Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7762 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עכשיו ברצינות

מנוע בנזין הוא קל יותר, עובד על יחס דחיסה נמוך יותר (סביב 1:9) ואת התערובת אוויר\דלק מצית ניצוץ חשמלי, ההספקים הם כ 65 כ"ס לליטר בממוצע והסל"ד המקסימלי סביב 6500 (מנועים ממוצעים, לא כמו כאן שגם מגיעים ל9000)

מנוע דיזל הוא בעל יחס דחיסה כפול, מונע ע"י סולר, תערובת האוויר\סולר מתפוצצת עקב הלחץ הגדול יותר (טמ"פ גבוהה) ומכיוון שיש לחצים גבוהים בהרבה, הבוכנות חזקות יותר, דפנות הצילינדר עבות ומחומרים כבדים יותר וכל המנוע מגושם יותר, לכן גם הסל"ד המקסימלי נמוך יותר (סביב 4000) אבל המומנט נדיב כבר בסל"ד נמוך ...

בשנים האחרונות, מנועי הדיזל עשו קפיצת מדרגה רצינית, טורבואים מצויינים, מצנני ביניים מעולים שמעלים את ההספק לרמה של מנועי הבנזין, מנגנוני הזרקה יעילים ומשופרים (מסילה משותפת) ומחשבי ניהול מתקדמים, התוצאה - הספקים גבוהים, סל"ד כמו בבנזין כמעט, תופעת הרעידות והחיספוס שנעלמה כמעט לחלוטין ועוד ... נפגעו החיסכון בדלק והאמינות שירדה מעט (יחסית לבהמות הדיזל עתירות הסמ"ק של לפני 5-6 שנים)

בארץ ישמעל, אגרת הדיזל הרצחנית, הביטוחים הגבוהים ומחירי הסולר שמתחילים לעלות, מעלים את רף הכדאיות לכ35K בשנה ברכב פרטי ולכמחצית ברכבי השטח.

אני עדיין מעדיף בנזין.

ליאור

Keep The Rubber Side Down ...And...Pedal To The Metal

"מוות לשיעמום"

פורסם

ושוב פעם נקרא נביא הזעם הדיזלאי לעזרה...

1. רכבי דיזל לא יקרים יותר לביטוח, הA3 שלי עולה קצת יותר מA3 2L בנזין, ה"קצת יותר" הזה הוא בגלל שהרכב עצמו יקר יותר (מנוע מורכב, טורבו, אינטרקולר, DSG וכו'...)

2. רכבי דיזל כן משלמים יותר אגרת רישוי, כמה? 2323 ש"ח (תוספת לאגרת הרישוי הקיימת) בדיוק.

3. רכבי דיזל מודרניים חסכוניים יותר מרכבי הדיזל הוותיקים, האודי שלי (מנוע 2 ליטר) - בנסיעה רגועה בין עירונית גומעת קצת יותר מ21 ק"מ לליטר, טוב יותר ממנוע ה1.9 הוותיק

• תוכן חדש...