Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1778 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי יש לי רנו קליאו שנת 2014 ידנית (מנוע 0.9 אם זה משנה)

עכשיו רציתי לדעת אם מומלץ להחליף שמן גיר לרכב ראיתי דעות חלוקות לגבי זה חלק אומרים שכדאי וחלק לא, מבחינת הגיון זה נראה לי הגיוני להחליף כי שמן לא ישרוד כל החיים ואיכותו תרד עם השימוש

וגם לרכב הזה יש תיבת הילוכים סגורה ככה שלא אוכל לראות את מצב השמן כרגע (הרכב עבר 77 אלף קילומטר נכון לעכשיו)

רציתי לדעת אז מה דעתכם בנושא אם כדאי להחליף/לעשות פלאש לשמן ואם כן אז עדיף ללכת למקום מיוחד מכון גירים וכו או שהמוסך הרגיל שאני הולך אליו יספיק וזה לא מסובך יותר מידי

ואם במקרה מישהו יודע איזה שמן יש לגיר של הקליאו.

תודה מראש

פורסם

כמובן שתחליף, זה יעשה רק טוב.

אתה צריך שמן בתקן GL-4

צמיגות 75W80

2.5 ליטר.

יש בורג ריקון, ובורג מילוי פרפר פלסטיק:

CLIO TRANS.PNG

Stay Dirty

פורסם
כמובן שתחליף, זה יעשה רק טוב.

אתה צריך שמן בתקן GL-4

צמיגות 75W80

2.5 ליטר.

יש בורג ריקון, ובורג מילוי פרפר פלסטיק:

[ATTACH=CONFIG]514226[/ATTACH]

סבבה תודה אחי

בכללי מתי היית אומר שכדאי להחליף כרגע או שלנסוע עוד כמה זמן ואז להחליף (אין לי מושג בקטע הזה פעם ראשונה שאני מתעסק עם החלפת שמני גיר)

וגם לגיר ידני יש מסנן שמן או שרק באוטומט?

פורסם

אין שום מסנן, לא צריך פלאש, לא צריך מכון גירים. זו פעולה פשוטה מאוד שכל מוסך יכול לעשות וגם עצמאית אפשר. ב 77 ק"מ זה עוד מוקדם.

אפשר בכלל לא להחליף, הגיר יעבוד מצויין גם 200 אלף ק"מ עם אותו שמן. אבל אם אתה רוצה להיות פדנט, תחליף ב 100-120 אלף.

פורסם

לא הייתי אומר שזה מוקדם. הייתי מחליף נוזל גיר ידני כל 45. יש גם יצרנים שזו ההמלצה שלהם. כשמבצעים לבד זה גם לא יקר בכלל ויסתכם בבערך 150 ש״ח לנוזלים.

"when you see a good move, look for a better one..."

Mazda 2 2014

Kawasaki Z400 2020

פורסם

שהתיבה היא ידנית אני גם חושב שאפשר סביב ה 90-100 אלף קמ להחליף בשמן מקורי. מתחת לקמ האלה זה לא מיותר להחליף אבל סתם מוקדם...בטח שלא ב 45 אלף קמ...זה כבר עדיף בגיר אוטומטי.

פורסם
לא הייתי אומר שזה מוקדם. הייתי מחליף נוזל גיר ידני כל 45. יש גם יצרנים שזו ההמלצה שלהם. כשמבצעים לבד זה גם לא יקר בכלל ויסתכם בבערך 150 ש״ח לנוזלים.
שמו גיר ידני לא עומד בלחצים גבוהים, לא עומד בטמפרטורה גבוהה, לא מתערבב עם דלק, לא סופח פיח ובגיר ידני כמות תוצרי שחיקה קטנה מאוד.

אם אתה שואל אותי, אם אין הנחיית יצרן להחליף (שזה המצב ברנו לדעתי) לא הייתי נוגע בכלל. אבל אם רוצים להחליף אז רק אחרי 100 אלף ק"מ. לפני זה מיותר.

פורסם

אם אתה מחליט להחליף אז רק לפי מה שאסף רשם ומהמותג elf. אני גם מתכוון להחליף בזמן הקרוב ואחרי חפירה באינטרנט פה אחד אומרים להישתמש במותג של elf. בהצלחה.

Sent from my LG-H960 using Tapatalk

פורסם
אם אתה מחליט להחליף אז רק לפי מה שאסף רשם ומהמותג elf. אני גם מתכוון להחליף בזמן הקרוב ואחרי חפירה באינטרנט פה אחד אומרים להישתמש במותג של elf. בהצלחה.

סבבה תודה אחי כנראה שאחליף כבר בטיפול הבא וזהו, לפי מה שאתם אומרים זה לא קריטי ויש לי במלא כמעט שנה עד לטיפול הבא

בכללי זה מעניין אותי למה ספציפית בשמן המקורי {elf} משהו ספציפי?

אני שיארתי שיש חברות שמתעלות על elf כגון Motul(שלפי ביקורות באינטרנט ומלא המלצות בחרתי בשמן מנוע שלהם) ובכללי יש עוד המון חברות של שמנים שנחשבות לטובות לא שאני אומר שelf לא טוב מה שכן כן קשה להשיג אותם במחיר שפוי במיוחד מרנו שכל דבר אוהבים להתווכח ונותנים מחירים מאוד גבוהים יש להם את השירות הכי גרוע שאי פעם ראיתי

פורסם

בקשר לשמני מנוע אני מסכים איתך. תבחר חברה שאתה אוהב כול עוד מתאימה בתקן. בקשר לשמן גיר לא ציינו סיבה אלה רק אמרו שעל פי הנסיון שלהם השמן של elf הכי מתאים. אני קניתי 3 ליטר אצל אבי חלפים. לא יודע כמה עולה במוסך מורשה. משתדל לא להיכנס לשם יותר מידי אלה אם אין בררה.

• שנתיים מאוחר יותר...
פורסם

@idan120
היי עידן, יש לי איזה סוגיה גם עם השמן גיר (כנראה) שיש לי רעשים בהילוכים 4-5 וטיפה ב3 , יש לי אוטו רכב כמו שלך בדיוק והוא עבר 116K יש מצב שהחלפת שמן גיר תפתור את הבעיה ? הייתי שמח גם בנוסף אם תוכל לשלוח לי הודעה פרטית או משהו כדי לשאול כמה שאלות בקשר לרכב (נקנה לפני שבוע וחצי)
תודה :]

פורסם
בתאריך 2.1.2019 בשעה 22:08, kagan217 כתב:

בקשר לשמני מנוע אני מסכים איתך. תבחר חברה שאתה אוהב כול עוד מתאימה בתקן. בקשר לשמן גיר לא ציינו סיבה אלה רק אמרו שעל פי הנסיון שלהם השמן של elf הכי מתאים. אני קניתי 3 ליטר אצל אבי חלפים. לא יודע כמה עולה במוסך מורשה. משתדל לא להיכנס לשם יותר מידי אלה אם אין בררה.

3 ליטר מספיק עוד צריך לקנות עוד ליטר ?

• תוכן חדש...