Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סופר מיני ידני עד 35,000

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2712 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אני בן 22 מתל אביב, מחפש לקנות רכב ראשון. אני לא נוסע הרבה ביום-יום (מרחק מהבית לעבודה זה משהו כמו 8 ק"מ), אבל מידי פעם במסגרת העבודה יהיו לי נסיעות לירושלים, ומשהו כמו פעמיים בחודש גם נסיעות לחיפה (משפחה). חוץ מזה, נסיעות סטנדרטיות בערב/סופש.

הרכב הקודם של ההורים שלי היה i10 שנת 2013 (ידני) ובוא נגיד שהוא עושה את העבודה, אבל ברגע שמגיעים לעלייה צריך להתאזר בהרבה סבלנות..

בגלל שאני עדיין נהג צעיר, אז נכנס גם שיקול של מחיר ביטוח, הבנתי שיכולים להיות הפרשים גדולים בין דגמים דומים יחסית.

צריכת דלק- כמובן שמעדיף כמה שיותר טוב, אבל בסוף עם הנסועה הנמוכה יחסית שלי, לא מאמין שזה צריך להיות השיקול המרכזי.

מבחינת גודל, אני דיי סגור על הסופר מיני בגלל שנמאס לי לנהוג ב-i10, רק מלחשוב על לנסוע עם רכב כזה את העליות של ירושלים נעשה לי רע.. למרות זאת, אם יש מכונית מיני שלא יחסר לה כוח אז אני לא פוסל.

התקציב שלי הוא עד 35,000 עם אפשרות לחריגה לכיון ה-38 אם באמת יש יתרון משמעותי לרכב.

מחפש רכב יד 2-3 שנתון 2012 ומעלה.

כרגע שמתי עיין על כמה דגמים:

- סיאט איבזה/סקודה פאביה, הבנתי שמדובר ברכבים דיי דומים מבחינת מנוע וגיר (ותודה לחיפוש בפורום :roll:) בלי יותר מידי בעיות וסה"כ נראים טוב למה שאני מחפש.

- יונדאי i20, יצא לי לנסוע על רכב אוטומט כזה, הנסיעה הייתה לי נוחה ודיי אהבתי את הרכב, אבל הבעיה שהידניות אמורות להיות 1.2 ליטר במקום 1.4 באוטומט אז אני לא בטוח אם הרכב ירגיש טוב בהרבה לעומת ה-i10 בהתחשב בזה שהוא יותר גדול וכבד.

אשמח לשמוע את דעתכם- דגמים שפספסתי, דברים שחשוב לבדוק וכ'.

תודה!

פורסם

סיאט איביזה נראית כמו האופציה הטובה ביותר עבורך, שים לב שהייתה להם איזושהי בעיה עם מותחן בטיימינג בשנתונים מסויימים (הרץ חיפוש בפורום) אז ברר זאת עם המוכר ובדוק שיש קבלות וכו'.

אופציה נוספת ומוגדשת היא רנו קליאו ידנית, מקריאותיי בפורום לא נתקלתי בבעיות כרוניות בגרסאות הידניות.

8) ידני זה הכי אחי 8)
פורסם

הייתי בודק את רנו קליאו, המנוע 0.9 מספר ביצועים די טובים, היא מאובזרת, מושבים נוחים אם כי בעיר מרגישה נוקשה.

Sent from my iPhone using Tapatalk

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

גם ממליץ על קליאו ידנית, מאובזרת מעולה, מספיק כוח, די מהנה לנהיגה עד כמה שאפשר בקטגוריה הזו. כמובן לעשות נסיעת מבחן לראות שמספיק נוחה עבורך, אני בעלים של רכב כזה בגרסה הידנית וגר במרכז ואני מאוד נהנה מהרכב.

פורסם

תודה לכולם, בקליאו אני מפחד שבגלל שהיא "ספורטיבית" אז המתלים הקשים יגרמו לנסיעה ספורטיבית בהתאם ולא נעימה.. אבל זה משהו ששווה לבדוק בנסיעה. אהבתי את האבזור שבא עם הרכב, וגם העיצוב אחלה למרות שקצת מקריב את עניין הנוחות של הנוסעים מאחורה.

לגבי כוח- מנוע 0.9 עם טורבו יצליח לספק חווית נסיעה טובה גם בעליות כמו חיפה וירושלים?

את הi20 אני מוריד כרגע מהפרק בגלל מה שitamarg אמר.

אז פחות או יותר רנו קליאו מול סיאט איביזה.

פורסם (נערך)

זה לא שה I20 אוטו רע. אבל אם אתה הולך עליה חפש אחת מיד פרטית עם ק"מ נמוך כמה שאפשר, טיפולים במוסך מורשה יבואן וללא תאונות.

הביטוח קצת יקר, לא משהו שיהרוג אותך ותברר מול הסוכן שלך כמה יעלה.

אני שילמתי מקיף + חובה לכל נהג מגיל 24 כשהאוטו היה בן 4 - 4300 שקל עם עבר ביטוחי נקי לחלוטין.

היום אני משלם על ג'אז בת 3 לצורך ההשוואה, 3700 כולל פנסים ומראות, אמנם לכל נהג מגיל 30 אבל עם עבר של תביעה אחת.

עריכה אחרונה על ידי itamarg
פורסם

בעיות חשמל ברכב זה איכשהו הדבר שהכי מלחיץ אותי, כי זה יכול להיות הלוך חזור למוסך עד שבאמת מוצאים מה גורם לתקלה. חוץ מזה הi20 משחקת על הבינוניות- היא בסדר בהכל ולא מדהימה בכלום. לפחות ממה שאני מתרשם מחוות דעת על הרכב

פורסם

עוד אופציה ששווה לבדוק היא פורד פיאסטה ידנית. מדובר ברכב נוח ובטוח עם אמינות שכבר הוכיחה את עצמה ואחיזה מעולה שמעלה חיוך בפניות. המנוע אמנם לא מוגדש אבל הוא עושה את העבודה... (לא לצפות לדוחות בתחום המנוע).

מבחינה כספית תוכל למצוא רכבים כאלה משנתון יחסית מתקדם וכמו כן עלויות הביטוח זולות. (כשעוד הייתי נהג צעיר ההפרש בביטוח היה 1300 שח פחות מאיביזה).

פורסם

אם אתה לא חייב סופר מיני, ויכול לחיות עם 3 דלתות, הייתי מחפש גם מגאן קופה ידנית. לדעתי היא תהיה "יותר אוטו" בהרבה תחומים. בתקציב שלך אפשר למצוא אחת מ-2013, אולי אפילו 2014.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם
בעיות חשמל ברכב זה איכשהו הדבר שהכי מלחיץ אותי, כי זה יכול להיות הלוך חזור למוסך עד שבאמת מוצאים מה גורם לתקלה. חוץ מזה הi20 משחקת על הבינוניות- היא בסדר בהכל ולא מדהימה בכלום. לפחות ממה שאני מתרשם מחוות דעת על הרכב

תבצע נסיעת מבחן על מנת לרגיש את הנוקשות.

לדעתי גם בעיר כמו חיפה ה 0.9 עודה אחלה עבודה.

איזה בעיות חשמל?

הקליאו לא ידועה בתור בעייתית.

Sent from my iPad using Tapatalk

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

- יונדאי i20, יצא לי לנסוע על רכב אוטומט כזה, הנסיעה הייתה לי נוחה ודיי אהבתי את הרכב, אבל הבעיה שהידניות אמורות להיות 1.2 ליטר במקום 1.4 באוטומט אז אני לא בטוח אם הרכב ירגיש טוב בהרבה לעומת ה-i10 בהתחשב בזה שהוא יותר גדול וכבד.

תודה!

כבעלים של i20 ידנית לא חושב שמבחינת כח יהיה הבדל בין i10 1.2 למנוע אין יותר מידי כח במיוחד בעליות, כמובן עם מורידים הילוכים היא תצלח כל עליה.

89' Citroen Ax Sport 1.6 8v Twin Weber - נמכר.

פורסם
הביטוח של ה I20 לא זול. בנוסף היא סובלת מבעיות במערכת ההגוי ובעיות חשמל נוספות.

חפש ג'אז ידנית או 208 ידנית, שם עלויות הביטוח נמוכות יותר.

אשמח לשמוע איזה בעיות יש , אצלי הרכב 4 שנים ללא שום תקלות שציינת, וביטוח נראה לי ממוצע שעולה 3500 מקיף וחובה.

פורסם
פורסם
כאן תוכל לקרוא סיכום שלי לאחר 6 שנים:

https://www.carsforum.co.il/cars/%D7%9E%D7%92%D7%96%D7%99%D7%9F-%D7%A8%D7%9B%D7%91/3253/%D7%A1%D7%A7%D7%99%D7%A8%D7%AA-%D7%92%D7%95%D7%9C%D7%A9%D7%99%D7%9D/%D7%9E%D7%A1%D7%9B%D7%9E%D7%99%D7%9D---6-%D7%A9%D7%A0%D7%99%D7%9D-%D7%A2%D7%9D-%D7%99%D7%95%D7%A0%D7%93%D7%90%D7%99-i20

בנוסף בחיפוש בפורום הטכני תוכל למצוא המון תקלות במערכת ההיגוי שחוזרות על עצמן וסלילי כריות אויר שמתפגרים.

הבנתי איפה השוני, שלך היא דור ראשון שלי היא דור שני

אז אולי הבעיות יותר אופיניות לדור הראשון (לפני או אחרי מתיחת פנים).

חושב שפותח השירשור התכוון לדור השני מכיוןן שכתב מנוע 1.2 ידני, ממה שאני יודע אין כזה דגם בדור הראשון.

• תוכן חדש...