Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

השכרת רכב באירלנד

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2698 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי חברים, חשקה נפשה של האישה לקראת חופשת הסמסטר בחופשה שלא מצריכה סיבוכים והוצאות כבדות על שופינג, רוצה לטייל ולהנות מהנוף/מסעדות/אטרקציות וכו׳

עלה רעיון לטוס לאירלנד, עם זאת בא הרעיון של לשכור רכב כדי להקל על עצמנו בטיולים ועל מנת למצות את המקום.

ברצוני לקבל מידע (אם אפשרי) על למה/כמה/איפה ועוד שאלות עם תשובות שיכולות לעזור לי.

כמה פרטים עליינו -

אני 27, היא 24, לשניינו יש בערך 3 שנים רשיון, אוטומט.

לדעתי רכב מהקטגוריה הכי נמוכה (UP/סיטיגו) יספיק לנו.

אשמח למידע בנושא.

למי שטייל באירלנד, מה אומרים? האם רכב זה משהו שאפשר לוותר עליו או כדאי שלא? ובלי קשר לרכב, מה אתם חושבים על כמה ימים באירלנד לזוג צעיר? ראש פתוח, בא לנו להינות ולא רוצים משהו שנוסעים בשביל להגיד שהיינו בחו״ל.

תודות.

פורסם (נערך)

ביקרתי באירלנד במסגרת טיול מאורגן מסיבה פשוטה: אני חושש לנהוג "הפוך". האם אשתך ואתה מסוגלים לנהוג בשמאל הדרך עם הגה ימני?

לא שכרתי מעולם רכב אוטומטי באירופה (לא מדוייק, פעם אחת קיבלתי DSG כשדרוג) ואני די אוהב לנהוג בידני. אבל להביא בחשבון שרכב אוטומטי אינו סטנדרטי באירופה והתוספת יכולה לנוע בין מספר אירו לעשרות אירו ביום. יש מקומות בהם רכב אוטומטי קיים רק בקטגוריות גבוהות ויקרות.

לא לשכור רכב בקטגוריה של פחות מסופרמיני (פולו, קליו ודומותיהן). אל תשכח שיש לך מטען, ושתנהג הרבה, כך שאתה זקוק גם לנפח וגם לנוחות. אם אתם לוקחים יותר ממזוודה אחת עלה למשפחתית (קטגוריה של גולף, אפילו תא המטען של הקקטוס היה גבולי מבחינתי בטיול של 10 ימים).

מתי אתם מתכוונים לנסוע? בסוף מרס צפוי הברקזיט, ובמסגרתו ישתנו כללי המעבר בין הרפובליקה של אירלנד לבין אירלנד הצפונית, טריטוריה בריטית שיש בה חלק מהאתרים היותר חשובים. אני מניח שתהיה איזה תקופת מעבר בעייתית עד שהנהלים יתייצבו.

ועניין אחרון - אישית התאכזבתי מאד מאירלנד, מצאתי אותה משעממת מאד. אבל אני מחפש נופים ואתרים, אולי כזוג צעיר אתם מחפשים בילויים שלא מעניינים אותי.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אני הזמנתי רכב לאירנלד לטיול שאני מתכנן באפריל - שים לב שהוותק נהיגה שדורשים באירלנד חריג(אני שוכר מאנטרפרייז שמה הדרישה היא 8 שנות רישיון), יש כאלה שדורשים 5 שנים.

נהגתי כבר בקפריסין ובריטניה לא מעט(גם בידני גם באוטומט) - לא כזה "ביגי" כמו שעושים מזה, אין ממה לפחד.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

עניין מאד אישי.

חברה של אשתי נהרגה בגלל המעבר מנהיגה בימין לנהיגה בשמאל (בעלה טעה ביציאה מחניון חברת ההשכרה והתנגש במשאית). מסיבה זו אין שום סיכוי שאנסה זאת.

מצד שני, יש לי קרובת משפחה, אשה בת למעלה מ-90 שנה, שעד השנים האחרונות נהגה לקחת את המכונית שלה מלונדון ולנהוג ביבשת האירופית. אולי היה לה יותר קל כיון שעשתה זאת לעתים מזומנות משך שנים רבות, ונהגה ברכבה האישי עם ההגה הימני.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

מתי אתם מתכוונים לנסוע? בסוף מרס צפוי הברקזיט, ובמסגרתו ישתנו כללי המעבר בין הרפובליקה של אירלנד לבין אירלנד הצפונית, טריטוריה בריטית שיש בה חלק מהאתרים היותר חשובים. אני מניח שתהיה איזה תקופת מעבר בעייתית עד שהנהלים יתייצבו.

ועניין אחרון - אישית התאכזבתי מאד מאירלנד, מצאתי אותה משעממת מאד. אבל אני מחפש נופים ואתרים, אולי כזוג צעיר אתם מחפשים בילויים שלא מעניינים אותי.

לגבי ברקזיט הסיכוי כרגע שזה יקרה בסוף מרץ קטן מאוד (אני מקווה לפחות...).

לגני האכזבה שלך מאירלנד השארת אותי המום משהו :-)

זו הפעם הראשונה שאני שומע מישהו מתלונן על אירלנד שאין שם נופים. זו ארץ פשוט יפיפיה.

Sent from my iPhone using Tapatalk

פורסם
עניין מאד אישי.

חברה של אשתי נהרגה בגלל המעבר מנהיגה בימין לנהיגה בשמאל (בעלה טעה ביציאה מחניון חברת ההשכרה והתנגש במשאית). מסיבה זו אין שום סיכוי שאנסה זאת.

מצד שני, יש לי קרובת משפחה, אשה בת למעלה מ-90 שנה, שעד השנים האחרונות נהגה לקחת את המכונית שלה מלונדון ולנהוג ביבשת האירופית. אולי היה לה יותר קל כיון שעשתה זאת לעתים מזומנות משך שנים רבות, ונהגה ברכבה האישי עם ההגה הימני.

וואו סיפור נוראי, מרחם עליו מאוד איך הוא חי עם עצמו.

פורסם (נערך)

לגבי הברקזיט - בינתיים מצטייר hard brexit בלי הסכמים והסכמות, אבל זה מסוג הדברים שנוטים להפתר בדקה ה-89.5 אחרי שכל הצדדים ניסו לסחוט ככל יכולתם. לספקולנטים פתרונים.

לאף אחד אין מושג מה יתרחש בגבולות אירלנד, וזה מה שציינתי.

לגבי נופי אירלנד - הדבר היחיד שנחרת בזיכרוני הוא מסילת הענקים. גבעות ירוקות, גם יותר מרשימות, לא חסרות באירופה, עם הרבה יותר נופים ואתרים יותר מרשימים.

דרך אגב, לעניין הנהיגה, התרשמותי (מחלון האוטובוס) כי הם צרים, מפותלים ואיכותם ירודה.

עריכה אחרונה על ידי sperial

פורסם

לגבי שכירת רכב: חובה חובה חובה לקנות הרחבת ביטוח לשרטיות ולצמיגים. מחוץ לכביש המהיר לקורק וכבישי האגרה מצב הכבישים מחפיר. עשיתי הרחבת צמיגים וכמובן שיצא לי להפעיל אותה. בנוסף יש כבישם צרים שאף אחד לא גוזם את הצימחיה וככה אתה נוסע והשיחים שורטים בעדינות את שני צידי הרכב.

כאשר אתה מחפש שכירות כדאי לחפש באתרי החברות המקומיות. אני שכרתי ב payless שהתברר שהיא הנציגה של באדג'ט אוויס. כמובן כשתשווה מחירים תוסיף את מחירי ההרחבה.

לגבי נהיגה הפוכה לקח לי 24 שעות לעבור ממצב של "בדיוק עברתי טסט" לנהיגה כרגיל, אבל אני חושב שזה די אישי.

אנחנו עשינו טיול של שבוע "סובב אירלנד" ומאד נהננו מהנוף והטבע.

עוד משהו: באירלנד יש כמה תמרורים ייחודיים הידוע ביניהם הוא "אין פנייה ישר" שהוחלף בשנים האחרונות באין כניסה המוכר, אבל עדיין נפוץ בעיירות הקטנות.

יש שירשור שפתחתי כשחזרתי, תעשה חיפש.

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם

בור סוד - העניין הוא שככל שאתה רואה יותר גם יותר קשה להרשים אותך. אחרי הרבה מאד ביקורים במדינות שונות באירופה מצאתי את אירלנד דלה. ברור שאילו הסדר היה הפוך הייתי מקטר על מדינה אחרת.

פורסם

^

אני הזמנתי את הטיסה לאירלנד רק בגלל שבהיילנד של סקוטלנד התאהבתי בנוף ובמקום בכללי(גם אינברנס ואדינברו היו מדהימות) - והבנתי שאירלנד נורא דומה בנוף ובאופי.

מקווה שלא אתאכזב.

פורסם

אני לא חושב שיש לאירלנד במה להתבייש בכל הקשור לנופים בהשוואה למדינות אירופאיות אחרות, אלא אם כן גבעות ירוקות, אגמים, טירות עתיקות וכפרים ציוריים לא עושים לך את זה...

IMG_0683.jpgIMG_0684.jpgIMG_0686.jpgIMG_0687.jpgIMG_0688.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

פורסם
היי חברים, חשקה נפשה של האישה לקראת חופשת הסמסטר בחופשה שלא מצריכה סיבוכים והוצאות כבדות על שופינג, רוצה לטייל ולהנות מהנוף/מסעדות/אטרקציות וכו׳

עלה רעיון לטוס לאירלנד, עם זאת בא הרעיון של לשכור רכב כדי להקל על עצמנו בטיולים ועל מנת למצות את המקום.

ברצוני לקבל מידע (אם אפשרי) על למה/כמה/איפה ועוד שאלות עם תשובות שיכולות לעזור לי.

כמה פרטים עליינו -

אני 27, היא 24, לשניינו יש בערך 3 שנים רשיון, אוטומט.

לדעתי רכב מהקטגוריה הכי נמוכה (UP/סיטיגו) יספיק לנו.

אשמח למידע בנושא.

למי שטייל באירלנד, מה אומרים? האם רכב זה משהו שאפשר לוותר עליו או כדאי שלא? ובלי קשר לרכב, מה אתם חושבים על כמה ימים באירלנד לזוג צעיר? ראש פתוח, בא לנו להינות ולא רוצים משהו שנוסעים בשביל להגיד שהיינו בחו״ל.

תודות.

עשיתי את זה עם אישתי לפני מס' שנים. מומלץ ביותר! אירלנד פשוט יפהפייה. עוצרת נשימה. אל תוותרו. אתם כ"כ תהנו שלא תרצו לחזור

אנחנו שכרנו ידני (קיבלנו טויוטה אוריס דיזל ידנית) וחרשנו את כל אירלנד - חובה! עם רכב אתה מגיע לכ"כ הרבה מקומות שלא תוכל בלעדיו...

בהתחלה זה בעמת מוזר לנסוע בצד ההפוך, וביום הראשון עדיין דפקתי את הראש בחלון כשניסיתי להסתכל אחורה אבל אחרי יום אתה מתרגל.

מה שכן, בנסיעות מעיר לעיר, השוליים במקומות מסוימים כ"כ צרים עד לא קיימים כך שצריך לנהוג בזהירות, אבל חות מזה - זה באמת שטויות.

קחו רכב, לא תצטערו.

ממליץ לפנות בה"פ (או שהוא אולי יראה את השרשור הזה ויגיב) למשתמש hfgilad123. הוא גר באירלנד כבר מספיק שנים ותמיד שמח לעזור. לי הוא עזר מאוד לפני הטיול, ברצון, באהבה ומכל הלב.

אם תרצה המלצה על מקומות, shoot. אני עדיין זוכר.

Cadillac ATS Premium 2015

Citroën C5 Aircross Shine PK 2021

פורסם

אירלנד מדינה מדהימה, אנשים סופר חביבים ונחמדים בכל מקום מדבלין ועד איי אראן. וכן, דבלין פחות מרשימה וגם מרגישה פחות יוקרתית מבירות אחרות במערב אירופה, אבל זה גם לא הקטע שלהץ

הייתי שם לפני קצת יותר מעשור, פעם ראשונה ויחידה שיצא לי לנהוג הפוך. התרגלנו תוך חצי שעה בערך. לא יודע איך זה היום, אבל אז אי אפשר היה להסתדר עם תחבורה ציבורית ורכב היה חיוני לטיול מדבלין עד הקצה בגלוואי. מה שכן, בכל זאת לדעתי כדאי ללכת על אוטומט, כי זה גם מקל.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

^

פעם ראשונה בקפריסין נהגתי על ידני(אבל מצד שני בשגרה גם יוצא לי המון לנהוג על ידני, אולי למי שרגיל על אוטומט 2 השינויים ביחד יהיו קשים) ולאחר מכן יצא לי עוד 3 פעמים לנהוג בצד שמאל(עוד 2 ידני ואוטומטי אחד) ולא הרגשתי הרבה הבדל - ההפרש היחיד זה שבמקום להעביר הילוכים(בדרך כלל בתחילת הנסיעה) הבאתי כיפים לדלת.

• תוכן חדש...