Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2531 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
בתור סטודנט,

למצוא משרת סטודנט התגלתה כמשימה הרבה יותר קשה ממה שחשחבתי(עדיין מחפש).

הייתי נשאר עם הרכב או משדרג לרכב אמין וחסכוני.

היי, משרת סטודנט לא תהווה בעיה עבורי, ויש לי גם חסכונות שאוכל לחיות מהם.

הרכבים הגרמניים הם אמינים וחסכוניים (להבנתי, תקן אותי אם אני טועה).

אולי הייתי שוקל גם רכב היברידי, אבל הבעיה שהוא חסכוני בעיקר בעיר - ו90% מהנסיעות שלי הן בינעירוניות (כ-75 ק"מ ביום).

הייתי קונה ספיריט פרטית הצורה החדשה איזור 14-15.

70 אשח סגרת את הפינה גדול יותר מפנק יותר חזק יותר.

ספיריט? זה הדבר הקטן הזה לעיר? 90% מהנסיעות שלי זה בינעירוניות - לא רלוונטי לי בכלל. אני צריך רכב אמין ובטיחותי.

לנסוע עם הרכבים הקטנים האלה בכביש מהיר זה יותר מסוכן מאופנוע..

נשמע שיש לך חניה מסודרת בבסיס אבל אתה לא יודע מה קורה בעולם שבחוץ, או לפחות באיזור המרכז.

באוניברסיטת ת"א - גם אם אתה מוכן לשלם על חניה בתשלום - יש ימים שיש תור של חצי שעה רק להכנס לחניון כי החניון מלא וצריך להמתין עד שרכבים ייצאו (תלוי בשעה), וגם אחרי שכבר נכנסת אתה צריך להשתחל בין רכבים במרווחים לא לגמרי סבירים.

אותו דבר גם לגבי חלק מתחנות רכבת.

בקיצור - חכה שתתחיל ללמוד, תראה איפה תגור, איפה תחנה, כמה תסע - ואז תראה אם כדאי לך להתנייד בספינה כמו סופרב או אוקטביה.

אני גר במרחק חד ספרתי של ק"מ מהאוניברסיטה, ויש ימים שאני אומר תודה שיש לי פאביה (ואני נשוי עם ילדה) ולא רכב ארוך יותר, אחרת הייתי צריך להמשיך לחפש חניה.

תאמין לי שגם אני רוצה רכב גדול יותר ומרווח יותר, וגם יכול להרשות לעצמי מבחינה כספית, אבל מבחינתי בשיקלול עלות תועלת זה פשוט לא כדאי.

אני הייתי סטודנט ב-3 השנים האחרונות במקום אחר (בן גוריון), הייתה לי אפשרות לחנות בפנים, אני עם פיאט 500 לפעמים לא מצאתי מקום.

בזמנים מאוד רעים הייתי מסתובב גם 30-40 דקות כדי לחפש מקום חניה.

רכב קטן יאפשר לך להשתחל לחניות צפופות, רכב גדול לא יצליח.

היי, אולי אני ממש טועה או חי באשליה - אבל יש קמפוס של האוניברסיטה הפתוחה (שהייתי בו כמה פעמים) באוניברסיטת תל אביב ותמיד יש שם חנייה. כמו כן יש שם גם מקומות שמתקיימים בהם כנסים וכו' ותמיד יש חניה (אמנם בתשלום), והיא מוסדרת ומסומנת. זה לא הסמטאות במרכז תל אביב שצריך להידחס שם עם רכב הכי קטן שיש.. ששם אין לי בדיוק מה לחפש.

תקנו אותי אם אני טועה, אני באמת לא מבין על מה אתם מדברים..

חוץ מזה, אופציה נוספת מבחינתי זה להגיע לתחנת רכבת ולנסוע לרכבת אוניברסיטה - ואז בכלל הבעיה נפתרה (יש שם חנייה).

בכל מקרה,

לגבי הכסף, כרגע הכסף שלי מושקע בקופת גמל ומניב כ-8% בשנה. לכן, אני אלך לבנק בזמן הקרוב לראות איזה הלוואה הם יכולים להציע וכך הכסף ימשיך לעבוד. (בהנחה והריבית קטנה יותר, מה שאכן כך לפי מה שהבנתי).

לגבי הרכב, נניח ואני יורד לקטגוריה של הסיאט איביזה/לאון, ואף לרכבים יד שנייה. אני מפחד שהרכבים האלה בגיל 3-4 יתחילו לעשות בעיות, ואז בעצם זה סיכון, לכן אני גם חושב שעדיף לקנות רכב חדש, שאמנם זה פחות כלכלי כרגע אבל זה משאיר אותי בראש שקט לשנים הקרובות שלא יצוצו שום בעיות.

חבל שלא נמכרות היום כבר ה Skoda Rapid או ה VW Jetta.. הבנתי שבמקום הרפיד מגיעה ה Skoda Scala בסביבות אוקטובר - אבל זה עוד יקח זמן.

הייתי היום בחברות הליסינג, ברובן אין בכלל את הרכב שאני מחפש (בעיקר יפניות יש) וחריגה יקרה מעל 20 אלף ק"מ בשנה.. אז זה סוג של יורד מהפרק.

פורסם

ספיריט הכוונה מאזדה 3 עם מנוע 2000 סמ"ק.

לגבי רכבים היברידיים, זה לא מדוייק מה שרשמת - הם כן חסכוניים גם מחוץ לעיר, ויותר חסכוניים מאשר רכבים עם מנועי טורבו בנזין TSI.

אבל הם מרגישים משמעותית יותר חלשים ופחות מהנים.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

הגרמניות לא אמינות ביחס לאטמוספריות/היברידיות של טויוטה.

TSI+DSG זה שילוב שמתיישן ועלולות לצוץ תקלות לא זולות.

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

• תוכן חדש...