Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2635 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מודע לכך.

בנוסף לקרן הפנסיה יש לי קופת גמל במעמד שכיר שבה מופקדים סכומים כנגד הרכיבים הלא פנסיוניים, אשר בהסכם השכר האחרון צומצמו מאד. אותו סיפור גם לאשתי.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מקפיץ!

יש לי קרן השתלמות נוספת שעדיין לא נזילה עם סכום כפול מהקרן הנזילה, כמו כן הקרן שלא נזילה עשתה הרבה יותר באותם השנים.

היועץ הפיננסי שלנו טוען שכל עוד יש קופה נזילה אחת ניתן להכיל את הוותק שלה על הקרן הצעירה יותר (בהנחה שלא בוצע אף משיכה מהקרן הנזילה).

חשבתי לאחד את שני הקרנות לקרן הנוכחית שאינה נזילה ובכך גם להגדיל את סכום הכסף הנזיל שלי.

האם ישנם חסרונות במהלך כזה שהסוכן לא העלה בפני?

תודה מראש.

HU:PIONEER 5850MP,COMP:RAINBOW DREAM LINE SLX265,AMP1:JBL 75.4,AMP2:BAZOOKA ELA60.2

פורסם

אתה לא יכול לאחד אותן. אם אתה רוצה ששתיהן יהיו באותה חברה, אתה יכול לנייד אחת מהן (או לנייד את שתיהן לחברה שלישית).

בכל מקרה הן תשארנה קופות נפרדות.

אם וכאשר תרצה, לפדות את שתיהן, תבצע גרירת ותק מהקופה הותיקה לחדשה ואז אתה פודה את שתיהן ביחד.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

אם הבנתי נכון היתרון בהעברת הקופה הישנה לחברה שבה מנוהלת הנוכחית היא רק בתשואות שאקבל?

תודה.

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

HU:PIONEER 5850MP,COMP:RAINBOW DREAM LINE SLX265,AMP1:JBL 75.4,AMP2:BAZOOKA ELA60.2

פורסם

הבנת נכון.

יתרון נוסף, יהיה לך יותר קל מבחינה בירוקרטית לבצע גרירת ותק, אם תחליט שאתה מעונין לפדות את שתי הקופות.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

עצה שקיבלתי מיועץ פנסיוני -

אל תשכח להוציא אסמכתאות על הכספים שנמצאים בכל חשבון טרם המעבר.

על החוק להיות אדפטיבי בהתאם לרוח הזמנים

פורסם

להרחיב את מה שכתב אמישה - לשמור את הדוחות השנתיים (ורצוי גם הרבעוניים). הקרנות האלה עוברות ממפעיל למפעיל בתדירות לא קטנה ומספרי החשבון משתנים לעתים קרובות. קל מאד לאבד מעקב.

יש לי בספריה לפחות חצי תריסר קלסרים שמוקדשים לקרנות פנסיה, קופות גמל וקרנות השתלמות (סט שלי וסט של אשתי), כאשר הם מחולקים לפי חשבונות, ובדף החוצץ בשבתחילת כל ריכוז דפים של חשבון מסויים מצויין השם הנוכחי של הקרן, שמה הקודם, שמות המפעילים ומספרי החשבון. יש קופות שזה כבר מספר החשבון השלישי שלהן (התחילו כקופה בנקאית, עברו לבין השקעות מסויים לפי ועדת בכר ואז עברו לבית השקעות אחר -כאשר כל גוף נתן להן מספר חדש). במעברים האלה יש גם נטיה להעלמות כספים, אם כי אישית לא נתקלתי בבעיה כזו עד כה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...