Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2635 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
מסתבר שהיו לאחיתופל כמה אחים תאומים.

אל תיגע בכסף. קרן השתלמות נזילה אומר שאתה יכול לחדש את ההפקדות בה והכסף החדש שיופקד הוא נזיל באופן מיידי, ונהנה מכל הטבות המס שיש להפקדות.

המקסימום שכדאי לך לברר זה אם יש מסלול יותר טוב לכספי הקרן.

שלא תעיז (תעז?) למשוך אותה בשביל שטויות שהציעו לך כאן.

כמה שאתה צודק חבר, לא היה מי שיסביר לי את זה לפני 7 שנים (פדיתי בכדי למחוק משכנתא קטנה).

בפועל, הריבית על המשכנתא הייתה נמוכה ונסבלת לגמרי.

הכסף שנשרף יכל לשמש אחרי כמה שנים להון עצמי לרכישת דירה שנייה.

יאאלה, איך בא לי ג'חנון עכשיו...

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מה אפשר לעשות עם קרן השתלמות בפנסיה? להעביר לעובר ושב ולהשתמש לפי הצורך? למשוך בחלקים? או שיש אפשרויות יותר טובות?

האם אפשר להוריש אותה?

פורסם

כמה דברים - עכשיו כשאני מול מחשב,

אני לא נכנס לשיקול של להחזיר משכנתא או לא. יש יתרונות לכאן ולכאן.

לקחת הלוואה כנגד קרן השתלמות - זה אומר עוד החזר חודשי. יכולים לעמוד? לא יכולים לעמוד? סיפור אחר. לא נכנס לזה.

קרן השתלמות היא אחד החסכונות הטובים שיש לכל עובד בהיותה פטורה ממס ומרווחי הון עד רמה מסויימת. אין עוד הטבה כזו לשכירים, שנהנית מכאלה תנאים ונזילה בטווח של 6 שנים. האוצר היה רוצה לחסל אותה לחלוטין, או למנוע משיכה עד הפנסיה. כרגע זה כלי שקיים, ואני לא רואה סיטואציה פוליטית בה ההסתדרות מוותרת על ההטבה הזו. גדולתה של קרן ההשלתמות היא בהטבות לה היא זוכה.

בשורה התחתונה - אם יש מטרה 'גדולה' אפשר להשתמש בכל התותחים שברשותכם על מנת להגשים אותה. קרן ההשתלמות היא עוד אפיק חסכון שצריך להכיר ביתרונות שלו ולהבין מתי 'נכון' להשתמש בה ומתי לא .

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם (נערך)

להפנים את שכתבו דיסקו, php ו-V6.

לשים לב למשפט קצר שכתב דיסקו - לנצל הטבות מס. בדוק האם אתה יכול לנצל אותן, כיוון שזה הרווח העיקרי.

אישית אני משתמש בקרנות ההשתלמות כמסלול פנסיוני נוסף, יש לי קרן שבה אני מפקיד ברציפות כבר קרוב ל-20 שנה.

דרך אגב - יש בג'ונגל הזה יצורים מוזרים, למשל קרנות ההשתלמות של המורים, שלהם תנאים שומים מהסטנדרט.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

יש לנו יועץ פנסיוני בעבודה, האם לדעתכם הוא יכול לייעץ לי בכל הנושא הזה?

האם היועצים האלו בחברות גדולות נחשבים סבירים בהחלט או כאלה שהם סוג ז"?

האם אני יכול לקחת כסף מהעובר ושב שלי ולהפקיד בקרן השתלמות?

תודה רבה לכולם על העצות המועילות.

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

עריכה אחרונה על ידי dany

HU:PIONEER 5850MP,COMP:RAINBOW DREAM LINE SLX265,AMP1:JBL 75.4,AMP2:BAZOOKA ELA60.2

פורסם

1. שאל אותו.

2. כל אחד ויכולותיו.

3. כן, אבל יש תקרה להטבות המס, וספק אם כדאי לכלוא שם כסף בלעדיהן.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

מצטרף לדיסקו

לא נוגעים בקה"ש נזילה. מקסימום לוקחים ממנה הלוואה כדי להשתמש לצרכים כמו החלפת מסלול/ פרעון מסלול במשכנתא.

למי שיש קה"ש לא נזילה יכול לבקש להעביר לקה"ש נזילה.

כמובן שניתן להעביר ממקום למקום מבלי לאבד את נזילותה כדי לשפר תנאים או באותו מנהל קרן להעביר למשהו יותר תשואתי

יותר תשואתי מעלה גם את הסיכון.

משכת כסף הקרן ננעלת להפקדות חדשות. מה שנשאר בקרן כמובן נשאר נזיל.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
מסתבר שהיו לאחיתופל כמה אחים תאומים.

אל תיגע בכסף. קרן השתלמות נזילה אומר שאתה יכול לחדש את ההפקדות בה והכסף החדש שיופקד הוא נזיל באופן מיידי, ונהנה מכל הטבות המס שיש להפקדות.

המקסימום שכדאי לך לברר זה אם יש מסלול יותר טוב לכספי הקרן.

שלא תעיז (תעז?) למשוך אותה בשביל שטויות שהציעו לך כאן.

בנוסף לעצות הכ"כ חכמות של דיסקו, אני רק אציין שעל חשבון הכסף הזה אתה יכול לקחת הלוואות בתנאים שאשכרה אין בשום מקום אחר.

בדיוק עשיתי את זה, קיבלתי פריים מינוס 1%, עד 80 תשלומים ועם גרייס של שנה!!!

ברור שכל עוד אתה מחזיר את ההלוואה, אותו חלק שעל חשבונו לקחת את ההלוואה אינו נזיל, אבל בשביל מה אתה צריך אותו נזיל, קיבלת כסף ביד.

אישית אני משתמש בקרנות ההשתלמות כמסלול פנסיוני נוסף, יש לי קרן שבה אני מפקיד ברציפות כבר קרוב ל-20 שנה.

כעצמאי, זה גם אפיק ההשקעה הפנסיונית העיקרי שלי וגם אצלי, היא נזילה כבר איזה 15 שנה ועדיין ממשיך להפקיד.

כן, יש גם קרן פנסיה, אבל עם 400 שקל שמוזרמים לשם מידי חודש, אני לא באמת מצפה לקבל משהוא משמעותי ביום פרישה (שהשד יודע באיזה גיל זה יהיה, כל פעם מרחיקים עוד קצת).

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

אני חוסך בכל מיני אפיקים רק לא מאמין בקרנות פנסיה ככלי חיסכון ל...פנסיה.

בגדול, ושוב, בלי להטריל, קרנות פנסיה היום זה "תן כסף, נראה מה ישאר לתת לך עוד 50 שנה אחרי שחברי הדירקטוריון וההנהלה יסיימו לחגוג בלופטים בניו יורק וברזורטים בקריבים וימשכו משכורות של מליוני שח בשנה (כל אחד, כן?) עם הכסף שלך..."

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

מנצל"ש -

יש לי קרן השתלמות חדשה יחסית (עובד במקום עבודה כמעט 4 שנים,פתחו לי לאחר שנתיים),יעני שמופקד אליה משו כמו שנה ו8 ככה - כסף קטן

מן הסתם כנראה שנעזוב בקרוב (חוזרים מהמרכז לצפון),אולי אצליח להשתלב בסניף אחר של החברה בצפון,ואולי לא

בהנחה שבמקום עבודתי החדש אין קרן השתלמות (בטח לא על ההתחלה) \ או לא נותן באופן גורף - איך אני מפקיד עצמאית אליה? יש סכום מינימום?

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

פורסם

באגירה, זה לא עניין של "אמונה". זה עניין שחלק גדול ממנו קשיח.

1. יש חוק שמחייב הפרשה לפנסיה, לאחרונה חל גם על עצמאיים.

2. הטבות מס ייחודיות לקרנות פנסיה שחייבים להכניס לתחשיב הכדאיות. וכמובן הסיכונים של קרן פנסיה מול הסיכונים של דרכי חסכון אחרות.

אני מספיק זקן וותיק במקום העבודה שלי, כך שיש לי קרן פנסיה "ותיקה", אחת מהקרנות ההסתדרותיות המפורסמות שמנוהלת כעת על ידי "עמיתים". לטוב ולרע. יש לי אפילו תחזית לא כל כך רעה לסכום החודשי הצפוי לי אם אמשיך לחסוך בה (לא לגמרי ברור לי אם זה עד 35 שנה או עד גיל 67, שאז יהיו לי 37 שנות ותק בקרן). ועדיין אני דואג לחסוך במקביל בכל מיני אפיקים - קרנות השתלמות, קופות גמל, השקעות בכל מיני ניירות ערך.

פורסם

אחרי שסיימת 35 שנות הפקדה, אתה כבר לא מחוייב להפקיד יותר. יש יתרונות להמשך ההפקדה לקרן ויש יתרונות לפתיחת קרן חדשה והמשך הפקדות אליה. צריך לעשות תחשיב בהתאם לשכר שלך לאורך כל ה 35 שנה והתקנון של הקרן כדי לחשב מה משתלם יותר.

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

פורסם

נשבר את הראש ב-2023 (אז אסגור 35 שנה).

פורסם

קרן ותיקה לפנסיה אחרי 35 שנה מעניקה לך 70% מהשכר שלך לצרכי פנסיה.

לא כל רכיבי השכר הם פנסיוניים וניתן לראות לפי גובה ההורדה שלך בתלוש על מה זה חל ועל מה לא.

בקרנות החדשות אתה מקבל לפי הכספים שהפקד(ר)ת + הרווחים מינוס מה שחמסו ממך כדמי ניהול.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

• תוכן חדש...