Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2619 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתמול האוטו לא הניע לי, אחרי שכמה ימים הוא עושה בעיות בהנעה. הגיע מכונאי הכניס ספרי דאודורנט למצערת לא הניע, אח"כ ספריי קרבורטור גם לא הניע, בדק שיש ניצוץ במצתים. מילא מים ברדיאטור עד הסוף, ובנסיון התנעה גלשו קצת מים לכן אבחן שהלך ראש מנוע אמרתי לו שלא נשמע לי שאם הראש קצת לא בסדר שלא יניע. הוציא את הפלגים ניקה אותם שפך קצת שמן לחורים של הפלגים ולא הניע. בירר בטלפון אצל מישהו והוא ניקה קצת את החיישן שיושב בצד של הטיימינג למעלה וסובב אותו קצת ואז הניע. (הוא גם התעסק קודם במנוע למטה אני לא יודע מה עשה שם אולי עוד חיישן) לדבריו אם התקלה תחזור צריך לנתק את הקודן. לא נראה לי שהתקלה טופלה ואני חושש שהיא תחזור. ומה בקשר לראש מנוע האם האבחון נכון על סמך שגלש קצת מים בהתנעה. היום דברתי עם מכונאי אחר והוא אמר לי שאם יצא מים בסטרטר בלי להניע יש בעיה בראש מנוע, עוד הוסיף שבהונדה לא עושים ראש רק מחליפים מנוע וזה כמה אלפי ש"ח האם זה נכון בכל מצב. דבר נוסף על הפקק של השמן היה מעט מאוד טחינה אבל השמן שעל המדיד נקי (אני גם לא יודע אם כל נסיונות ההתנעה לא הכניסו כל מיני חומרים ואויר שגרם לטחינה. תודה לעונים.

פורסם

השתשלות האירועים לא מצביעה כלל על ראש מנוע אלא יותר על ניחושים בשלט רחוק. כדי לבדוק באמת מה הבעיה יש להיתקל בה שוב. רוצה לשלול בוודאות ראש מנוע תבצע בדיקת לחץ הפוך למנוע או בדיקת גזים במערכת הקירור. האם יוצא לך לגלות חוסר בנוזל קירור לעיתים?

פורסם (נערך)

כן האוטו אצלי כמה חודשים וחסר קצת נוזל קירור מידי פעם. ובנוסף אחרי הנ"ל נסעתי סיבוב ולחצתי את הדוושה עד הסוף ונדלקה תקלה P1259

עריכה אחרונה על ידי אלרו
פורסם

אז בתור התחלה גש לבצע בדיקת לחץ למערכת הקירור כדי לאתר מקור הנזילה. לגבי התקלה היא מצביעה על בעיה בשסתום ויטק אבל ייתכן שבגלל שלחצת עד לטווח סיכון המנוע בסלד גבוה מאוד לא הגיע לחץ שמן ראוי לשסתום ולכן התקלה עליו נידלקה. תבצע איפוס לתקלה ותעקוב שוב. תבדוק אם מסביב לשסתום לא קיימת נזילה של שמן מנוע.

פורסם

אתמול האוטו לא הניע לי, אחרי שכמה ימים הוא עושה בעיות בהנעה. הגיע מכונאי הכניס ספרי דאודורנט למצערת לא הניע, אח"כ ספריי קרבורטור גם לא הניע, בדק שיש ניצוץ במצתים. מילא מים ברדיאטור עד הסוף, ובנסיון התנעה גלשו קצת מים לכן אבחן שהלך ראש מנוע אמרתי לו שלא נשמע לי שאם הראש קצת לא בסדר שלא יניע. הוציא את הפלגים ניקה אותם שפך קצת שמן לחורים של הפלגים ולא הניע. בירר בטלפון אצל מישהו והוא ניקה קצת את החיישן שיושב בצד של הטיימינג למעלה וסובב אותו קצת ואז הניע. (הוא גם התעסק קודם במנוע למטה אני לא יודע מה עשה שם אולי עוד חיישן) לדבריו אם התקלה תחזור צריך לנתק את הקודן. לא נראה לי שהתקלה טופלה ואני חושש שהיא תחזור. ומה בקשר לראש מנוע האם האבחון נכון על סמך שגלש קצת מים בהתנעה. היום דברתי עם מכונאי אחר והוא אמר לי שאם יצא מים בסטרטר בלי להניע יש בעיה בראש מנוע, עוד הוסיף שבהונדה לא עושים ראש רק מחליפים מנוע וזה כמה אלפי ש"ח האם זה נכון בכל מצב. דבר נוסף על הפקק של השמן היה מעט מאוד טחינה אבל השמן שעל המדיד נקי (אני גם לא יודע אם כל נסיונות ההתנעה לא הכניסו כל מיני חומרים ואויר שגרם לטחינה. תודה לעונים.

נשמע חובבן רציני המוסכניק הזה

קצת טחינה על פקק מילוי שמן שאופייני לדגם הנ"ל במיוחד בחורף לא מעיד על כלום

לפי התאור שלך אין קשר בכלל לבעית ראש מנוע לזה שהרכב לא הניע

נשמע חיישן קראנק או קאמשפט ,אם התקלה תקרה שוב צריך לבדוק אם יש ניצוץ ולהתקדם

לגבי איבוד הנוזלים צריך לעקוב ולבדוק ,אולי נזילה קטנה אולי פקק רדיאטור דפוק וכו' וכל השאר סתם ניחושים

כמו שמאור הציע ,אם ליבך לא שקט בצע בדיקת לחץ הפוך ,ואם יש שריפה קטנה בראש אפשר בהחלט יישור והחלפת אטם חדש

בהצלחה

רמי

פורסם (נערך)

ולמה המים גולשים בסטרטר בלי ניצוץ ראיתי כמה פעמים שזה הבדיקה שהמכונאים עושים?

עריכה אחרונה על ידי אלרו
פורסם

בדקתי היום שוב והמים גולשים מהרדיאטור כשהמכסה פתוח והמנוע קר. אבל במכסה סגור אני לא מרגיש לחץ מיוחד בצינורות.

פורסם

אתמול בדק את האוטו מכונאי ואמר שיש בריחה קלה מהראש. וראש בהונדה צריך חריטה גם בבלוק אם לא הרבה פעמים לא מצליח. וכנראה שגם חיישן קראנק לא טוב.

פורסם

עוד לפני שאתה ניגש לתיקון יקר - כיצד נעשתה הבדיקה בדיוק? הוכנס לחץ אויר לצילינדרים באמצעות שעון יעודי? ניבדקו גזים במערכת הקירור על ידי נוזל מיוחד שמשנה צבע?

פורסם (נערך)

לא הייתי כשהמכונאי בדק רק לפי מה שהבנתי האבחנה הייתה בגלל שיש בועות כל הזמן וריח של של דלק יוצא מהרדיאטור והמים במיכל עיבוי מבעבעים בנוסף האוטו מאבד מים לא בכמות מאוד גדולה. האם יכול להיות סיבה אחרת לתופעות הנ"ל? והאם לאחר הפתיחה של הראש יהיה אפשר לדעת בוודאות?

עריכה אחרונה על ידי אלרו
פורסם

יכול מאוד להיות שהאבחנה נכונה אך מכיוון שמי יודע איך ייסתכם תיקון שכזה שברור שהעלות שלו היא כמה אלפים טובים הייתי כן מיתעקש לבצע בדיקת לחץ הפוך אל מול עיניך. לא צריך להיות גאון כדי להבין..ברגע שמכניסים לחץ אויר לצילינדרים ותראה שהרדיאטור מתחיל לבעבע מפתח המילוי משמע אומר ראש מנוע באמת ניפרץ. ריח לעיתים יכול לבלבל כי גם לנוזל קירור יש ריח..זו המלצתי לפחות ומקווה שתקח זאת לתשומת ליבך. אם אתה לא מוצא מישהו שיבצע בדיקה שכזו ציין מהיכן אתה ננסה לקשר אותך לבעל מקצוע מתאים.

• תוכן חדש...