Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2545 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

4RUNNER הוא לא לנד קרוזר אמריקאי ובארה"ב הוא לרוב בנזין. אני מניח שאנחנו מדברים על הדיזל שהוא 90% מהלנד קרוזרים הנמכרים בארץ

• תגובות 195
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

יש עוד יצרנים בעולם חוץ מVAG, ואני לא נכנס לויכוח של תוצרת יפן/קוריאה מול שאר העולם.

גם יודנאי, קיה, ניסאן, מיצובישי, סובארו וכו' אמינים לא פחות מטויוטה.

לנדקרוזרים מהעשור הקודם עלו המון כסף לבעלים שלהם. אינג'קטורים ושלל בעיות.

יש פה אפקט פסיכולוגי - בנאדם שקונה לנדקרוזר משומש בן 10-15 במחיר של רכב חדש רק כי הוא אמין, לא יודה בחיים שהרכב מתקלקל לו, אחרת הוא יצא פראייר.

פורסם

אני מסכים עם אריאל, לדעתי יש באזז שהלנד קרוזר יותר אמין מהמתחרים שלו ואני לא קונה את זה בלי סימוכין.

אינג'קטורים, פאנל קדמי ולוח שעונים שנסדק, בעיות עם תפוחים וזרועות ועוד הן בעיות ידועות בלנדקרוזר.

ראיתי שניסו להשוות אמינות לנדקרוזר לרנגלר. רק שכחו לציין ש 90% מהלנד קרוזרים לא ירדו מעולם לשטח, בעוד זה ייעודו של הרנגלר והוא מבלה שם הרבה יותר.

פורסם
זה היה הפחד שלי, מבחינתם, הם שמרו על כבודם כיבואן, בהתחלה ובסוף, האמצע היה חויה מתקנת ומייסרת, וקיבלתי בנוסף לפיצוי כספי, וביטחון לטווח הארוך מבחינת רכישה, גם פיצוי שרק לפני שעתיים שלוש, הבנתי מה ערכו, ביקשתי בשיא התמימות, כי חשבתי שזה אצלהם במוסך חלפים, היום אני מבין שזה מגיע מחו'ל במיוחד, גם הגיר, שזה מחווה בסביבות ה25 אלף שקל, נשבע לכם, והם נתנו לי, גם כשרציתי לוותר, ולהתרכז ב3 דברים הכי חשובים.(פיצוי, קניה עתידית, ואחריות)

חבר, למה אתה מדבר בשמו?

יכול להיות שהוא הבין את הטעות, והחליט לא להגיב, אתה יודע מי קופץ בראש?

אז בוא אעזור לך להבין, כי גם אתה מאוד מתקשה, שים לב, אסמן בצבע שונה כל משפט, ואפרט, שתבין:

"וקיבלתי בנוסף לפיצוי כספי, וביטחון לטווח הארוך מבחינת רכישה, גם פיצוי שרק לפני שעתיים שלוש, הבנתי מה ערכו, ביקשתי בשיא התמימות, כי חשבתי שזה אצלהם במוסך חלפים, היום אני מבין שזה מגיע מחו'ל במיוחד,(זה חלק 1, שמדבר על הפיצוי, ערכו, ושהוא מגיע מחו'ל במיוחד)

גם הגיר,(חלק 2, שגם הגיר, מגיע מחו'ל, כמו הפיצוי, סוף פסוק)

שזה מחווה בסביבות ה25 אלף שקל(חלק 3, חזרנו לפיצוי, לערכו)

נשבע לכם, והם נתנו לי, גם כשרציתי לוותר,(חלק 4 ממשיך עם הפיצוי שרציתי לוותר עליו)

ולהתרכז ב3 דברים הכי חשובים.(פיצוי, קניה עתידית, ואחריות)"

סוף פסוק.

אני מצטער אבל החברים פה צודקים, הניסוח שלך היה סופר מבלבל וגם אני חשבתי שה"פיצוי" היה עצם החלפת הגיר לחדש לגמרי. אני מבין את הצורך לשמור על סודיות כלשהיא אבל טיפה הגזמת:

אתה רוצה לשתף מה קיבלת - שתף. אבל בצורה קצת יותר ברורה

פורסם
יש עוד יצרנים בעולם חוץ מVAG, ואני לא נכנס לויכוח של תוצרת יפן/קוריאה מול שאר העולם.

גם יודנאי, קיה, ניסאן, מיצובישי, סובארו וכו' אמינים לא פחות מטויוטה.

יש פה אפקט פסיכולוגי - בנאדם שקונה לנדקרוזר משומש בן 10-15 במחיר של רכב חדש רק כי הוא אמין, לא יודה בחיים שהרכב מתקלקל לו, אחרת הוא יצא פראייר.

אתה מדבר על רכבים שנסעו לירח וחזרו.

כל רכב מתקלקל,השאלה מתי.

רוב הרכבים האלו עם 200 -300 ואפילו למעלה מחצי מליון קילומטר בלי תקלות מהותיות.

קח מאמר על 20 הרכבים הכי אמינים בעשור האחרון ע"פ consumer reports.

על השוק שלהם אפשר להתווכח,אף אחד לא אמר שגיפ בן 13 שווה 120-150 אלף שקל.

אבל הם נמכרים, השוק חזק ויש סיבה.

אגב 4runner ולנד קרוזר זה 2 חיות שונות.

https://www.cheatsheet.com/money-career/most-reliable-cars-decade-according-consumer-reports.html/

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

CR אינם האוראקל מדלפי, הקביעות הלא מעטות אצלם על אמינות דגמים חדשים לחלוטין על סמך הרקורד של דגמים אחרים מאותו יצרן מתאימות אולי לחברי פורום פה, לא למי שמתיימר להציג חוות דעת אובייקטיבית ורציניות. אני לא מכיר סטטיסטיקה אמינה דיה לגבי אמינות כלי רכב, לא שלהם לא של אחרים, סקרי שביעות רצון ודאי אינם כאלו ומהסיבות של הטיה מובנית אצל הבעלים כפי שהובהר כאן למעלה. גם לא מכיר את מצבת הלנדקרוזרים עם מאות אלפי ק"מ, לא באופן מוחלט ולא באופן יחסי לכלי רכב דומים. העובדה שהם נמכרים חזק אינה מצביעה אלא על ההנחה הסבירה שהעמדה שאתה מציג כאן היא כנראה עמדה רווחת, בין זה לבין מעברה של העמדה לטור של העובדות יש עוד מרחק. אצלי לפחות כל אוטו מקבל אותה מידה של אמון ביכולותיו ואמינותו, בלי קשר לשמו ומוצאו. הנסיון שלי שאינו קצר במיוחד, גם הוכיח לי לפחות, שזו הגישה הנכונה יותר.

פורסם

לפותח השרשור

קראתי את ההודעות האחרונות שלך - חייב לציין שהרושם הוא, שאתה בן אדם מאוד חד.

מאוד אהבתי את ההתנהלות שלך גם בתגובות - סופר ענייני, מכבד, לא פוגע או מעליב. (אגרסיות ברורות לעין אבל סה"כ תחת שליטה מלאה על קצה האיפוק).

תענוג לראות (לקרוא) את תהליך ההתייעלות שאתה עברת מתגובה של רגש לתגובה מבוססת על יעילות נטו.

אסור פשוט אסור להגיב מתוך כעס ואמוציות לפחות מלקחים שלמדתי בחיים שלי - מטעויות שעשיתי או פשוט דברים מרגיזים שקרו ולא היה לי שום שליטה בהם - זה לקחת צעד אחורה, לשאול את עצמי מה באמת קרה כאן? ורק אחרי שאני בטוח שאני מבין לפרטי פרטים את הבעיה - מתחיל לחפש דרכים לפתרון.

קייס סטאדי מעולה!

תודה!

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
לפותח השרשור

קראתי את ההודעות האחרונות שלך - חייב לציין שהרושם הוא, שאתה בן אדם מאוד חד.

מאוד אהבתי את ההתנהלות שלך גם בתגובות - סופר ענייני, מכבד, לא פוגע או מעליב. (אגרסיות ברורות לעין אבל סה"כ תחת שליטה מלאה על קצה האיפוק).

תענוג לראות (לקרוא) את תהליך ההתייעלות שאתה עברת מתגובה של רגש לתגובה מבוססת על יעילות נטו.

אסור פשוט אסור להגיב מתוך כעס ואמוציות לפחות מלקחים שלמדתי בחיים שלי - מטעויות שעשיתי או פשוט דברים מרגיזים שקרו ולא היה לי שום שליטה בהם - זה לקחת צעד אחורה, לשאול את עצמי מה באמת קרה כאן? ורק אחרי שאני בטוח שאני מבין לפרטי פרטים את הבעיה - מתחיל לחפש דרכים לפתרון.

קייס סטאדי מעולה!

תודה!

מודה לך מעומק הלב חבר, החמאתי לי מאוד.

אני יכול רק לקוות, שאם יקרה כזה דבר, אנשים יגיעו לפה, יקראו, ויחסכו לעצמם כאב, דאגה, מתח, ויסגרו דיל הוגן, בכמה ימים.

לערב עורך דין רק כמוצא אחרון, להתייעץ(לא כמוני, עם 400 איש, רק עם מישהו אחד) ולברר היטב כל סעיף, שלא יעבדו עליכם, וגם לא להיות חמדניים, בכלל.:wink:

ואז לסגור, בהרגשה טובה, וגם אם תפסידו מעט כסף, אין מה לעשות, זה טבעי וחלק מהחיים.

חיפשתי הזדמנות לסכם הכל, והנה הופעת, ונתת לי הזדמנות, כל טוב איש יקר.:mm_yeah::mm_yeah:

פורסם

אז ברשותך רק אוסיף משהו קטן כי בעצם חידדת כאן נקודה לסיכום -

באמת שלאחר מעשה - ההתנהלות בפתרון בעיה מאוד חשובה ואכן התערבות של עו"ד צריכה להתבצע כפעולה אחרונה לאחר מיצוי כל ההליכים החיוביים - לאחר מכן יש הקשחת עמדות של שני הצדדים ושם גם במקרים רבים עמדן הנזקים מועצם ללא סיבה או צורך.

אבל החוכמה היא באמת לבצע עסקה מלחתכילה, כזו שתכלול גם צעדים מונעים או צעדים מנחים לטיפול במשבר במידה ויגרם - כמו למשל "ביי-בק", החלפה בחלפים חדשים עם גיבוי של קבלות וכך הלאה.

אם אי פעם ארכוש רכב חדש מקווה מאוד שאזכור להוסיף סעיפי הגנה שכאלו לחוזה הרכש.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
אם אי פעם ארכוש רכב חדש מקווה מאוד שאזכור להוסיף סעיפי הגנה שכאלו לחוזה הרכש.

זה כמעט תמיד חוזה אחיד וקשה להאמין שישנו אותו עבור קונה בודד.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

רחוק מהאמת. לא מרוצה מהלנדקרוזר שלך - תמכור אותו. זה לא רנו או פאג'רו.

אני מסכים עם אריאל, לדעתי יש באזז שהלנד קרוזר יותר אמין מהמתחרים שלו ואני לא קונה את זה בלי סימוכין.

אינג'קטורים, פאנל קדמי ולוח שעונים שנסדק, בעיות עם תפוחים וזרועות ועוד הן בעיות ידועות בלנדקרוזר.

ראיתי שניסו להשוות אמינות לנדקרוזר לרנגלר. רק שכחו לציין ש 90% מהלנד קרוזרים לא ירדו מעולם לשטח, בעוד זה ייעודו של הרנגלר והוא מבלה שם הרבה יותר.

מצד אחד מה שמתאים לך אתה לא קונה בלי סימוכין, ומה שבא לך לרשום עם בלי סימוכין - סבבה. יש איזו סתירה.

ההודעות שאני הכי אוהב בפורום. זורקים דברים לאוויר, אנשים שלא החזיקו לנדקרוזר, וזה נשמע ממש ממש משכנע.

כתבתי תגובה ארוכה אבל מחקתי אותה. ויכוח מיותר.

להשוות אמינות של רנגלר ללנדקרוזר? הצחקת אותי. ראשית תשווה גרנד צ'ירוקי ללנדקרוזר. רנגלר תשווה לסדרה 70. שנית, נמכרים בארץ כל שנה בין 1000 ל 1500 לנדקרוזרים. כבר מאז שנת 99' - 2000. הם רואים שטח, ועוד איך.

חלקם הפכו להיות רכבי עבודה של אנשים שפרנסתם תלויה ברכב השטח שלהם, והם לא נוסעים עם לנדרובר או עם פאג'רו. הם עם לנדקרוזר.

כדי שלא יהיו אי הבנות - האמינות של הרנגלר או הגרנד צ'ירוקי לא מתקרבת לזו של הטויוטות. זה לא אומר שה JEEP-ים הם לא מכוניות טובות או מקסימות. הן נפלאות.

אינג'קטורים, פאנלים, לוח שעונים, זרועות, תפוחים - אפשר לזרוק חופשי דברים מבלי להבין את המשמעויות. אני מכיר קרוזרים שעברו אינג'קטורים ב 212,000 ק"מ, ואני מכיר כאלה שב 340,000 ק"מ היו עם האינג'קטורים המקוריים. תפוחים - בולג'וינט - רלוונטי רק לדגמים מ 99-2002. פאנלים - אין לי מושג. לוח שעונים - אין לי מושג. יש בדגמי 2003-2009 בחלק מהמכוניות סדקים בציפוי של הדשבורד. אפילו פרסמתי את זה כאן באתר. קישור. זרועות - אנא הער את עיני.

לדבר לא עולה כסף. לקנות רכב שטח כן. לקנות רכב שטח שרק פעם בשנה יכנס למוסך עולה כסף.

זה לא שאין רכבי שטח אחרים טובים. יש.

אחרי למעלה מ 20 שנים עם רכבי שטח וטיולים, אני יודע שגם רכב השטח הבא שלי יהיה לנדקרוזר. כי ניסיתי רכבי שטח אחרים.

ולמען הדיון - אני מדבר מנסיון אישי. אתם גם מדברים מנסיון אישי?

בתמונה 3 לנדקרוזרים בפעילות סטנדרטית. האפור הוחלף בלבן כדי להיות זהה לשני האחרים.

20161020_153435 - Copy.jpg

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

מבלי לעורר שדים מרבצם, אבל הבוקר קיבלתי שיחה מהמוסך שהרכב מוכן, הכל הותקן, והוא עובר שטיפה.

בתכלס חשבתי שזה יקח יותר זמן, יכול להיות שהגיר הגיע מחו'ל מרביעי עד יום ראשון?

ועבדו עליו במשך יום שלם(שני)

אולי הם הזמינו מלפני שבועיים כשזה אובחן?

די מהיר, אולי מהיר מידי?

לגיר חדש יש תעודה \ אסמכתא?

פורסם

"

אחרי למעלה מ 20 שנים עם רכבי שטח וטיולים, אני יודע שגם רכב השטח הבא שלי יהיה לנדקרוזר. כי ניסיתי רכבי שטח אחרים.

ולמען הדיון - אני מדבר מנסיון אישי. אתם גם מדברים מנסיון אישי?"

DISCO, חשבתי שאתה עם לנדרובר, שנדבר על האמינות ועלויות האחזקה שלו? או אולי על סימון השטח שמתחתיו בכתם שחור? (סתם קורויוז,בלי רצון לפגוע).

וכן, גם אני מדבר מניסיון, והאמת, קצת יותר ארוך משלך (לא בטוח שיותר טוב או מעמיק) אבל רק במספרים (ובזה עסקינן - סטטיסטיקות), אני כבר 32 שנה על רכבים כפולי הנעה.

אתה באמת טוען שסטטיסטית אותו אחוז של לנדקרוזרים ורנגלרים נמצאים בשטח? זה שאתה מסתובב בחברה של מטיילים (גם אני) וחבר בקבוצות טיול (גם אני), לא אומר שכולם עם לנדקרוזרים מטיילים. הרבה יותר רנגלרים באחוזים יורדים לשטח.

אני כן מסכים שניתן להשוות לנקרוזר לגראנד מבחינת אחוז האנשים שיורדים לשטח. פחות עם החדשים ויותר עם הדגמים הישנים של שני היצרנים.

מניסיון גם נראה לי שהלנדקרוזר רכב אמין (לא מבדיקה מדוקדקת ולא מאיסוף סטטיסטיקה מהימנה) פשוט מהטיולים שאני עושה ויש רכבים מכל הסוגים בשיירה.

כל מה שבאתי להגיד זה שהסטטיסטיקה אם היא בנויה על דיווח של מוסכים או של בעלי הרכבים על ביקורים במוסך תהיה מוטית ולא אמינה. למה? בבקשה:

התקשרו למאה בעלי לנדקרוזרים (מכל השנתונים 1998-2019) אממה, רק 10 מהם ביקרו אי פעם בשטח ו 2 בשטח קשה

התקשרו למאה בעלי רנגלר (מכל השנתונים, נניח TJ, JK-2003-2019) אממה, 50 מהם ביקרו בשטח ו 20 בשטח קשה

הרי ברור שביקור בשטח ושטח קשה מאיץ את תדירות הטיפולים ומעלה את הסיכוי לתקלות. ולכן הסטטיסטיקה במקרה הזה משקרת.

ובוא נסכים שהכי חשוב לשמור על הרכב, להכין אותו לשטח ולטפל בו בחלפים טובים ואז הסיכוי לתקלות ולתקיעות בשטח יקטן משמעותית.

למרות החום, נתראה בשטח...

פורסם
רחוק מהאמת. לא מרוצה מהלנדקרוזר שלך - תמכור אותו. זה לא רנו או פאג'רו.

להשוות אמינות של רנגלר ללנדקרוזר? הצחקת אותי. ראשית תשווה גרנד צ'ירוקי ללנדקרוזר. רנגלר תשווה לסדרה 70. שנית, נמכרים בארץ כל שנה בין 1000 ל 1500 לנדקרוזרים. כבר מאז שנת 99' - 2000. הם רואים שטח, ועוד איך.

חלקם הפכו להיות רכבי עבודה של אנשים שפרנסתם תלויה ברכב השטח שלהם, והם לא נוסעים עם לנדרובר או עם פאג'רו. הם עם לנדקרוזר.

כדי שלא יהיו אי הבנות - האמינות של הרנגלר או הגרנד צ'ירוקי לא מתקרבת לזו של הטויוטות. זה לא אומר שה JEEP-ים הם לא מכוניות טובות או מקסימות. הן נפלאות.

ולמען הדיון - אני מדבר מנסיון אישי. אתם גם מדברים מנסיון אישי? כן

.

לנדקרוזר, על דורותיו השונים הוכיח ומוכיח שהוא בנוי למשימות שבהן הוא ננהג.

למג"ב היו עשרות כלים מסדרה 70/75 ששרדו פיצוצים תרתי משמע ונמכרו במחירים גבוהים מעבר למחירון רישמי. אני עד לקניה של 7 יחידות ממכרז משטרה (מג"ב שייך למשטרה) שנמכרו מיד עם הבאתם למוסך לקיבוץ בערבה. הכלים עברו מעט קוסמטיקה, טיפול ויצאו לדרכם. (למעט אחד ששרד מוקש/מטען שמשמש לחלפים)

בוודאי זכורה לכם משימת ההשמדה של טופ-גיר, הרכב הניע אחרי שרפה!

אני לא יודע איך היפנים תכננו את המנועים והמכלולים, אבל המרכיבים המכאנים שורדים חרא של סולר והתעללות קשה. אמנם מעטים הכלים מסדרה 100 שנקנו למשימות עבודה כיד ראשונה, בעיקר אלו בצבע שחור ומרכב קצר :wink: אבל אני לא מכיר רכב , בוודאי לא הלנדרובר לדורותיו כולל ה 110 ששורד בהצלחה משימות שבהן הלנדקרוזר כוכב (ראה דאע"ש :evil:)

אתם לא יכולים לתאר את התסכול של לבוא לחניון מדוגם וצבוע ולמצוא שלולית שמן מתחת לדיסקברי בן שנה :twisted:

אני מקווה בשביל פות"ש שההרפתאה הזו תיהיה האחרונה במחזור חיי הרכב אצלו ויזכה לשנים של הנאה וטיפולים שוטפים בלבד.:lol:

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

ממה שאני יודע (בוודאות! כי רכשתי רכב כזה) כאשר מתקינים מנוע חדש מניילונים זה חתום ע"י משרד התחבורה - בקוד המנוע המושתל שהיה לי באוונסיס הופיעו האותיות MT שמציינות משרד תחבורה.

לגבי גיר - לא בטוח - כלומר, לא יודע.

עדיין לא מבין למה משווים רנגלר ללנדקרוזר. ההשוואה צריכה להיות לגרנד צ'רוקי וגם שם חשוב לדעת לאיזה גרנד צ'רוקי משווים.

רנגלר זה פלטפורמה מטורפת לשיפורים ולמשימות שלנדקרוזר לא קשור אליהן. בד"כ רוביקון סטוק לא נשאר ככה למשך זמן רב לפני שהבעלים שלו משתגע ומגביה אותו 3,4,6 אינטש ומתחיל לחזק לו סרנים, שינוי גירים ויחסי העברה ומטפס איתו הר ולא על השביל.

לנדקרוזרים וצ'רוקיז הם הרבה יותר רכבי אוברלנד ומסלולים טכניים קשוחים.

ראשי תיבות של JEEP הן JUST EMPTY EVERY POCKET

Pioneer TS-X150

• תוכן חדש...