Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2532 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום חברי הפורום,

אשמח לעזרת אנשים שמבינים יותר ממני בנושא :)

אני מחזיק כיום פולקסווגן פולו שנת 2011 1.2TSI (יד ראשונה, מהיבואן). היא עושה את העבודה ואין תלונות (היו קצת בעיות לפני כשנה, כגון החלפת מוח גיר). היא עברה 135,000 ק"מ.

לאחרונה חבר שמחפש רכב שאל אם אני מעוניין למכור, בדקתי את המחירון שלה ביד 2 והוא 37,500 ש"ח. הוא אמר שהוא מוכן לקנות ב34-35 אלף בערך.

יש לי מספר התלבטויות, ואשמח לקבל את דעתכם המקצועית -

1. האם למכור -

האם שווה לחכות שהרכב יתפגר ורק אז להחליף או לנצל את ההזדמנות למכור למישהו שאני סומך עליו וסומך עליי במחיר טוב?

במידה ואני בוחר למכור - אני אצטרך רכב אחר. בכל מקרה רציתי לשדרג (מתישהו), פשוט זו הייתה שאלה של זמן. עכשיו כאן מגיעה ההתלבטות.

יש לי כסף מזומן נזיל. אני יכול להרשות לעצמי לקנות רכב ב100-160 אלף ש"ח (אם הוא שווה את זה). השאלה מה לעשות -

2. איזה רכב לקנות?

השימוש שלי ברכב הוא נהיגה של כ70-80 ק"מ ביום לעבודה (סה"כ).

ההתלבטות שלי כרגע היא בין סקודה אוקטביה או סקודה סופרב. חשוב לי מאוד איכות הנסיעה, מומנט וגם שיהיה מאובזר כראוי.

כמובן שאני לא פוסל גם דגמים אחרים (בקטגוריות האלה), אבל אני לא רוצה להתפשר על איכות.

סקודה (ובאופן כללי הקונצרן של VW) הוכיחו את עצמם אצלנו במשפחה, יש לנו פולקסווגן פולו, סקודה ראפיד וסיאט איביזה.

3. אם לקנות - ממי? מיבואן? ליסינג פרטי? תפעולי פרטי? מימוני פרטי? יד שנייה חדש יחסית (מאוד)? ליסינג 0 ק"מ? יש כל כך הרבה אופציות היום.

4. מזומן / הלוואה - האם עדיף לקחת הלוואה (בריבית סבירה) במקום להוציא את כל הכסף עכשיו במזומן (למרות שהוא זמין)? הכוונה גם לכל התוכניות מימון או מה שזה לא יהיה שקיים היום.

ד.א, קצת נתונים עליי אם זה רלוונטי: כרגע בקבע (משכורת קבועה וסדירה), בעוד שנה (2021-2022) הולך להיות סטודנט לשנתיים (צפוי לעבוד במשרת סטודנט או לא לעבוד בכלל). לאחר מכן לצאת לשוק העבודה.

תודה לכל העוזרים :)

עריכה אחרונה על ידי Dennis.Z
פורסם

1. האם למכור? תלוי בך, בגדול הרכב יכול עוד להמשיך לנסוע, וגם אם יהיו תקלות הן יהיו זולות יותר מאשר לקנות רכב חדש. אם בכל מקרה היית מחליף רכב בשנה הקרובה, אז אפשר בהחלט להקדים.

2. תיסגר על קטגוריה או מספר דגמים, סופרב לסטודנט נראה לי מוגזם, יש גם רכבים קטנים עם נוחות נסיעה טובה מאוד ובידוד טוב. לפי מה שאתה כותב רכב אירופאי יתאים לך יותר עקב בידוד רעשים טוב יותר (בדרך כלל) ונוחות נסיעה.

3. תלוי בכמה זמן תחזיק את הרכב, אם לטווח ארוך אז מהיבואן או אפס קילומטר בהחלט עדיף, גם משומש חדש מאוד שווה (שים לב להפרשים, לפעמים עדיף לקנות חדש עם כל היתרונות)

4. אל תשתמש בכל הכסף שלך, הלוואות היום הן זולות, קח הלוואה עם ריבית נמוכה ואת הכסף שלך תשקיע באפיק סולידי כלשהו

(Sold) Chevrolet Aveo 2006

Citroen C3 2017

C5 Air Cross 2020

פורסם

העלית כאן מספר שאלות, ואני רוצה קצת להרחיב:

1. האם להחליף את הרכב? בפילוסופיה שלי כן - אבל זו הגישה שלי, במצב הכלכלי הנתון שלי, שכמובן שונה לחלוטין משלך. מבחינתי רכב שעבר תקלה משביתה יוחלף, במיוחד כאשר מדובר ברכב שמתקרב לגיל 10 שנים וצפויות תקלות נוספות. מבחינתי ההשבתת חשובות לא רק מבחינת העלות אלא גם מבחינת ההפרעה למהלך החיים הסדיר. שוב, זה אני, ואחרים רואים את הדברים באור אחר.

2. האם אותם 150 אש"ח הם כל חסכונותיך? אם כן, ולאור גילך ותוכניותיך לשנים הקרובות, הייתי מוציא לא יותר משליש מהם על רכב. אתה בחור צעיר וצפויות לך עלויות הלימודים (כולל מחיה באותו זמן), ובטווח הלא כל כך יותר ארוך הוצאות כגון דיור, הקמת משפחה, אולי הקמת עסק - בקיצור תזקק לכסף. רכישת רכב בכל חסכונותיך ואז מכירתו מבטיחה הפסד עצום, וככל שהרכב שתרכוש יהיה יותר יקר כך ההפסד יהיה יותר גדול. כמובן שהרקע המשפחתי חשוב - אם ההורים יממנו את הלימודים זה מצב שונה מאשר אם אתה תצטרך לממן אותם.

3. מה הצרכים מהרכב? האם אתה נוסע כל יום 30 ק"מ או 150 ק"מ? האם אתה נזקק לחניה צפופה במרכז העיר או שעומדת לרשותך חניה נרחבת בשומקום? מה יהיו השימושים כאשר תשתחרר מהשירות ותעבור ללמוד? כמה אנשים יסעו ברכב באופן שגרתי? בהנחה שאתה רווק ללא ילדים כנראה שהפולו מייצג את סוג הרכב שאתה צריך - מיני או סופרמיני, בתלות בנסועה הצפויה.

בקיצור - אני הייתי נמנע מקפיצה מעל הפופיק. קנה מיני או סופרמיני חדשה\אפס ק"מ\משומשת צעירה ועשה בה שימוש עוד כמה שנים. או שתמשיך לנסוע בפולו עד שבאמת תהיה שווה מעט מאד, תוך לקיחת הסיכון לתקלות.

ודבר אחרון - מכירת הרכב לחבר עלולה להביא לקץ החברות. היה גלוי איתו, וודא שהוא יודע מה הוא קונה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
1. האם למכור? תלוי בך, בגדול הרכב יכול עוד להמשיך לנסוע, וגם אם יהיו תקלות הן יהיו זולות יותר מאשר לקנות רכב חדש. אם בכל מקרה היית מחליף רכב בשנה הקרובה, אז אפשר בהחלט להקדים.

2. תיסגר על קטגוריה או מספר דגמים, סופרב לסטודנט נראה לי מוגזם, יש גם רכבים קטנים עם נוחות נסיעה טובה מאוד ובידוד טוב. לפי מה שאתה כותב רכב אירופאי יתאים לך יותר עקב בידוד רעשים טוב יותר (בדרך כלל) ונוחות נסיעה.

3. תלוי בכמה זמן תחזיק את הרכב, אם לטווח ארוך אז מהיבואן או אפס קילומטר בהחלט עדיף, גם משומש חדש מאוד שווה (שים לב להפרשים, לפעמים עדיף לקנות חדש עם כל היתרונות)

4. אל תשתמש בכל הכסף שלך, הלוואות היום הן זולות, קח הלוואה עם ריבית נמוכה ואת הכסף שלך תשקיע באפיק סולידי כלשהו

העלית כאן מספר שאלות, ואני רוצה קצת להרחיב:

1. האם להחליף את הרכב? בפילוסופיה שלי כן - אבל זו הגישה שלי, במצב הכלכלי הנתון שלי, שכמובן שונה לחלוטין משלך. מבחינתי רכב שעבר תקלה משביתה יוחלף, במיוחד כאשר מדובר ברכב שמתקרב לגיל 10 שנים וצפויות תקלות נוספות. מבחינתי ההשבתת חשובות לא רק מבחינת העלות אלא גם מבחינת ההפרעה למהלך החיים הסדיר. שוב, זה אני, ואחרים רואים את הדברים באור אחר.

2. האם אותם 150 אש"ח הם כל חסכונותיך? אם כן, ולאור גילך ותוכניותיך לשנים הקרובות, הייתי מוציא לא יותר משליש מהם על רכב. אתה בחור צעיר וצפויות לך עלויות הלימודים (כולל מחיה באותו זמן), ובטווח הלא כל כך יותר ארוך הוצאות כגון דיור, הקמת משפחה, אולי הקמת עסק - בקיצור תזקק לכסף. רכישת רכב בכל חסכונותיך ואז מכירתו מבטיחה הפסד עצום, וככל שהרכב שתרכוש יהיה יותר יקר כך ההפסד יהיה יותר גדול. כמובן שהרקע המשפחתי חשוב - אם ההורים יממנו את הלימודים זה מצב שונה מאשר אם אתה תצטרך לממן אותם.

...

תודה רבה לכם על התגובות.

אגיב לחלק מהנקודות שהעלתם -

1. סוג הרכב - זו אולי גחמה מפגרת, אבל אני מאסתי במכוניות הקטנות (פולו, איביזה, וכו'). חווית הנסיעה בהן היא פשוט לא אותו דבר בהשוואה למכוניות יותר רציניות. כמו כן גם האבזור, מערכות הבטיחות, ועוד.

לגבי הסופרב - העניין הוא שחלק מהדגמים שלהם (היותר פשוטים של הסופרב) הם כן בטווח המחירים של הדגמים הבינוני-מתקדם של האוקטביה. ושני הרכבים האלה משייטים על הכביש כמו ספינות.

הסתכלתי גם על הסיאט לאון, לדוגמה, אבל המחיר שלה כחדשה הוא כ140-150K, וזה שוב משאיר אותנו באותו טווח מחירים.

2. מאיפה לקנות - יכול להוית שלא ממש הבנתי אתכם. לגבי הכסף - 150 אש"ח הם לא כל חסכונותיי (יש, בנפרד, גם ללימודים). חלקם, אגב, מושקעים כרגע בקופת גמל לחסכון, ואני צפוי להעביר את כולם לשם (ברגע שאוכל - בשנה הקלנדרית הבאה). לכן יש סיכוי שזה לא כדאי כלכלית להוציא את כל הכסף על רכישה.

בהנחה ואני כן קונה רכב חדש, אני מנסה להבין מה עדיף - לקנות אותו במזומן (גם אם זה בפחות כסף מהנ"ל) או לקנות את זה בהלוואה מהבנק, או בליסינג באחד מסוגיו (אשמח אם תביעו את דעתכם על זה).

הרכב הזה לא צפוי לשמש אותי 10 שנים כמו שהפולו שימשה, כי אני לא מאמין בלהחזיק רכב כל כך הרבה זמן. לכן כן חשבתי על הליסינג, כי זה יאפשר לשדרג רכב כל 3-4 שנים. אבל אולי זה אפשרי גם ברכישה מהיבואן, לכן אני שואל.

3. מה הצרכים מהרכב? האם אתה נוסע כל יום 30 ק"מ או 150 ק"מ? האם אתה נזקק לחניה צפופה במרכז העיר או שעומדת לרשותך חניה נרחבת בשומקום? מה יהיו השימושים כאשר תשתחרר מהשירות ותעבור ללמוד? כמה אנשים יסעו ברכב באופן שגרתי? בהנחה שאתה רווק ללא ילדים כנראה שהפולו מייצג את סוג הרכב שאתה צריך - מיני או סופרמיני, בתלות בנסועה הצפויה.

בקיצור - אני הייתי נמנע מקפיצה מעל הפופיק. קנה מיני או סופרמיני חדשה\אפס ק"מ\משומשת צעירה ועשה בה שימוש עוד כמה שנים. או שתמשיך לנסוע בפולו עד שבאמת תהיה שווה מעט מאד, תוך לקיחת הסיכון לתקלות..

3. הצרכים מהרכב - נסיעה של בערך 70-100 ק"מ ביום (זה נכון גם לעבודה וגם ללימודים בהמשך). לגבי החניה - כרגע יש חניה מסודרת, אחרי זה זה באוניברסיטת ת"א (אני מניח שגם שם תיהיה חניה מסודרת כלשהי) או בתחנת רכבת. בכל מקרה זה לא שאני הולך להידחק בין רכבים בתל אביב.

אני הנוהג היחיד ברכב לצורך העניין (מידי פעם כמובן שיכולים לנסוע איתי עוד אנשים).

אני יודע ש "לפי הספר" כנראה פולו / איביזה / קליאו / פאביה / דומים מייצגים את הרכב שאני צריך. אבל נסעתי בהמון מכוניות "קטנות" וזה פשוט לא אותו דבר. אולי זו גחמה מפגרת.. אבל אם אני כבר קונה רכב אני רוצה להנות ממנו.

לגבי התקלות - אני די מסכים איתך עם הגישה. רכב אמור להיות הדבר הכי אמין שיש.. אני שוקל את זה כבר די הרבה זמן בכל מקרה. לקום בבוקר איזה יום ולגלות תקלה במנוע או משהו, זה מעצבן מאוד.

ודבר אחרון - מכירת הרכב לחבר עלולה להביא לקץ החברות. היה גלוי איתו, וודא שהוא יודע מה הוא קונה.

חס וחלילה שאני אנסה לרמות אותו. הוא מכיר את כל ההיסטוריה של הרכב והכל היה בגלוי כלפיו, ישבתי איתו והסברתי לו את כל הטיפולים שעבר הרכב. הוא קונה אותו במודע לא לטווח רחוק מידי (הוא מתחיל עבודה שדורשת נסיעות - זה זמני עד שהוא יקנה רכב חדש). זו ממש לא המטרה שלי.

תודה רבה לכם

פורסם (נערך)

לדעתי, אם ההכנסות מאפשרות, כדאי לא לשבור תכניות חסכון מניבות ולקחת ליסינג פרטי, מימון אצל היבואן או הלוואה בתנאים טובים ( צריך להשוות ריביות ).

אבל, בסקודה ( ואוקטביה 1.5 חדשה עם 150 כ"ס נראית אופציה טובה למה שאתה מחפש ) במסלול ליסינג פרטי יש קאץ' - האחריות היא רק לשנתיים ( עם אופציה לשנה שלישית בעלות של 1000₪, אבל חברות ליסינג לא מגדילות אחריות ).

זה אומר שאתה עלול למצוא את עצמך במצב בו אתה מתקן תקלה יקרה ברכב שאינו שלך בשנה השלישית.

בסוף התקופה , במעמד ההחזרה יש "קנס" בהחזרת הרכב בגין מכות שהוא קיבל.

וכמובן העסקה הבסיסית מוגבלת ל 20 אלף קילומטרים בשנה ( יש קנס על חריגה).

אופשרות נוספת - מקדמה אצל היבואן ( חלק מזה יהיו 35 אלף שתקבל על הרכב הנוכחי), תשלום חודשי ובלון / טרייד אין לעסקה חדשה בסוף . ניתן לשחק עם זה בהתאם ליכולת ההחזר שלך. בדרך כלל הריבית לתכנית הזאת טובה למדי. כמובן, שווה להגדיל את האחריות ל 3 שנים.

עריכה אחרונה על ידי vladclar

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

בחור - לשיטתי יש לך עיניים גדולות מאד, ואתה תצטער על הרכישה. בצרכים שלך סופרמיני יעשה את העבודה היטב, והספינה שאליה אתה לוטש עיניים תהיה בזבוז עצום. אתה צריך להסתכל קדימה בטווח של 10 שנים לפחות (ולדעתי יותר). כמובן שאם אתה יושב על חסכונות של כמה מיליוני ש"ח התמונה שונה, אבל אם אתה בחור ממוצע פלוס בן עשרים ומשהו אתה צריך לחשוב על העלויות של הקמת משפחה, לימודים, דיור, טיפול בילדים קטנים, וזה יכול להגיע לכמה מיליוני ש"ח בעשור או שניים הקרובים.

לגבי אוניברסיטת ת"א - עד כמה שאני יודע אתה יכול לשכוח מחניה שם. יש לי בן שגר שם במעונות הסטודנטים, את המכונית הוא משאיר בחיפה (והאחים שלו נהנים ממנה), כיון שאין שם חניה. אפילו כאשר הוא עבר למעונות והבאנו ציוד היינו צריכים לקצר ככל האפשר את החניה, וזזה היה בשבת.

חסכת כסף - המשך לחסוך, עזוב גחמות עכשויות וחשוב על העתיד. זה נכון גם בגילי (קרוב לודאי מבוגר מהוריך באי אילו שנים), בודאי בגיל 25.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

ד.א, קצת נתונים עליי אם זה רלוונטי: כרגע בקבע (משכורת קבועה וסדירה), בעוד שנה (2021-2022) הולך להיות סטודנט לשנתיים (צפוי לעבוד במשרת סטודנט או לא לעבוד בכלל). לאחר מכן לצאת לשוק העבודה.

תודה לכל העוזרים :)

ההתייעצות העיקרית היא לא לגבי הרכב, אלא כדאיות שדרוג, והקטע המצוטט צועק שלא, עדיף לך להישאר עם הרכב שיש לך, זה רכב יותר חסכוני, יותר מתאים לצרכיך העתידיים (חניה בעיקר), ןבעיקר אם תמצא בעתיד שרכב זה נטל לא נחוץ, ולסטודנט זה הרבה פעמים נכון, אז תוכל למכור בהפסד מינימלי.

פורסם (נערך)
לדעתי, אם ההכנסות מאפשרות, כדאי לא לשבור תכניות חסכון מניבות ולקחת ליסינג פרטי, מימון אצל היבואן או הלוואה בתנאים טובים ( צריך להשוות ריביות ).

אבל, בסקודה ( ואוקטביה 1.5 חדשה עם 150 כ"ס נראית אופציה טובה למה שאתה מחפש ) במסלול ליסינג פרטי יש קאץ' - האחריות היא רק לשנתיים ( עם אופציה לשנה שלישית בעלות של 1000₪, אבל חברות ליסינג לא מגדילות אחריות ).

זה אומר שאתה עלול למצוא את עצמך במצב בו אתה מתקן תקלה יקרה ברכב שאינו שלך בשנה השלישית.

בסוף התקופה , במעמד ההחזרה יש "קנס" בהחזרת הרכב בגין מכות שהוא קיבל.

וכמובן העסקה הבסיסית מוגבלת ל 20 אלף קילומטרים בשנה ( יש קנס על חריגה).

אופשרות נוספת - מקדמה אצל היבואן ( חלק מזה יהיו 35 אלף שתקבל על הרכב הנוכחי), תשלום חודשי ובלון / טרייד אין לעסקה חדשה בסוף . ניתן לשחק עם זה בהתאם ליכולת ההחזר שלך. בדרך כלל הריבית לתכנית הזאת טובה למדי. כמובן, שווה להגדיל את האחריות ל 3 שנים.

תודה רבה.

בחור - לשיטתי יש לך עיניים גדולות מאד, ואתה תצטער על הרכישה. בצרכים שלך סופרמיני יעשה את העבודה היטב, והספינה שאליה אתה לוטש עיניים תהיה בזבוז עצום. אתה צריך להסתכל קדימה בטווח של 10 שנים לפחות (ולדעתי יותר). כמובן שאם אתה יושב על חסכונות של כמה מיליוני ש"ח התמונה שונה, אבל אם אתה בחור ממוצע פלוס בן עשרים ומשהו אתה צריך לחשוב על העלויות של הקמת משפחה, לימודים, דיור, טיפול בילדים קטנים, וזה יכול להגיע לכמה מיליוני ש"ח בעשור או שניים הקרובים.

לגבי אוניברסיטת ת"א - עד כמה שאני יודע אתה יכול לשכוח מחניה שם. יש לי בן שגר שם במעונות הסטודנטים, את המכונית הוא משאיר בחיפה (והאחים שלו נהנים ממנה), כיון שאין שם חניה. אפילו כאשר הוא עבר למעונות והבאנו ציוד היינו צריכים לקצר ככל האפשר את החניה, וזזה היה בשבת.

חסכת כסף - המשך לחסוך, עזוב גחמות עכשויות וחשוב על העתיד. זה נכון גם בגילי (קרוב לודאי מבוגר מהוריך באי אילו שנים), בודאי בגיל 25.

שלום,

לוקח את מה שאמרת לתשומת ליבי. אשקול זאת (כנראה האלטרנטיבה בסופרמיניז זה איביזה / פולו / לאון? האיביזה הכי משתלמת ביחס תמורה למחיר, כנראה. או שאתה ממליץ על משהו אחר?).

מה לגבי שיטת הקנייה? תוכל להביע את דעתך על זה? ליסינג פרטי? הלוואה? הכל במזומן? מימון ביבואן? ממגרש (0 ק"מ או משהו בסגנון)?

תודה רבה

ההתייעצות העיקרית היא לא לגבי הרכב, אלא כדאיות שדרוג, והקטע המצוטט צועק שלא, עדיף לך להישאר עם הרכב שיש לך, זה רכב יותר חסכוני, יותר מתאים לצרכיך העתידיים (חניה בעיקר), ןבעיקר אם תמצא בעתיד שרכב זה נטל לא נחוץ, ולסטודנט זה הרבה פעמים נכון, אז תוכל למכור בהפסד מינימלי.

אזור המגורים שלי מחייב אותי להחזיק רכב. זה לא משהו שאני אוכל לוותר עליו. לכן אני בכל מקרה צריך דרך להתנייד, לא אוכל לוותר על זה. השאלה כאן, היא האם הסיכון שהרכב ישבות בעוד זמן מסויים ואהיה חייב לקנות רכב חדש שווה את החיסכון, או שעדיף למכור אותו עכשיו (במחיר יחסית טוב) ולחיות בראש שקט?

שוב, להישאר בלי רכב זו לא אופציה.

שוב, הדבר שהכי מטריד אותי כרגע זה בהנחה ואני קונה רכב (בין אם זה עכשיו ובין אם זה בעתיד הלא כל כך רחוק) - זה איך עדיף לשלם עליו בהתחשב במצבי.

עריכה אחרונה על ידי Dennis.Z
פורסם

שוב, עניין של גישות. אני משלםתמורת הרכבים שלי ממה שיש לי, לא לוקח הלוואות לצורך זה. אם יש לך כוונה לקחת הלואה (ולא משנה אם קוראים לה "ליסינג פרטי" או "מימון" או "מוישל'ה") אתה צריך לבדוק באיזה תנאים היא תנתן. קרוב לודאי שההלוואה המתאימה ביותר תהיה הלוואה בנקאית, כזו שמתחשבת המצבך הכלכלי, ואולי תוכל להמנע משעבוד הרכב, מה שיקל על מכירתו. אם מדובר ברכישת רכב מיד שניה זה כבר ממש חיוני, שכן התנאים להלוואה כנגד שעבוד רכב משומש יותר בעייתיים.

פורסם

אם לשים בצד את נושא סוג הרכב, ובהנחה שאתה חייב לרכוש רכב:

אם הכסף שלך מושקע בקופת גמל ומניב מעל 5 אחוז בשנה, ואתה מתנהל נכון, הייתי לוקח הלוואה בריבית נמוכה ככל האפשר (שווה לבדוק גם מול קרנות השתלמות או קופות גמל אם ניתן לקחת מהם).

כסטודנט הייתי מצמצם את עלות הרכישה ככל הניתן, ונמנע מרכבים יקרים לתחזוקה ועם פוטנציאל לתקלות יקרות , אלא אם אתה באחריות).

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

פורסם

אהלן, קודם כל תמכור לחבר, בידיעה שהכל שקוף והוא יודע מה הוא קונה.

במצבך. הייתי מחפש רכב משפחתי סחיר, נוח ולא חדש מהניילון אלא בן שנתיים-שלוש.

אולי טויוטה קורולה או קאמרי, אין מה להשוות רכב קטן למשפחתי/מנהלים.

קבע לעצמך תקציב, תבדוק מה קורה במחירון לרכב כזה כשמתיישן, טפל בזמן ותהנה מאמינות ושקט. קנה רק מאדם פרטי, עם תיעוד מסודר של כל הטיפולים, תתרשם מהמוכר, כי יש הרבה סוחרים. בהצלחה

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

פורסם

בתור סטודנט,

למצוא משרת סטודנט התגלתה כמשימה הרבה יותר קשה ממה שחשחבתי(עדיין מחפש).

הייתי נשאר עם הרכב או משדרג לרכב אמין וחסכוני.

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם (נערך)
לגבי החניה - כרגע יש חניה מסודרת, אחרי זה זה באוניברסיטת ת"א (אני מניח שגם שם תיהיה חניה מסודרת כלשהי) או בתחנת רכבת. בכל מקרה זה לא שאני הולך להידחק בין רכבים בתל אביב.

תודה רבה לכם

נשמע שיש לך חניה מסודרת בבסיס אבל אתה לא יודע מה קורה בעולם שבחוץ, או לפחות באיזור המרכז.

באוניברסיטת ת"א - גם אם אתה מוכן לשלם על חניה בתשלום - יש ימים שיש תור של חצי שעה רק להכנס לחניון כי החניון מלא וצריך להמתין עד שרכבים ייצאו (תלוי בשעה), וגם אחרי שכבר נכנסת אתה צריך להשתחל בין רכבים במרווחים לא לגמרי סבירים.

אותו דבר גם לגבי חלק מתחנות רכבת.

בקיצור - חכה שתתחיל ללמוד, תראה איפה תגור, איפה תחנה, כמה תסע - ואז תראה אם כדאי לך להתנייד בספינה כמו סופרב או אוקטביה.

אני גר במרחק חד ספרתי של ק"מ מהאוניברסיטה, ויש ימים שאני אומר תודה שיש לי פאביה (ואני נשוי עם ילדה) ולא רכב ארוך יותר, אחרת הייתי צריך להמשיך לחפש חניה.

תאמין לי שגם אני רוצה רכב גדול יותר ומרווח יותר, וגם יכול להרשות לעצמי מבחינה כספית, אבל מבחינתי בשיקלול עלות תועלת זה פשוט לא כדאי.

עריכה אחרונה על ידי rolling_stony
פורסם

אני הייתי סטודנט ב-3 השנים האחרונות במקום אחר (בן גוריון), הייתה לי אפשרות לחנות בפנים, אני עם פיאט 500 לפעמים לא מצאתי מקום.

בזמנים מאוד רעים הייתי מסתובב גם 30-40 דקות כדי לחפש מקום חניה.

רכב קטן יאפשר לך להשתחל לחניות צפופות, רכב גדול לא יצליח.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

• תוכן חדש...