Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

השכרת רכב מערב ארה"ב

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2691 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי, אני מתכנן בקרוב טיסה למערב ארהב (לאס וגאס, סן פרנסיסקו ומה שבאמצע). זה רק אני וחברה שלי, ו2 מזוודות + ציוד אישי ל15 ימי השכרה.

חשבתי בהתחלה לשכור רכב סדאן סטנדרטי לנסיעות. אבל אחרי שיחה עם אבא שלי, הוא המליץ לי לשדרג ולקחת Intermediate SUV כדוגמת הטוסון, פורד escape ודומיהם.

ההבדל הוא ככל הנראה 100 דולר (אזור ה600 במקום 500), ותכלס יהיו לי המון נסיעות ואני מוכן להשקיע סכום כסף כזה בטיול כדי לשדרג את הנוחות משמעותית.

השאלות שלי הן דבר ראשון - אני לא נהגתי בכלל על רכב עם ישיבה גבוהה, כן יצא לי רכבים גדולים אבל לא SUV, כמה זה באמת יותר נוח ושווה את המחיר עבור נסיעות של כמה שעות טובות כל יום (בימים קשים גם 5 ויותר)? מניסיונכם זה שדרוג תנאים משמעותי?

בנוסף רציתי לדעת לגבי תא המטען, האם בכל הרכבים המודרנים הוא מגיע עם כיסוי מאחורה כמו ברכבי האצ'בק קטנים כדי שלא יראו את המזוודות? אם הכל חשוף זה יכול להוות בעיה.

ולגבי דלק, כמה זה באמת הבדל משמעותי?

אם יש לכם עוד משהו שכדאי שאני אדע ולא חשבתי עליו, אשמח שתגידו :)

פורסם

שכרתי רכב בסן פרנסיסקו בקיץ, הדבר הראשון שכדאי לשים לב אליו הוא שיש עמלה ברוב הסוכנויות על לקיחה של רכב במקום A והחזרתו במקום B, במיוחד אם מדובר בסטייט אחר. על החזרה של רכב בווגאס ביקשו ממני תוספת של בין 100 ל-300 דולר ברוב הסוכנויות, חוץ מהרץ שלא דרשו עמלה. אני ממליץ לך לעשות סקר לפני הטיסה ולהזמין מראש.

לגבי גודל הרכב, ברוב הסדאנים האמריקאים יכנסו 2 מזוודות. ספציפית שכרתי Q50 והסתדרנו עם שתי מזוודות בבגאז'.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם

תודה, אני אשאל!

והתכוונתי פחות מבחינת מקום למזוודות, אלא מבחינת נוחות נהיגה לזמנים ארוכים

פורסם

לפני מספר חודשים שכרתי רכב בוונקובר, נהגתי בו 3000 ק"מ והחזרתי בקאלגרי. במקור הזמנתי משפחתית גדולה, קיבלתי ג'יפ גראנד צ'ירוקי. מבחינת נהיגה ומטען היה בסדר גמור.

היו לרכב שני חסרונות עיקריים:

1. שתה דלק כמו גמל. 10 קמ"ל בכביש הפתוח.

2. בגלל המידות אשתי לא הגיעה לדוושות ובקושי ראתה מעל הדאשבורד. לא יכולתי להתחלק אתה בנהיגה, שבחלק מהימים היתה מעל 500 ק"מ.

לגבי החוויות חפש שרשור שלי מיולי 2018.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

שכרתי לא מזמן בארה"ב רכב דרך הרץ ישראל, הזמנתי יומיים לפני השכירות ובסניף שלקחתי קבוצה F הייתה בתוספת די מזערית לסדאן רגיל, אז הזמנתי אותה. בסוף שהגעתי לסניף נתנו לי ניסן רוג' שזה בכלל בקבוצה של SUV בינוני.

בקשר לבגז, היה די גדול, אבל לא היה כיסוי מלא של המזוודות, החלק שמכסה את הגלגל הרוורבי נשלף ואפשר לשים אותו מעל, אבל רואים מזוודות.

היה די נוח לנהיגה. קצת עצלן (נראה לי זה בגלל הגיר הרציף), אבל שמתי מצב ECO לחסוך בדלק וגם לא מיהרתי לשום מקום.

--------------------------

Škoda Fabia IV TSI&DSG

פורסם

בחלק מקנדה, ואני חושב שגם בחלק מארה"ב, השארת רכב עם מטען גלוי היא עבירה שנושאת קנס לא קטן. לכן קשה לי להאמין שתקבל רכב בלי כיסוי תא המטען.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

ההפרש במחיר מזערי וההבדל בתמורה גדול מאוד.

באופן אישי ממליץ מאוד לקחת רכב SUV, הרבה יותר שימושי ונוח.

שים לב שלרוב אם מתחילים את הטיול בוגאס ומסיימים מחוץ לוגאס - אין תוספת תשלום (הפוך כן).

גם צריכת דלק זה לא משהו שצריך לעניין אותך, המחיר של הדלק שם הוא 2.5 שקלים לליטר....ממש לא קריטי גם בנסועה שלך.

(Sold) Chevrolet Aveo 2006

Citroen C3 2017

C5 Air Cross 2020

פורסם

יובל - ההבדל בצריכת הדלק יכול להיות משמעותי כיון שמדובר במרחקים עצומים. לא שזה מה שהיה משנה את ההחלטה שלי בבחירת רכב, אבל צריך להביא בחשבון שזה יכול להתבטא במאות שקלים ויותר, בהתאם לצריכת הדלק ולנסועה.

העניים של מימדי הרכב יותר חשוב: אם זוגתך קטנת קומה היא עלולה להיות מוגבלת בנהיגה ברכב, קצת יותר קה עם חניה (בהחלט ברמת ה"קצת", מדובר במדינה ענקית עם חניונים רחבי ידיים אבל גם בקנדה נתקלתי בחניון שהתקשיתי להכנס אלו עם הגמל בגלל זויות מוזרת של הקירות).

ועניין חשוב מאד: חוקי התנועה בארה"ב והתמרורים שונים ממדינה למדינה ולעתים אפילו באזורים או ערים שונות בתוך המדינה - וכמובן שונים בתכלית מאלה שבישראל. פניה שמאלה ברמזור ירוק, פניה ימינה ברמזור אדום, הצטלבות עם תמרורי "עצור" בכל הכיוונים הם רק דוגמאות קטנות להבדלים שחיוני להכיר, כיון שאי הכרתם עלולה להיות ממטרד ועד סכנת חיים. אז אם אין לך ניסיון בניגה בארה"ב למד היטב את החוקים באזורים בהם אתה מתכוון לנהוג. אתה לא צריך לחשוש, אבל צריך להתכונן.

פורסם

תודה על התגובה, יש לי משפחה בארה"ב, ככה שיצא לי לבקר לא מעט, ומאמין שאני מכיר את רוב חוקי התנועה אבל וודאי שאעבור עליהם שוב.

לגבי חברה שלי, אז היא בגובה שלי חח אז מאמין שיהיה בסדר.

בקיצור נשמע שבעיקר הבעיה זה העלות, ותא מטען, אז נראה לי שזה יהיה הכיוון שלי :)

פורסם

הגישה שלי בשכירת רכב בחו"ל היא לא להתקמצן. לא שאני שוכר איזה S class לטיול באיסלנד, אבל בהחלט מומלץ לשכור רכב מרווח, במיוחד אם ההבדל בעלויות השכירות לא גדול.

יכול לומר לך שהבן שלי שינה תכניות בגלל עלות החזרת רכב במדינה אחרת (תכנן לשכור בסן פרנסיסקו ולהחזיק בלאס וגאס או משהו כזה, בסופו של דבר סגר טיול מעגלי). בשכירה בקנדה שהזכרתי הוספתי קרוב ל-300 CAD על ההחזרה במקום אחר (ובסופו של דבר קיבלתי בוונובר רכב עם מספרים של אלברטה, כנראה החזרתי אותו לביתו), זה היה בערך שליש מחיר ההחזרה. אבל נושא ההחזרה במקום שונה ממקום האיסוף יכול להיות הזוי - בפינלנד שכרתי רכב בתחנת הרכבת של הלסינקי והחזרתי בנמה"ת, שילמתי דמי החזרה בתקחנה שונה. אבל מה שהרגיז היה שכאשר הגעתי לאסוף את הרכב הוא היה בדרכו מנמה"ת לעיר.

פורסם

תבדוק הצעות מחיר לש DOLLAR, אבל דרך פרוקסי אמריקאי, אפשר לקבל מחיר מצויין - יש לי נסיון טוב איתם ממספר נסיעות.

את ביטוח הרכב אפשר לעשות אצל צד שלישי באינטרנט - זה חוסך לא מעט כסף.

ביטוח צד ג' אתה חייב לעשות בחברת ההשכרה ואל תוותר על ההרחבה שלו, כי כיסוי החובה הוא רק עד 5000 דולר!

כמו שכתבו קודמי - SUV - הכבישים רחבים, הנהגים אדיבים, החניות גדולות ונוחות... רק SUV

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

בספטמבר נהגתי כ5 אלף ק"מ ב21 ימים בקליפורניה, נבאדה, אריזונה ויוטה.

כמוך, טסתי עם חברה, 2 מזוודות ושני תיקי גב גדולים.

התלבטתי רבות בין סדאן לSUV אבל בסוף הבנתי שלשם הנוחות שווה לשלם יותר על הרכב ועל הדלק (שבדיעבד לא מהווה שיקול עקב המחיר המצחיק...), ואני לא מצטער על אף שקל שיצא מכיסי כתוצאה מההחלטה.

תא המטען הכיל בקלות את כל הציוד שלנו שהגיע איתנו אחרי חודשיים במרכז אמריקה, אם כי לא היה כיסוי (לשם כך קניתי שמיכה שחורה בוולמארט והחזרתי אותה לפני ההחזרה של הרכב). לפי מה שהבנתי גם אם תסתיר את המזוודות זה לא יעזור במיוחד, כי באיזורים מתוירים הפורצים מזהים רכבים של תיירים לפי מדבקת הברקוד על השמשה הקדמית. כדאי להיזהר במיוחד בסן פרנסיסקו (אבל גם בכל מקום אחר, לשים לב לסביבה...).

הזמנתי דרך אלאמו ישראל רכב בקטגוריה של טוסון-ראב4, ולמזלי לא היו כאלו בסניף בו אספתי את הרכב, וקיבלתי את הג׳יפ היחיד שהיה שם - פורד אדג׳ עם 9 אלף מייל, שהגיע שניה אחרי הגעתנו. מאמין שאם גם הוא לא היה שם, הייתי מקבל סאבורבן או משהו בסגנון - מזה לא היה חסר להם.

בשורה התחתונה, הרכב עלה לי פחות משקל לקילומטר בשקלול מחיר השכירות והדלק.

היה סופר נוח, מפנק באבזור (ביחס למחיר), ואיפשר לי לנהוג המון מבלי להתעייף - היה ערב בו נסעתי כמעט 7 שעות מיוסמיטי לוגאס ולא הרגשתי עייפות כלל.

פורסם
תודה, אני אשאל!

והתכוונתי פחות מבחינת מקום למזוודות, אלא מבחינת נוחות נהיגה לזמנים ארוכים

אני לא חושב ש-SUV יותר נוח לנהיגה מסדאן, אם כבר להיפך. במיוחד אם מעולם לא נהגת ברכב כזה גדול, זה סתם יהיה מלחיץ ולא נוח. גם יהיה הרבה יותר קשה לחנות במקומות צפופים וצריכת הדלק תהיה הרבה יותר גבוהה. אם אתה לא צריך את המקום, זה סתם לזרוק כסף לפח. עשיתי לאחרונה טיול מבוסטון לפלורידה וחזרה עם אשתי במכונית סדאן בינונית במושגים אמריקאים (טסלה מודל 3) ולא היתה שום בעיה.

• תוכן חדש...