Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2690 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מבחינה טכנית ושימור על מכלולי המנוע לטווח הארוך עדיף שמן מנוע 5W30 על 0W20 אלא במקרה והטמפ' יורדת מתחת ל-20- מעלות צלזיוס.

איזה כייף לי :)

פורסם

וברכב שלי הסטנדרט 5w30 ובארץ שמים 5w40, אז עדיף 5w40?

ויש רכבים שהסטנדרט שלהם זה 5w40, אז לשים 5w50 בשביל לשמור על המכלולים?

אני פשוט מנסה להבין את ההגיון, ואם יש עקביות בזה או שאתה פשוט לא אוהב שמני ה 20.

פורסם (נערך)

אם השאלה מופנת אליי - אזי, אני אוהב הכל.. העיקר שיתאים.. ולא ישחק אותי או את הרכב

אני בעד ה 30 .. וה 40 - נזהר מה 50 ו ה 20.

ולהפנים - ישראל שונה מבחינת המאמצים ועומס האקלים - ולכן מוחרגת ע"י היצרנים, כאזור אקלים טרופי עם עומסים.

האזור של ישראל - די-תואם להודו אינדונזיה ואוסטרליה.. ולפעמים מוצמד ל סעודיה.

מאחר ועקבתי קלות, על נושא השמנים.. וקראתי את תלונות יצרני הרכב.. בשימוש עם שמנים בצמיגות נמוכה.

ורואה איך תקנים חוזרים לאחור, ומאפשרים לחברות השמנים, לתסף יותר, ולהעלות את הצמיגות.

וכיצד יצרני השמן והרכב, מתקשים ליצר שמנים עמידים, עם התקנים החדשים והצמיגויות הנמוכות

ולכן דוחים את יציאת השמנים עם התקנים החדשים - כגון את תקן ILSAC GF-6.. אשר היה אמור כבר לצאת

ובדרך מבצעים שינויים בתקנים הקיימים כגון ב - API SN

מבצעים התאמות ומתקינים תקן חדש - ל API SN+ ILSAC GF-5 - API SN PLUS

יש התקדמות טכנולוגית מעולה בשנים האחרונות.. אבל עדיין במצבי עומס, יש כשלים לשמנים בצמיגויות נמוכות

ראה כדוגמה את הבעיות שיש להונדה עם צמיגויות נמוכות.

ומהחברים בדיונים - הייתי רוצה כי יעדכנו אותנו - לא לקחת צד של , בעד או נגד.

מדוע הוסיפו את תקן הביניים - API SN+ ILSAC GF-5 - API SN PLUS

והייתי שמח - אם אפשר היה לסכם את הנושא - ולעדכן את המידע, כך נלמד אחד מהידע של השני

והדיונים יהיו לשתף וללמוד, ולא להתקבע ולהראות כי האחרים טועים.. :wink: רוצים ללמוד

(אני פחות ופחות מעודכן.. אין לי סבלנות לקרוא חומר חדש.)

אייל.

עריכה אחרונה על ידי ליין מן

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

ליין מן - כפי שהזכרתי קודם, במנוע 3ZZ-FE של קורולה עברתי לשמן 5W20 SN.

רכב שימש לנסיעות מרובות בתוך העיר, עם התנעות רבות וללא עומסים. (רכב ב' שלא עובר 70 קמ"ש)

למרות שמנוע צבר לא מעט ק"מ, לא היה שינוי בצריכת השמן המזערית שהייתה גם קודם לכן.

נמדד במשך שנתיים, עד שנמכר לאחר בדיקת מכונאי מטעם הקונה שלא זיהה חריגות.

גם בהונדה ג'אז עברתי ל 5w30 בניגוד להמלצת היבואן, ולא הייתה צריכת שמן כלל.

אני אעבור לשמן דליל יותר בכל רכב תקין, שיסע בתנאים דומים כמובן לא להתפשר על התקן.

פורסם

טוב כי אתה משתף.. אבל המידע שלך, הוא דוגמה אחת ופרטית.

יש היום הרבה מידע ברשת - של יצרניות הרכבים והשמנים.

יש תקנים אשר מבוצעים בהם שינויים - וזה המידע החשוב - על מידע שינויי התקנים, צריך לדעת ולדון.

מדוע יש תקנים חדשים, מדוע יש כשלים, באיזה מצבי עבודה יש בעיות.

מה היתרונות והחסרונות, בצמיגויות השונות והתקנים השונים

במידה ויש נזקים, מה הנזקים האפשריים, מה עלויות התיקון.. מול היתרונות והחסכון בדלק

והעיקר.. אנו כבעלי הרכבים, וחובבי נושא הרכב - איך אנו מתמודדים ומחליפים מידע - לפני שיהיו לנו בעיות

(כדוגמה - היה לפני כשבועיים מפגש עם נציגי מוביל 1 יצרנית השמנים - וחבל כי במפגש הם לא דיברו על הנושא)

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

• תוכן חדש...