה זה עקב שימוש בבדיל עם חומר ניקוי קורזיבי (שהוא חלק אינטגרלי מהבדיל).

תודה על המידע :smile: .

אולי פעם הבאה ,הפעם עשיתי זאת בלחץ זמן(האישה היתה לחוצה לנסוע) ובצורה שעושים זאת חשמלאי הרכב(רוב אלה שנתקלתי בכל אופן)-בטח לא יחזיק 10 שנים, אך די הרבה זמן(הרבה חיבורים ברכב הם מן הסתם ללא הלחמה).

ועל זה נאמר:"לך אל ניצן עצל, ראה דרכהו וחכם!

כל הכבוד ניצן!

בברכה

צביקה

:smile: תודה על המחמאה

אך לי חם כל השנה(במיוחד ביומיים האחרונים עת הטמפרטורות בצהריים כמעט קיציות)

ניצן

פורסם

נכון החיבורים ברכב הם ללא הלחמה השאלה למה ?

גם היצרנים לא ממליצים לבצע תיקוני חשמל עם מלחם ובדיל.

אולי בגלל הסכנה הטמונה בשימוש במלחם בסביבה של ריפודים וחומרים דליקים אחרים.או/וגם טיפטוף של בדיל על פלסטיק.

איזה כייף לי :)

• תוכן חדש...