Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2537 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
זה מה שאינסטלטור אמור לעשות,

בתור משתמש בייתי אין לך את הקטע צינור ספייר הזה.

סגירה עם מפתח שוודי דרך שכבה מבודדת זה בסדר גמור. וגם לי נראה שיש שם יותר מידי סרט טפלון 2-3 כריכות בדרך כלל מספיקות.

במקרה שלי דווקא יש ניפלים, מופות ובושינגים בכמויות אבל אני לא דוגמא.

מה שהכי בולט בסירטון שזה אדם שאו שלא אכפת לו או שאין לו טיפת היגיון וחוש טכני. הרי כמעט כולם פה מיד אמרו להגן על הברז מהמפתח והוא אפילו לא צושב על זה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אם אנחנו בנושא, עוד שני טיפים:

ההמלצה הכי טובה לגבי ברזי ניל - פשוט לא לגעת בהם. אלו ברזים שפתוחים רוב חייהם, ואז, יום אחד אחרי כמה שנים, אנחנו באים לסגור אותם, ואח"כ לפתוח שוב. לעיתים קרובות הם יהיו תפוסים, במקרה הטוב הידית הפלסטית תשחק, או פשוט הברז לא יאטום, ובמקרה הרע הברז יתחיל לנזול בעצמו (קרה לי). אז אם אתם צריכים לטפל בניאגרה, סגרו את ה"שיבר" ואל תתעסקו עם הניל.

ולגבי אחיהם - ברזי המדיח או מכונת הכביסה. גם הם סובלים מאותה בעייה. בפעם האחרונה שנאלצתי להחליף אחד כזה, הרכבתי במקומו ברז גינה כדורי. אותם חיבורים, והרבה יותר עמיד (ידית מתכת גדולה).

:turn-l:
פורסם

ניסה לסגור עם מפתח צינורות - לא הצליח

ניסה לסגור עם "תרנגול" - לא הצליח

בסוף סגר עם הכלי המתאים (זה סוג של שבדי עם צלעות אחיזה קצת יותר ארוכות).

בנוגע לקושי בסגירה - לא צריך להתרגש, השבדי הקצר לא נותן הרבה מומנט לסגירה ולפעמים זה קשה.

למראית עין בסירטון, לא נראה שיש יותר מידי פשתן\טפלון.

באמת הגזים עם הסגירה של האום פלסטיק...

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

מודה שאם הייתי צריך להחליף ברז הייתי מברג בלי "להגן" על הברז, אז שיהיה קצת שרוט, מי מסתכל על זה?

מה שקצת הפריע לי היה הנסיון שלו להבריג על הטפלון בסוף והסגירה המוגזמת של הצינור ניאגרה שכנראה אכלה לגמרי את הגומי ועשתה יותר נזק מתועלת

פורסם
אם אנחנו בנושא, עוד שני טיפים:

ההמלצה הכי טובה לגבי ברזי ניל - פשוט לא לגעת בהם. אלו ברזים שפתוחים רוב חייהם, ואז, יום אחד אחרי כמה שנים, אנחנו באים לסגור אותם, ואח"כ לפתוח שוב. לעיתים קרובות הם יהיו תפוסים, במקרה הטוב הידית הפלסטית תשחק, או פשוט הברז לא יאטום, ובמקרה הרע הברז יתחיל לנזול בעצמו (קרה לי). אז אם אתם צריכים לטפל בניאגרה, סגרו את ה"שיבר" ואל תתעסקו עם הניל.

(ידית מתכת גדולה).

קבל טיפ לגבי ברזי ניל: כשמחליפים ברז, לפתוח אותו עד הסוף ולסגור סיבוב וחצי חזרה. בבוא מן הימים שתרצה לסגור את כל הברז, יהיה לך משחק לשני הכיוונים.

אצלי בבית כחלק מתחזוקה מונעת, פעם בחודש בערך אני סוגר את ברזי הניל ופותח חזרה למניעת הצטברות אבנית.

מה שכן, כ"כ התעצבנתי עליו שהוא לא עונה אז שאלתי אותו אם הוא רוצה למצו# לי אז הוא ענה שהוא נעלב והוא לא מדבר איתי יותר, הזכיר לי את אישתי :lol:
פורסם

מכיר את הפטנט של הניל שלא פתוח עד הסוף, אבל לא עבד אצלי ב-100% מהמקרים (שניים משניים) :roll:.

פתיחת ניל חודשית... רעיון מצויין שאין סיכוי שאני אעמוד בו.

:turn-l:
פורסם

גם אני מכיר את הפנט הזה וגם יש לו מטרה אחרת - המצופים בניאגרה עובדים יותר טוב ומחזקים יותר זמן כשספיקת המים מהברז יותר חלשה. וגם מילוי הניאגרה יותר שקט, כמובן יותר איטי.

ולגבי סגירה פעם בחודש - כמו ש yuvk אמר...איו מצב לעמוד בזה.

פורסם

אם אתם כבר בקטע של ברזים.

אני בדיוק מתכנן להחליף במרפסת ברז דומה (ברז גינה קוראים לזה נראה לי). האם הטיפים פה תקפים גם לזה או שכדאי לים לב למשהו ספציפי?

פורסם

אותם טיפים.

בכלל בכל ברז מומלץ לסגור סיבוב או שניים אחרי הפתיחה. זה נכון לניל, לברזי גן וגם למגופים גדולים (חוץ מפרפרים וכדוריים כמובן).

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
אם אתם כבר בקטע של ברזים.

אני בדיוק מתכנן להחליף במרפסת ברז דומה (ברז גינה קוראים לזה נראה לי). האם הטיפים פה תקפים גם לזה או שכדאי לים לב למשהו ספציפי?

בדרך כלל ההברגה של הצינורות מתכסה בחלודה/קורוזיה במהלך השנים לכן מומלץ לאחר הפירוק לנקות את ההברגה עם מברשת בעלת סיבי פליז או ברזל.

איזה כייף לי :)

• תוכן חדש...