Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אפשרויות לימודים לבני 30+

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2533 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

מעולם לא הייתי במסגרת אקדמאית, אין לי פסיכומטרי או ממוצע בגרויות גבוה.

כרגע, זו כנראה תהיה ההזדמנות האחרונה שלי בחיים לצאת מ"בור שכר המינימום" ומאיזור הנוחות ולנסות להתקדם.

אני לא יודע גם מה ללמוד, אני זקוק לאיזו הכוונה מקצועית. בתחומים הריאלים מעולם לא הייתי טוב אז השאלה גם אם זה בכלל כדאי.

עדיף לנסות ולהכשל מאשר לא לנסות בכלל.

פתחתי כאן פוסט לפני 2-3 שנים בנושא ההתקדמות בעבודה אבל לא השתנה הרבה מאז.

***אשמח אם תעבירו את זה לאוף טופיק. הפוסט נפתח בטעות בפורום הלא מתאים ולא מצאתי אפשרות למחוק.

עריכה אחרונה על ידי Benor
  • תגובות 59
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

אם שכר מינימום הינו הבעיה לימודים אקדמאים לא בהכרח הפתרון לכך.

אשתי עם תואר ראשון ותעודת הוראה מרוויחה חצי ממני (ברוטו ונטו) כאשר אני נטול השכלה אך עם 8 שנות וותק כעובד מדינה במסגרת מסויימת (כרגע לומד תואר שלא רלונטי בערך לכלום מחוץ למסגרת העבודה שלי אך במסגרת העבודה יעלה לי את השכר בעוד כאלף ש''ח).

אישית בשלב כזה בחיים וללא לימודים אקדמאים בתנאי שיש לך איכויות אחרות ומוסר עבודה הייתי מחפש פרנסה במסגרת גופים ממשלתיים (כיבוי, משטרה, שב''כ ועוד) כי הקידום בשכר מסתמך על וותק, דרגה ועוד מרכיבים ולא בהכרח על תעודות אקדמאיות. השכר שם לא מינימום וכל מקום והמאפיינים שלו, כיבוי לטעמי הוא האידיאל למרות שכנראה תקבל שריטה שם לאור המראות.

זאת הדעה שלי לפחות, אגב אני יוצא מנק' הנחה שאדם בגיל 30 לא בשלב בחיים שהוא יכול לעזוב הכל למשך כ 4-5 שנים ולשעבד את עצמו לתואר של הנדסת חשמל שבאמת שווה משהו.

תארים של מדעי החברה למיניהם ועוד רבים לא באמת יובילו לשדרוג או קידום בפרנסה.

Sent from my MI 9 using Tapatalk

עריכה אחרונה על ידי system_x

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם

תחשוב קודם בגדול איזה כיוון מעניין אותך. כיוון טכני, הוראה, רפואה/סיעוד, משפטים וכדומה. כנס לאתרי האוניברסיטאות/מכללות ותחליט מה הכיוון הכללי שלך. זו בחירה אישית לחלוטין.

פורסם

למה אתה חושב שהשכלה אקדמאית תוציא אותך מהבור?

הכוונה היא - היא תוציא אותך אולי משכר המינימום לשכר הממוצע באופן כמעט וודאי - אבל זו לא ערובה לשום הצלחה כלכלית.

למען האמת - רוב האנשים הכי מוצלחים כלכלית שפגשתי בחיי - היו נטולי השכלה אקדמאית וחלקם בכלל לא טרחו לסיים מסלול השכלה ממלכתי - לימדו את עצמם לקרוא ולכתוב ואם צריך גם בכמה שפות ולימדו את עצמם חשבון פשוט.

אני נטול השכלה אקדמאית - ללא תואר כזה או אחר למעט "חפראווי טנטאווי"

עשיתי מספר קורסים "אקדמאים" של תקשורת מחשבים, תכנות C# וגם למדתי להסמכה של RHCE שמעולם לא ניגשתי אליה - לאן זה לקח אותי?

לשום מקום באמת כשאני חושב על זה - לפחות לא בהתחלה אולי רק שנים קדימה ראיתי מזה קצת פירות כי זה נתן לי את הבסיס של הבסיס של הבסיס בכדי ששנים מאוחר יותר אוכל לקלוט דברים לבד בקצב הרבה יותר מהיר.

יצאתי מהצבא ועבדתי בשירות לקוחות - משם ראיתי משרה פתוחה במוקד דאטה ותקשורת נתונים- פשוט תפסתי את מנהל המחלקה כשהוא אוכל לבדו בחדר האוכל - שאלתי מספר שאלות והוא אמר לי בוא לראיון עבודה - התקבלתי.

הייתי שם שלוש שנים סה"כ כולל השירות לקוחות הכללי - זה היה 2001 והשוק התרסק! לא מצאתי שום עבודה בתחום מחשוב בטח שלא הייטק - לאן זה הוביל אותי?

למשרת הלפדסק בשכר שהיה 200 שקלים ברוטו - מתחת למינימום!!! נתתי שם שנה מהחיים שלי עד שמצאתי משרת הלפדסק וטכנאי PC בחברה ביפו (כן לא טעות - היום כבר לא קיימים) - הייתי שם 3 שנים ומה שקרה שם זה מה שבנה אותי בעצם -

פגשתי שני אנשים מאוד טובים שהיה להם אינטרס להעביר לי את הידע שלהם - הם טבעו בעבודה והיו צריכים מישהו שרצה להצליח והיה מוכן ללמוד ובמשך 3 שנים מהחיים שלי לא הלכתי לישון לפני 1 בלילה כאשר בזמן הזה לא ראיתי סדרות, לא ממש נפגשתי עם חברים למעט פעם בסוף שבוע ביחד עם החברה (שהיום היא אשתי ויש לנו כבר שני ילדים) ופשוט למדתי בעצמי - שרתים, גיבויים, אוטומציה של סיסטם, סטורג', ניתוב עומסים, אבטחת מידע, יצירת חיבור מרחוק, הגדרת נתבים וחומות אש

הייתי לוקח מחשבים (משאיל) הביתה - מרים בבית חברה שלמה שכוללת בתוכה רשת שלמה עם אבטחת מידע והכל ומבקש מחברים שלי לנסות למצוא פרצות (חבר אחד פעם הדפיס לי מרחוק קובץ שחיסל לי את מיכלי הדיו ואת כל הדפים - אבל רק ככה לומדים)

ואחרי שלוש שנים מצאתי משרה בחברת הייטק והנה אני עדיין יושב כאן מאחורי אותו שולחן רק שמאז חברת ההייטק שאני עובד בה העבירה אותי שלוש הסמכות שלה שבעצם הופכות אותי למהנדס מוכר בתחום ההיי טק, עשיתי עוד עשרות קורסים ואני בהחלט יכול לאמר שמבחינתי הצלחתי - לפחות עד עכשיו.

אבל זה לא היה קל ולא חיכיתי שילמדו אותי - רכשתי 95% מהידע שלי בעצמי.

ועם השנים - רכשתי המון ידע בסאונד, בעבודות מלאכה עם כל מיני חומרים, בניתי בעצמי גינות עם מערכות ניקוז והשקיה, מזרקות, רהיטים, חשמל

ברכבים למדתי לטפל בעצמי ולומד כל הזמן - אולי אם יום אחד אצטרך לצאת משוק ההיטק - אוכל לעבוד כמעט בכל דבר בתחום הרכב וקצב ההתקדמות שלי בתקווה יהיה מהיר מאוד הודות לידע הקיים.

הכוונה -

1. תשאל את עצמך - מה אתה אוהב לעשות? מה ריאלי עבורך לעשות?

אם אתה לא בן אדם טכני - אין לך מה לחפש במשרת מהנדס כנראה באף שוק אז חבל שתבזבז על זה משאבים של זמן וכסף ואנרגיה.

אבל אולי אתה טוב בפיננסים? ניהול? לוגיסטיקה? - תמצא את התחום שאתה יכול להבריק בו!

2. תציב לעצמך מטרות ברות הישג עבורך - תתאים את הציפיות שלך למציאות שהיא אפשרית וברת השגה - כך הסיכוי שתכוון עצמך לכשלון ידוע מראש קטנה יותר.

אלא אם כן אתה מוכן לקחת סיכונים גדולים ואתה מוכן להתמודד עם הכשלונות והמשמעויות שלהם.

דוגמא - אני לא בן אדם שיודע לעשות עסקים או פיננסים ואני הבן אדם הכי לא פוליטי - אם הייתי מציב לעצמי מטרה להיות חבר כנסת או גוף ממשלתי או להיות איש עסקים שסוחר בהיקף גדול - כנראה שלא הייתי מיליונר, הייתי או ברחוב או בכלא - זה היה לכוון את עצמי לכשלון ידוע מראש.

לעומת זאת הייטק או כל תעשיה טכנית אחרת - אני לא אהיה מיליונר כנראה אבל אני אהיה מאוד עמיד ואשיג את המטרות שהצבתי לעצמי בחיים - וואלה את זה הגשמתי. רחוק מלהיות מיליונר אבל רחוק מלהיות עני ופשוט מבסוט כרגע ומודה כל יום על הקיים.

3. מרפקים! - תמצא את הכוון שלך ותתחיל לדחוף בכוון - אף אחד לא יבוא ויתן לך משהו, אין מתנות בשוק העבודה - מה שלא תקום ותיקח לא יהיה לך.

4. השאלות הנכונות - תשאל את עצמך כשאתה מנסה להשיג מטרה - שאלות שיכוונו אותך אליה או יניעו אותך ממנה בכדי לנסות להבין אם אתה עושה משהו שעלול להיות נכון או בדיוק ההפך.

למשל - אתה רוצה השכלה אקדמאית

תשאל את עצמך אילו אקדמיות קיימות בשוק? כמה מהן נגישות לך כרגע? מה כל אחת מהן מציע לך להשכלה?

האם אתה אוהב את מה שאתה הולך ללמוד?

האם יש עתיד תעסוקתי בתחום שאתה הולך ללמוד? (תביט בשוק, תדבר עם אנשים שעובדים בתפקידים שאתה מעוניין בו - תלמד מהם מה המצב של השוק - גם אחותי וגם אשתי הלכו ללימודים שאח"כ הן גילו בהן האחת - שאין בשוק הזה תעסוקה משתלמת והשניה שהיא בכלל לא אוהבת את השוק והמקצועות בתחום שהיא בחרה ללמוד - שתיהן היום עם עבודות שהן מרוצות מהן לאחת ההשכלה האקדמאית כן עזרה להגיע לשם - לשניה בכלל לא קשור - כן נהנתה ללמוד לתואר הראשון והשני אבל לא עוסקת בזה לחיי היום יום)

בסופו של דבר, בעיניי הדבר הקשה בלמצוא כוון חדש לחיים הוא שאי אפשר לראות את היער מהעצים - תמצא את הדרך לראות את היער.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
שלב שלב

לדעתי תתחיל מפסיכומטרי בשביל לקבל תמונת מצב איפה אתה עומד.

מה ממוצע בגרויות שלך עם בונוסים?

מעל גיל 30 אין צורך בפסיכומטרי! חבל על הזמן והכסף!

כחלק ממסלול הלימודים שלי מטעם העבודה בגיל 28 מצאתי את עצמי בקורס פסיכומטרי, עד היום אין לי מושג מה עשיתי שם.

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם

ממוצע בגרויות עם בונוסים זה נתון המשתנה ממוסד לימודים אחד לאחר.

עד כמה שזכור לי לפותש יש קושי בעבודה מול קהל, תקן אותי אם לא.

לגבי לימודים - חד וחלק, כן. אבל לא חייבים להיות אקדמיים.

בנאור - מה מעניין אותך לעשות ב-40 השנים הבאות? יש לך איזה שהוא מושג?

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
מעל גיל 30 אין צורך בפסיכומטרי! חבל על הזמן והכסף!

כחלק ממסלול הלימודים שלי מטעם העבודה בגיל 28 מצאתי את עצמי בקורס פסיכומטרי, עד היום אין לי מושג מה עשיתי שם.

החוגים המבוקשים דורשים פסיכומטרי בלי קשר לגיל. כנ"ל לגבי ממוצע בגרויות.

ממוצע בגרויות עם בונוסים זה נתון המשתנה ממוסד לימודים אחד לאחר.

נכון, אבל מדובר בפער זניח.

בנאור, אם תחליט ללכת בכיון של תואר בגיל שלך אסור להתפשר על מוסד לימודים. אוניברסיטה או מכללה פרטית יוקרתית. אחרת יהיה לך מאוד קשה לבלוט בשוק העבודה.

עריכה אחרונה על ידי ChemGuy85
פורסם

יש לי חבר שלמד הנדסת חשמל ללא פסיכומטרי, אמנם באוניברסיטת אריאל אבל עדיין תואר בהנדסת חשמל. היום הבחור שסיים לפני כשה את התואר מרוויח 10 נקי + רכב צמוד.

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם

כן, יש לי קושי כזה. וייתכן מאוד שאצטרך להמשיך ולעבוד במשרה חלקית.

אין לי מושג - אם לא אדע, אבחר משהו ואעשה אותו בכוח.

פורסם

כל מקרה לגופו.

בעיקרון במוסדות טובים ובחוגים מבוקשים דורשים פסיכומטרי וממוצע בגרויות טוב. לעיתים ניתן להתקבל לחוגים יוקרתיים רק על סמך ממוצע בגרויות גבוה.

פורסם

תקבל מושג!

תביט בחיי היום יום שלך ותבין מה אתה אוהב לעשות או לפחות במה אתה טוב ומסוגל להתמיד.

אצלי זה היה ברור - אני אוהב לתפעל דברים, לתקן דברים, לבנות דברים - בין אם זה מחשבים או בין אם זה מוטוריקה או כל תחביב טכנולוגי אחר.

אני לא סובל תיכנות אבל אני כן אוהב להתקין מערכות הפעלה, להקים מערכות תקשורת, לאבטח ולהקשיח וכך הלאה וכך הלאה.

אני אוהב מאוד עבודות גסות עם חומרי גלם וחומרים מרוכבים כמו עץ, פיבר וכך הלאה - אבל לא ממש אוהב את הירידה לפרטים הקטנים.

דוגמא ממש יפה לזה - למדתי בעצמי תכנון להדפסה בתלת ממד או לחריטה - לקח לי שבועיים לתכנן פודים כפולים לרמקולים עם הכנה למתקון ומעבר פנימי לכבלים וחבר הדפיס אותם עבורי וזה יצא מושלם (אפשר לראות בפרוייקט OPTIMUS) אבל מעולם לא היתה לי הסבלנות ל"צייר" בתוך החורים לברגים הברזות - בשביל זה הלחתי וקניתי מברז ב50 שקלים והברזתי את החורים ידנית.

חרטים והדפסת תלת מימד - זה עולם שיש בו המון תעסוקה - הנה עוד כוון אפשרי בשבילי אחרי ההייטק - סתם דוגמא אחת מתוך אלוהים יודע כמה דברים שאני עוד יכול לעשות - כי אני מכיר את עצמי ולמדתי להכיר את עצמי, לבחון במה אני יכול להיות טוב.

תבחן את עצמך. תאתגר את עצמך - צא מאזור הנוחות!!!

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

• אחראי פורום
פורסם

lanos, אתה מפנה אדם שאין לו כיוון מוגדר בחיים להיות מאסטר ב...משהו.

כפי שאתה גם מוסיף (וגם אני מגבה את זה מניסיוני), זה שנים על גבי שנים של למידה ודרייב פנימי, אתה לא מגייס אותו משום מקום.

זה משהו שכבר היה בתוכך ורק הערת אותו לעבוד.

לדעתי, כשאדם מחפש מפנה, הוא צריך להיות חד ומותווה. כמו לימודים. שיתנו לו בסיס ויכוונו אותו לתעשייה.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

אם זה בשביל הכסף בלבד, גש לטבלאות שכר באנטרנט ותבחר לך מסלול שיביא אותך לאחת מהמשרות שם.

אם זה בשביל באמת להתפתח בתור אדם וגם להרוויח, תבדוק מה אתה אוהב ותמצא דרך לעשות מזה כסף, אם יש עדיין דבר כזה 'מתווכי דירות' בעידן שיש בו יד2/מדלן, אפשר לעשות כסף בכל תחום, רק תתחבר אליו.

פורסם
lanos, אתה מפנה אדם שאין לו כיוון מוגדר בחיים להיות מאסטר ב...משהו.

כפי שאתה גם מוסיף (וגם אני מגבה את זה מניסיוני), זה שנים על גבי שנים של למידה ודרייב פנימי, אתה לא מגייס אותו משום מקום.

זה משהו שכבר היה בתוכך ורק הערת אותו לעבוד.

לדעתי, כשאדם מחפש מפנה, הוא צריך להיות חד ומותווה. כמו לימודים. שיתנו לו בסיס ויכוונו אותו לתעשייה.

ממש לא - אני משתדל לתת לו דוגמאות אישיות שלי ושל אנשים שאני מכיר ובמקביל מנסה להראות לו מאיפה זה התחיל.

אצלי זה התחיל מלהכיר את עצמי ומלהתבונן באנשים אחרים במקביל וגם בשוק.

כשאני הייתי ילד כל הזמן אמרו לי תואר, רופא, עו"ד, טייס.

בזמן שיצאתי מהצבא - טייס לא הייתי, רופא אני לא רוצה להיות ועורכי דין כבר נהיה מקצוע זמין פחות או יותר כמו מנקה רחובות ורק אם אתה ממש מבריק בסופו של דבר תראה מזה משהו - ואז על כל זה, אני לא מבריק בזה - זה להעיד את עצמי לכשלון מראש.

אז הפסקתי להקשיב להורים והתחלתי להקשיב לעצמי, הבנתי במה אני טוב, מה מתוך זה אני הכי אוהב ואז גם הבנתי איזה תחביב אני מוכן להרוס ע"י הפיכתו למקצוע :-P ואולי בגלל זה אני חובב מוטוריקה :-D

הכוונה שלי היא שיקבל מושג לאיזה כוון הוא בוחר ללכת לפני שהוא סתם הולך על כל הקופה לכוון שהוא לא ישרוד בו מכל הסיבות הלא נכונות.

Pioneer TS-X150

• תוכן חדש...